Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szivesann

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A település alacsonypadlós buszokkal megközelíthető. Vonattal is mehetünk a Rudnay-kert állomásig, de onnan még 2,5km séta a földes úton az Arborétum. Gárdonyi Géza Rendezvényközpont 2163 Vácrátót Szabadság út 28.https://vacratot.hu/gardonyi-geza-rendezvenykozpont/ Itt nem jártunk, de a képek…..
Szivesann Hortobágy 2024.09.17 12:27:20
Sajnos ide csak autóval lehet eljutni. Alacsonypadlós buszt itt nem láttam. De mindenképp megéri ellátogatni és megnézni a ma élő hagyományt. Hortobágyi Vadaspark 4071 Hortobágyhttps://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/vadaspark A látogatóközpontnál lehet jegyet vásárolni. A Hortobágy…..
Szivesann Budapest, II.kerület 2024.09.12 11:31:05
Határait a Duna, a Szépvölgyi út és a Hármashatár-hegy, a Széll Kálmán tér, a Szilágyi Erzsébet fasor és a Budakeszi út képezi, továbbá Nagykovácsi, Remeteszőlős és Solymár…..
Verőce - Szob biciklitúrára vállalkoztunk. Vagyis ki két, ki hármon és ki négyen keréken teljesítette a távot. A bicikli út végig jól járható, de vannak meredekebb részek, ami után jól esik inni egy kis vizet.  Az út szélén csak egy kis szakaszon kell menni Verőcén, de itt is külön sávunk van.…..
Kedves Látogató! Összegyűjtöttem tapasztalataimat a jogosítvány szerzéssel és utána az autó átalakítással kapcsolatban. Én 2021-ben szereztem meg a jogosítványom, tehát nem teljesen frissek az információk. De remélem így is tudtam segíteni. Esetleg kedvet szerezni hozzá, hogy le tedd a…..
Kaposvár https://vendeg.kaposvar.hu/hu/   A belvároshoz vezető úton van egy kis szintkülönbség. A jól járható macskaköves sétálóutcán megtekinthetjük a helyi szobrokat és a fő teret is. A boltok többségéhez egy-két lépcsőfokon keresztül lehet bejutni. A templom bejáratánál is van pár lépcső. A…..
Szeretet szobor Vál, Haraszthy szőlőbirtok https://val.kornyeke.hu/love-szobor Ahogy felérünk a a Haraszthy birtokhoz jobb oldalt van egy parkoló, ahonnan kicsit köves út vezet le majd vele majdnem szembe felfele a szőlőbirtok felé. Kis tábla jelzi merre található a szobor. Földes úton…..
Szivesann Balatonalmádi 2023.08.21 09:38:05
https://balaton-almadi.hu/   Wesselényi strand Balatonalmádi, Baross Gábor út 34, 8220 https://balatonalmadi.hu/fooldal/balatonalmadi/kikapcsolodas/strandok/wesselenyi-strand/ A pénztárnál érdemes rákérdezni, hogy van-e kedvezmény mozgássérülteknek és kísérőiknek? Én úgy emlékszem van, legalább…..
  Az allábbi ellátásokra, járadékokra lehet jogosult egy mozgássérült…..
Nyíregyháza https://nyiregyhaza.info.hu/latnivalok/#nezet=list Közlekedés Emelővel felszerelt új IC kocsik járnak Nyíregyházára, amire hivatalosan nem kell bejelenteni az emelést - bár mi nem kockáztattunk. Az állomáson az információhoz fotocellás ajtón keresztül lehet bejutni, bent magas a pult,…..
Szivesann Öskü 2019.09.08 10:37:25
https://osku.hu/index.php?p=osku Szép kis község, van némi szintkülönbség az úton haladva, de teljesíthető. Kellemes csalódás volt látni a rámpákat a kis boltokhoz is. Vonat 8191 Öskü, Rózsa utca 1. https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vasutallomas/osku Öskü a Veszprém felé induló…..
Szivesann Sárvár 2019.03.28 07:27:34
A városban a járdák jól járhatók. Néhol picit nagyobb a padka, de ott is fel lehet ugrani, nem vészes. Több helyen látni rámpát, ami néhol túl meredek. A vasútállomástól nincs messze a belváros. A legtöbb helyen segítőkészek és a legtöbb helyre be tudtunk jutni kerekesszékkel. Alacsonypadlós busszal…..
Szivesann Veresegyház 2018.10.06 23:20:49
Veresegyház első ránézésre elég akadálymentes, ahogy tüzetesebben megvizsgáltam vannak még hiányosságok. De van hol elmenni wc-re a központban. Sok helyen van rámpa – ha néhol túl meredek is, így azért mégis könnyebben tud segíteni egy járókelő feljutni. Ahol új járda van, ott teljesen…..
