Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anders

112 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Év végéig látogatható a Hősök, királyok, szentek című kiállítás Év végig látogatható a Magyar Nemzeti Galéria Hősök, királyok, szentek című kiállítása - közölte a galéria. A január 3-án nyílt tárlatot eddig 72 ezer látogató tekintette meg, ezért a…..
Viribus Unitis! Diszkrimináció 2010.10.08 22:23:00
Bírósághoz fordult egy Habsburg, aki nem indulhat az osztrák választásonUlrich Habsburg-Lothringen osztrák politikus ember jogi bírósághoz fordul, mert az osztrák alkotmány értelmében nem indulhat az elnökválasztáson. Az első Osztrák Köztársaság alkotmányában kötötték ki,…..
Az októberi önkormányzati választások előtt bejelentett szervezetek között található a Demokratikus Keresztény Királyság Párt elnevezésű szervezet, amely az év elején jött létre. A liberális Origo bulvárportál szerint a párt honlapjáról keveset lehet megtudni…..
Viribus Unitis! Kommentár nélkül 2010.08.30 17:17:00
Boross Péter: Lehetnénk királyság isA volt miniszterelnököt a kormányfő kérte fel, hogy vegyen részt az Alkotmány koncepcióját kidolgozó testületben, a politikus nagyobb befolyást adna a miniszterelnök kezébe.Boross Péter szerint nem ördögtől való dolog visszaállítani a…..
Viribus Unitis! Australia 2010.08.29 14:38:00
Az eltelt hetekben több olyan cikk is megjelent a hazai hírportálokon, amelyek a nyár közepén megválasztott új ausztrál miniszterelnökasszony királyságellenes kijelentéseit taglalják. Julia Gillard kormányfő egy hangos kisebbség véleményét fogalmazta meg, amelyet magyarországi…..
Viribus Unitis! Sacra Corona 2010.08.26 13:29:00
Augusztus 20-a, Szent István napja alkalmával készített Nagy Tamás interjút az Info Rádióban Pap Gábor művészettörténésszel. A nyomtatott változat mellett hanganyag is felkerült a honlapra, melynek utolsó, negyedik részében számos kérdés merül fel a korona mai szerepéről, a…..
Újra divatos az oszmán örökségEgy zenészekből, táncosokból, akrobatákból és színészekből álló százfős csoport performanszot készül előadni a szultánok egykori lakóhelye, a Topkapi palota mellett, míg az isztambuli repülőtéren az oszmánok költészetéből rendeznek…..
Ezúttal Gazdag István cikkét vesszük át - kommentár nélkül. Ékes cáfolat a fajok egyenértékűségére: HaitiMi történik egy virágzó földművelő gazdasággal, ha néger forradalmárok lemészárolják vagy elüldözik a fehér földbirtokosokat, elpusztítják az…..
Meghalt a török szultánok utolsó leszármazottja97 éves korában meghalt Ertugrul Osman, a Törökországot több mint 600 évig uraló szultánok utolsó örököse. A herceg New Yorkban bérelt egy kis lakást. Hazájába, ahonnan 1924-ben kiutasították, csak a kilencvenes években…..
Viribus Unitis! Kiállítás 2009.08.29 23:13:00
Királylányok messzi földrőlSzámos kultúrtörténeti ritkaság lesz látható a középkori Magyarország és Katalónia kapcsolatait bemutató kiállításon. A Királylányok messzi földről című tárlat, melynek legértékesebb darabjait pénteken csomagolták ki, szeptember 5-én nyílik…..
Újra vörösben "pompáztak" Bangkok utcái Visszatértek a piros ingesek Bangkok utcáira. Thakszin Sinavatra korábbi thaiföldi miniszterelnök több tízezer híve tüntetett a politikus mellett a thaiföldi fővárosban, s egy petíciót adtak át az uralkodó Bhumibol Aduljadedzs…..
Viribus Unitis! Szent István napja 2009.08.22 17:12:00
Első keresztény királyunk emlékéreKörmenetből nemzeti ünnep  A Szent Istvánra való emlékezésnek ezeréves hagyománya van. Augusztus 20-a mint nemzeti ünnep azonban rövid múltra tekint vissza. Az államalapítás ünnepe a körmenetből nőtte ki magát a XX. században.  A…..
Viribus Unitis! 100. 2009.08.21 14:22:00
  Kilencvenkilenc eddigi bejegyzés után ismét elérkezett az ideje egy olyan számvetésnek, mint ami a blog indulását követő egy hónap után történt. Az egyre emelkedő számú rendszeres olvasók tudják, hogy az első publikált írás megjelenése óta eltelt tizennégy hónap…..
