Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bordó Martens

4 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Értem én, hogy mindennek megvan a maga ideje, meg a maga napja... Ez egy FOS nap. (Festum Omnium Sanctorum). "A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén ünnepel." -…..
Három év után elérkezett az idő (pénz), amikor megcsináltathatjuk a hátsó teraszt. Igaz, hogy az első fontosabb lenne, hiszen napi szinten hat összetolt téglán bukdácsolunk a ki- és bejutás alkalmával, de mivel a telek nagyon keskeny, kénytelenek vagyunk hátul kezdeni. Ugyanis, ha az elsőt…..
Bordó Martens 2017.10.22 08:39:05
@[HPhD]Blokkolnam: Valóban, elképzelhető jövőkép ez is a számára :) De talán nem. A pár nap alatt megtudtam a fiatalemberről, hogy a fizikai munka mellett aktívan sportol is egy ideje... Van remény :)
Bordó Martens 2017.10.22 08:51:27
@Kicknick: Mindenképpen nagy dilemma, hogy hogyan viszonyuljunk... Az építkezés elején a kezdő csapathoz mi is így viszonyultunk. Sör, pálinka, kávé-tea-üdítő-mennyei manna... Aztán a vége az lett, hogy délutánra olyan jól érezték magukat, hogy rendesen disco-t rittyentettek össze az aktuális területen. Időnként eltűntek néhány órára, majd még kedélyesebben visszajöttek. A munkarendjük kiszámíthatatlan volt, ergo úgy tűnt, hogy 0-24 itt vannak. Miután elmentek, akkor szembesültünk az elcseszett dolgokkal - amit már nem is lehetett kijavítani. Sőt, a hangulatukkal egyenesen arányosan a bátorságuk is olyan szintre emelkedett, hogy drága szerszámainkat vittek el magukkal.
Cseszegetni a melósokat sosem jutna eszünkbe - mindenképpen emberi módon nyitunk! Nagyra értékeljük a fizikai teljesítőképességüket, és szakértelmüket. (már akinek van). Ha egy brigádban a vezető képviseli azt, ami szükséges egy ilyen kivitelezéshez, már nyert ügyünk van.
Jelen esetben szerencsénk van. Igaz, a Harmadik nem veti meg a szeszesitalt :) A másik kettő mondhatni, hogy abszolút nem fogyaszt. A kisfőnök előtt meg le a kalappal! Javasol, segít, ötletel, tanácsol. A Harmadik meg akkor tud húzni, amikor kap inni. Mi nem sajnáljuk, addig, amíg mindenki képes a saját testi épségére vigyázni, és elvégzi a feladatát, amiért fizetjük. Emellett mindent megadunk, amivel hozzájárulhatunk a komfortérzetük növeléséhez. (nyilván egy határon belül).
Ingerült poszt következik... Az elmúlt héten valamiért megszaporodtak az arcomra és az abból következtetett hangulatomra vonatkozó megszólítások. „Miért vagy olyan szigorú?” „Mi a baj?” „Miért vagy szomorú?” Megyek a munkahelyi folyosón, és állítólag szigorú…..
Bordó Martens 2017.10.18 07:46:31
@ztkl (törölt): Ez jóó! :) Az "eladtam a gyereket" én is be szoktam dobni. Tetszik, hogy annyira kiakadnak rajta, hogy a többi kérdésüket többnyire el is felejtik. :D
A közösségi oldalon egy csoportban a kommentelők között belebotlottam egy fiatalemberbe. Egy helyes, jóképű fiatalemberbe. Ránéztem az oldalára. Nem sok minden derült ki róla, néhány fotót osztott meg magáról, amelyen itt és ott, ezt és azt tevékenykedik. Ül egy pohár bor mellett, mosolyog, kinéz…..
Bordó Martens Nyár vs. tél 2017.07.15 18:06:54
Köztudott, hogy az emberek zömének mindig azzal van problémája, amit éppen átél. Ha télen hideg van az a baj, ha nyáron meleg van az a baj. Ha éhes és korog a gyomra, az a baj, ha túl sokat evett és fáj a hasa, az a baj. Ha dolgozni kell az a baj, ha munkanélküli, az a baj... és még sorolhatnám a…..
Ezt a pár gondolatot az utam végeztével írom le, levonva a következtetéseket és megosztva az Út közben szerzett tapasztalataimat. Szerintem hasznos elolvasni mielőtt belevágnál a Camino-ba, vagy mielőtt olvasnád az útinaplómat (esetleg közvetlenül utána)...
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
Bordó Martens 2016.11.18 09:27:32
@bonfred: @nem várt fordulat:
"Amikor én elkezdtem inni, én őszintén azt a célt tűztem ki magam elé, hogy addig fogok inni, amíg el nem butulok annyira, hogy bárcsak én is tudjak úgy kifelé bambulni a busz ablakán, hogy nem gondolok semmire, csak nézek ki a fejemből. "

"Alkoholista karrierem során nagyon sok sztroit hallottam arról , ki hogyan próbálta megideologizálni a saját szenvedélybetegségét. Nálam eddig te viszed a pálmát. Én még olyat nem hallottam, hogy valaki azért iszik, mert túl okos. Te IQ-felezőnek használod az alkoholt, csak hog elvegyülj a köznép között. Aha, én meg láttam a Balatont lángolni. "

Nem várt fordulatnak már akkor szerettem volna erre a hozzászólására válaszolni, amikor megjelent...csak úgy elrepült az idő, meg közben ittam is, de most eszembe jutott, úgyhogy annyit kérdeznék Tőled: szerinted működik a dolog? Mert nagyjából nekem is ez a cél... Eddig én is kerestem az embert, akivel kvantummechanikáról lehetne beszélgetni... És amíg voltak haverok, vagy csak odacsapódó italozó elvtársak, be is dobtam a kérdést. Néha még fraktálokkal is ijesztgettem a népet. De mindenki csak röhögött, aztán témát váltott...
Bennem meg megfogalmazódott a kérdés, hogy tényleg ennyire barom vagyok, hogy érdekelnek ezek a dolgok? Nem vagyok okos, sőt! Iszonyú, hogy mennyi mindent nem tudok, viszont érdekelnek, érdekelnének a tudományok, vagy csak úgy ...bármi, ami normális téma. Aminek van értelme. Úgyhogy tovább iszom, mert:
Kedves Bonfred: Igenis létezik ez az állapot, még ha nagyképűnek is tűnik, hogy az átlag társadalomhoz képest valaki túl okos, vagy túlzottan érdeklődő. Erre itt nincs igény. Ha az átlagember iszik, akkor iszik, aztán hülye. De az átlagember/legtöbbember pia nélkül is olyan primitív, hogy félelmetes...
Nekem a pia nagyjából ugyanazt adja, és ugyanazt várom tőle, mint Nem várt fordulat.
Csak én bírtam óvodába járni... középsőcsoportig. Aztán onnantól kirekesztettnek éreztem magam. Utána végig, akárhova mentem... Most már rájöttem, hogy azért, mert jóban vagyok magammal, elvagyok, tanul(tam), olvasok, értelmes filmeket nézek, érdekelnek a kritikák (nemcsaka filmes), érdekel a tudomány, és állandóan keresem a miértekre a választ. ..