Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hullafotós

5 bejegyzést írt és 373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelem, kedves olvasók! Ezen a héten két szerkesztőnk, Rammjaeger83 és SchA ismét a Szent Korona Rádió Hadak útján c. hadtörténeti műsorának vendége lesz. A beszélgetés során a kelet-ukrajnai harcok apropóján a közelmúlt egy hasonló eseményét, az Oroszország és Grúzia…..
Harcostársak!  Újabb remek alkalom nyílik a személyes kapcsolatok ápolására, fejlesztésére, vagy tönkretételére. Esetleg, talán 2014. májusban megfelel az Úri Közönségnek valamely nap tartalmas szórakozásra? Helyszín: Budapest (vagy környéke?), konkrét helyszínt…..
Hullafotós 2014.03.18 12:30:41
Hullafotós 2014.04.28 08:49:06
@Titus Pullo Urbino:
Korábban jeleztem, ha a díszes publikum nyitott időt és energiát áldozni eccer vmi tokaji bulájra, vállalom a szervezés ódiumát, mindazonáltal pesti kocsmák esetleges bográcsos alternatívájaként javaslom pl. fővárosi és akörnyéki campingeket/táborokat (pl. csillebérci, gyerekvasúti, Pap sziget), melyek mind BKK-s megközelíthetőség, mind autós parkolás, továbbá alacsony árfekvés és alvás dolgában is meggondolandó kínálatot tudnak nyújtani.
Mivel nem angolkisasszonyoknak szerveződik a buli, le nem nyírt gyom, szúnyog és egyéb körülmény nem zavarhat egy első lépcsős bulialakulatot.

(ui. anno a monori Szabók borházában kiváló volt a helyszín és a társulat is)
Most, hogy az elmúlt három szombaton retronapokat tartott a Viasat3, és előszedte a Jurassic Park filmeket, ismét aktuálissá vált, hogy felhívjam a figyelmet egy sokszor felemlegetett tévhitre. Mindig, amikor már azt hiszem, hogy végleg leszámoltunk a mítosszal, valaki…..
Achtung, Achtung! Az ősz közeledtével ismét kötetlen találkozóra invitáljuk a kedves olvasóinkat, a már hagyományossá váló blogbuli keretében. A találkozó időpontja az Úr 2013. esztendejében szeptember havának 21. napja, mely nap szombatra esen. A víg…..
Nyári gyerek vagyok, de eddig mindig utáltam az lenni. Hónapokkal korábban kellett zsúrt tartanom, mert a gyerekek nyáron sosem értek rá engem ünnepelni. Fel kellett nőnöm ahhoz, hogy a születésnapomon végre én ne érjek rá az ásatásoktól, és el kellett kezdenem félni az…..
Hullafotós 2013.08.12 10:11:00
Kislány a föld alatt 2013.07.23 11:27:21
No, elkészültem, és láthatóan igényesen be is pakoltam. Egyébiránt beidőzítettem pár bejegyzést, hogy amíg hazaérek, ne felejtsetek el.  De ha valami mégis kéne, itt keressetek:Az új címem. forrás Azt hiszem, postagalambbal lesz a leghatékonyabb. Csak így a…..
166 e-mail, 92 értesítés, 3 megbökés, 2 ismerősnek jelölés, 23 esemény meghívás. Újpesten ülök a laptopommal, és a gyógyszergyárat bámulom az ásós ruháimból rakott homokbánya tetején ülve, és nem értem. Olyan szerencsétlennek tűnhetek, mint az általam ásatásokon…..
Elég volt a cyber térben cáfolatlanul áradó történelmi badarságokból, csodás származásból, összeesküvés elméletekből? Így gondolhatták a Tényleg!(?) honlap  indítói, akik „kutyaharapást szőrével” alapon az őrületeket hazai pályán: neten, mobilon,…..
Hullafotós 2013.07.24 11:39:00
@gigabursch: Egy tudománynak nem az a dolga, hogy hogy nemzetben gondolkodjon, arra ott vannak a társadalmi szervezetek (pl. pártok) és követőik.

