Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Békés Gáspár

48 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gyurcsány-párt két képviselője, Szabó Tímea és Kiss László kereszteket készül eltávolítani a III. kerületben? Magyarországon eddig példa nélküli felhívást olvashatnak a környék lakói és a járókelők az óbudai Remetehegyi úton. Az önkormányzat által kihelyezett iromány arról kérdezi a lakosságot,…..
Békés Gáspárt kirúgták. A Fővárosi Önkormányzatnál dolgozott a Klíma- és Környezetügyi Főosztályon, szakértőként. Békés Gáspár ateista, ami amúgy nem érdekel senkit. Vagy mégis? A kormánypropagandában mást sem hallunk, mint hogy óriási keresztényellenes hadjárat zajlik, üldözik a keresztényeket, meg…..
Békés Gáspár 2021.03.18 20:41:32
Köszönöm a támogató szavakat.

Egyébként ami a keresztelést-vallásos nevelést illeti, azért azt tudjuk, hogy nem olyan egyszerű felnőtt korban mást választani, ha gyerekkorban adott módon nevelték az embert. Egyébként meg hol húzzuk meg a határt? Mi az amire még lehet nevelni a gyereket vallásos (vagy más) alapon, és mi az, amire nem? Homofóbia, szexizmus belefér? Terrorizmus esetleg? Ha a szülő döntése a nevelés, akkor mi a baj azokkal, akik iszlamista terroristákat nevelnek? Nem lenne jó legalább törekedni arra, hogy a társadalmi normáknak megfelelő emberek nőjenek fel? Az Ábrahámita vallásokba sajnos rengeteg kirekesztő, erőszakos üzenet van kódolva, és sokan ezt is tanítják gyerekeiknek.
Nem véletlen, hogy az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye és az Alaptörvény is garantálja a gyerekek lelkiismereti önrendelkezési jogát. Különböző szabadságjogok nem üthetik egymást. Tehát a neveléshez való jog a többi joggal együtt értelmezhető csak, nem azokat felülírva; a szülő nevelési joga nem terjed ki a vallásra, mert az a gyerek emberi joga, mely elidegeníthetetlen alapjog, nem gyakorolhatja helyette senki.
Nincs is szükség rá, hiszen olyan gyerekekből is sikeres felnőttek lettek, akik nem voltak vallásosan nevelve.

Szerintem a gyerekeket szekulárisan kellene nevelni, mert ez biztosítja számukra a megismerés és szabad döntés lehetőségét. Ez a legegészségesebb. Persze ez sok szempontból távlati cél, de ma már szerencsére egyre elterjedtebb, és fontos, hogy nyilvános támogatói is legyenek ennek. Én nem is a szülőket kérném számon, hanem az egyházakat, akik folyamatosan megsértik mások emberi jogait, pedig alapból mentesülnek például az esélyegyenlőségi törvény alól.

A kereszteléshez annyit fűznék, hogy szimbolikusan sérti a gyerekek jogait, azonban vannak komoly következményei is:
Az egyházak nem hajlandóak senkit törölni a keresztelési jegyzékből, és az egyházi intézmények diszkriminálhatnak az alapján, hogy kinek van keresztlevele és kinek nincs.
Mit szólna, ha a Fideszbe léptetnék be a gyerekeket, és onnan soha nem lehetne kilépni, ez alapján dőlne el, ki milyen iskolába mehet?
Amit én mondok, nem lehet radikális és szélsőséges, mint ahogy a főpolgármester állította, hiszen már a 90-es években törvénybe foglalták a gyerekek lelkiismereti szabadságát.
Feltűnhetett, hogy 8 hónapja nem került ki cikk az Államvilágra. Mivel általában havonta egy cikk született, így ez az inaktivitás valóban meglepő lehetett. Szerencsére azonban nem arról van szó, hogy abbahagytam volna az írást, sőt: 2020 elején úgy döntöttem, hogy újságot alapítok. Felmerülhet a…..
