Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peti nevet

31 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktoron...
a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezéséhez összegyűjtött egyszázharmincnyolcezer-ötöszázhuszonhat érvényes aláíráson. Egyértelmű, hogy ennél több nem lesz, hiszen akkor már ki kellene írni a népszavazást. Vagy nem, ifjabbkisdéveldoktor Lomnici Zoltán?..
Demszky Gáboron, ahogyan kétségbeesetten magyarázkodik azon, hogy főpolgármesterként semmihez semmi köze. Akkor mire kaptad a fizetésed, Józsi? Nem, nem azt, amelyikből megszedted magad, hanem amelyiknek nyoma van hó elején és bérelszámolásnak hívják. (felkészül dr. Magyar György)..
Peti nevet... Peti nevet... (OMFG) 2017.02.08 08:30:00
azokon a rendőrökön, akik ilyet tesznek. Persze Peti nevet a hatalmat kiszolgáló rendőri vezetőkön (rajtuk jobban, mint a talpasokon), akik lakáj-pubi és meghunyászkodó módon ennyire kicsinyes beszarisággal járnak el...
az erőlködésen, ami a Fideszt jellemzi, ha ők akarnak népszavaztatni bármilyen bárgyú kérdésben, míg a demokrácia olyannyira fennkölt ethoszát csak akkor szarják le, ha az pont ellenük irányul...
„..A sztorim egy új nép születésével kezdődik, és a döntésekkel, amelyeket meg kell majd hozniuk. És persze azzal, hogy milyen emberré akarnak válni. Minden meglesz benne, amit mindig is úgy szerettek, meglepetés, erőszak.. A történet egy háború idején kezdődik, egy…..
Peti nevet 2016.12.07 11:23:25
Tegnap elkezdtem újranézni. Sokszor tapasztalom, hogy egy-egy filmet, sorozatot újranézve mennyi minden korábban nem észrevett dologra figyelek fel a történet végének ismeretében. Nos a Westworld esetén ez különösen igaz: teljesen más megvilágításba kerül egy-egy párbeszéd.

OFF

1. rész kapcsán.
Rögtön az merült fel bennem az újranézést követően, hogy miért kezdi el MiB keresni a labirintust. Honnan tudja, hogy a kocsma/kupleráj kártyaosztó indiánját kell megskalpolnia, hogy egy labirintus tetkót találjon?
Elég szadista módon kivérezteti szerencsétlent, hogy az alig tudatánál lévő csóka majd szépen sorozatban válaszol a kérdéseire. Erre az indián utolsó erejével megpróbál elmenekülni. Sikerül is hét és fél méterrel arrébb kerülnie, de hát MiB utoléri és meg is skalpolja. WTF? 15 másodperccel korábban még kérdéseket akart feltenni neki.

ON

Záró részhez kapcsolódó kérdéseim:

1) Az Abernathy által megtalált fénykép 30 év alatt hogyan maradt meg? Abban a sivatagos klímában tutiezerszázalékbiztos, hogy kicsit megfakult volna.

2) Az Arnold tudattal felélesztett Bernard megjelenésén Ford miért nem lepődött meg? Törvényszerű volt, hogy Ford régi és/vagy új narratívájának részeként Maeve az öntudatra ébredése közben hentes társaival az oldalán belefut a "halott" Bernardba és majd felélesztik?

3) Maeve hogy tud egy biztonsági vészhelyzet közepette olyan nyugodtan vonatra szállni? Senki nem pánikol? Odáig nem jutott el semmi vészjelzés?

A finálé oda tette magát. Kezdődhet a Menekülő ember 2 forgatása:)
Peti nevet 2016.12.07 12:48:12
@Tűrhetetlen: Az "erdei manók" szerintem is a hullaházból jönnek.

Az jutott még eszembe az utolsó részt nézve, hogy Westworld-ben az emberek sebezhetetlenek a lakók pedig halandók. Westworld-ön kívül pedig pont fordítva, az emberek halandók, az androidok pedig halhatatlanok (hiszen van ez a medzsik orvosi beavatkozás, amivel újra életre lehet kelteni őket. Ld. Bernard).
Hogy ki az üldöző/vendég és ki az üldözött/házigazda így már nem is annyira egyértelmű. Már megint minden relatív.
Peti nevet 2016.12.08 08:31:12
@zsitta: Én is köszi a hogyvoltokat!

