Regisztráció Blogot indítok
Adatok
julie81

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem mindenkinek van olyan férfi ismerőse, aki arra panaszkodik, hogy a felesége elhanyagolja szexuálisan. Bár nincsenek statisztikáim, de a fordított eset szerintem ritkább. A jelenségnek több oka is van, melyek kisebb-nagyobb mértékben össze is fonódhatnak. Vegyük sorra ezeket, és próbáljunk…..
julie81 2016.10.27 15:37:05
@incognito ergo sum:

"Nem gondolkodom kifelé tiplizésben."

Akkor sem, ha már nem vagy neki fontos/nem szeret? Szép dolog a kitartás, csak lehet, hogy egy idő után értelmetlen. Mondjuk ez csak rád tartozik.

A másik, hogy azért sem fogod tudni te egymagad ezt megoldani, mert valószínűleg megy a játszmázás köztetek, tehát megbeszélni intelligensen nem lehet, mert duzzogás lesz a vége, vagy a végtelen kifogások, a hárítás, terelés, így a válaszreakciók meg forgatókönyvszerűen ugyanúgy játszódnak. Ha azt az egyet el tudod érni nála, hogy elismerje, hogy problémátok van, ami nem csak és kizárólag az ő + a te hibád, hanem a szocializációé is (nagyszülők, szülők + társadalom egyaránt) és ezen változtatni kellene, főleg, hogy van erre megoldás, az már nagyon jó. Az nem baj, nem szégyen, ha valaki hibázik, nem csinál jól valamit (akár a szexuális életében is), az viszont annál inkább, ha nem képes ezt belátni.

Egy nő akkor fog vágyni a szexre, ha élvezi és szereti, függetlenül attól, hogy mennyire fáradt, vagy fáj a feje.(Egyébként fejfájás ellen a szex az egyik legjobb orvosság, ezt tapasztalatból írom :D ) Ha fájdalmas neki valamiért, vagy azt sem tudja, hogy milyen az orgazmus, hogyan kell odáig eljutni, akkor legfeljebb kötelességtudatból elviseli néha.

A saját életét mindenki úgy cseszi el, ahogyan akarja, viszont ha van közös gyerek, akkor érte mindketten felelősséggel tartoztok, és nem csak abban, hogy legyen tele a hasa, vagy megtanuljon biciklizni, hanem hogy ne örökítsétek tovább szociogenetikusan ezt a szexuális analfabetizmust. Vele is le kellene ülni néha beszélgetni, szerintem sohasem késő, csak az a nagy kérdés, hogy vajon milyen érzelmi intelligenciára, meg miféle intimitás elsajátítására tanítják az ilyen szülők, akik saját maguk sem képesek rá normálisan. Az egészséges szexualitásra nevelés éppen olyan fontos dolog a gyereknevelésben, mint bármi más, ha elfogadjuk tényként azt a megállapítást, hogy a szexualitás az egyik alappillére egy egészséges párkapcsolatnak.
julie81 2016.10.27 17:22:32
Na, de hogy a bejegyzéshez is írjak azért valamit. :)

1. A férj a feleség számára már nem vonzó szexuálisan

A külső változás elkerülhetetlen mindkét fél részéről, de ha egy nő valóban szereti a partnerét, akkor szerintem jobban tart attól szex előtt/közben, hogy az ő melle/feneke/combja/hasa nem elég vonzó már a férj számára. Ha a változás olyan elviselhetetlen szexuálisan, akkor is meg lehetne ezt beszélni 2 felnőtt embernek. Remélem, hogy ilyen velem sohasem fordul elő, sem velem, sem a partner részéről. :)

2. A férfi elkényelmesedett

Ez is kétélű dolog. Vajon mi van akkor, ha a férj vágyai a feleség számára már a perverzitás határát súrolja, mert a férj esetleg zug-pornófogyasztó és függőségében nagyon magas lett nála az ingerküszöb. A prűd feleség pedig nem vágyik annyira arra nagyon, hogy 2 szoptatás között análisan kényeztesse az oly nagyon vágyakozó férj. Ezért a feleség hárít, erre a férj válasza az elkényelmesedés? Szegény férfi... :)

3. A feleség fáradt és leterhelt

De igen, van az a fáradtság, hogy úgy dőlnek be a nők/férfiak az ágyba, mint a zsák, és olyan is van, hogy nincs idő, mert különben elkésnek. De ez is előfordult velem fordítottan. Nincs ezzel semmi baj, ha ez a szöveg valódi gondot jelez és nem csak egy kifogás a szex elkerülésére. Ilyenkor tehermentesíteni kell a vágyott nőt és ágyba vinni neki a reggelit, utána jó alaposan meg kell masszírozni a hátát és kész, jöhet is a szex.

