Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P. P.

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hallott már olyan kereszteződésről, ahol nincsenek balesetek? Joggal gondolhatnánk, hogy ilyen csak a mesében van, de ha azt nézzük, hogy még jelzőlámpák, táblák sincsenek, akkor tényleg lehetetlennek tűnhet. Észak-Hollandiában, Drachten városában egy kisebb csodát találhatunk. A körülbelül 45…..
Egy új felmérés mutatta ki, hogy a fiatalkorúak közel fele, azaz 46,6 százaléka gondolja úgy, hogy egy sör elfogyasztása után még biztonságos a volán mögé ülni. Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság statisztikái alapján a balesetek tíz százalékát okozza az alkoholos befolyásoltság, amíg…..
Pécsi Hírek - XV. évfolyam 13. szám. 2017. április 3.  Az egészség világnapja idei központi témája a depresszió, ami hazánk lakosságának igen nagy hányadát érinti, nincs ez másképp Pécsen sem. A gyógyulás hetekig, hónapokig is eltarthat, és mindenkinek nagyon fontos a segítség. Az Egészségügyi…..
Magyarország legnépszerűbb pszichiátere Csernus doktor Pécsre érkezik.  A „bevállalja” című műsorában híressé vált Csernus Imre híres a hangos, szókimondó beszédeiről, és most Pécs városában ismerhetjük meg közelebbről. Ténykedése elég megosztó az országban, és aki még nem hallotta, most egy élő…..
Labdarúgó tornát rendez Laki Zsolt, melynek teljes bevétele jótékony célra lesz fordítva. 2017 júniusában lehet részt venni a tornán felnőtt és gyerek korosztályban egyaránt. Ki ő? Mi a célja az eseménynek, és milyen tervei vannak még a jövőre nézve? Fényt derítettünk a kérdésekre.    A jótékony…..
Újrajátszást szeretnének a párizsi szurkolók a Bajnokok ligája nyolcaddöntőjében történtek miatt, az erről szóló petíciót már több mint százezren írták alá. Történt ugyanis, hogy az odavágó sima, 4-0-s PSG győzelme után a visszavágón sima továbbjutásra készülő csapatukra 6-1-es vereséget mért a…..
Pécsett számtalan lehetőség adódik a gyorsan és könnyen elhelyezkedni vágyók számára. Utánajártunk, mik az aktuális hiányszakmák, legnépszerűbb szakok, és hol várhatóak a legmagasabb kezdő fizetések. A legnépszerűbb szakok, és a legmagasabb várható kezdő fizetések Jelenlegi adatok közül a…..
A Magyar műsorok színvonala kezd feltámadni, ezt bizonyítja az utóbbi két évben kapott Oscar díj, vagy az Aranyélet című sorozat. Valódi felüdülés ezt látni az eddig elterjedt műsorok után. Itt az ideje, hogy a színvonal, minőség és igényesség legyen a trend a véget nem érő szappanoperák, vetélkedők…..
Május 5-én érkezik Pécsre a Kiss Ádám, Dombóvári István, Hajdú Balázs és a Szomszédnéni Produkciós Iroda fémjelezte Dumaszínház, velük szemben Schobert Norbert lesz az est főhőse. Kik ők, és miért szeretjük őket? A Dumaszínház, avagy stand-up comedy A stand-up comedy…..
Magyarországon igen népszerű műfajnak számít a stand-up comedy, egyik nagy alakja pedig Kőhalmi Zoltán. Az előadó most Pécsett rója le tiszteletét, egy dupla előadás keretében érkezik a városba. Ki ő? Mi is ez a műfaj? Hol fog fellépni? Az alábbiakban összefoglaltuk.  A humorista építész…..
  Magyarország nem szűkölködik a rapperek számában, rengeteg színvonalas, minőségi zene jellemzi a hazai hiphop világát. A legismertebb, legnépszerűbb, és legjobb előadókat szedtük össze. Hősök Az ország egyik legnépszerűbb együttesének számító Hősök formáció több mint tizenöt éve végzi áldásos…..
SzabadBölcsész Mit tanuljak? 2017.03.02 14:30:45
Hosszú az egyetem? Gyors elhelyezkedésre vágysz, és szeretnél hozzád illő szakmát tanulni? Az alábbiakban összeszedtünk pár lehetőséget Pécs városában.  Pécsett számtalan lehetőség adódik egy szakma kitanulására, melyek után az elhelyezkedési esélyek erősen megnőnek. Ráadásul 25 éves korig két…..
