Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mudra Mónika

44 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszületett az Arctorna Mónival weboldal, ahol mostantól sokkal kellemesebb formában olvashatjátok a szépség tippeket. Emellett természetesen az arctorna tréningről és workshopról is minden információt megtalálhattok, és jelentkezni is a weboldalon lehet. :) Sok-sok munka volt benne, de…..
Az arcmasszázs egy remek kiegészítője az arc fiatalon tartásának, ezért érdemes beépíteni egy párperces alap masszázst a napi rutinunkba. A helyes végzett masszázs elősegíti az elhalt hámsejtek leválását, lassítja a bőr öregedését, késlelteti a ráncok kialakulását, csökkenti a stresszt és lazítja az…..
Az arc izmai sajnos nemcsak feltölteni, kisimitani tudják az arcot, hanem a rendszeres mimikához használt izmok, a bőrt be is ráncosíthatják. Főleg akkor következik be ez viszonylag korán, ha nem megfelelő a bőrápolási rutinunk. A mimikai ráncok leggyakrabban a homlokon, a két szemöldök közötti…..
Most, hogy a meleg miatt sokat mászkálok mezítláb, iszonyú hamar kiszárad a talpam, ami nagyon kellemetlen száraz, égő érzéssel jár. (Akinek száraz a bőre, az pontosan tudja miről beszélek :() De a száraz, égő vagy hámló talpak nemcsak simán a láb szárazságának okai lehetnek, hanem valamilyen…..
Mivel az én arcbőröm nemcsak extraszáraz, de szuperérzékeny is, ezért a rendszeres bőrápolási rutin mellett, időnként szoktam házi pakolásokkal is kényeztetni magam.  Gyakran kutatok számomra érdekes receptek után, amiket aztán vagy a leírás alapján készítek el, vagy testreszabok. Szeretek…..
A mindennapi életben a kéretlen impulzusok, a hatalmas külső-belső elvárások, a túlzott megfelelési kényszer, kilóméter hosszú teendő listák (és még hosszan sorolhatnám), rengeteg stresszt okoznak. A tartósan fennálló negatív stressz pedig előbb-utóbb rossz hatással lehet az egészségre, és bizony…..
1. Hidd el, hogy az lehetséges! Nem kell elhinni, hogy könnyű lesz, hogy gyorsan megvalósul, vagy pontosan úgy történik minden, ahogyan azt elképzelted. Csak higgy a lehetőségben, ami valójában azt jelenti: higgy magadban! 2. Tegyél apró lépéseket! Apró lépések lehetnek valóban nagyon aprók is.…..
Már évek óta saját készítésű ajakápolót használok és büszkén mondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Szeretem, hogy nem kell aggódnom az összetevők miatt, néhány perc alatt elkészül és teljesen természetes. Imádok kísérletezni ezért időnként más-más alapanyagot használok. Nekem ez a…..
A csokoládé finom, talán nem is létezik olyan ember, aki valamilyen formájában ne szeretné azt. De a csoki nemcsak a hangulatot dobhatja fel, hanem bőrápoló összetevőként is remekül funkcionál. Itt egy szuper tápláló-hidratáló-feszesítő arcpakolás, amit tuti, hogy imádni fogsz! A pakolás…..
A fahéj szinte mindenki fűszeres fiókjában megtalálható, de talán nem mindenki ismeri ennek a népszerű fűszernövénynek az egészségügyi előnyeit és felhasználási lehetőségeit. A fahéjnak régi, régi története van mind a természetes gyógyításban, mind pedig a konyhában. Kellemes íze és illata mellett…..
Én kimondottan a száraz, vízhiányos és érzékeny bőrűek táborába tartozom, ami azt jelenti, hogy fokozott bőrápolásra van szükségem. Persze ebbe nemcsak az arcbőr ápolása tartozik, hanem a teljes test, és a kéz bőrének ápolása is. A kéz ugyanúgy, mint az arc, mindig szem előtt van, és az évszakok…..
Nyáron a sok napsütés, a fokozott izzadás és a strandolás miatt a bőr jóval több odafigyelést és gondoskodást igényel, mint az év más időszakában. Ilyenkor ajánlott kevesebb sminket használni, és érdemes naponta többször is megtisztítani az arcbőrt, mert az izzadás miatt sokkal több szennyeződés…..