Szivesann Bócsa 2018.04.19 12:18:10
Egy kis falucskába csöppentem, ahol szinte minden akadálymentes - nekem. Jó példa a fejlődésre, arra, hogyha valamit újítunk, csak egy kis odafigyelés kérdése, hogy mindenki számára használható legyen. Járda mindenhol van, néhol már felújított állapotban. A bicikli út is jól járható. Az egyetlen…..
Szivesann Tata Öreg-tó 2018.03.15 14:42:00
http://www.tata.hu/4207/oreg_to Nem először jártam itt, de mindig magával ragad a tó látványa, és a hangulatos sétány mellette, amit egy idő után fák gyökerei törtek fel és ahogy haladunk már inkább csak egy széles erdei ösvény lesz belőle. Egy két helyen sorompó keresztezi…..
Szivesann Túrkeve 2018.03.01 21:24:17
Túrkevét kocsival tudjuk megközelíteni.   Túrkeve Termál Szálló, Apartman, Faház és Kemping 5420 Túrkeve, Kuthen király utca 11. http://turkevetermal.hu/hu/Apartman-Szallo-es-Kemping-galeria-4.html Az útról a fürdő parkolóját pillantjuk meg jobbra. Balra pedig ha tovább haladunk meg lesz…..
Szivesann Tamási Termálfürdő 2017.10.20 21:56:12
Tamásit sajnos csak autóval lehet megközelíteni. A vasút igen messze van. A buszokból pedig nincs alacsonypadlós - legalábbis az internet szerint. Tamási Termálfürdő 7090 Tamási, Hársfa utca 3. http://tamasifurdo.com/ Egy kis lejtőn lehet lemenni a parkolóhoz. A bejárathoz közel van…..
Szivesann Zalakaros 2017.10.13 21:24:00
Zalakarost sajnos csak kocsival tudjuk megközelíteni. Vasút egyáltalán nem vezet ide. A buszok pedig nem alacsonypadlósak. Legközelebb Zalakomárnál van vasúti megállóhely, innen még kb. 7 km az út.   Balla Apartman 8749 Zalakaros, Panoráma út…..
Szivesann Nagykanizsa 2017.10.11 21:24:00
Csónakázó-tó 8800 Nagykanizsa http://csotonk.hu/ Autóval érkeztünk. A parkoló, csakúgy mint a tó menti sétáló utak könnyen járható murvásak vagy régi aszfaltosak. A parkolótól egy lépcső melletti rámpán keresztül eljuthatunk az új nyilvános wc-hez, amihez a kulcsot a…..
Ismét Vácott jártam, kicsit több élménnyel, információval tértem vissza, viszont még mindig van pár hely, ahova nem jutottunk el, talán majd máskor. Talán azokat már nélkülem is fel tudjátok fedezni, ha már úgyis fent jártok ;) A Sajdik Ferenc Múzeumért mindenképp érdemes…..
Szivesann Hévíz 2017.05.11 17:06:47
http://www.heviz.hu/   Magával ragadó az a pár kis utca, amiből áll Hévíz, újra és újra visszavágyom. Akármerre mentünk, jól járhatóak voltak a járdák. A turista térképeken jelölve vannak a lépcsők. A központi részen, a tóhoz közel nincs túl nagy szintkülönbség sem.   Tóstrand Főbejárat:…..
Szivesann Triride 2017.05.09 13:28:00
Egy kedves ismerősöm segítségével, a TRIRIDE-ről is tudok írni itt a blogon. Ez egy olasz gyártmányú első kerék, amit az aktív kerekesszék elejére lehet csatolni, de csak olyanhoz, ami nem levehető lábtartós. Elektromos motor hajtja, és egy akkumulátor működteti. Az ára kb.:…..
Szivesann Irány Pécs 2017.05.07 19:22:15
http://www.pecs.hu/   Pécsi Vasútállomás 7623 Pécs, Indóház tér 1. https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vasutallomas/pecs Vonattal érkeztünk a kultúra városába. A vasútállomás teljesen akadálymentes(nek néz ki), fel van újítva, kicsit Szeged feeling-em volt, lift nélkül. Az ajtók…..
Szivesann Keszthely 2017.04.28 17:29:34
https://www.keszthely.hu/   Cadillac múzeum 8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 77.http://www.cadillacmuzeum.hu/ Diák jegyet tudtak volna adni, de végül a tulaj meghívott. Az ajtókat segítettek kinyitni, szintkülönbség nem volt. A felújított Cadillac-ek között óvatosan mozogtam, nehogy kárt…..
Szarvas Mini Magyarország makett park5540 Szarvas, I. Külterület 9.http://www.minimagyarorszag.hu/ Ránézésre egy teljesen akadálymentes helyen járunk. Szerintem érdemes meglátogatni, a kb. 1 méteres makettek részletesen ki vannak dolgozva, néhol még a fal omladozása is látszik. A bejáratnál van…..