Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fazekas Milán Gábor

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kora gyerekkorunkból sok tanulságot őrizhetünk a mesékből, amely szerves részeként épül be a jellemünkbe. Íme egy kis összeállítás dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus Mesepszichológia c. könyvéből amit felnőttként is tudatosíthatunk.   Lássam meg és fogadjam el a…..
A „mi ez” és „miért” kérdések korszakában – a gyermek szenvedélyes érdeklődéssel törekszik arra, hogy megismerje a körülötte lévő világot, és megértse a jelenségek okait. Kérdései gyakran olyan részletekre vonatkoznak, amelyek a felnőtt fejében meg sem fordulnak, és gyakran próbára teszik még a…..
  A gyermek nem kicsinyített, tökéletlen, félig kész felnőtt, hanem életkorának megfelelően egy teljes és egész lény, akinek világlátása, gondolkodása és ítéletalkotása sajátos és nem mérhető felnőtt mércével. Ahogy Claparéde a híres gyermekpszichológus mondta: egy ebihal sem egy elégtelenül működő…..
  Sokszor felmerülhet jó szándékú szülőként, hogy itt volt ez a földre szállt angyal, mégis mi történt vele, hogy két - három éves korára időnként kezelhetetlen. Nem akar engedelmeskedni a számunkra teljesen ésszerűen tűnő dolgokban, ellenszegül, holott csak az ő érdekében cselekszünk. Mégis mire…..
  A gyereknevelés valóban olyan, mint a foci, „mindenki ért hozzá” és éles szemmel fedezi fel mások hibáit. Ebben is, mint oly sok más dologban az emberek gyakran vérmesen védik saját nézőpontjaikat, és élesen kritizálják mások nevelési módszereit. Ezek sokszor elbizonytalaníthatják a nem kellő…..
Mit gondol, miért lehetnek irigyek a gyermekek? Nem kell sokat gondolkodnunk, míg eszünkbe jut egy olyan helyzet, amikor gyermekünk, vagy egy általunk ismert gyermek nem adta oda a lapátját vagy épp valamilyen játékát a társának. Azonban hiba lenne egyből rossznak és irigynek gondolni a gyerkőcöt,…..
Szolgálat. Ez a szó, ami először eszembe jut Brian Tracyről, és ezt Szabó Péter is mindig hangsúlyozza, amikor elhozza nekünk a Tőle tanultakat. Mások szolgálata az egyik legnemesebb dolog a világon, ahogy „Szókrátész” is mondja a Békés Harcos útjában. És Brian csak jön, és mondja. 30-40- 50 év…..