Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lárvalányhaj

1 bejegyzést írt és 2178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszköztelenség, szocializáció és a kiválasztás szempontjai, terelés és gumicsontok bedobálása - sok oka lehet annak, hogy a Fidesz parlamenti képviselői bármely más európai országban elfogadhatatlan módon beszélnek a nőkről és a nőkkel. Illés Zoltán friss gorombasága nem az…..
Először: ha valaki kezdő komolyzene rajongó és búzamező módjára hajladozó vonósokat lát, meneküljön. Rajongása ugyanis előbb méla undorrá, majd fejvesztett meneküléssé fog változni. Amikor ugyanis a vonósok hajlonganak, akkor két eset van. Az egyik az, hogy a karmester…..
A Fidesz és az MSZP társadalmi újraelosztást érintő elképzelései ismeretében, nehezítve mindezt az utóbbi párt minap nyilvánosságra került szavazatmaximáló stratégiájával is, súlyosan felmerül a kérdés: mik közül is lehet választani? A kérdésfeltevést itt egy kicsit…..
A szabad véleménynyilvánítás és gyülekezési jog demokratikus hazánk Alaptörvényének egyik legüdvözítőbb vívmánya. Nagyon örülök, hogy minden honfitársamra kiterjed, de pont nagyszerűsége miatt nem túl elegáns visszaéljél eme csodálatossággal. Nézzük meg, milyen…..
lárvalányhaj 2012.09.19 00:07:31
@Kurtz ezredes:

miért, még hogy máshogy lehet értelmezni?
komolyan érdekel.
lárvalányhaj 2012.09.19 13:56:01
@KürtiT (Tromb74):

és a gyerek akkor sem lesz feltétlenül better off, ha elvették a szüleiktől. sőt...

ami meg a pszichológusokat illeti: én mindig azon gondolkodtam, hogy hogy a fenébe lehet ezt ép ésszel kibírni...?
(habár van egy olyan mondás, hogy "pont a molnár ne legyen lisztes?" :D )
lárvalányhaj 2012.09.19 18:59:00
@Ernoke:

hát nem tudom. nekem volt olyan pasim, akivel a Mónika só résztvevőit megszégyenítő módon ordítoztunk a nyílt utcán, de ez nem oldott meg semmit.
meg olyan is volt, akivel nem is lehetett ordítozni egyáltalán, mert konfliktus esetén teljesen begubózott. nem rajtad múlott, elhiheted, mert én nagyon ki tudom ám ereszteni a hangomat... :)
  -Olyan sápadt meg beesett az arcod, ez már egészségtelen... nekem azért jobban tetszettél olyan mokányabban. Tiszta csont és bőr vagy, minden rendben van? De tényleg? De tovább már ne fogyjál! Ez tuti anorexia vagy valami hasonló lelki eredetű étkezési zavar. Szerintem menj el…..
lárvalányhaj 2012.09.17 17:06:39
@Ernoke:

nem azt mondom, hogy tilos lelkizni a barátokkal, de szerintem irreális elvárás egy baráttal szemben, hogyha rákényszerítem arra, hogy olyan gyakorisággal és mélységben beszélgessünk a traumáimról, ahogyan azt egy pszichológussal tenném.
egyrészt azért, mert (tapasztalat!) az emberek többsége a traumákkal nem tud mit kezdeni. pl. egy olyan ember, akinek sose volt olyan korszaka, amikor nagyon magányos volt, mert minden közösség kirekesztette, nem tud mit kezdeni azzal, ha másvalakinek ilyen tapasztalata van. és akkor a durvább traumák (pl. családon belüli erőszak különböző válfajai) még szóba sem kerültek. és nemhogy nem tud vele mit kezdeni, de hallani sem akar róla, mert kényelmetlen neki.
másrészt még ha tud is vele mit kezdeni, akkor sem biztos, hogy nagy mennyiségben elviseli. pl. egy depressziós ember annyira negatív tud lenni, hogy pillanatok alatt leszívja az energiákat. olyan érzésed lesz, mintha egy fekete lyukba öntenéd a pozitív visszacsatolást, mert csak nyomod-nyomod az energiát, és a töredékét sem kapod vissza. a legtöbb ember nem akar ilyesmit hallgatni, ilyen emberek társaságában lenni, mert érzéseket keltenek benne.