Békés Gáspár 2020.10.25 17:50:17
@MAXVAL birсaman közíró: Ez hogy kapcsolódik bárhogyan? Amúgy olyan régóta nyomod, nem állnál ki egy nyilvános vitára?
Békés Gáspár 2021.01.30 00:03:02
@MAXVAL birсaman közíró: Online is megfelel.
A fasiszták idén is a kitörés napjára készülnek, és a világ számos pontjáról érkeznek az erőszakünnepre. Hogy vajon mit ünnepelnek azon, hogy Budapestet Hitler utasításának megfelelően ’utolsó vérig’ akarták védeni a nyilasok, miközben a várost nem evakuálták, nem tudom. A fasiszták döntésének…..
Békés Gáspár 2020.02.10 02:50:33
@DFK: mitől lenne ez a blog szélsőbaloldali? Aki nem szereti a nácikat, az szélsőbalos? Speciel én a szélsőbaloldali szerveződéseket is elítélem, Gidófalvy pont azért maradt meg nekem, mert nem volt se komcsi se fasiszta, egyszerűen egy demokratikus, hazafias érzelmű ember volt. Azt hiszem annál jobboldalibb dolgot nehezen tudnék javasolni, mint hogy egy székely-magyar keresztény katonáról nevezzük el hidat egy osztrák arisztokrata helyett. Feltételezem, hogy a nácik vonulását a normális jobboldaliak is elítélik, azaz nem értem, ezen miért vannak ennyien fennakadva. Nem leszek ettől blackblokkos antifa harcos, egyszerűen nem bírom az értelmetlen halál dicsőítését.
Békés Gáspár 2020.02.10 12:53:20
@DFK: nem értem, ha nem tetszik az osztrák, külföldi arisztokrácia, akkor szélsőbalos vagyok? Ezek szerint a normális, moderált balos, jobbos emberek osztrák arisztokratákat tartanak példaképnek?
Attól, hogy elutasítom az arisztokráciát, és a külföldi befolyást, ugyanúgy lehetek liberális, jobboldali vagy bármi. Azt gondoltam, hogy ez egy közös nevező mindenkivel, de ezek szerint normális emberek osztrák arisztokratákat akarnak, vettem.
Békés Gáspár 2020.02.12 04:28:22
@Grimbusz Makszimusz: Nem értem, akkor a Ferenc József hidat miért nevezték vajon át?
Azt nehezen lehet bizonyítani, hogy Erzsébet rengeteget tett volna a magyarokért ,mert az ellenséges viszonyok tarthatatlanok voltak az osztrákok számára alapvetően politikai és gazdasági okokból; nehogy már kiderüljön, hogy Sissy vívta a szabadságharcot is! Értelemszerűen nem az életét kockáztatta és adta másokért, mint Gidófalvy. Mint említettem, csak nem érdekelt, Gidófalvy épp hidat menteni indult, nem zsidókat, amikor meghalt; ha esetleg a magyar-zsidók nem képviselnének értéket a szemedben, akkor ez csak számít valamit, illetve az a tény, hogy nem csak zsidókat mentett, hanem bárkit, aki menekült a háború elől (pl. be akarták sorozni). Senki nem mondta, hogy kussolni kell, azt mondtam, hogy szerintem nevezzük át a hidat. Nem állítottam, hogy bárki náci lenne, ha nem akarja.

Amúgy meg mitől lettem most már anarchista is? Nem vagyok az, de tudod egyáltalán miket beszélsz összevissza?
Államvilág Niedermüller-effekt 2020.01.29 20:01:32
 Tekintve, hogy az ország 25%-a funckionális analfabéta, illetve hogy a PISA-felmérésen gyorsabban csúszunk le, mint egy Csiki sör Tusványoson, nem meglepő, hogy sokan nem értették Niedermüller kijelentését. Illetve sokan szándékosan félreértették szavait. Nézzük tehát az ominózus…..
