Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spät Judit

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétszer is megfizetnek, na de nem az újkori Döbrögik, hanem a kiszolgáltatott közmunkások a polgármestereik által elkövetett bűnökért! Pórul járnak először, amikor a polgármesterek rabszolgaként árusítják ki őket helyi vállalkozóknak. Majd másodszorra akkor, amikor ezért a hatóság bírságot szab ki…..
Az Erzsébet-utalványokra nem a nyugdíjas cafeteria, a nyugdíjprémiumra pedig nem a 13. havi nyugdíj a helyes válasz, hamis ígéretekből nem születnek jó megoldások. Az Együtt a generációk viadala helyett a generációk érdekeinek jobb összeegyeztetését szeretné. Ezért fenntartható módon, célzott…..
Jól hangzik, mégis sokan lesznek csalódottak a nagy dirrel-dúrral beharangozott januári minimálbéremelés nyomán.  Lesz, akinek csak a kormányzati sikerpropagandával kell majd beérnie, kevesen lesznek azok, akik tényleg 8%-kal több pénzt vihetnek majd haza. A legrosszabbul viszont azok járnak, akik…..
Miközben az Orbán család és strómanjainak karácsonyfájára valószínűleg a legújabb kastélyok, kikötők és jachtok fotója kerül, sok családban keserű a karácsony. Egyre többeknek már az is komoly terhet jelent, hogy legalább az ünnep estéjén legyen meleg étel és meleg szoba egyaránt. Az egyre mélyülő…..
Társadalmunk láthatatlan tagjai a fogyatékossággal élők és az őket gondozók is, a családtagok és a hivatásos gondozók egyaránt. A világtól elzárva és többnyire súlyos szegénységben élnek ma Magyarországon. Ezért a fogyatékos ügy minden területén szemléletváltozásra van szükség, az Együtt törleszteni…..
Vajon mitől félnek Orbánék: attól hogy a kígyózó sorokban álló szegények fotója elcsúfítja a kormányzati propaganda által festett szép új világ képét? Vagy még inkább attól, hogy az ételosztások szervezése lehet sokak számára egy új formája az aktív tiltakozásnak, a…..
Több mint fél millió, azaz minden harmadik magyar gyereket szegénység fenyeget.  Magyarország az uniós rangsor végén kullog e téren is. Szomorú szégyenbizonyítvány ez az Orbán-kormány közel 8 éves munkájáról, különösen annak tükrében, hogy közben valóban a korábbinál…..
Eddig csak az eszkimókról tudtuk, hogy jégtáblára tették a magatehetetlenné vált öregeket, de már ők is közel 100 éve szakítottak ezzel a tradícióval.  Most viszont a KDNP-ről derült ki, hogy hasonló módon gondolkodik: a súlyos beteg szülő vagy a megrokkant házastárs már nem a család része. Az…..
Eddig csak az eszkimókról tudtuk, hogy jégtáblára tették a magatehetetlenné vált öregeket, de már ők is közel 100 éve szakítottak ezzel a tradícióval.  Most viszont a KDNP-ről derült ki, hogy hasonló módon gondolkodik: a súlyos beteg szülő vagy a megrokkant házastárs már nem a család része. Az…..
Mexikóváros, Chile, Kuala Lumpur, Sydney, Hong Kong és San Francisco – csak néhány a legvonzóbb célpontok közül ahova a „Matolcsy Tours” szervezésében az elmúlt másfél évben eljutottak az MNB vezetői és dolgozói, természetesen nem fapadoson. Egy egyhetes japán út például egy főre 4 millió forint…..
A választási kampányt nem lehet elég korán kezdeni, legalábbis így gondolhatja Menczer Erzsébet, a lakásmutyijába 2014-ben belebukott Fideszes volt országgyűlési képviselő (http://egyuttpart.hu/menczer-erzsebet-nyugodtan-alszik/). A baj csak az, hogy a kampánynyitója helyszíneként épp egy iskolai…..
Ugye egyetértünk abban, hogy minden gyereknek az a legjobb, ha szerető, gondoskodó családban nevelkedhet? És abban is, hogy minden gyereknek egyformán járjon a jogbiztonság, ha például  szülei elválnak vagy egyik szülője meghal? És szerinted is minden embernek joga, hogy ha…..
