Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitalátor (másként) gondolkodó

215 bejegyzést írt és 18103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El van szegény Barack Obama átkozva a magyar újságírók által. Először korcsnak nevezik, aztán a Blackberry-jéből csinálnak autót (ami engem is annyira megzavart, hogy ezt neveztem az első félrefordításnak róla, megfeledkezve a korcsosról), majd egy értelmetlen szót adnak a…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.06.26 14:13:14
@sTormy: Pl. a szájszuronyos istállólégy.
Az elmúlt másfél év során sokat foglalkoztam a hivatásommal, és újra feltettem magamnak azokat a kérdéseket, amelyekre már évekkel ezelőtt elkészítettem a konyhakész válaszaimat. Miért lettem én jezsuita? Egészen egyszerűen és röviden: Isten hívott, találkoztam emberekkel, akik segítettek, igent…..
Amint arról nemrégiben értesült a világ, 2019. február 4-én az Egyesült Arab Emirátus fővárosában, Abu Dhabiban Róma püspöke Dokumentum az emberiség testvériségéről a világbéke és a közös együttélés érdekében (Documento sulla fratelanza umana per la pace mondaale e la convivenza comune) címmel közös…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.02.19 14:55:58
@jabbok: A hipotézis-tézis-antitézis folyamaton átment magatartástudományi-etológiai vizsgálatok eredményei szigorúan indexre kerültek, és bár ezt az indexet nem a Tanítóhivatal állította össze, de nem is emelt szót ellene. Citálásuk tragédiák sorozatához vezethetne, tudományos pályákat törhetne ketté az Internet előtt e tárgyban született kutatási eredmények előszedése.

Tisztázzuk: Én részemről semmiféle hittételt nem írtam le. Mások megtették, gyakorlatilag nulla eredménnyel. A szexuális devianciák és ivari személyiségzavarok körének meghatározása, tipizálása véleményem szerint nem morálteológia, bár olyan szempontból is vizsgálható lesz, amint nem lesz kötelező korunk meddő szexista bálványa előtt hódolni, és újra lesz szólás- és kutatás-szabadság. Amikor majd az ezzel kapcsolatos tabuk is elfoglalják méltó helyüket, azaz a szent pápa által "öngyilkos kutúra" néven nevezett korszak vége után.
Nagyon "érdekes", hogy minden emberi megnyilvánulás vizsgálható evolúciós szempontból is, ide értve az adaptív szexualitást is, kivéve a lassan kötelező "alternatív szexuális magatartásformákat" és a szexusban megnyilvánuló személyiségzavarokat. Az is egy gyakori, főleg az egykori (csak egykori vezetőinek többnyire csak átmeneti meggazdagodásához mérhető adósságot hátrahagyó) SzDSz köreihez és szellemi leszármazottaihoz köthető "vitakultúra", hogy egy blogkommenttől (amit az emberek többsége, így én is általában telefonba pötyög be, és amint itt is látszik, küld el, néha tévedésből túl hamar, időnként csonkán és/vagy duplán) a tudományosság kritériumait várják el, miközben "ex katedra" ítéletet mondanak, "természetesen" a másoktól elvárható tudományossági kritériumok, kiváltképp a források (másoktól habzó szájjal követelt) pontos feltüntetését "elegánsan" mellőzve. És legtöbbször fel sem tűnik, mivel ők uralják a közbeszédet. Azt a közbeszédet, amely immár trágárságok, hazugságok, irrealitások és blaszfémiák láncolata, köszönhetően ezeknek a "szakértőknek".
Az eredeti téma közelébe visszakanyarodva: véleményem szerint ez a Móritzka-féle, mindent a (homo-) szexualitásból eredeztető, mindent ahhoz mérő gondolkodásmód addig lesz hegemón, addig lesz mainstream, amíg a jelenleg leggazdagabb államok lakosságának többsége nem lesz istenhívő. Jelenleg az atlanti "öngyilkos" kultúrájú régiók 2-10% közötti tételes vallásgyakorló kisebbségéhez talán +10-15% olyan embert lehet hozzászámolni, akik számára az istenhit (legyen az bármilyen is) valamiféle értéket, életformáló, magatartás-befolyásoló erkölcsi tényezőt jelent. Ettől még a transzcendencia, vagy legalábbis a misztikum a mainstream média számára szinte egyedül elfogadható formája, a horoszkópok és egyéb babonák is több ember életét, gondolkodását befolyásolják jelenleg. Az iszlámnak az európai demográfiai, noogén és lelki vákuumba történő betüremkedése néhány évtizeden belül ezt meg fogja változtatni.
