Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Győrffy Lali

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok éves hagyomány már, hogy borkóstolókat tartunk az Eötvös Kollégium falai között. 2017 februárjában élesztettük újra ezt a szokást, azóta körülbelül havi gyakorisággal tartunk kóstolókat. Az alkalmakat vagy volt tagjaink, Bellák Tamás és Draskovits Gábor vezetésével, vagy pedig Varga Zoltán, a…..
A tavalyi év során beindult az Eötvös Klub: egy sorozat, melyben volt Eötvös Kollégistákat kérünk meg, hogy beszéljenek egyetemista éveikről, azon belül is a 10-20-40-50 évvel ezelőtti Eötvös Kollégiumban töltött időszakukról, illetve életfilozófiájukról, az egyetemista évek óta eltelt időről és…..
2012 nyarán egy 10 napos kirándulás során jártuk be Svájcot pár baráttal, vadkempinggel. Olykor ehhez hasonló panorámák tárultak elénk. Most előkapartam laptopom mély bugyraiból, hogy együtt élvezzük a szép látványt! :)..
Honnan tudhatjuk, hogy nem Svájc? Hát mert nem lilák a tehenek... A kép Karintiában készült, egy 2500 méter körüli hegyről, körben hasonló csúcsokkal. :)..
Egy prágai hétvégénk során elmentünk az alig 50 km-re található várba is, amely a falu fölé emelkedő mészkősziklán áll. Karlstejn erődítményét I. Károly cseh király építette 1348-55 között. Egy többnapos prágai kirándulás során feltétlenül érdemes meglátogatni, félórás, kényelmes vonatút vezet oda.…..
Azt imádom a Coldplayben, hogy a sajátos stílusú zenéik mellé mindig sikerül összerakniuk valami hatásos videót is, akár egy társadalmi jelentőségű témában (környezetvédelem, idősek tisztelete, feketék jogai, menekültek, túlsúlyosak problémái, távoli országok), akár csak az önfeledt szórakozásban,…..
Ez a gyönyörű vízesés Óbányától nem messze található a Mecsekben. Kirándulásra fel!..
Ezekkel a gyönyörű erdélyi jégcsapokkal kívánok mindenkinek felfrissülést ezen a forró nyári napon! :)..
Képzeljük el, hogy egy olyan városban élünk, ahol a mindennapi látképhez ilyen havas csúcsok tartoznak egyfajta "háttérhatalomként" meghúzódva! :) A kép Svájc fővárosában, Bernben készült, 2012-es svájci vadkempingezős körutunk alkalmával...
J. S. Bach öt műve Ezt a nem szokványos MMM-et azért írtam most Nektek (öt kb. 10-15 perces mű egy videóban, ugyanattól a szerzőtől, ráadásul komolyzene...), mert egy közelmúltbeli személyes élményem fűződik hozzá. Hosszú idő után a múlt héten ismét nekiálltam Bachot hallgatni, leginkább…..
Még öt éve töltöttünk egyszer egy hosszú hétvégét Prágában és környékén couchsurfinggel Lilivel (régi kollégisták ismerik), többek között egy felejthetetlen Coldplay koncerten. A kép a Vár oldaláról készült, melyen látszik a Károly-híd, a híres Óratorony és szinte az egész belváros...
Előző két cikkemben (Krakkó-Stockholm-Helsinki, valamint Tallinn-Pärnu-Riga-Vilnius-Tartu) leírtam nagy vonalakban, hogy merre jártunk, most pedig írok pár tippet, hogy hol, mit, hogyan, mennyiért érdemes, legalábbis tapasztalataink szerint, a végén pedig külön is írok a balti államokról, mert…..
A kép Stockholmban készült október 30-án. Jó pár passzoló Coelho idézetet ide lehetne írni a képhez, de ettől most megfosztok mindenkit. ;) Szép hétvégét kívánok!..
Eötvös Blog Jártunk keleten.. 2017.01.27 15:36:24
Utazásunk folytatásaként (az első rész itt olvasható) Tallinnba érkezve már várt minket bérelt autónk és jogos tulajdonosa a hajóállomással szemközti téren. A kis kék Suzukink nem is tudta, mekkora út vár rá a következő öt napban. Az autó kipróbálásaként elsőként Zsófi barátunkhoz vettük az irányt,…..
Az a nap is úgy kezdődött... Egy október végi péntek éjszakán négy szegedi fiatal nekivágott a nagyvilágnak. Elsőként Budapesttől buszoztunk Krakkóig, ahol kezdetét vette 10 napos álomutazásunk! Mivel a Visztula-parti városban már mindannyian voltunk, beiktatására csak a repülőutunk optimalizálása…..
November eleji tél Lettországban - a kép a Riga és Tartu közötti úton készült...
Szép jó hétfő reggelt minden sorstársamnak! Kicsit hosszabb szöveget írtam, mert minden szám mellé linkeltem még pár hasonlót, ha valakinek valamelyik szám/stílus megtetszett volna, elég színesre sikeredett.. :) Igyekeztem jó klipeket is beválogatni, cserébe olykor csak 10-15 mp után indul be a…..
Október 11-14-ig a Trieszttől pár kilométerre délre fekvő Koperben jártunk hárman is az Eötvös Kollégiumból. Szűcs Judittal és Tóth Lacival együtt utaztunk a szlovéniai MATCOS 2016 (Middle-European Conference on Applied Theoretical Computer Science) konferenciára.  A kedd esti érkezésünkkor…..