Regisztráció Blogot indítok
Adatok
as.vadmeggy

16 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esti mesék A sajtchips 2017.07.08 16:05:13
Képzeljétek egy feltaláló mellett laktam még valamikor hajaj mikor. Ez a feltaláló állandóan bütykölt valamit. A raktára tele volt. Egyszer jártam nála és elképesztő dolgokat láttam. A kedvencem a sajtchips volt, amivel megkínált. Nos azt úgy kell fogyasztani, hogy mindenképp kell egy bögre meleg…..
Esti mesék Méhecske 2017.07.08 15:54:04
Hol is kezdjem, talán valahol a mezőn egy szép tavaszi délelőttön. Képzeljétek virágokat kerestem kint a mezőn, hogy anyák napján anyukámat meglepjem. Hatalmas volt fű és rengeteg színes virág nyílt mindenfelé. A kedvencem a pipacs volt, de épp nem találtam egyet sem. Elszomorodtam, mert anyukámnak…..
Tudjátok milyenek a borzok? Nos nekem a nagyapám sokat panaszkodott rájuk a tanyán. Bizony beszöktek és mind éhes és mohó volt. Az egyik borz, amelyiknek hiányzott egy csíkja a legmohóbb volt mind között. Kis telhetetlen. Egyszer képzeljétek olyan dagadtra edte magát, hogy a bundája fele a kerítés…..
Esti mesék Eriknek Erikről 2017.07.08 15:51:37
Erik egy nevetős kisfiú volt, akinek az anyukája sokat szomorkodott az elmúlt időszakban és így Erik sokszor kérdezgette az anyukáját ideges-e. Egy napon, amikor épp olvadozott a téli hó, de még nem bújtak elő a hóvirágok Erik úgy döntött készít egy hajót, hogy a szülinapján le lehessen engedni a…..
Esti mesék Oszkár 2017.07.08 15:50:40
Oszkár, azaz giliszta a föld alatti járatait rendezgette. Ha olyan apró lennél, hogy végig tudj menni egy ilyen járaton hamar eltévednél és bizony Oszkár titkos jelzésire szükséged lenne. Tudjátok a mi kis gilisztánk imádta a fehér apró, igen igen apró köveket. Azokat használta jelzésre. Oszkárnak…..
Esti mesék Dönci virágjai 2017.07.08 15:49:59
Dönci felszedte a virágokat a földről, ami az asztalról leesett váza darabjai között voltak. Leverte. Előző este nem tudott aludni és fáradtságtól kimerülten belebotlott a küszöbbe is, sőt még a kedvenc pulóverét is kiszakította. Különös álma volt. Sötét és titokzatos, amiből föl-fölriadt és…..
Esti mesék Öregember 2017.07.08 15:49:17
Élt egyszer egy öregember a tanyáján. Messziről jöttek hozzá fiatalok, hogy főzetével gyógyítsa őket. Egy nap azonban arra ébredt az öregember, hogy lebetegedett és magas láz gyötri. Nagy nehezen kikecmergett az ágyából és készített magának is egy főzetet. Megitta, de a betegség napok múltán is vele…..
Na mármost kistigris, akit amúgy Gurigának becéztek, mert gömbölyű arcocskája és pocakos volt, legalábbis a testvéreihez képest. Ugratták is miatta, de akárhogy futott, szaladt és tornázott megmaradt Gurigának. Elhatározta egyik kora délután, hogy ő bizony megizmosodik. Azon morfondírozott magában…..
Esti mesék A hajó 2017.07.08 15:44:51
’Tudjátok a csillagok az égen, azért vannak, hogy el ne tévedjünk.’ jelentette ki a tengerész, amikor a kis újoncokat kezdte tanítani a fedélzeten. ’Milyen szépek!’ kiáltott fel az egyik. Mindenki az eget kémlelte. Kristálytiszta nyári idő volt, a szél sem fújt. Úgy ragyogott minden csillag, mint…..
Esti mesék Kisgida 2017.07.08 15:42:02
Egy kisgida a mamájával élt a hegyekben. A legfiatalabb volt a családjában. Rengeteg unokatestvérrel és másodunokatestvérrel büszkélkedhetett. Sosem hagyták magára ott ugráltak körülötte kíváncsian nézegetve ő újdonságát. Volt is mit hisz elütött a többiektől. Vörös orrocskával jött a világra.…..
Esti mesék A rókalyuk 2017.07.08 15:40:52
A róka napokig aludt, mert eltörte a bokáját és nem tudott lábra állni. A csont lassan forrt. A róka egyre éhesebb és éhesebb lett. Amikor már úgy érezte van ereje, hogy vadászatra induljon, még mindig csak bicegett. A vadászathoz gyorsaság és éberség kell gondolta magában, de az éhség miatt így…..
Esti mesék Benedek eltévedt 2017.07.08 15:40:43
Benedek szokásos sétájára indult, amikor is bogarakat gyűjtött. Imádta őket. Volt is otthon egy füzete, ahová lejegyzetelt és lerajzolta az összeset. Aznap azonban messzebb merészkedett. Megpillantott egy szarvasbogarat. Lehajolt érte és akkor hopp egy madár szállt a vállára. Benedek megrezzent, de…..
  Töri Tibi a daru mindig mindent összetört, kivéve az acélt és a téglát. Egy építkezésen dolgozott. Minden este a kedvenc kőből készült mackójával aludt és nagyon szeretett vele lenni. Egyik nap annyira kapkodott, hogy eltörte a játékát. Ezernyi apró darabra hullott szét. Barátja a markoló…..
Esti mesék A kígyó és a nyúl 2017.07.08 15:00:33
Egy aranyos zöld kígyó nyújtózott fent az erdő leghatalmasabb fáján. Aludt csöndesen, időnként felszisszent. A napon melengette így magát. Egy nyuszi járt éppen arra, ott ugrált a fa körül. A kígyó megérezte a neszt és lenézett. Ssszzzz sssszz hát te mit keresel itt? kérdezte mérgesen. Ééén… nézett…..
Esti mesék Tojások 2017.07.08 14:59:21
Gurult egy kis tojás a domboldalon le egészen a völgybe. Ott még imbolygott, azán sütötte-sütötte a nap. Tudjátok ki lakott benne? Hmm.. nem volt se tojástestvére, se fészke, se mamája, magában ácsorgott, vagy inkább ült ott a fűben és napozott, mígnem felrepedt a héj és előbújt belőle egy pelyhes…..
Élt egyszer egy róka, aki egy nagy és terebélyes fa tövében lakott. Imádta, sosem szeretett onnan elmozdulni. Volt egy kényelmes ürege is. Nyáron hűvös volt, télen pedig jó meleg. Nagyon ritkán ment el alóla, csak amikor már rettentően korgott a gyomra. Nos ez pont egy ilyen nap volt. Ült és azon…..
Nagyon régi adósságomat törlesztem ezzel a bejegyzéssel, TruthSeeker olvasónknak köszönhetősen lehetőségem nyílt, hogy én is részt vegyek a Lavan Positeam  "első nemzetközi rendezvényén" - még tavaly. Nagyon röstellem, hogy eddig csúszott a bejegyzés, nem szeretnék mentegetőzni, inkább itt az…..
Ahogy a mondás tartja, egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még mindig csak a cipőjét húzza fel (Mark Twain). Különösen igaz ez internet világára. A világháló a lehetőségek végtelen tárháza, ha információk terjesztéséről van szó, és ezzel láthatóan sokan élnek – még többen…..