Ha beledöglünk, akkor is!
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.02.19 15:55:42
@jabbok: A "melleslegben" maximálisan egyetértek. A szülők számozásában vagy bármilyen mechanikus természetellenes megkülönböztetésében szerintem sincs jó, mindkét fél számára hosszú távon is tartható megoldás. Önmagában egy ilyen képes lehet tönkretenni egy (bármilyen jellegű) szoros emberi kapcsolatot.
A többiben nem értek egyet, ugyanis ha egy szervezeti dokumentum valakit megnevez írásban, azt abban a szervezetben szóban is úgy kell, úgy fogják nevezni. Lásd pl. személyzetis –> hr-s (háeres)!

(Egyébként ki a hamisító? Az, aki állításként leírja a saját, evidenciákon és mások (esetleg kevéssé ismert, netán agyonhallgatott) kutatási eredményein, ezek felismert "koherens, konzisztens és konzekvens" összefüggésein alapuló meggyőződését egy kérdésben, vagy az, aki összemossa a disszertációt a kommenttel, az eredményt a véleménnyel?)
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.02.19 18:39:09
@Hermes the God in Yellow: Ugyanolyan, tehát szintén ember és szintén férfi. Az Azar nagymecset és egyetem egyben (ott tanított arab nyelvet a "mi" Germanus Gyulánk is), nem világegyház.
Amikor körbenézünk magunk körül, milyen kultúrában, milyen politikai rendszerekben, ideológiák közepette élünk, olykor magunk is rácsodálkozunk azokra a jelenségekre, eseményekre, cselekedetekre, melyeket nem értünk, sőt akár ellentétben is állnak a gondolkodásunkkal, életfelfogásunkkal, mégis…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.02.12 13:04:08
@uszo: A bűnbakká válásért az emberi társadalmakban meg kell küzdeni. (Voltam én is többször "akárki volt, te voltál". Általában rövid lelkiismeret-vizsgálat után rá tudtam jönni magamtól is az okára. Az emberek nem csirkék. A naposcsibéknél teljesen természetes, hogy ha az egyiknek a hátára széles piros filccel húznak hosszában egy piros csíkot, az ártatlan, romlatlan, frissen kikelt cuki sárga pamacs kiscsibék egy órán belül széttépik.
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.02.13 06:11:18
@uszo: Ismétlem, nem lehet tartósan fenntartani. Kreálni lehet, de ha nincs valóságalapja, elhal. És igen, gyakran visszaszáll azokra, akik másokat rágalmaznak.
Értem én, hogy valami KEE-kötődődésed és/vagy valamely kirívóan közösségellenes tulajdonságod, tetted miatti (képzelt) kiközösítettséged, miatt fortyog benned a Fidesz-fóbia, de azt nem, hogy ez miért hatalmaz fel arra, hogy uramként látatlanban ítéletet mondj rólam, és fenyegess...
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.02.14 09:11:25
@uszo: "Menj haza és tartsál önvizsgálatot és szégyeld magad." " Nem mondtam ítéletet rólad, csak erről a jelenségről és a következményeiről beszéltem valamint sajnálkoztam miatta."
Ennyit rólad.
Olyan SzDSz-szagot érzek...
Ismeritek, melyik az az öt jellemző kijelentést, ami papok szájából általában nem szokott igaz lenni? Elárulom. Az öt mondat így hangzik: 1. „Rövid leszek.”; 2. „Imádkozom érted.”; 3. „Otthon felejtettem a pénztárcámat.”; 4. „Ó, az csak egy ajándék.”; 5. „Ő pedig az unokahúgom...” :)..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.02.12 10:57:24
@pacsy: + Buddha: "Minden az élet!"
Sokan hatalmas áldozatokat vállalnak, pénzt, időt és fáradságot nem kímélve messzi utazásokra vállalkoznak, hogy méltó pályamunkával, kiváló fotókkal jelentkezhessenek a National Geographic fotópályázatain. A nagy presztízsű folyóiratba valóban csak a legjobb felvételek…..
December végi történet, de azért elég sokkoló, főleg a horrorsérülést látva, amit csak a poszt legvégére mertem betenni, óvatosan scrollozzon, aki nem bírja az ilyesmit. Teljesen érthetetlen, hogy  miért nem adtak egy ragtapaszt meg egy kis Betadine-t a sérültnek a kincstáriból. Annyira abszurdnak…..