Békés Gáspár 2020.01.31 02:31:24
@Fánkevő Fáncsi: savage. Bircaman fatality
Ma megkaptam az első HPV-elleni oltásomat. Ez a vakcina azon HPV törzsek ellen véd, melyek a nemi szemölcsök 90%-ért és a méhnyakrák-megbetegedések 90%-ért felelősek. A HPV nem csak a nőknél, de a férfiaknál is okozhat daganatos megbetegedéseket, ezért mindent meg szeretnék tenni, hogy elkerüljem…..
Névtelen cikk, sőt, RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY született a fiatal generációkról a hitelesség jegyében a Minden Szó nevű politikai fröccsöntőüzemben, gondolom ez az a példamutató bátorság, ami belőlünk hiányzik. Maróth után felbátorodtak ám a korfasiszták. Na de kezdjük az elejéről:   "fingod sincs a…..
Rendhagyó módon Stork Levente környezetvédelmi aktivista szavait tolmácsolnám, a 60 Perc a Szabadságról tüntetésen elhangzott beszédét közölve. Mondanivalója nem is lehetne aktuálisabb, és olyan egyedi mézőpontot mutat be, mely alapjaiban kérdőjelezi meg a hazai pártpolitikai paradigmát és status…..
Tisztelt polgártársak! A közelmúlt törvényei meglepetést nem okozhattak azoknak, akik kritikusan szemlélik a Fidesz politikai evolúcióját. Közel 10 éve erodálják az országunkat folyamatosan, ütközőpályára állítva Magyarországot. Mert kétség nem fér ahhoz, hogy ez a rendszer fenntarthatatlan…..
Olvasva a részben közfelháborodást, részben megértést hangoztató kommenteket és cikkeket. Fontos arról beszélni, számít-e valaki kora, és ha igen, mikor, illetve, hogy ki is Rácz Zsófia valójában, mit is jelent az ő jelenléte és pályája.  Induljunk ki az utóbbiból. Rácz Zsófia politikai karrierje…..
Békés Gáspár 2019.12.19 01:03:49
@nemecsekerno_007: Megsúgom, hogy nem a blogolás az elsődleges szakmám, környezetvédelmi szakember vagyok 3 diplomával :)
Békés Gáspár 2019.12.19 01:06:56
@Boycie: Óriási különbség, hogy a miniszterelnököt megválasztották. Az hogy alkalmas-e, kiderül, azonban az emberek többsége szerint ő volt a legalkalmasabb erre a pozícióra. Rácz Zsófit egyedül a fidesz választotta, ha valami, az biztos nem garancia.
Békés Gáspár 2019.12.19 15:49:42
@Nancsibacsi: Sosem kaptam pénzt politikai tevékenységemért, és nem is vagyok párttag. Képzeld, dolgoztam már, jelenleg is dolgozom, mondjuk már gimiben tudományos olimpikon voltam, az elmúlt években több tudományos publikációm is megjelent. Betont valóban nem kevertem, bocsi, ha szerinted esetleg csak az munka.
Ahogy a 444 kiszúrta, a kormány épp nemzeti konzultációt tart a klímaváltozásról, csak épp nem szóltak róla senkinek. Na persze nem maguktól készítik, hanem mert kötelező házi feladat az Európai Bizottság által. Valahogy ez a Google Formba öntött megtestesült kifinomultság nem hiszem, hogy 7…..
 Nemrég rendezték meg a harmadik globális klímasztrájkot, melyen országszerte több, mint tízezren vettek részt, kétszer annyian, mint az előzőn. Ehhez képest Gulyás Gergely szerint csak pár tucat tüntetőt érdekelt az egész, pedig ebben az esetben még az MTVA se üres utcát mutatott, sőt, írtak róla…..
Úgy tűnik, az illiberális cserkésztáborban a fiúk egymásra licitálva találnak ki egyre nagyobb baromságokat. Erdogan népirtást szervez, Orbánék meg lihegve bólogatnak. Gondolom a lengyel kormány se akart lemaradni, ezért azt találta ki, hogy kriminalizálja a szexuális felvilágosítást. Igen, nem csak…..
