Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranytoll

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Web Design and Social Media Marketing Dubai Design Dubai, webdesign and social media development, software solutions. ..
 Zarai Zoé - A kerti tó rejtélye    Gödöllő fölött nem sokkal, a gyönyörű kúriát - amit Vlado, az orosz milliomos vásárolt meg nemrégiben – sokan látogatták, turisták és környékbeliek egyaránt. A keleti szárny mindenki előtt nyitva állt és a…..
 Vizsgálat Egyik alkalommal aprócska faszilánk ment a szemembe, így a szemészeti ügyeleten kötöttem ki feleségem kíséretében.Az adatok felvétele után a doktornő leültetett egy székre az olvasótáblával szemben.Mondott egy számot, hogy attól lefelé olvassam a többit.…..
Az egész úgy kezdődött, hogy ő hasonlított Rá. Egyetem – öt napos örökkévalóság minden héten, távol Tőle. Éppen ezen tűnődött az előadáson, amikor észrevette őt. Furcsa, hogy eddig nem tűnt fel a hasonlóság, pedig már régóta koptathatják együtt a padokat. Talán…..
Ragyogó napsütés köszöntötte aznap is a tájat. A tavaszi levegőtől bódult pillangók lelkesen repdesték körül a réten átvágó Bimbót, a tehenet. Víg dalolását tovavitte a lágy szellő, s épp távoli nagynénje körül jártak a gondolatai, mikor meglátott egy feszengve…..
  Az áporodott, porszagú levegő azonnal megcsapta az ápolt, konszolidált külsejű nő orrát, amikor a helyiségbe lépett. Fintorogva, kritikus pillantással mérte föl a lepusztult várótermet. Sokan voltak odabent. „Tökéletes díszlet a felgyorsult, atomizált,…..
  A kádban fekszem. Arra gondolok, hogy nem mozdulok többet. Hogy megpróbálok nem mozdulni többet. Ha mozdulok, abból baj lehet. A megmozdulás csak az elős lépcső. Ha mozdulok, a végén munkát fogok keresni. Pedig azt nem szabad. Még nem. Elmondom, miért. Engem ritkán rúgnak…..
    A szakállas férfi megpróbálta becsukni az ajtót, de a nyurga gyorsabb volt, a lábfejét a résbe csúsztatta. Ezt nevezhetjük hűvös fogadtatásnak. Be sem invitálsz? Ha nem muszáj, akkor nem. Azt hiszem, muszáj lesz. Ha kell, egész…..
  (Az örök témára) Avagy megvágott az ír, hát írok róla.           1990 őszét nem vérrel karcoltuk be a történelemkönyvekbe. Még épp hogy csak lehunyta legforróbb sugarait a nyár, amely életem talán legjobbja volt, rég elmúlt már. Kellemes…..
Hogy az van-e most, hogy épp tetten értem magam? -kérdezi Sebi. Ébredés a maszatos vonatablak mellett, le-lecsukló fejjel, valahanyadszor. Semmi allegorikus nincs az egészben, pedig szeretné. Hajnal van, szürke, mint a másnapok általában. Nem kérdezi ezt fennhangon, ilyesmit csak…..
Nem tudta hogy kezdettől fogva nézem. Ahogy belép a fürdőszobába , ahogy sikkesen megszabadul utolsó falatnyi ruhadarabjaitól , majd kinyitva a csapot , lábujjhegyre állva be-be nyúlkál a víz alá , kis sikkantásokkal , amíg a kellő hőfokot el nem éri a víz. Gyönyörű volt . Ő…..
  A kora-tavaszi, váratlanul érkező meleg még késő délután is a szabadba csalogatta az embereket. Az alkony-bíborba öltözött utcákat és tereket kellemes, zsongító hangulat lengte be. Még ebben a nyüzsgő, zsibvásárt idéző miliőben is feltűnt – nem egyszerűen…..
                                       A történet és szereplői mind-mind az élet szülöttei. A valósággal való…..
   Nem hív! Itt várok már másfél órája a nyavalyás telefonjára. Miért csinálja ezt velem? Mindjárt megérkezik Gyula, és akkor már nem beszélhetek. Biztos a nője miatt, otthon van a csaj és ezért nem hív. Még mindig együtt van azzal a rondasággal. De akkor miért…..