Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sportdietablog

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örök kérdés a táplálkozástudományi szakemberek körében is, hogy vajon nyújtható-e megfelelő, maximális (sport)teljesítmény vegán életmód mellett. Egy biztos: nagyobb eséllyel lehet hiányos az étrend; akadhatnak kisebb-nagyobb problémák. Megfelelő tudással, tájékozódással és némi időráfordítással,…..
  Van egy gyilkos kombináció a zsírpárnák és a fáradtság ellen. Nem zöld tea, nem is kávé, hanem két olyan készítmény, amit főként sportolók (hobbi és verseny szinten egyaránt) alkalmaznak, de általában külön-külön. Pedig együttesen van egy speciális hatás, amire sokan vágynak: energizálás és…..
Káros adalékok, mellékhatások és egekbe szökő vérnyomás nélkül is felpörgethetjük magunkat. De mi köze ennek a görögdinnyéhez? Amerikai élsportolók már évek óta alkalmaznak egy természetes eredetű, engedélyezett (dopping- és mellékhatás-mentes) készítményt, ami nem csupán érezhetően kitolja a…..
BCAA 2:1:1, 4:1:1, 10:1:1... – melyik a legjobb arány? Egyáltalán mik ezek a számok és mi a jelentőségük? Mit sugallnak a reklámok és mik a tudományos tények?   MI A BCAA ÉS MIRE JÓ?   A BCAA egy rövidítés (Branched-Chain Amino Acid, magyarul: elágazó szénláncú aminosavak), a három legfontosabb…..
Mindenki ismeri a karnitin jótékony hatásait, például a testsúly csökkentés, az állóképesség javítás és az izomregeneráció vonatkozásában. Mégis előfordul, hogy valakinek nem hat, sőt, akár mellékhatások is jelentkeznek. Miért lehet ez? Fontos tisztázni, hogy az igazi, tiszta L-karnitin…..
A különböző sportágak eltérő mozgásformái más-más étrend-kiegészítők használatát teszik indokolttá, de van néhány olyan alapvető készítmény, ami minden sportolónak (akár hobbi, akár profi szinten) kifejezetten hasznos lehet. Az egyik ilyen egy megfelelő multivitamin. A másik „jolly joker” a BCAA…..
Valószínűleg rémlik gyerekkorodból, hogy akár az iskolában, akár a nagyszüleidnél, olykor kerülhetett az asztalra lekváros-, túrós- vagy kakaós tekercs. Ízre valóban finom desszertről van szó, de sajnos tele van fehér liszttel és rengeteg cukorral, ami nem jó irányból közelít a…..
Rengetegen isznak protein shake-et, de kevesen tudják, melyik típust milyen célra érdemes választani. Íme egy kis gyorstalpaló, érthetően, lényegre törően. A fehérjék legnagyobb szerepe testünk, szöveteink (pl. izomszövet) növekedésében, felépítésében, újjáépítésében van. Fehérje…..
Ma már szinte hetente van Spartan Race, nem beszélve az egyéb hasonló megmérettetésekről, itthon és más országokban. Ám tavaly történt valami, ami alapjaiban változtatta meg az OCR versenyekről kialakult képet. A helyszínt világszerte ismerik, nem egy hollywood-i világsztár szerzett ott…..
Gyakori téma a zsírégetés, “jobbnál jobb” ajánlatokkal bombáz minket a média és az internet, de sajnos a reklámzajban elvesznek a tudományos tények, a fogyás valódi mechanizmusával kapcsolatos tudnivalók. Létezik-e egyáltalán “zsírégetés”? Egészségesek-e a gyors, látványos változást ígérő, trendi…..
Rohanós reggeleken kiváló választás egy proteinnel turbózott napindító ital: könnyen, gyorsan emészthető és hasznosítható a szervezet számára. Ha nagyon sietünk, akkor könnyedén elcsomagolhatjuk (palackozhatjuk) és szállíthatjuk, ráadásul az összetevőket, az ízvilágot kedvünk szerint variálhatjuk.…..
A lemondásokkal teli, megterhelő és hosszú távon tarthatatlan drasztikus fogyókúrák helyett alakítsunk ki egy olyan táplálkozási szokást, amelynek segítségével könnyedén, élvezetesen érhetjük el és tarthatjuk fenn az optimális testsúlyt és energia szintet. Íme a recept... AZ…..
Azzal mindenki tisztában van, hogy a test- és izomtömeg-növeléshez a felhasznált energián túl többletenergiát kell biztosítani a szervezet számára. Ahogy a fogyókúra, úgy a gyarapodás képlete is felírható. A módszer azonban csak látszólag tűnik egyszerű matematikai feladatnak, hiszen minden ember…..
A víz az egészség, az élettani működés legfontosabb hozzávalója. Egy átlagember folyadékszükséglete napi 1,5-2 liter, egy sportoló igénye a fizikai igénybevétel alatt bekövetkező fokozott vízvesztés (izzadás, gyorsult légzés) miatt magasabb. A megfelelő folyadékfogyasztás és -pótlás nagymértékben…..
A divathóbortok és ideiglenes kúrák helyett lényegesen hasznosabb egy megfontolt, fokozatos  életmódváltás. 10 pontban összeszedtük, hogyan kerüld el a szenvedést és a visszaesést, azaz mi szükséges ahhoz, hogy drasztikus és hosszú távon eredménytelen diéták helyett átválts egy egészséges, boldog,…..
Egy felnőtt ember testének 50-70 százaléka, egy újszülött testének 80 százaléka, egy megtermékenyített petesejt 95 százaléka víz. Sportos, izmos emberek esetén a víz aránya általában magasabb, ugyanis az izom legnagyobb részét víz teszi ki. A víz tehát szervezetünk, életünk nélkülözhetetlen…..