Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kata Nagy56

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Durván megosztotta a politizáló közönséget a Momentum tegnapi akciója, jelesül hogy Fekete-Győr András és néhány társa váratlanul bementek az Origo szerkesztőségébe, hogy kamerák előtt kérjék számon az ott dolgozó "újságírókat". A Momentum rajongótábora lelkesedik a produkcióért, eközben mások (a…..
Megkérdeztem a Facebook-követőimtől és kedvenc csoportjaim tagjaitól, hogy mi volt életük legrosszabb, (rendszerszintű problémából fakadó) munkahelyi élményük alkalmazottként. Kértem, hogy írják le kommentben. Az első kommentelő azt írta, hogy a munkáltatók figyelik az alkalmazottaik…..
Kata Nagy56 2017.05.03 14:57:26
Aki aktívan dolgozott a Kádár-rendszerben, az nagyon is jól tudja, hogy mi köze volt/van a mai állapotokhoz. Köztudomású, hogy a rabló privatizációval mentették át a Kádár-kori elftiket és az "államosított" vagyon zömét, melyet idegeneknek szinte fillérekért átjátszottak olyan kikötéssel, hogy a régi apparatcsikok maradhattak a menedzsment élén. Multik kikötése csupán annyi volt, hogy dolgozói érdekvédelmi szerervezetek cégen belül nem működhettek, amennyiben komolyan gondolták az érdekvédelmet és nem maradt formális, mint 90 előtt. Ezek a régi-új cégvezetők (ügyvezetők) a korábbi beidegződések alapján ott folytathatták áldatlan tevékenységüket, ahol abbahagyták. Egy pár kirívó példa: akkor és most sem a személyi alkalmasság, szakmai felkészültség alapján tölthettek be vezetői tisztséget, hanem a betegesen értelmezett megbízhatóság , "csókosok", rokonság, stb. Kettős mérce megtartása is a Kádáréra időszakára nyúlik vissza. Úgy cégen belül, mint kívül, nem ugyanazon megítélés alá tartoznak a csókosok, mint akik mögött nincsen senki. Esetleges balhét ugyanúgy a legkisebb beosztású alkalmazottnak kell elvinnie és nem annak aki a tényleges balhét okozta. A Rákosi&Kádár rémuralom (utóbbi kicsit puhább, de lényegét, működését tekintve hasonló volt elődjéhez) egy szinte mindenbe beletörődő, tudatos/ösztönszerűen tudatalatti félelmet égetett bele az akkor élt és aktívan dolgozó társdalom zömében. Ez tört most felszínre, akik még ma is bedőlnek és velük, az ők és nem saját érdekeikért "dühösek" tüntiznek, nosztalgiáznak tkp. ugyanazok lázítására, akik bennük a félelmet felmenőik v. saját maguk generálták, okozták azaz áldemokraták oldalán (Stockholm-szindróma). A "fiatalokról" most nem beszélek, akik megélt v. olvasott élmény hiányában nyelvi- és fogalmi tudatzavarban vannak tartva, tünti szervezők erre erősítenek rá. Ezt egy másik blogron egy hozzászóló remekül és tömören összefoglalta:

"A Rákosi-, Kádár-rendszer egy lumpentársadalmat hozott létre: ezeknek van "öntudatuk"= dühük, elégedetlenségük, agressziójuk, a kultúrát üresnek tartják, nem is áll szándékukban a kultúra alapelveit betartani, és semmiféle eredményre vezető, változást kiváltó önreflexióval nem rendelkeznek (pontosabban de, viszont az ezzel járó lelkiismeret-furdalást nem bírják elviselni).”
Borzalmasan nehéz egy lumpentársadalomra bármit is felépíteni. Ez önmagában egy nagy akadály. Az a "kultúra", amit itt egyes egymást nem ismerő személyek megengednek maguknak a kommentfalon, még a nyugati szélső oldalakon is elképzelhetetlen.”
Miután várható, hogy a következő hetekben az utolsó Paks 2-vel szembeni kötelezettségszegési eljárást is megszünteti a Bizottság, kimondhatjuk azt, amit az Európa-lázban nem szenvedők eddig is tudtak: vagy mi állítjuk meg Paks 2-t vagy senki...
Kata Nagy56 2017.03.01 05:44:29
@Rwindx: Tévedés, mert ők a franciákkal tárgyaltak, most is azoknak "lobbiznak", LMP pedig az amcsiknak "lobbizik". :-(
Van egy végtelenül egyszerű válasz erre a kérdésre, ami így szól: mert olyanok, mint ők voltak 27 évvel ezelőtt. Ennél azért összetettebb a kérdés, de a kiindulópont mégis egy generációs szembenállás. A Fidesz ugyanis valóban a fiatal demokraták pártja volt valaha, melyből mára középkorú, pocakos és…..
Kata Nagy56 2017.03.01 02:26:38
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez igaz, de akkora mellényűek, főleg Momentumosok, hogy még 2018-ban, egyenesen kormányváltó pártnak képzelik magukat és pár zorbán-fóbiás (már az erdőt sem látják a fától típusúak) esetleg csatlakozhat hozzájuk egy dac-szavazás erejéig. A Bajnai-féle Együtt tömörülésnek is ez a tévképzet tett be. Az összes kispárt, így a M. is abban a téveszmében vannak, hogy a szavazásra jogosultak többsége eddig azért nem ment szavazni, mert nem talált magának megfelelő pártot. Frászt! A távol maradók egy része zsigerből elutasít mindenféle pártot/párturalmat, tehát nem várnak/vágynak semmilyen új alakulókra. A pártjukból kiábrándult, szavazásra el sem menők pedig alapban bizalmatlanok a régi-új pártokkal szemben. A maradék 10-15%, akik soha nem voltak semmilyen szavazáson, ezután sem fognak menni, kimozdíthatatlanok.
Kata Nagy56 2017.03.01 02:40:49
@glad az egyetlen: Igen, az elején vannak, de a nagy szembesülés v. pofára esés a választás napján lesz. Lásd. a tüntiszervezéseket is! Pl. Eseményhirdetéskor még 1-200 v. 1-2000 fellelkesült ígéri, hogy ott lesz és eseményen rendre az ígérők 10%-a jelenik meg.
A Blahán megint felálltak a színpadra azok, akik imádnak színpadra állni, és megint elmondták ugyanazokat a képtelenségeket, amelyeket egyenként ismételgetnek már 3-4 éve, és amelyek összesen rendre kudarchoz vezetnek. Most sem lesz másképp. Bokros "500 napja", Gyurcsány "ki, ha én nem" magán…..