4. Monogámia ártalom

Én még sajnos nem jutottam el odáig, hogy megunhassam a partneremet és megkívánjak valaki mást is, ezért nem tudom, hogy milyen érzés. De igen, szeretnék hinni abban a tündérmesében, hogy létezhet olyan, hogy nem kell egyik félnek sem más valaki, mert annyira passzolnak minden téren, és így is élhetnek minőségi szexuális életet életük végéig. Tudom, egy idióta barom vagyok.

5. Megroppant egzisztencia.

Generálhat párkapcsolati krízist egy ilyen akut helyzet, de ilyenkor nem a pénz miatt nem dug az asszony, hanem a konfliktus miatt, ami nincs megoldva. Eszembe nem jutna "büntetni" mondjuk a munkanélkülivé vált férjemet szexmegvonással, csak mert kevesebb van a családi kasszában, arról nem is beszélve, hogy saját magammal is kiszúrnék, hiszen ilyenkor nekem sem jutna szex. :D Viszont ha tartósan fennállna ez az állapot, és terelne, hárítana, kifogásokat keresne önhibájából, akkor lehet, hogy egy idő után nem lenne vele kedvem szexelni, bár akkor közös háztartásban sem élni igazán.

6. Párkapcsolati problémák

Ez megint nem igaz teljesen, egyrészt a férfiaknak sem áll mindig a farkuk a vita hevében, vagy utána, másrészt létezik békülős szex, ami nagyon jó tud lenni. Harmadrészt pedig bizonyítottan szexuális izgalmat képes kiváltani a felfokozott izgalmi állapot is.

7. A feleség számára sosem volt a szex fontos

Ez valóban durva, viszont nem azért, amiért a posztíró gondolja. Egy normális érzelmi intelligenciával és egészséges szexualitással rendelkező párkapcsolati partner valószínűleg hamar felfedezi, ha partnere orgazmust színlel, de legalábbis együttélés szokta megelőzni a házasságot, ami alatt elég nehéz ezt titkolni. De ha a nő orgazmust játszik, akkor sem kell mindjárt kikiáltani pszichopatának, hanem először arra kellene gondolni, hogy azért csinálja, hogy minél jobban megfeleljen a férfinak. Millió oka lehet annak, ha a nő számára nem fontos a szex, a gyerekkori trauma/szexuális bántalmazástól kezdve a szülőktől öröklött prüdériáig, egyszerűen addig a mai napig sajnos társadalmilag elfogadott normáig, hogy ha egy nő szereti és élvezi a szexet, az egy kurva, de legalábbis vérbő, laza erkölcsű, sok szexuális partnerrel megáldott. Miközben minden nőnek és férfinak szeretnie kellene a szexet mindenféle hülye gátlás nélkül, de ahhoz, hogy a nő is szeresse, ahhoz élveznie kell, ahhoz pedig elengedhetetlen, hogy a férfi is megtanuljon jól bánni a nő testével, a szerelemről meg intimitásról már nem is beszélve. Ha ez mind megvan és a házasság után a nőnek nem lesz fontos a szex, akkor nem elválni kell tőle idióta barom módján, hanem megbeszélni, hogy gond van és szexuálpszichológushoz menni. Ha fáj a fogad, akkor is gondolom, rákötsz egy zsinórt, a másik végét meg a kilincshez és becsapod az ajtót. Értelmes ember meg elmegy fogorvoshoz.
julie81 2016.10.27 18:31:21
@incognito ergo sum:

Mondjuk azért egy fegyelmezett és visszafogott orgazmus is jobb, mint egy semmilyen. :) Van kedvenc csokim, de egy kevésbé kedvelt is jó ha van, és megeszem örömmel, csak legyen. De azért attól még nem biztos, hogy nagy baj van vele, hogy nem sikítozik. Az biztos, hogy a hormonális fogamzásgátló borzasztóan le tudja csökkenteni a libidót. Érdemes lenne megfontolni, ha esetleg ez is fennállhat, mint problémaforrás.

Kívánom neked, hogy rendbe tudjátok hozni. Biztos, hogy első körben én próbálnám megoldani, aztán szexuálpszichológushoz fordulnék, mert nekem minden pénzt, időt, energiát megérne, hogy jól legyek a férjemmel minden téren. Szerintem te már megtettél nagyon sok mindent, érdemes lehet szakemberhez fordulni, és ha nem válik be, akár több szakembert is felkeresni.