Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TMilán

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011-ben legördült az utolsó szériában gyártott wankel motoros autó, az RX-8, utolsó példánya is a gyártósorról. Az emissziós normák megfojtották ezt a kevés alkatrészből álló és alapjaiban a logika mentén működő motort. Mert ugye miért akarnánk egyenes irányú mozgásból, forgó mozgást előállítani,…..
Megjelent tegnap, az idei első Forma1 festés a McLarentől! Íme a McLaren MCL35M! Tegnap bemutatta a wokingi csapat a 2021-es szezonra tervezett festését. Idén már Mercedes motorokkal vágnak neki a futamoknak, ami nagy izgalmakra ad okot! Viszont erre utaló matrica nem került a…..
A BMW iX-ről már adtak ki sajtóanyagot, így lehetett tudni, hogy egy városi terepjáróról van szó, és a forma se okoz már meglepetést. De ezek szépen szerkesztett, a Photoshop által optimalizált színekkel mutatták meg, a legelőnyösebb szögekből az autót. Most viszont a forgalom többi résztvevője…..
Sokakban felmerül, hogy a gyári autón átalakítana ezt-azt. Másik felni jobban mutat, esetleg kicserélem a 20 éves kocsiban a rádiót, hogy telefonról is szóljon a zene. Ehhez hasonlók azért nem akkora vétségek az emberiség ellen. Itt viszont, kicsit jobban elszabadul a fantázia! Nagy tükrök, sok…..
Amikor pár éve újraélesztette a BMW a CSL kódot, azt az ígéretet kaptuk, hogy nem egyszeri alkalom lesz. Később jönni fognak még modellek, e filozófia mentén! Ezek természetesen limitált darabszámos kiadások lesznek, viszont az építési elvek azonos alapokon nyugszanak. Most jelentek meg az…..
Eljött nem is olyan rég a nap, hogy eladták az Egyesült Királyságban az utolsó Toyota GT86-ot. Ez a modell minden autóbolond számára egyet jelentett a megjelenése óta a megtestesült vezetési élménnyel és az autózás örömével. Nézzük, honnan is indult! Egy új sportautó ötlete még 2005-ben merült…..
car content Fesd magad Porsche! 2019.07.01 20:46:16
Tavaly szeptemberben a jelentette be a Porsche, hogy feléleszti a ’70-es éveket modern köntösben. És kiadja frissített vonalakkal az egyik legikonikusabb autóját a 935-ös sport modellt. Ezt nagyon sokan fogadták hatalmas örömmel, hisz egy igazi ikon volt a maga idejében! Az 1978-as Le Mans 24 órás…..
  Június utolsó hétvégéjén volt a Magyar Mazda Club 25. éves találkozója, aminek a szombati napjára sikerült is kijutnom. A Rukkel tó adott otthont a rendezvénynek, ahol az ideérkező Mazda tulajokat különböző programokkal várták a szervezők. A belépő viszonylag borsos lett, de ez tartalmazta a…..
Ha a BMW háza táján járunk, muszáj lesz vigyázni, hogy mit mennyire akarunk! Ugyanis, ha elég nagy az érdeklődés az új Vision M Next Concept iránt, akkor akár gyártásba is kerülhet. Jelentette ki a BMW főmérnöke Klaus Frohlich. Aki utalt rá, hogy ha elég potenciális vásárló tűnik fel, akkor…..
car content Need for Speed IRL 2019.06.26 18:59:36
Az oroszok ezt is megcsinálták! A 30 körüli autóbolond korosztálynak biztosan megvan a Need for Speed játék sorozat, melyet az Electronic Arts stúdió adott ki, egészen a 90’-es évek első fele óta. Hatalmas siker volt már a korai időkben is, de talán a legnagyobb durranást az Underground 1 és 2…..
Mindenkinek megvan a modernizált Shelby GT500 a Tolvajtempó című filmből? Na, az ehhez képest smafu. Ez itt egy igazi elektrongyilkos! Külsőre nagyban hasonlít régi önmagára, technikára pedig inkább a ’20-as évek… 2020-as! A Ford jelenleg már a hibrid Mustangot tervezi valamelyik atombunkerében,…..
car content Sütőtökös M2 2019.05.29 19:27:58
Kicsit kevesebb, mint egy éve az MTS Design & Automotive (Hon Kong-i székhelyű cég), kiadta a 2-es BMW-khez idomuló Vision GT Body Kitet. Ezzel könnyen egyedivé, és igazán sportossá varázsolva, az amúgy is nagyon mokány kis coupekat. Ám ezek az M GmBH által kezelésbe vett példányokhoz nem voltak…..
