Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anyaszívblog

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utcán beszélgettem nemrégiben, amikor tőlem jónéhány méterre észrevettem egy anyukát. A hátán hordozóban egy kislány volt, kezében fehér bot. A zebránál álltak, várták, hogy a lámpa zöldre váltson és átmehessenek. Nem volt senki mellettük, aki segíthetett volna, a szabad jelzéskor mégis olyan…..
Tizenegy évvel ezelőtt az akkori párommal gyereket szerettünk volna. Egy-másfél év sikertelen próbálkozás után kivizsgáltattuk, mi lehet az oka annak, hogy nem tudok teherbe esni. A diagnózis endometriózis lett, ami azt jelenti, hogy a méh nyálkahártyája a méhen kívül is megtalálható. Ennek…..
Egy gyermek születése csodálatos, örömteli esemény, így volt ez a kisfiunk érkezésekor is, szeretettel vártuk őt. Az azt követő boldog és megismételhetetlen napok, amikről a nagy könyvek írnak, azonban nem adattak meg nekünk. Beni a második gyermekünk. Még nagyon a várandósságom elején, az ötödik…..
Péterről, a legnagyobb fiamról a 35. héten derült ki, hogy fiú. Amikor megtudtam, elsírtam magam, és ezek nem annyira az öröm könnyei voltak, mint inkább az ijedtségé, hogy úristen, mit fogok majd én egy kisfiúval kezdeni. A családunkban korábban csak lányok születtek, ez a minta volt…..
Már négy és fél éve együtt voltunk a párommal, amikor azt gondoltuk, kapcsolatunk ahhoz a szakaszához ért, hogy lassan gyereket szeretnénk. Érdekes módon – bár korábban sem védekeztünk soha – ahogy elkezdtünk beszélgetni a baba témáról, a következő hónapban már pozitív is lett a…..
Zsombi nyitott hasfallal született, az első ultrahangos vizsgálat után édesanyjának azt javasolták, ne is tartsa meg őt. Az anyuka máshogyan, és jól döntött; a történetét nemrég elmeséltük. Ám Zsombi tortúrája a születéssel sem ért véget. Tíz hónapos volt Zsombor, amikor azt vettem észre, hogy…..
Nagyon szerettünk volna már a párommal kisbabát, de hiába teltek a hónapok egymás után, nem sikerült teherbe esnem. Amikor azonban átmenetileg elengedtem ezt a kérdést, és minden energiámat és figyelmemet egy kutyakozmetika beindítására összpontosítottam, Zsombor szinte azonnal beköszönt hozzánk.…..
Az előző bejegyzésben olvashattatok Panna és nővére, Jázmin születéséről. Most Panna születés utáni történetét mutatjuk be. A​mikor Panna megszületett, és megmutatták nekem, nem látszódott jól az arca a magzatmáztól. Őt a testvérével ellentétben nem tisztogatták rögtön le, csak becsavarták egy…..
Jázminnal a várandósságom nagyon szép és harmonikus volt, annak ellenére, hogy sokáig hánytam és rosszul voltam. De végig tudtam dolgozni, csak egy héttel a szülés előtt hagytam abba a munkát. A hetedik hónapban jártam, amikor a nőgyógyászom egy ultrahangos vizsgálat során megállapította, hogy a…..
Már az egész család arra várt, hogy jöjjön az unoka. „Minek várni, ezer éve ismeritek egymást, összeházasodtatok, van hol laknotok, ez az élet rendje.” És talán tényleg ez, azonban akkor még egyáltalán nem álltam készen erre. Azt éreztem, hogy a sok évnyi tanulás után még nem is éltem, hogy még túl…..
2014 őszén megtudtuk, hogy várandós vagyok. Bár akkor még egyikünk sem múlt el 25 éves, a férjem és én is örömmel tekintettünk az új élethelyzetre. Természetesen féltünk is tőle, nem tudtuk, hogy mit hoz a jövő, hirtelen minden bizonytalan lett. Egy évvel korábban volt egy spontán vetélésem a…..
Tizenegy éves korom óta epilepsziás vagyok. Amikor elvégeztem a főiskolát, feljöttem Budapestre, és itt egy olyan doktornőhöz kerültem, aki a terhes epilepsziások specialistája. Már a találkozásunk elején elbeszélgetett velem a gyerekvállalásról – pedig akkor még párom sem volt –, ugyanis az a…..
Nálam 18 évesen diagnosztizálták a PCO-t [a PCO szindrómáról a poszt végén olvashat – a szerk]. Az ezzel kapcsolatos ismeretek akkor még eléggé gyerekcipőben jártak, nem sokat tudtak róla. Azt viszont mindenképpen, hogy nehezen fogok teherbe esni. Az akkori férjemmel mégis úgy gondoltuk, hogy…..
Már kislánykorunkban álmokat szövögetünk arról, hogy egyszer majd anyák leszünk. De vajon mindenkinek megadatik az anyaság érzése, az örömteli terhesség, a várt szülésélmény és a gondtalan, boldog szülői lét? Megvan a saját sorsunk, életutunk, és ez az út időnként bizonytalansággal,…..