Adatok
Szendrei Péter
8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

A szűzpecsenye az egyik legkedveltebb része a sertésnek és még aránylag megfizethető ára is van. Számtalan hagyományos elkészítési módja mellett a sous vide az, amelyik a legtöbbet hozza ki belőle. Érdemes kipróbálni.
Előkészítés: 10 perc Sous vide 58 C fokon: 2 óra
Hozzávalók:
• 2 szűzpecsenye•…..

A csirkemell
Szél utcai piacon a kedvenc baromfi árudámban beszereztem 3 hatalmas csirkemell filét. A filéket 10%-os sóoldatba helyeztem kb. egy óra hossznyira.
Ez a sóoldatos áztatás két szempontból is előnyös. Az első, hogy a só a kapillárisokon keresztül be tud hatolni a hús belsejébe és enyhén…..

Íme egy recept, hogy a ropogós szilvából hogyan készíthetjük el a család kedvenc csemegéjét.
Hozzávalók:
Felnegyedelt, kimagozott szilva1 csésze víz1 csésze cukorfél csésze brandy
Elkészítése:
1. Állítsuk be a Sous Vide készülékünket 82°C fokra (tipp: BonAir Sous Vide szuvidolás kellékek)
2.…..

Csirke vagy pulykamell
Általában a könnyű baromfihúst jól átsütik élelmiszer-biztonsági szempontok miatt. Ha csirke-, pulyka- vagy kacsamell sütése a cél, akkor szuvidolás módszerrel 60-65°C-on süthetjük közepesen átsütött szintre, illetve biztonsági okokból pasztőrözzük is.
Kacsamell…..

Zacskóban főzés
A lezárt zacskóban történő ételkészítés nem mai találmány. A disznóhólyagba, disznógyomorba, bélbe töltött ételeket évszázadokkal ezelőtt is már vízfürdőben, alacsony hőmérsékleten (70 – 80 °C), hosszú ideig főzték (abálták). A vákumfóliázott terméket 55-60 °C-os folyadékba téve…..

Azt már tudod, mi a szuvidálás ugye?
Írtunk róla itt: A szuvidolás története és a 3 perces tojás
és itt: A szuvidolás - nem marad nyers a cucc?
de egy kis ismétlés sosem árt:
Ínyencek, akiknek a neve a szuvidolás technikájával egybeforr
Manapság az ínyencek körében ismerősen Paul…..

Miért a szuvidolás?
A szuvidolás vagy francia írásmód szerint a "sous vide", a vákuum alatti hőkezelési technikát jelenti. Ezzel a - nem egyszerű - módszerrel tökéletesen megőrizhető a húsok zamata, nedvességtartalma, de van, aki egyedül azért vallja magát a szuvidolás rajongójának, mert a…..

Mi az a szuvidolás - egy mondatban?
A szuvidolás módszer lényege, hogy lezárt vákuumtasakba kerül a nyersanyag, majd vízfürdőben készül el az étel, csökkenti az oxidációt és megnöveli a fogyaszthatóságot.
Bővebben: profi főzési forma, amikor az megmosott, fűszerezett, pácolt és adagolt…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz