Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beep

4 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én, ha tehetném, soha nem bíznám rá a nézőre, hogy mi történjen egy sorozatban, egyrészt azért, mert nem akarok horrorpornót nézni egész nap, másrészt meg azért, mert az alkotók gondolataira sokkal kíváncsibb vagyok, mint Lajoséra a harmadik emelet kettőből. A Black Mirror viszont más. Ott belefér...
beep 2018.10.02 16:46:48
Twitteren már megírtam, de legyen itt is nyoma. A következőket gondolom a web és a nyelv viszonyáról: A web a magyar nyelv legnagyobb nyelvújítási drive-ja, Kazinczy óta.Ennyi...
beep 2011.06.18 20:49:48
 „Rockzenész akartam lenni, és most ukulelén játszom” – interjú Pataki Balázzsal – Informatikus mérnök, író, előadó, humorista, apuka, ráadásul egyből kétszeres. Különleges képessége révén híres emberek magasságát tudja utánozni, félelem…..
beep 2011.04.23 07:24:20
@Bruti: Ha akkoriban lett volna Kürt, vagy tudtam volna, hogy van, akkor most nem lennék informatikus, viszont én lennék Axl Rose. Mindenről a floppy tehet. :-)
 A tegnapi nap folyamán Budapest egyik külkerületében bandaháború tört ki, melynek folyamán 8 nagy értékű autót vertek szét. A csetepaté a fémhulladékok tulajdonjoga feletti vita miatt tört ki. Egy embert kórházba szállítottak, további tizenkettőt meg…..
(Indulatból írt poszt, csúnya szavakkal, de igazam van, basszátok meg)Az még rendben van (nincs rendben), hogy 3 lépésen múlt, hogy nem haltam meg ma reggel. Elvégre minden nap meghalunk egy kicsit. Mindez a Klinikáknál. Legalább gyorsan kórházba tudsz kerülni. Minden rosszban van…..
A Kétfarkú Kutya Párt titkársága kategorikusan cáfolja a youtubera a napokban feltöltött videófelvétel valódiságát, melyen Barack Obama és Victora Zsolt, budapesti főpolgármester-jelöltünk meghamisított telefonbeszélgetése hallható.  A hangfelvétel minden alapot…..
A két nagy kereskedelmi tévé idén is viccesen kezeli a választásokat. Az RTL Klub bloggereket vet be, a TV2 pedig Hajdú Pétert. Az RTL-en a Híradó után (18:55) kezdődik egy 15 perces blokk, amiben a csatorna és az Origo megrendelésére készített Median-közvéleménykutatást…..
Saját szerzeményem, A kommentelő után folytassuk Márk írásával az aktív olvasókról.  A MODOROS HOZZÁSZÓLÓKorábban már szó esett a modoros bloggerről, most jöjjenek a modoros hozzászólók. Mert önmagában már az is modoros, hogy a hozzászólót…..
Subba Barátok Közt 3D-ben! 2010.03.31 14:56:46
Igaz, hogy intelligens ember már rég Jóban-rosszbant néz nem néz ócska magyar szappanoperákat, de a Barátok Közt 3D tuti nagy durranás lesz! A sorozat készítői tényleg nem viccelnek, már a 3D gyártáshoz szükséges összes technikai felszerelést (kamerák, vágó és effektgépek)…..
Ma minden valószínűség szerint el fogják ítélni Zuschlag Jánost. Nem sajnálom, mivel minden valószínűség szerint megérdemli, hogy elítéljék. Én a kihagyott lehetőséget sajnálom. Azt, hogy az igazságszolgáltatásba vetett bizalom megerősításe helyett egy politikai cirkuszt…..
Nem akarjuk elvenni a Vastagbőr kenyerét, de az ilyesmi mellett nehéz szó nélkül elmenni. Történt ugyanis, hogy vasárnap este tűz ütött ki Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villájában. (Nem akarok elkalandozni, de azért mi sem mutatja jobban az idők változását minthogy évekkel…..
Az elmúlt néhány napban a legtöbb Apple-tematikájú blogon végigszaladt az a videó, amin a Photoshop legújabb képességét, a content-aware fillt demózzák. Az ok az átvételre gondolom az lehet, hogy az Adobe termékek sokak fejében összefonódnak a Macintoshokkal, ráadásul a…..
beep 2010.03.26 09:38:46
@mcs: A nap kommentje. :-))
  Régóta érezzük, hogy alapvető zavar van a lakossági kapcsolatrendszerben az MSZP háza táján. Busszal utaztatott közönség előtt nyomja Ferenc a jakobinus lendületű köztársasági haknit, amit teljes reflektálatlanság övez ugyan, de legalább a négy fal között…..
A protestáns lelkészek nagy része házas, mégis jóval gyakoribb náluk a pedofília, mint a katolikusoknál. Nem a cölibátus eltörlése vagy a még „toleránsabb” politika a megfelelő válasz: éppen ellenkezőleg! (Fotó: Gary Rivett/ABC News) A Vatikán botrányoktól…..
Varánusz Mondd el, Feri 2010.03.10 08:00:00
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves egybegyűltek!Szeretettel köszöntök mindenkit, a fiatalokat, és öregecskedő tagságunk maradékát is. Külön köszöntöm Terka nénit, özv. Bakó Rezsőnét, a pápai textilgyár nyugdíjasát, első és őszinte rajongómat. Rögtön a bevezetőben…..
Olvasom a nagy elsőkről szóló összefoglalót a Tech Readersen. Az első emailt 1971-ben küldték, az első domaint (symbolics.com) '85-ben jegyezték be, az első mobil, amin netezni lehetett, a Nokia 9000 Communicator volt.Minden idők első webszájtja persze a CERN-é (info.cern.ch). Az…..
beep 2010.03.09 16:30:22
A sztaki.hu-hoz szerintem köthető még pár elsőség.