Napjaink legnépszerűbb sportága a labdarúgás, ez bizonyítható a játékosok számával, a szurkolói és nézettségi adatokkal is. Nincs ez másképp Magyarországon, Pécsett sem. Manapság három olyan csapat működik a városban, ami utánpótlással is foglalkozik, a PMFC, PVSK, PTE-PEAC hármas. Vissza a…..
Oscar díjat nyert a Deák Kristóf rendezte „Mindenki” című rövidfilm. Magyarország méltán büszke lehet erre a darabra, ugyanis remekül rávilágít egyes személyiségjegyekre, és társadalmi problémákra is. A film mindössze 25 percet vesz igénybe, de nagyon elgondolkodtató.   Nézzük, miről is szól a…..
Manapság sokan a mozi haláláról beszélnek, azonban ez nem egészen van így. A mozi versenyben áll az otthoni filmezéssel, de vajon melyik a népszerűbb, és miért dönt valaki úgy, hogy közösségi élménnyé varázsolja a filmezést, valamint milyen hatással van ez az olvasás kultúrájára? Dr. Doboviczki…..
A Magyar foci holtponton van, nézzük a súlyosabb problémákat, melyeken változtatni kéne a jobb eredmények érdekében. 1. A futball, mint politika A labdarúgással kapcsolatban Magyarországon lassan nem is a labda, hanem a stadionok, és a miniszterelnökünk neve jut eszébe az embereknek. Felcsút,…..
SzabadBölcsész NOlimpia?! 2017.02.23 00:10:13
Magyarország visszalépett a 2024-es budapesti olimpiai pályázattól. A Momentum Mozgalom rövid idő alatt 266 151 aláírást gyűjtött be a "Nolimpia" kampány alatt, amivel elérte, hogy a kormány kihátráljon a rendezés alól.  "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a…..
Újra eljött a busójárás időszaka Mohácson, mely alkalomra Pécsről is rengeteg az érdeklődő. A busójárás története, a busók, jankelék, és amit a mohácsi eseményről tudni érdemes.  Mi is az a busójárás? A busójárás egy népszokás, melyet Mohácson rendeznek meg évről-évre. A sokácok – horvát…..
SzabadBölcsész Dzsiiza interjú 2017.02.08 07:36:38
http://www.pecsma.hu/abszolut-pecs/dzsiiza-a-piszkos-del-megenekloje/ Készült egy kis interjú a pécsi Dzsiizával, melyet a fenti linken olvashattok el. ..
Az ember létezése örök kérdés világunkban. A világ keletkezése sokak szerint egy nagyobb erő, nevezetesen isten műve, míg a racionális magyarázat egy ősrobbanással magyarázza inkább mindennek a kezdetét. Azonban hogy lehetséges ez? Hogy lehet a semmiből hirtelen valami? Alighanem az a semmi,…..
SzabadBölcsész Az idő a miénk! 2017.01.19 03:23:58
 „Csakhogy nem az időnk csekély, hanem sokat elvesztegetünk belőle. Az élet elég hosszú, sőt bőségesen elegendőnek kaptuk a legjelentősebb dolgok véghezvitelére, ha az egészét jól osztjuk be; ha azonban dőzsölő és nemtörődöm magatartásunk következtében szétfolyik, ha semmi hasznos dologra nem…..
Minden idők legnépszerűbb rap előadója alighanem Marshall Bruce Mathers III, ismertebb nevén Eminem. A zenész pályafutása hosszú időre nyúlik vissza, a detroiti srác karrierje és élete nem volt épp zökkenőmentes. A balhés, szókimondó előadó meghódította a 2000-es évek zeneiparát, és egy új szintre…..
Magyarország egyfajta futballnemzet. Ugyanakkor a játékosok, csapatok, és a válogatott megítélése igen szélsőséges hazánkban. A stadion építések, és a nagy pénzügyi támogatások ellenére a magyar foci még mindig nem virágzik. 1986 után végre ismét világeseményen szurkolhattunk nemzetünknek, amely…..
A Kingdom egy igazi gyöngyszem a sorozatkedvelők számára. Az MMA világában, és annak szereplői körül forgó történethez nem feltétlenül kell nekünk is egy ketrecben bunyózni, hogy megkedveljük. A történet elvisz minket, képesek vagyunk több részt egyhuzamban ledarálni belőle, és nálam valahol ezt…..