Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emyl

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Na szóval, akkor nézzük azt az igénylistát, persze bepriorizálom neked, ne aggódjál. Értem én hogy fontos. Azt mondja hogy itt az első, úgy szól, hogy "Piros szögletes gombok csücskeinek lekerekítése", na, hát ez 1-es priós, ezt tök fontos lenne megcsinálni. Most jött vissza a marketing a…..
emyl 2018.09.03 15:28:32
Vannak olyan témák az álláskeresésen, szakmai oldalról a toborzáson, kiválasztáson belül, amitől eldobom az agyam. Kevés ide már a „tombolás” címke is, nem is tudom, mi lenne a megfelelő. Ilyen téma pl. az asztrológia szerinti kiválasztás, és nemrég egy másik…..
Mivel felmerült, hogy önálló bejegyzése legyen a pénteki latakiai incidensnek, melyben a felek egybehangzó megerősítése szerint a szír légvédelem lelőtt egy török Phantomot, úgy döntöttem, hogy lesz (június 22. éjfélre visszadátumozva). Különös tekintettel arra, hogy a…..
emyl 2012.06.24 08:26:35
@zord: én nemtom arrafelé hogy megy ez, de a kulturáltnak mondott nyugati országokban tudtommal ez úgy megy hogy ha légtérsértés van akkor felküldik a keszit, lecsekkolják hogy mi a stájsz és ha a légtérsértőt nem sikerül a földre kényszeríteni, csak akkor szedi le a légvédelem... Mondjuk ha nagyon alacsonyan repült akkor valóban okozhatott némi meglepetést ahogy feltűnt a radarernyőn pár km-re a parttól - és ez egyúttal megmagyarázza hogy miért tűnt el a törökök radarjairól...) , de a közeledő gépre emelhették volna a készültségi gépe(ke)t feltéve hogy nem az volt az alapállásuk hogy előbb lőnek aztán utána majd megnézik hogy mit szedtek le... Mindezzel nem a törököket akarom védeni hiszen ha légtérsértettek az egyértelműen az ő hibájuk, csak a problémakezelést tartom aggályosnak... Aztán persze simán lehet hogy az utóbbi hónapokban nem ez volt az első légtérsértés a török felderítők részéről és a szírek most úgy döntöttek hogy bekeményítenek - vagy már korábban megtették de most először sikerült kézzelfogható eredményt produkálniuk...

A RIA Novosti cikke idézi a szírek hivatalos közleményét - nemtom mennyire pontos fordítással - akik azt írják hogy csöves légvédelemmel szedték le a partoktól 1 km-re, ugyanakkor azt is írják hogy előbb lelőtték a célt és utána azonosították török f-4-ként... (az külön vicces hogy ehhez a cikkhez egy izraeli f-4-ről készült képet raktak be illusztrációnak :))
ugyanakkor ez mind semmi az oroszország hangjához képest, ahol egy PAK-FA virít.a képen...

emil
emyl 2012.06.24 09:44:33
@KGyST: oké, de akkor se szokás előzetes azonosítás nélkül lövöldözni csöves légvédelemmel... vagy csak én vagyok túl ojrópai de sztem nálunk se merült fel komolyan anno a délszláv válság alatt, hogy az esetleges légtérsértő gépeket mindenféle előzetes protokoll nélkül csak úgy leszedegetjük onnan fentről...
emyl 2012.06.24 11:41:52
a ria novosti már konkrétan rf-4e-ről ír
en.rian.ru/world/20120624/174215591.html

namost azt kéne tudni hogy milyen légvédelmi egységek vannak a török-szír határ tengerparti részére telepítve...
Fotó: Emyl, beállítások: Pentax K-7, 1/160, f/16.0, 260mm (35mm-en: 390mm) ISO: 400. Ha háttérben a város van, akkor már nem mozoghat a rotor. A NAGYKÉPES bejegyzésünk kommentjeiben jó kis vita alakult ki arról, hogy mekkora baj, hogy a helikopterek rotorja nem mozdul be a…..
emyl 2012.06.09 07:40:15
@KGyST: persze hogy szidják :)
az van, hogy telekonvertert kizárólag akkor érdemes használni, ha a vele ugyanolyan távolságról és körülmények között készített kép több infót tartalmaz a témáról, mint a nélküle készített. különben csak fényerőveszteség lesz (1,4x tc-nél feleződik, 2szerezőnél pedig negyedelődik a hasznosítható fénymennyiség) és képminőségromlás meg lassuló autofókusz. ennek megfelelően _szinte_ kizárólag fix objektíveket van értelme konverterezni, nagyon kevés olyan zúmobi létezik amit érdemes konverterezni (azokat is jellemzően max 1,4szerezni)
Air Power Blog Ki, hol, miért? 2010.12.28 09:51:00
15 éve írok a "magyar légierőről", de azt nem sikerült kiderítenem, hogy a MiG-29-est miért, és ki(k) miatt nem lehetett a nyilvánosság bevonásával tisztességesen elbúcsúztatni Magyarországon. Hol van a felelősség? Fent? Lent? Középen? Elosztva? A szereplők egymást…..
Air Power Blog Ahogy élt, úgy hal 2010.12.06 08:06:00
A Hende-féle HM lopva távolítja el a MiG-29-est a hadrendből, ceremónia és nyilvános köszönetmondás nélkül.Késői felfedezés: december 6-án egy nyúl futott át a felszállásra váró raj előtt a betonon.A típus utolsó kiképzési repüléseire ma, illetve holnap kerül sor…..
90 C-Block – So Strung Out 2009.11.17 21:01:00
Év: 1996 Nemzetiség: német Ismét olvasói kérésnek teszünk eleget ezzel a számmal, igaz nem esik túlságosan nehezünkre, mert mindannyian nagyon bírtuk. Hiába a komor, fekete-fehér képi világ, a drogos kurvák és a keleti parti gettóhangulat, ez a szám annyira odavert, hogy a…..
emyl 2009.11.17 22:25:30
Szkeptikus blog Attila-domb 2009.07.09 07:05:00
Szilágyi János barátomnak volt egy rovata egy tekintélyes bormagazinban, melynek alapötlete az volt, hogy fehér asztalnál, borozgatás mellett minden ellentét elsimítható. Megtisztelt azzal, hogy engem is meghívott egy ilyen csevegésre, és azt kérdezte, ki lehet az az ember ma Magyarországon, akivel…..
Egy jó hír a sok rossz között. A MÁV Start arról tájékoztatott, hogy a sztrájk ideje alatt a Borsod Volán és a Szabolcs Volán kivételével a vasúttal megegyező járatokon (pontosabb infó itt) a kártya felmutatásával ingyen lehet utazni.A békeidőben korlátlan számú, 2.…..
Nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy  a TB nyilvántartások elég hiányosak, és a nyugdíj jogosultságot nem egyszer az érintettnek kell igazolni a nála lévő dokumentumokkal. Sok régi állami cég eltűnt az irattárukkal együtt, nem egyszer szeméttelepeken bukkannak fel a…..