Ez a blog tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozik. Nincsenek listázva a szerzők, erre ugyanis pont van elég felület máshol.
Hírességek - akikről sosem hinnéd, hogy régészek.  Van köztük világhírű színész, utánozhatatlan író , királyi sarj vagy épp Nobel-díjas kémikus. Lássuk a névsort! Hugh Laurie: Dr. House a gyógyítás előtt sírásást tanult. Cambridgeben szerztett diplomát…..
Lara Croft, Sidney Fox és a talán még Az utolsó kereszteslovag Dr. Schneidere ugorhat be a régész és a nő szavak összekapcsolásából első asszociációként. Tiszta hajjal, szexi ruhában, sima bőrrel, sminkben. Csábos mosollyal lerúgva az ellenséges fosztogatót.Akkor fussunk neki…..
Hullafotós 2013.07.17 01:39:59
@aurigandrea: Bizony, erről az oldalról is Kolléganő! Ezt az agyagos-poros kézzel történő elegáns vonalvezetést szeretnénk követni a későbbiekben is.

Az öreg templomok és a fiatal nő szerelmi kapcsolatának minden intim részére kiváncsi vagyok.

S lehet, h nem vagyok egyedül...
 "Hős szabadságát elveszti Segesvár…" (részlet a Székely Himnuszból) Lóra, indulj! Parancsolta egy aprótermetű és igen rossz magyar kiejtésű tábornok Székelykeresztúron annak a 3500 fős haderőnek, amellyel az Erdélyben állomásozó erős cári és császári…..
Hullafotós 2009.07.31 16:29:18
@Titus Pullo Urbino: Nem bánom, ülhetsz mellettem a következő bulin... :-)

@Lucius Flavius Arrianus: Neked is kiosztok az idézetért egy kupicával :-)

Tudom, h csak engem érdekel, de meg kell osztanom a jó hírt, h kiváló gyümölcs, s talán még jobb szőlőtermésünk mutatkozik idén. Fontos körülmény a következő lemilbuli számára... :-)
Hullafotós 2009.08.04 10:42:15
@Lucius Flavius Arrianus: meglátjuk a butykos milyen műfajt hoz majd, de akkor legalább tudom az elvárásokat.

@Titus Pullo Urbino: látom formálódik a lemil dalárda. Nagyon helyes, egy-kettővel beszállnék a buliba, katona nótailag úgyios van hová fejlődni, nem lehet mindig csak doberdóit és isonzóit.

A kulturkörben való érintettség okán pedig magam is csatlakoznék az apátplébánosi-teológusi-alkoholista sztorikat kérők táborához a magam szerény szavazatával.
Grodin & Rammjaeger83 & SchA [FIGYELEM! Az alábbi cikk az Ön szellemi egészségére káros, még ha nem is teljesen komoly gondolatokat tartalmaz. 18 IQ alatti látogatók számára elolvasása egyáltalán nem, szellemileg kiskorú fórumfighterek számára pedig csak Seduxen + sör…..
Ez a - húsevők által előszeretettel hangoztatott - tétel nem felel meg a valóságnak: a vegetáriánusok, amennyiben kellő változatosságban és mennyiségben fogyasztanak bizonyos élelmiszereket, igenis képesek biztosítani az optimális fehérjebevitelt. Mit kell enniük ehhez? Természetesen nem mindegy,…..
Tegnap érdekes hír jelent meg az indexen: Havazás miatt szakadt félbe a túlélőverseny. Gondoltam szegény civileket meglepte a nagy hó, aztán félúton inkább a forralt bor mellett döntöttek. De nem. A honvédség katonái versenyeztek. Ez azért más. Rásandítottam a honvedelem.hu…..
Hullafotós 2013.02.18 10:00:44
Proletair felháborodásához, hangsúlyozottan nem katonai oldalról, egyben megmaradva a vitaposzt tartalmánál.

a) A kommunikáció sosem választható el annak valóságától (különösen, ha emberi teljesítmény a téma) amelyről szól. Téves elgondolás, h az ürülék, vagy azzal egyenértékű teljesítmény jó csomagolással kelendő portékává tehető. Leginkább a (vélt) vezetői elvárás írja ezt rendszerint felül - hadseregben és azon túl.

b) Az arányosság elve alapján nem érdemes egy dolgot magasztosabbnak/többnek/szebbnek mutatni, mint ami. Ez a reális terepi helyzetfelismerésre épülő harcászatból akár ismerős lehet, amennyiben a katonai kommunikátorok és döntéshozójuk (terepi tapasztalatok esetleges hiányában) hajlandóak megkeresni kenyéradó közegük ilyetén szakmai alapjait. Érthetőbben: az ellenséges kézi fegyverek tüzét sem marketingeljük nehéztüzérségnek, vagy atomvillanásnak a felderítő jelentésekben (mert nem az), egy házi teljesítménytúrát se nevezzük túlélőtúrának (mert nem az).