Szeretnék végre olyan országban élni, ahol a nyugdíjrendszer jelentősebb átalakításait olyan vita előzi meg, amelynek során az asztalfőn a jövő nemzedékek ombudsmanja ül, körülötte pedig egyenlő számban foglalnak helyet a diákszervezetek, a munkavállalók képviseletei és a nyugdíjasok szervezetei. Az…..
Porhintés, hogy mindenki jobban jár a 2018-as költségvetéssel. A kormányzati propagandában harsogott nyugdíjprémium csak arra jó, hogy elfedje, hogy a legszegényebb nyugdíjasoktól már évente közel 120 ezer forintot nyúl le a kormány. Ennyit veszítenek a gyesen lévő szülők és számos más…..
Tandíjmentes első diploma, 3 év ingyenes nyelvoktatás és a Diákhitel2 tartozások elengedése – ezzel nyitja újra az Együtt a felsőoktatás kapuit, amire az Orbán-kormány jó szorosan rányomta a reteszt. A korrumpálódott, a pártpolitikával összefonódott és szégyenletes módon…..
„..a III. kerület most már egészen aljas módszereket választ.” – hangzott el Tarlós Istvántól a Megbeszéljük műsorában. „a III. kerület meghazudtolja a Belügyminisztériumot, az Országos Rendőr-főkapitányságot, a Budapest Rendőr-főkapitányságot meg a főpolgármestert.” A diktatúrák katonaságába illő…..
Mit titkol Tarlós István? Vajon a mobilgáttal kapcsolatos veszélyek nagyobbak vagy a parti nyomvonal esetében felmerülő költségek magasabbak az eddig bevallottnál? Talán fél a városvezetés, hogy egy esetleges római-parti népszavazás előtt kiderül valami kínos részlet? Mit rejteget Tarlós? -  A…..
Tisztelt Főpolgármester és Polgármester Urak! A római-parti mobilgát tervei kapcsán március 6-án tartott lakossági fórumon Önöknek sikerült ismét megalázniuk a III. kerület lakóit, a független szakembereket és civileket, ezzel gúnyt űztek a demokráciából, miközben a képviseleti demokráciára…..
A magát kereszténynek hazudó Fidesz-KDNP kormány karácsony ünnepén is megmutatta, hogy csak azok nem fontosak neki, akik a leginkább rászorulnak a segítségre: a nyomorban élők. A karácsonyi közlönybe dugták el a hírt, hogy mindössze 3% plusz jut jövőre a közmunkásoknak. Szegénység mindig volt és…..
A nyugdíjrendszer mindenekelőtt a fiatalok ügye. Ez a legfontosabb tételmondat, amit le kellene fektetni ahhoz, hogy végre érdemben lehessen beszélni a nyugdíjrendszer legnagyobb problémájáról: arról, hogy miből lesz a mai 20-, 30- és 40-eseknek nyugdíja.  Ezzel szemben a nyugdíjról szóló közbeszéd…..
10 éve nem emelik a nyugdíjminimumot. Így a legalacsonyabb nyugdíjból élőktől már évi 108 ezer forintot vesz el a kormány, miközben Orbán Viktor személyesen „nagyvonalúan” 10 ezer forintos ajándékutalványt osztogat királyi kegyként. Persze ez tökéletesen illeszkedik az Orbán-kormány…..
Nem kell ahhoz munkanélkülinek lenni, hogy ne a wellness-nyaralás, hanem az iskolatáska vagy a 9500 forintos BKV-bérlet megvásárlása okozzon gondot. Az pedig a magyarok döntő többségének elérhetetlen álom marad, hogy a nyugdíjas évekre vagy komolyabb betegség esetére takarékoskodjon. Azonban a…..
 „Azok élnek az utcán, akik ott is akarnak” – tolta a teljes felelősséget a tartós hajléktalanságért az érintettekre Nyitrai Imre, a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár.  Eközben a valóságban a kormány alig ad segítséget a lakhatási válságban élőknek. Az Együtt azt javasolja, hogy a…..