A 3. kérdésem kapcsán nem feltétlenül Maeve-re gondoltam, hanem a többiekre a környezetében. Bár már homályosul az emlék, de úgy rémlik, hogy a vonat indulása teljes nyugalomban ért mindenkit. Én olyan helyzetet tudnék elképzelni, mint '75-ben, amikor az amerikaiak elhagyták Saigont és a dél-vietnámi haverjaik úgy tolongtak az induló helikopterek körül, hogy alig fértek fel és beindult a mindenki mindenkinek farkasa program.
No, de nemsokára elérek újra a 10. rész újranézéséhez és akkor majd frissítem magam:)
Amúgy neked azért nincs időd újranézni, mert hajnali f2-kör válaszolsz a kommentekre :p
Peti nevet... Peti nevet... (MTVA) 2016.12.01 10:00:00
Egy: meghalt egy véres kezű kommunista diktátor, bizonyos Fidel Castro. Kettő: a Castro halálát követő nemzetközi nyilatkozatok között akadtak karakán ítélkezések (mint Donald Trumpé); és voltak agyzsibbasztó, felháborító, szenvelgéssel vegyes bazsalygások, mint a liberális poszterfiú kanadai…..
Egészséges és hasznos lenne, ha minél több cégnél jönnének rá, hogy a fiatalokkal való frissítés önmagában kevés. Az is kell, hogy megtartsák a rátermett, tapasztalt idősebbeket, és juniorok, seniorok egymást segítve, kiegészítve dolgozzanak. ..
Simicska többször nyílt politikai vitába keveredett a tisztekkel, ami miatt „futkosóval” fenyegették meg. A „futkosó” nem akármi: hadbírósági ítélet nyomán kiszabott, büntető-zászlóaljban letöltendő katonai börtön. A becenevét onnan kapta, hogy az ott fogvatartott katonáknak még alakzatban állva is…..
Ha márkás órát vásárolsz, egy olyan időmérő szerkezetet fogsz birtokolni, mely hosszú évekig, évtizedekig hű társad lehet. Nagyon sok közös vonást lehet felfedezni az óra és a gépkocsi vásárlásában, gyorsan fel is sorolnék néhányat a teljesség igénye nélkül: Értéket tekintve egy új,…..
Remélem, hogy van itt olyan, aki velem együtt szintén azokra a bizonyos lélegzetvisszafojtós pillanatokra várt hetek óta, mert most meghallgattattak imáink. Na de nem ugrunk ennyire előre, lássuk, mit vágtak hozzánk. Egy kórházban vagyunk, Bernard éppen egy őrült kalapos fickóról…..
Peti nevet 2016.11.15 15:59:01
@szociál: Nekem is Hannibal jutott eszembe:) Nagyott játszott:)
Egyre nehezebb teli gyomorral követni a TV2 sajtótörténeti mélyrepülését, de hiába próbáljuk tényleg leszarni azt, amit Szalai Vivien és csapata művelnek a Tényekben, egyszerűen vannak olyan dolgok, amik mellett egyenes gerincű ember képtelen szó nélkül elmenni. A 24.hu szúrta ki (mondom, mi…..
Peti nevet 2016.11.15 15:03:24
Sokan tudják Nyáry Krisztiánról, hogy liberális értelmiségi, aki kétszer is dolgozott Demszky Gábornak. Az is köztudott, hogy öt éve Facebook-bejegyzéseket kezdett írogatni híres művészek szerelmi életéről, ami aztán sikerszerzővé tette – most jelent meg Festői szerelmek…..
Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere a hét elején egy önkormányzati közgyűlésen az ott tiltakozó választókat nemes egyszerűséggel „hülye, vén kurvának” titulálta. Köszönhetően a bekapcsolva felejtett mikrofonjának végre megismerhette a nagyközönség, mit gondol a választókról, akiknek…..
Peti nevet 2016.11.15 09:26:44
@sírjatok: Nem csak a fideszesek ilyen romlottak. Csak most ők vannak a kirakatban.