Nagyon sok, igazán olcsó és hatásos házi praktika van, amikkel jól kiegészíthetünk (vagy helyettesíthetünk) szépészeti kezeléseket, vagy egyszerűen beilleszthetjük azokat a bőrápolási rutinunkba. Ezek legtöbbször tényleg könnyen elkészíthetők, ha van egy jó receptünk. Most egy hihetetlenül egyszerű…..
1. HidratálásA folyadékbevitel minden évszakban szükséges, de nyáron a túlzott izzadás és a nagy meleg miatt ez méginkább fontos. Igyál minden órában legalább egy pohár tiszta vizet, így biztos, hogy hidratált maradsz egész nap. 2. ArctisztításA reggeli és az esti arctisztítás mellett érdemes…..
Szemöldökeinket gyakran összeráncoljuk amikor erősen fókuszálunk valamire vagy rosszallóan, dühösen nézünk, ami nagyon hamar, az úgynevezett szigorú ráncok kialakulásához vezet. Ezek a ráncok nemcsak szigorú kinézetet kölcsönöznek viselőjének (innen a név), de jó néhány évvel öregítik is az arcot.…..
Többször foglalkoztam már a blogon a szem alatti sötét karikákkal (itt találsz gyakorlatot is), és arctorna workshopokon is gyakran előkerül ez a téma. Nem véletlenül, hiszen sokunknak állandó vagy visszatérő gondja a karikásság. Igaz, hogy vannak kiváló smink trükkök, amik szépen elfedik a…..
Most, hogy visszavonhatatlanul elstartolt a szünidő és még több időt töltünk a szabadban mint eddig, tényleg fontos figyelmet fordítani arra, hogy találjunk valamilyen megoldást magunk és családunk védelmére a bőrt károsító erős napsugarak ellen. Sajnos számos napvédő tartalmaz mérgező összetevőket…..
Még hónapokkal ezelőtt olvastam egy házilag készített arcmaszkról, amit már régóta szerettem volna kipróbálni, de valami miatt folyton elmaradt. Mivel hiszem, hogy a dolgok mindig okkal történnek, betudom az elmaradás okát annak, hogy talán most, a nyári napozós szezon a legalkalmasabb idő egy jó…..
A nyakbőrizom közvetlenül a bőr alatt lévő vékony izomlemez, melynek szerepe, hogy feszesen tartsa a nyak bőrét. Az izmok tónusának csökkénése a nyak bőrének ráncosodásához vezet. Ahhoz, hogy a nyak korai ráncosodását megelőzhessük, a nyakizmok rendszeres edzése és a helyes bőrápolás…..
 A C-vitamin szérum egy természetes bőrápoló összetevő, amely ideális mennyiségben főleg a csúcsminőségű szépségápolókban van jelen. Kutatások bizonyítják, hogy a C-vitamin segíti a kollagéntermelést, erőteljes antioxidáns hatása van, ezért kiváló öregedésgátló, ránctalanító és bőrfeszesítő. Védi a…..
Az arc szépségét nemcsak a genetika és a bőr minősége határozzák meg, hanem fontos szerepe van például a hajnak, szemöldököknek, szempilláknak, sminknek stb. Manapság egyre divatosabbak a pótolt, hatalmas szempilla bokrok, pedig némi gondoskodással és megfelelő sminkkel magunk is csodás pillákat…..
 Az egyik leggyakoribb probléma az arcon a toka megjelenése (és ez nem csak az idősebbek problémája). Jó hír azonban, hogy mint több más zavaró tényezőtől az arcunkon és a nyakunkon, a tokától is meg lehet szabadulni arctorna gyakorlatokkal. Itt egy jó gyakorlat a toka eltüntetéséhez: Ülj…..
Nem tudom ki hogy van vele, de én egy hosszú és fárasztó nap után semmire sem vágyom jobban, mint egy kellemes, lazító masszázsra és csendre. Remek együtt töltött idő lehet partnerünkkel egy kölcsönös masszázs, de akár a magunknak végzett kényeztető lábmasszázs is jó levezetése lehet a napnak. Még…..
Arcunk sokmindent elárul rólunk, folyamatosan kirakatban van, ezért érdemes komolyan törődni vele. Többnyire csak a külső dolgokra figyelünk, pedig nemcsak a bőr egészsége, vagy a ráncok mennyisége határozzák meg az arc kinézetét, szépségét, hanem az is meghatározó, hogy mennyire szimmetrikus.…..