c) A teljesítményeket (eseményeket) megelőző kommunikációnak általában az a kockázata, hogy a teljesítmény esetleges elmaradása esetén a melldöngető szándék visszakézből pofánbasz. Nemhogy támogató, hanem destruktív lesz, mintha saját magunk követnénk el szabotázst: presztízs helyett nevetség tárgya leszünk.

d) Mennyivel bölcsebb lett volna, ha előbb háborút nyerünk és csak utána szólunk róla. Egy valódi, akár az 50 centis hóban megtartott (le nem fújt) túlélőversenyről készült, jól összevágott katonai home video pont azokban növelte volna a honvédség presztízsét, akik kacérkodnak a belépéssel, nem mellesleg az index is címlapon hozta volna.

hk
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
A török megszállásról és a magyar függetlenségért harcolók küzdelmeiről olvashatunk, kéretik a kor sajátosságait is átgondolni, mielőtt a kedvenc sportunk, a hazaárulózás igéjét a kommentbillentyűzetünkre vennénk. Időugrás következik, tessék magunkat a csataterek és a…..
Hullafotós 2012.07.12 13:54:24
@Titus Pullo Urbino: Már inni kellene, nem kínálni :)
Ti mindent gondosan elolvastok és értelmeztek, mielőtt aláírtok egy (akármilyen) szerződést? Ez a kérdés jutott eszembe múltkor, mikor új bankszámlát nyitottam az egyik banknál. Maga a bankszámlanyitás látszólag nem egy bonyolult folyamat, de mikor elémraktak 12 oldalt…..
Hende Csaba honvédelmi miniszter április 7-én személyesen indította útnak Várpalotáról a skandináv portyára induló, onnan a tervek szerint decemberben visszaérkező, két főt: - Csepin Pétert, a Bakonyi Poroszkálók elnökét, önkéntes tartalékos katonát, hagyományőrző…..
Tömegadó, gagyi Hygz-Boson Kínából, és a CERN is igazolta, hogy Szegedi Csanád zsidó. Rövid híreink a világból Higgs-bozon megtalálásának alkalmából. Magyarország - Tömegadót vetnek ki a Higgs-bozonokra"A magyar kormány is örömmel értesült az elemi részecskék tömegét…..
A brit konzervatívok sohasem voltak a londoni pénzvilág esküdt ellenségei. Sőt, inkább talán azt lehet mondani, hogy szinte mindig kiváló viszonyban voltak egymással. A helyi Munkáspárt, a csatorna túloldalán a franciák, en bloc, és még sorolhatnánk ki mindenki más ellenben…..
A "misztikus" Boldogkőváraljáról gyűjtött össze képeket tegnap a Flickr-blog (melyen egyébként az ezt megelőző posztban Moby építészeti fotói szerepeltek). A négy kép ráadásul magyar fotósoktól való:  mArcellvAgyok, Roland_78, Csaba_Bajko és lefthandgergo. Grat! …..
Az állatos agybemelegítés után világosan kirajzolódik jelen értekezés témája, az 1849-es (csak a nyári!) orosz beavatkozás hátterének feltérképezése, valamint az ideológiai és a gazdasági szálak összefonása a forradalmak és ellenforradalmak Európájában. A lepel lehull, tessék figyelmesen, a sorok…..
Hullafotós 2012.05.18 21:27:52
@Titus Pullo Urbino: nyugodtan szaladj előre tesvírem, egy teljes demizson kajszibarack várja sorsát.
A mai nappal, a pihenőnappal (Afganisztánban a csütörtök délután és a péntek a szabadnap) véget ért az első munkahetem az afgán fővárostól nem messze lévő ásatáson. Itt a lehetőség, hogy alig belelátva a dolgokba próbáljak egy kis áttekintést adni a mindennapokról,…..
Hullafotós 2012.05.18 18:55:35
@csaklit: mennyi az annyi rendőrök dolgában?
"2000 ezer" (6 db nulla) az összesen kétmillió.

Kocsikérdés, sofőrök, raktár és korán indulás, máris nosztalgiám lett Omár és a Nílus után.

Vigyázz magadra, várunk haza egy beszámolóra a Sírásók bulin!

hullakatt