ami meg az információk felfedését illeti: alapvetés, hogy minél többet tud rólad a másik, annál sebezhetőbb leszel. a manipuláció nem feltétlenül rossz szándékból történik, csak vannak olyan emberek, akiknek az a természetes működési módja, hogy manipulatívak. sokszor maguk sem ismerik fel. pl. Manipulatív Mária el akar érni valamit nálad, amiről tudja, hogy nem mennél bele, ha szemtől szemben kérne meg rá, viszont ha a kezébe adod a "távirányítódat", akkor tudja, hogy milyen "gombokat" kell megnyomni rajta annak érdekében, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogy ő szeretné. nem is biztos, hogy észreveszed, csak egyszercsak megtörténik veled.
ami meg a párkapcsolatot illeti, ott elég könnyen elfajulhatnak az események. például félredugsz, a pasid megharagszik rád, szakít, és bónuszként kitol veled. és azzal lehet a legcsúnyábban, legnagyobb fájdalmat okozva kitolni, akit jól ismerünk. do the math.
lárvalányhaj 2012.09.17 21:54:18
@blur7:

részben, de nem csak erről van szó. mindig is úgy gondoltam, hogy az ilyesmi nem a barátok dolga, pláne akkor, ha olyan komoly a probléma, hogy már tüneteket okoz.

+ az én saját tapasztalatom az, hogy az igazán traumatikus élményeknél a puszta elmondás nem is segít, mert nem könnyebbülök meg, hanem újraélem az eseményeket, és csak még szorongóbb és ingerültebb leszek, mint annak előtte.
plusz mindig bele lehet futni abba, hogy a másik ember egyszerűen nem érti meg a problémát, lekicsinyli stb.

az meg tök jó, hogy ezt javasoltad a barátnődnek, nagy szerencse, hogy akkor és ott volt kihez fordulnia.
lárvalányhaj 2012.09.19 13:06:54
@Ernoke:

a manipuláció attól manipuláció, hogy a szándék nem nyilvánvaló. :)
Friss: padramurtiék úgy gondolták sajnos időközben, hogy törlik a blogot, kár érte, én láttam a tehetséget. Az okokról ld. a kommenteket. Remélem, a következő ajánló sikeresebb lesz ezen a téren :-) Szerencsére már a Modoros is abban a helyzetben van, hogy egyre több…..
lárvalányhaj 2012.09.13 19:11:52
@Ernoke:

most esett le, hogy Marczinka Csabára gondolsz :D
még mostanság is szoktam látni a Központi Szabó Ervin Könyvtár környékén őgyelegni.
Akkor most a nagy hurráhangulatban megkérnék szépen mindenkit, hogy egy pillanatra álljon meg, és próbáljon a rózsaszín ködön túl gondolkodni és értékelni. Ideje leszállni a földre, és csakis a szikár tényekre szorítkozni - elfogultság nélkül. Mondjuk ki: Peking óta…..
lárvalányhaj 2012.08.15 13:22:30
@Styxx: az én adómból egy szexboltot szeretnék építtetni, ahol többek között embermagasságú műfaszokat lehet kapni. ezt lehetőség szerint egy templommal szemben szeretném felállíttatni (felállíttatni, értitek, hihihi). vajon Miniszterelnök Úr beleegyezne ebbe?
Kedves Embertársaim! Új bűnbakra talált a közvélemény - napjainkra szabályos boszorkányüldözés indult a nácik ellen. Mainstream lett bárkit, akivel nem értünk egyet, lépten-nyomon bizonyíték nélkül, büntetlenül lenácizni, megszólni. A médiákban, blogokon, facebookos…..
lárvalányhaj 2012.08.06 09:15:03
-    Van apród Jancsi bácsi? -    De valami jót rakjál, és három-ketteset hozzál a rizlingből! Jó meleg volt egész héten, locsoltunk is sokat. Te, ez micsoda? -    Matyi és a Hegedűs. -    Ilyeneket hallgattok? Ez van előirányozva a Jobbikban? De csak…..
lárvalányhaj 2012.06.28 00:40:58
@vitaygeorgina:

ha meg mindenben a szülők döntenek, akkor nem az ifjú párról fog szólni az esküvő, hanem a szüleikről és az ő igényeikről.
lárvalányhaj 2012.06.29 11:02:39
@tff:

én már túl vagyok egy esküvőn, de a szervezést kifejezetten terhesnek éreztem. a legkínosabb talán a _menyaruha_ próbálása volt. ugyebár az ember nem tudja egyedül felvenni, ezért egy csapat alkalmazott sürgölődik körülötte, ami zavarbaejtő és irritáló. viszont a férjem el volt ájulva az eredménytől, úgyhogy végül is megérte :)
lárvalányhaj 2012.06.30 09:32:55
@Frengi:

a mi esküvőnk külföldön volt, és csak a 2 tanú meg az örömszülők vettek részt a dolgon. nem kis részben azért lett ez így kitalálva, hogy elvegyük a család többi tagjának a kedvét a részvételtől... hú, a nagymamák enyhén szólva nem lájkolták, nagyon komoly anyázáscúnami volt az eseményt megelőzően.
Modorosblog A modoros autóvezető 2012.06.21 06:00:00
Autósmodor! Körültekintő, farolva parkolás, motorfék, tuti egérutak, mp3-válogatások, udvariaskodás. Megköszönés, egyéni villogtatások: nagyon gyors elakadásjelzőzés a gomb félig lenyomásával, vagy villanásos "szívesen" helyett lámpa pillanatra lekapcsolás és vissza =…..
lárvalányhaj 2012.06.25 09:22:06
@manson karcsi:

a tirpáksapka az milyen?
Helló, Világ! Kicsit el vannak tévelyedve az emberek még 2012-ben is, de talán-talán ezzel a posttal kicsit helyre tudjuk tenni a dolgokat. Teljesen idióta módon úgy viselkedik mindenki, mintha még mindig a XIX. században élnénk, pedig illene haladni a korral, és bizony a jó dolgokat átvenni…..
lárvalányhaj 2012.06.25 01:45:07
@Emmanuel Goldstein:

most ez hogy van? a pasinak lehetnek büdös váladékai, a csajnak meg nem? nem kettős mérce ez?
Lehet új kocsid 25 éves fejjel, kápére. Elmesélem hogyan. Kamasz gyerekként nyaranta vállaltam diákmunkát. (Ne hamarkodj kishaver, várd meg míg befejezem a mondókámat. Na.) Hordtam ki telefonkönyvet, terjesztettem szórólapot, kisegítő felszolgáló voltam, kölykökre vigyáztam.…..
Modorosblog Az őszinte randi 2012.06.11 13:10:00
-Imádok kirándulni, táncolni, jókat főzni, elmerengeni a világ dolgain, bámulni a felkelő napot - én, ha megkérdezem valakitől, hogy hogy van, azt nem formalitásból teszem, hanem tényleg érdekel. (...) A személyes találkozás többet mond ezer szónál.Na itt álljunk meg,…..
lárvalányhaj 2012.06.12 20:44:27
@Emmanuel Goldstein:

én is 30 négyzetméteren élek a férjemmel vagy 5 éve, de nagyon ritkán veszekszünk. egyáltalán konfliktusaink is ritkán vannak, de ha mégis, jellemzően anélkül el tudjuk rendezni a dolgokat, hogy bármelyikünk felemelné a hangját. igaz, ezen én vagyok a legjobban meglepve, mert kb. 10 éve az első pasimmal állandóan veszekedtünk, és nem volt ritka, hogy a nyílt utcán ordibálva rendeztük a vitás kérdéseket. pedig nem is éltünk együtt...
szóval nem a lakás méretétől függ a dolog, hanem azoktól az emberektől, akik benne laknak.
lárvalányhaj 2012.06.12 21:06:00
@Emmanuel Goldstein: nem előnytelen az, csak nem felelősségvállalásra képtelen, beszari gyernőtteknek való.
lárvalányhaj 2012.06.13 12:51:12
@Emmanuel Goldstein:

egyszer valaki feljelent emiatt a gecibe, és akkor majd az ánuszod fog felejthetetlen tapasztalatokat szerezni a börtönben.
 A jó fej csaj mindenki kedvence. Egyszerűen imádják az emberek, mert kedves, aranyos, jókat lehet vele dumálni, mindenkihez van egy-két barátságos szava. Biztat, meghallgat, programokat szervez, szükség esetén lelki segélyt nyújt. Bárhol megjelenik, ő lesz a társaság…..
lárvalányhaj 2012.06.05 08:10:29
@HRita: bipolar disorder, anyone?
Kedves Olvasóink!A mai olvasói írás (Szemmelversz Ignác tollából) a női nem nagy tisztelőiként ismert szerkesztőséget mélységesen felháborította és ezúton is teljes mellszélességgel elhatárolódik tőle - ám a szólásszabadság nevében (szigorúan elrettentő,…..
lárvalányhaj 2012.05.25 17:05:29
@optics:

"szembemegy a sablonos, szánalmas bevett normáitokkal."

a mai világban már nem olyan nagy cucc melegnek lenni :)
lárvalányhaj 2012.05.29 21:58:00
@A Tyne folyó déli partja:

persze, az ilyen kis faszok azért sírnak ennyit, mert egy normális nő szóba sem áll velük.
lárvalányhaj 2012.06.04 08:42:43
@A Tyne folyó déli partja:

a férfiak évezredeken át kizárták a nőket minden értelmes tevékenységből, nem taníttatták őket stb., ezt pedig azzal ideologizálták meg, hogy a nők amúgy sem képesek semmi értelmes dologra, MERT a nagy tudósok és hadvezérek mindig is férfiak voltak.

aha.
avagy: Hogy kerül a fenol a pizzára?   A pizzás kérdésre a kakukkfű lesz a válasz, hosszas kacskaringók után.    A kakukkfűfélék (Thymus fajok) kétszikű növények, az ajakosvirágúak (Lamiaceae vagy Labiatae) családba tartoznak. Legalább 100 kakukkfűfajt…..
Modorosblog Kedves Martin Gore! 2011.12.22 06:00:00
Mint a Depeche Mode zenekar több évtizedes hű rajogója, a közelgő karácsony alkalmából fordulok most Hozzád. Hosszú évek alatt beszereztem az összes stúdió- és válogatásalbumotokat sok-sok euróért és forintért, DVD-ket, kottát - számtalan koncerteteken voltam itthon, de…..
lárvalányhaj 2012.06.01 09:31:04
Modorosblog Kopaszodásmodor 2012.05.20 21:25:00
Mert nincs kopasz fej, csak seggig érő homlok. Mert az ész nem tűr meg maga fölött semmit. Én nem is kopaszodom, csak magas a homlokom és vékony szálú a hajam. Meg szőke, aztán nagyon átlátszik a fejbőr. Az árjaságnak vannak ilyen hátulütői amellett, hogy nem tudok lebarnulni.…..
lárvalányhaj 2012.05.23 20:55:12
@Ernoke:

hű, nálad elég hosszú lehet a követelménylista...
 Derűs napot kívánok önnek! Stardmüller Kálmánt vagy kedves párját keresem. Szíves figyelmébe ajánlanék egy a kerületben induló középfokú angol-nyelvtanfolyamot.Esetleg a kedves családjában vagy lakókörnyezetében valaki? Megkérdezhetem, van nyelvvizsgája?Felajánlanánk…..
lárvalányhaj 2012.05.23 10:38:07
@Styxx: "1) Anyu pénzén megy nyaralni, amibe csak azért megy bele, hogy vezethessen autót.
2) Anyu a földút(!) hegyi szakaszán még se vállalja a kockázatot. Inkább vezessen a Móni."

ebből egy tipikus forever alone gyernőtt profilja rajzolódik ki, de a "35 éves szűz" szókapcsolat is megjelent a mentális retinámon.
lárvalányhaj 2012.05.23 13:16:45
@mrbateman:

szerintem Mátyásnak nem az eszével van baj, hanem szociálisan retardált. minden közösség kialakítja a maga normáit, konvencióit. a legtöbb újonnan csatlakozó megfigyeli és követi azokat, de aki szociálisan kevésbé ügyes, az sáros lábbal strabancol bele a közösség normarendszerébe. persze ezt észre sem veszi, mert eleve a normák léte sem tűnik fel neki, ezért amikor mindenki nekiesik, akkor csak néz nagy kerek szemekkel, és nem érti, hogy mégis mi a baj.