A beszéd felvétele megtekinthető ezen a hivatkozáson. Sokféle csend létezik. Engem talán a kíváncsiság csendjével fogadnak. De létezik szomorú, vidám és elmélyült változat is, ahogy a főapát úr említette.  Az iskolás éveimből azonban másfajta csend maradt meg bennem élénken: a félelemé.…..
Békés Gáspár: Rendhagyó élménybeszámoló következik, melyet két elfogult Kozmosz-rajongó publicista/aktivista jegyez. Azonban okkal rajongunk eme együttesért, mivel az egyik legtársadalomkritikusabb zenekarként számtalan boldog pillanatot okoztak a NER árnyékában is, számaik zenileg és szövegileg is…..
 Egyre gyakrabban olvasni a nemibetegségek hazai terjedéséről, nem alaptalanul; az elmúlt években jelentősen nőtt a fertőzöttek száma, melynek számos oka van. A legtettenérhetőbb ok az óvszerhasználat hiánya, amely elsősorban a rendkívül elavult, hiányos és sokszor konkrétan hiányzó szexuális…..
  MZP emlékezetes interjúban árulta el a gyerekek fenyítésének fortélyait. Kifejtette, hogy „fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Ezek után sajnálkozott egy sort, hogy a magyar törvények túl szigorúak, és úgyse tartja be…..
Államvilág Ököljog 2019.06.21 02:13:32
Egy hete derült ki, hogy Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért és házirénszarvas-gyilkolásért felelős minihelyettes kezdeményezésére a kormány elvenné a véleményezési jogot is az iskolai diákönkormányzatoktól, szülői szervezettől, iskolaszéktől és tantestülettől (azaz…..
   A Fidesz 2010-es hatalomátvételével igencsak sok fronton szabadult ránk a NER, így nem csoda, ha a hazai környezetvédelem teljes elpusztítása nem tartozott a társadalom többségének legfontosabb problémái közé; elvégre más változtatások azonnali negatív következményekkel jártak. A rombolás azonban…..
Békés Gáspár 2019.05.29 17:25:04
@bölcsbagoly: Érveid is vannak? :)
Békés Gáspár 2019.06.02 22:22:59
Békés Gáspár 2019.06.02 22:26:25
@szepipiktor: Nekem huszonévesen van két diplomám környezetvédelemből, de persze nyugodtan rád lehetne bízni az ügyet :D Nem tudom, a vörös meg szivárványos zászló hogy jön ide, nem uralni akarom a világot, csak szeretném, ha nem halnánk ki, és ennek köze nincs ahhoz, amit írtál.
A tegnapi európai parlamenti választási eredmény egyik legnagyobb tanulsága szerintem, hogy az emberek erős identitást képviselő és felvállaló pártokra szavaztak, mint amilyen a Momentum és a DK, de egyébként a Fidesz is. Ezzel szemben a bár megírt programmal rendelkező, de mégis legnagyobb betűkkel…..
 A rendszerváltás finoman szólva nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a legtöbb embernek, pár kivételesen korrupt szerencsés és tehetséges enterprenőrt leszámítva. Az egyre növekvő elnyomásnak, a jogállam lebontásának és a folyamatos orwelli uszításnak nem sok pozitív hozadéka van, de tény,…..
Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is,…..
                                               forrás: Abcúg Április 26-án tüntetést szervez a Diákvagyok mozgalom a felvételi nyelvvizsgakövetelmény ellen. Valóban, a nyelvvizsga elvárása abszurd a jelenlegi oktatási rendszerben, mivel az iskolák többsége képtelen akár középszinten felkészíteni…..
  A vészharangok kongása alapzaj lett.” Valóban, minden egyes nappal fáradtabbak leszünk, egyre kevésbé és kevesebben háborodunk fel a napi szintű jogtiprásokon. Ezért is mondja Karafiáth, hogy meg kell válogatnunk, hogy a maradék figyelmünket mire irányítjuk. Ez a politikai hadigazdaság a…..