A tanító egyház feladata hasonlít az evangéliumi példázat házigazdájának ténykedéséhez, aki kincseiből újat és régit hoz elő (Mt 13,52).  A pápai tanítóhivatal esetében természetesen fontos hangsúlyozni a tanbeli folytonosságot, ám kétségtelen, hogy olykor lényeges hangsúlyeltolódások is történnek.…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.01.31 09:59:56
@puccini: Abszolút klerikus (főtisztelendő) barátomtól én úgy tanultam, hogy "a hit legnagyobb próbája az egyházi alkalmazás".
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.02.05 09:10:05
@Déli pályaudvar: Abszolút erkölcsi kérdésekre adott meglepően (mismásolás nélkül, sarkosan, egyenesen, nehezen félreértelmezhetően) krisztusi válaszokat. Szerntem.
Kitalátor (másként) gondolkodó 2019.02.05 14:41:52
@Déli pályaudvar: Sem nem mindentudó, sem nem mindenható, sem nem mindenütt jelenvaló. Nem Isten, hanem Isten szolgáinak a szolgája, aki teljesen más kegyelmi adományokat kapott, mint XXIII. János, vagy II. János Pál. De még XVI. Benedek pápától is annyira különbözik, amennyire két "pályatárs" csak tud különbözni, pedig előéletükben mindketten nagy tudású teológusok voltak.
Én sem értem minden nyilatkozatát, és nemcsak ezért, mert a mainstream sajtó egyben következetes: szövegösszefüggéseiből primitíven vagy ravaszul kiragadott félmondatokkal, bekezdés-részletekkel hergelik ellene a jónépet. Mivel nyelvtudás és a releváns teológiai ismeretek hiányában szinte egyetlen, médiába bekerült beszédét, írását, illetve azok kiragadott részeit sem tudtam teljesen megérteni, ezért nagyon sok általa tett és/vagy neki tulajdonított kijelentését én sem tudom elfogadni. Egyben azonban teljesen biztos vagyok: (hasonlóan szent elődeihez, és ellentétben azon elődeivel, akik esetében a boldoggá, szentté avatás fel sem merült lehetőségként) nem habozna egy pillanatig sem, ha Jézus Krisztusért, és azokért, akiket Jézus szeret (értünk) vértanúságot kellene vállalnia.
(A szenvedéstűrő mártírságban nem vagyok 100%-osan biztos...)
Elmúlt hónapjaim egyik magával ragadó írója Etty Hillesum. Zsidó származású nőről van szó, aki Auschwitzban halt meg 29 évesen. Nagy hatással volt rám. Talán azért, mert egyidősek vagyunk. Talán mert ő is törékeny művészlélek, aki az élet teljességét keresi. Tán mert bennem is vágyik valami arra a…..
TÖPRENGŐ DÖGÖLJ MEG, ADY! 2018.09.08 12:39:20
Megdöbbenésemben nemigen tudok szóhoz jutni. Az imént beleolvastam gimnazista kislányom véletlenül nyitva maradt irodalmi szöveggyűjteményébe, ahol a következőre bukkantam: „Kicsi kunyhó, szerető sziv,  Messze égbolt, tiszta, kék - Fulladjon meg Ady Endre Lehetőleg máma még." Le kellett ülnöm a…..
A holland Willem Eijk bíboros még márciusban nyilatkozott az Il Timone olasz havilapnak. Az alábbiakban az interjú két részletének magyar nyelvű fordítását közöljük. Willem Eijk bíboros az azonos neműek közötti házasságokról: A hormonális fogamzásgátlók legalizálása az 1960-as évek elején azt…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2018.09.04 12:22:46
Itt van nekünk ez a 43 milliárdos csoda, a kőrőshegyi völgyhíd. Seggünk kilóg a gatyánkból, de ilyenre futja - gondolhatnánk, némi joggal. Persze azt is mondhatjuk, hogy amikor megtervezték, kitalálták, akkor még a Pannon Puma szökdécselt erőtől duzzadva a Kárpát-medencében…..
Nagy a zűrzavar a fejekben, és a népvándorlás jellegű utazások, költözések közül mára már csak a turizmus és a reguláris hadsereg által végrehajtott hódítás fogalma tiszta, úgy-ahogy. Talán.    Aki menekül a hazájából a háború, forradalom, éhínség, vallásüldözés stb. elől, az megáll…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2018.03.11 16:37:19
@főpilóta: Szia! Technikai kérdésem lenne: hol a bajban van Androidon az Admin menü? Telefonon nem tudok posztolni.