Mátyás is pontosan ezt csinálja. idejött a közös játszóterünkre, odaszart a közepére, és most csodálkozik, hogy megdobálták a kislapátokkal. és utána ilyet leír, hogy a kettő "nem következik" egymásból. (egyébként valóban logikailag valóban nem, a szociális szabályok világában viszont igen.)
lárvalányhaj 2012.05.23 14:04:52
@Brendel Mátyás:

az a tény, hogy képes vagy a tudományos életben funkcionálni, még nem jelenti azt, hogy képes vagy felismerni egy emberekből álló közösség íratlan szabályait, és ezeket figyelembe véve beilleszkedni egy közösségbe. Gondolj csak Wittgensteinre.
Modorosblog A Tegezős Bácsi 2012.05.15 11:52:00
A Tegezős Bácsit mindenki ismeri, hiszen itt van mindenhol körülöttünk - a boltban, a lépcsőházban, a meccsen, a kocsmában. Ötven és a halál között bármelyik korosztály tagja lehet, valójában kortalan. Egy viszont biztos: a nála fiatalabbakat következetesen, lekezelően tegezi,…..
Nos, örömmel jelenthetem, hogy megvan a mi generációnk Isaurája, illetve pót-Bud Spencere is. Tényleg ez hiányzott nekünk, ennek a sokat nélkülözött, elveszett korosztálynak! Amikor olyan formációk, mint a Prodigy, egy töküres Béest képesek csak összecsődíteni hétvégén is,…..
Üdv, Ezt dobtam össze ma délután munka helyett, mert ilyen még nem volt. Ha nem teszitek ki, beégek az öcsém előtt, szóval előre is kösz. /Ez eleddig a legszebb kérés, amit valaha kaptunk. - M.T./ Sadwick   Modoros forgatás Gyönyörű fővárosunk utcáit járva gyakran…..
lárvalányhaj 2012.04.20 19:18:48
@Ritchard Börtön:

arra lennék kíváncsi, hogy ezeknek az énvédő mechanizmusoknak a felépítését külön tréningeken tanítják-e nektek, vagy megy önállóan is.
lárvalányhaj 2012.04.21 00:20:12
@Ritchard Börtön:

na ez az, amit nem értettem soha, hogy az állítólag sikeres, jól kereső emberek miért járkálnak fórumokra, blogokra, és miért próbálják minderről a kommenthaverokat is meggyőzni. egy sikeres embernek miért van szüksége arra, hogy kívülről kérjen megerősítést, méghozzá állandó jelleggel? a siker önmagában nem elég?
lárvalányhaj 2012.04.27 20:57:48
Modorosblog Az Örökmozgó 2012.04.23 06:00:00
Sorry, de én már csak ilyen kis emberi perpétum mobile vagyok, nem bírok megülni a sejhajomon. Folyton tennem-vennem kell valamit, gyűlölöm, nem állhatom az emberi tehetetlenséget, teszetoszaságot, tutyimutyiságot. Most komolyan, emberek képesek munka után hazamenni, és első…..
lárvalányhaj 2012.04.25 23:20:43
@tea fan:

ezeknél a családoknál szokott az lenni, hogy pontban délben KELL ebédelni, és akkor kell a kanalat belemeríteni a dögteába, amikor megszólal a rádióban a déli harangszó.
ha az ebédről valaki neadjisten késik, 12:10-kor már rongyokban lógnak a családtagok idegei, 12:15-kor a feleség már jól láthatóan tikkel.
és nem, nem azért kell délben enni, mert elhűl a kaja, ugyanis a háromfogásos ebéd már reggel nyolckor készen van.
lárvalányhaj 2012.04.26 06:06:41
@tea fan:

meg a túlféltett gyerekekből önállótlan, komplexusos kis gnómok lesznek.
lárvalányhaj 2012.04.27 07:10:36
@tff:

"Nyilván az élmény miatt utaztak Tunéziába, hiszen más ott bezárkózni egy szállodába, mint a szomszéd faluban."
meg legfőképpen azért, hogy _elmondhassák_, hogy voltak ott.

"minek utazgat egy vak, hiszen neki úgyis mindenütt ugyanolyan."

Nekem egy gyengénlátó arc olyat mesélt, hogy a vak gyerekeket/felnőtteket a szüleik igénytelenül öltöztetik, mert "nekik úgyis mindegy". Eléggé felháborodtam ezen... ez olyan, mintha azt mondanák, hogy "neked semmi szükséged arra, hogy igényesen nézz ki, mert te úgyis egy értéktelen, emberalatti szar vagy". Az pláne szomorú, hogy a saját szüleik is ennyire semmibe veszik a vakokat, és ezt még ki is mondják.