A német prémiummárkák folyamatos harcban állnak egymással, hogy kinek minőségibb, van tele többnél több extrával, vagy kinek gyorsabb az épp aktuális szériája. Itt két csodás kupét engednek össze, a BMW M4 Competition Package és az Audi RS5 személyében, egy gyorsulási versenyre. A két kocsi lóerők…..
Az BMW M széria nem csak Európában, de az egész világon hódít. Ebből a brit szigetek se maradhat ki, így a Bedfordshire-i Evolve Automotiv is a Bajor márkára szakosodott. És a napokban érkezett meg hozzájuk az Individual részleg által összeállított Verde Mantis zöld (Lamborghini zöld) F80 M3. Sok…..
A „változó világ” kifejezés, az autóiparra is nagyon igaz. Jelenleg már sok-sok éve a SUV-ok térhódítását láthatjuk. Amik olyan meghatározó szeletet vágtak ki az értékesítés tortájából, hogy a legnagyobb ázsiójú gyártók is fejet hajtva vonultak a tervezőasztalhoz. Ezért is láthatunk olyan felfújt…..
Száz éve nem írtam sajnos a blogra, ennek sok oka volt. Már égtem a vágytól hónapok óta, de sajnos időm nem engedte, ezért az anyagok csak gyűltek és gyűltek. Van, ami azóta idejét múlt és van, amihez már kedvem sincsen. Viszont egy restanciám most pótolnám. Baráti körömben, sokan azért tartanak…..
A mai értelemben vett tuning, igazából a japán autókat éri el leggyakrabban. Ha azt mondjuk tuning autó, akkor a legtöbbünknek egy 1000+ lóerős Supra, porig ültetett Civic, vagy egy Ferrarikat megszégyenítő Skyline jut eszébe. Persze Európát is utolérte ez a fajta őrület, de most nézzünk meg 6 japán…..
car content Riga Baby!!! 2017.03.09 20:25:33
A driftes rendezvények, mindig  baromi jó hangulatban telnek, legyen eső, vagy jeges szél. Valahogy megvan a hangulata az égett abroncsok szagának, a folyton fel-fel bőgő motoroknak zajával, és a csikorgó kerekek muzsikaszavával. A rengeteg tuningolt járgány pedig minden autórajongó szívét…..
A ’85-ös születésű Ryan Trueck április 10.-én ünnepli 32. születésnapját. Ha valaki nem ismeri a srácot, de szereti a driftelést, akkor hiánypótló rövid összefoglaló jön számára. Ha ismeri, akkor a szöveges részen át is ugorhat. A leghíresebb videó megosztón, már szép…..
Miután kellően hosszú felvezető kampányt kapott a Celebration és Vision tanulmányokkal, végre itt a késztermék. Visszatér a legendás A110 név is, hála a Renault almárka kampányának, ezt a klasszikust is újra köszönthetjük. Az 1961 és ’77 közötti modell mára sokaknál a feledésbe merült, de egy igazi…..
Minden autómániásnak megvan az a típus, amiért véres szájjal tud estéken át érvelni a haveroknak a sörözés közben. Mindenki egyszer szeretné birtokolni ezt a kocsit, és ha tudja egyedi elképzeléseinek megfelelően tovább alakítani, vagy meghagyni gyári valójában. Ha az előbbi táborba gondoljuk…..
2017-et írunk, és a média fejlődése megállíthatatlannak tűnik! Nézzük csak meg, hogy mekkora fejlődésen ment keresztül az egész iparág mondjuk az elmúlt 20 évben. Kezdődött ez a Word és PowerPoint megjelenésével és annak általános iskolai szinten bevezetett oktatásával. Ma már mindenki tudja kezelni…..
Az alábbi videóban egy 1976-os 2002-es BMW újjászületésének történetét hallgathatjuk meg a gondos tulaj elmesélésében. Az autó nagyon ramaty állapotban került Carter Kelly Kramerhez, aki elmondja, hogy ez lett élete első autója és saját maga újította fel, alakította, úgy ahogy számára tetszett.…..
Egy júliusi kimutatás szerint melyet a nemzetközileg nagy hírnévnek örvendő classiccars.com csinált a gyűjtésre érdemesnek vélt autókról, a Toyota Land Cruiser 40-es szériája a befektetésre legérdemesebb Japán autó ma napjainkban. Megelőzve ezzel, minden tuner álmát a Toyota…..
A Lumma tuningcég már nem egyszer lepte meg a nagyérdeműt valami igazán extrém tuningal, és most sincs ez másként. A motort kezelésbe vették mivel nem voltak elégedettek az 575 lóerős teljesítménnyel, ezért a 4,4 literes twin-turbós V8-ból kisajtoltak még 175 lőerőt, ezzel elérve az őrületes 750…..