Viribus Unitis! Virtuti confido 2009.08.19 15:22:00
2009 augusztus 18-án volt Ferenc József, osztrák főherceg, osztrák császár. magyar és cseh király, az Osztrák-Magyar Monarchia első uralkodója születésének százhetvenkilencedik évfordulója. A megemlékezés mellett töprengésre is okot adhat az iménti ténymegállapítás. Vajon…..
Roger Scruton közel két évtizede készült írásának, a Mi a konzervativizmus? című elemzésnek utolsó részletéhez értünk. Az 1991-ben megjelent tanulmány tulajdonképpen ma is aktuális mondanivalót hordoz. A piacról, hagyományról, az egyénről, az államról, az autoritásról, a…..
A Roger Scruton tollából született Mi a konzervativizmus? című elemzésnek újabb részlete olvasható a következőkben. Az 1991-ben megjelent tanulmány tulajdonképpen ma is aktuális mondanivalót hordoz. A piacról, hagyományról, az egyénről, az államról, az autoritásról, a…..
Roger Scruton tanulmányának, a Mi a konzervativizmus? címmel kiadott írás megjelentetésének ezúttal a harmadik szakasza következik. Az 1991-ben megjelent tanulmány tulajdonképpen ma is aktuális mondanivalót hordoz. A piacról, hagyományról, az egyénről, az államról, az…..
Folytatódik Roger Scruton tanulmánya, a Mi a konzervativizmus? címmel kiadott írásnak a közlése. Az 1991-ben megjelent tanulmány tulajdonképpen ma is aktuális mondanivalót hordoz. A piacról, hagyományról, az egyénről, az államról, az autoritásról, a tulajdonról, a családról, a…..
A következő öt bejegyzésben Roger Scruton egy tanulmányát közlöm, Mi a konzervativizmus? címmel. Az 1991-ben megjelent tanulmány tulajdonképpen ma is aktuális mondanivalót hordoz. A piacról, hagyományról, az egyénről, az államról, az autoritásról, a tulajdonról, a családról,…..
Viribus Unitis! Hamis jelképek 2009.08.05 13:10:00
Bastille - a liberális legenda Néhány gondolat egy kétszázhúsz éves ámításról Baloldali értelmiségi körök - és úgy általában az egész nyugati világ demokrata, republikánus gondolkodói - idén emlékeznek meg az általuk nagynak nevezett 1789-es francia forradalom…..
Végtelen tolerancia - végzetes következményekMigrációs trendek Magyarországon és az Európai UnióbanKonzervatív nézőpontból korunk egyik legégetőbb kérdése a magyarországi és az európai kontinenst egészében érintő bevándorlás. A migrációval kapcsolatos statisztikákból…..
Viribus Unitis! Látszatdemokrácia 2009.06.28 15:26:00
Húszéves determináltságAz ehelyütt már sokszor részletezett 1989-es oktrojált keretekről írt június elején Jobbágyi Gábor cikket Keresztény rabszolgák címmel. A szövegben a szerző rámutat azokra a kevésbé ismert tényekre és eseményekre, amelyek húsz évvel ezelőtt olyanra…..
Viribus Unitis! Három ajánló 2009.06.15 19:51:00
Jelen, jelek, jelzők, jelenségekA fenti címmel jelennek meg a veszprém megyei Rácz Tibor blogbejegyzései, melyek aktuálpolitikai kérdésekkel foglalkoznak, monarchista nézőpontból. Versek, rajzok és videók színesítik az oldalt, ahol jól megférnek egymás mellett a különböző…..
Viribus Unitis! Zeneajánló 2009.05.31 21:15:00
Subterranean Sounds Rendhagyó módon ezúttal egy zenei blogot ajánlok, Subterranean Sounds néven, ahol igényes kialakítás mellett élvezhetjük aNeofolkDark AmbientExpeimentalIndustrialNeoclassicalClassicalMetalHardcorestílusú zenéket, letöltési lehetőséggel és számlistákkal.Az…..
Viribus Unitis! Vicc 2009.05.31 20:57:00
Egy lehetséges kérdés:- Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Orbán Viktor, Kóka János, Dávid Ibolya és Rogán Antal egy irányíthatatlan repülőgépen zuhan a föld felé.   Ki menekül meg??? - Az ORSZÁG!           ..