A
www.sztaki.hu volt szerintem ez első magyar intézményi honlap, ráadásul ez egy ugyanolyan NeXTStation-ön futott, mint amin Tim Berners Lee kitalálta a webet, és amire az első böngészőt írta.

Aprópó "honlap": ez lett a webpage első és mára többé-kevésbé kanonizált fordítása is. Ez szintén a SZTAKI-ból jött, Dr. Kovács László javaslatára:

dsd.sztaki.hu/people/laszlo_kovacs

És ha már DSD, ők csinálták/csinálják a magyar web (egyik) első publikus interaktív szolgáltatását is, ami pedig a

szotar.sztaki.hu

Pfffff, ez is 15 éve volt már ...
beep 2010.03.09 16:32:30
@beep: Izé, honlapról bővebben itt:

dsd.sztaki.hu/people/laszlo_kovacs/homepage/en
  Szokták volt emlegetni művelt publicisták és elemzők, hogy a Fidesz ígéretcunamija az égig ér és ezzel olyan magasra tolta a lécet maga fölé, hogy nehéz lesz azt átugrania - nincs sok vitatkoznivaló ezzel az állítással, a Fidesznek olyan kihívásokkal kell…..
Subba Bojkott!! 2010.03.03 13:00:00
Hát én tuti nem fogom használni ezt a köcsög Binget (nem mintha eddig akartam volna), nem elég, hogy Bill Gates maga az ördög, még a szaros fordítóprogramjukból is kiradíroztak minket!..
Érdekes interjút adott ma a távirati irodának Szekeres Imre. Idézem az összefoglalót: „A politikus szerint ártanak az MSZP-nek azok a szocialista politikusok, akik most a múltbeli történésekkel vagy a lehetséges jövőbeni pozíciójukkal foglalkoznak ahelyett, hogy a lehető…..
Reckl Amál blogja Betyárbecsület 2010.03.02 17:21:00
A sajátos, ősmagyar igazságérzet megnyilvánulása a következő történet is, irritál is nagyon. A gyanúsan ügyes, erkölcsi megfontolásból beépülő Benkő György története elég furcsa. Az autószerelőt felbosszantották hobbináci szomszédjának keménykedő monológjai a…..
Mindössze hat hét van hátra a választás első fordulójáig. A kampány a négy vagy a nyolc évvel ezelőttivel összehasonlítva szinte illegalitásban zajlik: ennyivel a voksolás előtt példátlan, hogy az ember egy vasárnap esti tévézésnél ne ütközzön bele valamelyik párt…..
Korábban írtam róla, hogy az Apple úgy döntött, az AppStore nem lesz bikinis lányok gyülekezőhelye, és elkezdte kitiltani a szexuális jellegű tartalmakat, dacára a korábban pont ilyen célzattal bevezetett Parental Controlnak. Akkor még csak arról tudtunk, hogy a felsőtestre…..
w Viszlát, és kösz a halakat 2010.02.23 10:30:00
Érdemes akkor lelépni, amikor még maradt valaki, aki marasztalna. Bajnai Gordonnak ez sikerült, hogy belőle volna igény többre, az látszott már akkor, amikor sokadszorra és egyértelműen közölte, hogy nincs továbbmenet. Hiszen már az is azért történt, mert minden reggel vinnyogó…..
Itt az ideje, hogy beismerjük: hiányozni fog az MSZP. Minden magyar politikai párt másképp tudja magát égetni, és erre a palettára bizony kell az a speciális tudás, amit az MSZP tud e téren nyújtani. Hogy miről is beszélünk? Hát erről. A hétvégi szocialista…..
Subba Van még olyan, hogy MDF? 2010.02.22 12:00:00
Persze, hogy van, hogy ne lenne, mindent el is követnek, hogy übereljék azt a poént, hogy az SZDSZ-szel léptek választási szövetségre. Hát milyen emberek ezek már könyörgöm? Biztosan nagyon aranyosak civilként (nem), de jelöltként maximum a Sas Kabaréban állnák meg a helyüket.…..