Kitalátor (másként) gondolkodó 2018.03.11 16:45:25
Ferenc pápa 2016 év végén elbocsájtotta a Pápai Életvédő Akadémia valamennyi tagját, és az intézményt bezáratta. Az Akadémiát a Szentatya 2017-ben nyitotta meg ismét, új alapszabályzattal, új vezetéssel, és új tagokkal. Az új alapszabály immár nem követeli meg a tagoktól, hogy életvédelmi…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.10.29 22:24:32
Egy október 11-én az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa tagjai előtt mondott beszédében Ferenc pápa azt mondta, a halálbüntetés témája "megfelelőbb és következetesebb teret" kellene, hogy kapjon a Katolikus Egyház Katekizmusában. A pápa szerint ez a téma "nem redukálható puszta emlékké egy történelmi…..
A lelkész 6 napon át láthatatlan, a hetediken érthetetlen – mondják a rosszmájúak. A lelkész vasárnap dolgozik 1 órát, de máskor mit csinál???  ..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.10.04 11:20:59
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.10.04 11:59:24
Ezt üzeni nekünk Szél Bernadett, az LMP "friss" miniszterelnök-jelöltje, amikor úgy nyilatkozik, hogy náluk bizony nem lesznek "újracsomagolt politikusok". Tudjuk, a politika világa tele van kisebb-nagyobb lódításokkal, csúsztatásokkal. De hogy ennyire hülyének nézzék a nagyérdeműt, az azért ritka,…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.10.04 09:24:25
Greyhound kálváriája kihozta belőle az állatot, levelét mintha Al Swearengen fortyantotta volna fel magából egy különösen rossz napján, így aztán irományát - bár teljesen érthetőnek minősítettük a benne feszülő indulatot - csak néhol kisípolva tudjuk a nagyvilág elé tárni. Ez ugyan némi…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.09.11 16:34:52
@élhetetlen: Tévedsz. Ha a tértivevényen megadott számú kézbesítési kísérlet eredménytelen volt, már akkor kézbesítettnek kell tekinteni. Nagyon kevés ügyben ír elő jogszabály ismételt kézbesítést a hivatalnak.A sima levél nem az ügy tárgyára vonatkozott, hanem értesítés volt a kamatról. Egyébként az ügyfél-populáció nagy többsége ab ovo nem vesz át tértis levelet, és a postások 500-1000 Ft-ért bontják ki többé-kevésbé nyomtalanul, és mutatják meg, hogy érdemes-e átvenni.
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.09.12 10:05:24
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Mibe sem kerül - de valamikor az az olcsóbb.
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.09.12 10:07:01
@élhetetlen: Ki a f. írt olyat, hogy ez így rendben van? A tények rögzítése nem jelenti azok interiorizálását.
Tékozló Homár Micsoda Posta! 2017.09.11 10:43:03
Szegény Magyar Postát elég sokat osztjuk, pedig tudjuk, hogy az elmúlt 15 évben az emailezés, az online bankolás, a webshopok és a nagy csomagküldő szolgálatok megjelenésével - hogy csak a legmarkánsabb változásokat vegyük - alapvetően kellett új alapokra helyeznie a szolgáltatásait, miközben…..
Bár hétköznapi értelemben az a fogyasztó, aki megvásárol egy terméket, nem árt tudni, hogy a fogyasztóvédelmi törvény szemében a fogyasztó veretes fogalmazással: természetes személy, magyarul nem vállalkozás, így a céges vásárlásokra nem vonatkozik a szigorúbb, a fogyasztókat jobban védő…..
Olvasónk a Posta felelősségvállalásának kérdését firtatja levelében. Ha jól értem, nem is az elveszett, pontosabban meglovasított érték miatt akadt ki, hanem mert úgy érzi, hogy aránytalanul sokat szív a dologgal, miközben a posta a vállát vonogatja. Bár azt én nem hiszem, hogy egy enyves kezű…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.08.30 19:43:52
@Frenk12: hogy állsz a szexuális potenciállal? Anyáddal mikor találkoztál? Új
Olvasónk a levele mellé eredetileg nem csatolt képeket, így némileg kétkedve fogadtuk a sztoriját. Fenyegeti csalódott vevőit a C-sale Kft. Egy konyharuhát vásároltam a cég salshop.hu oldaláról, melyet 3000 Ft + szállítási költség áron forgalmaznak. Utólag derült ki, hogy ez egy 1500 Ft-os IKEA…..
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.08.18 13:04:07
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.08.18 13:07:46
@Nick-son: Lehet, hogy valami ikeás outletben vásárol, ahová a kishibás és visszáruzott cuccot viszik.
Kitalátor (másként) gondolkodó 2017.08.18 13:10:04
@telkoe: abból csak akkor lenne ügy, ha olcsóbban, vagy ugyanannyiért árulná az 50 forintos konyharuhát, mint az IKEA.