Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Libellum

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libellum Kódjátszma 2016.12.25 17:13:21
A kép forrása: http://filmtrailer.hu/film/kodjatszma-magyar-elozetessel/   Már régóta terveztem a címben szereplő film megnézését, de csak most kerítettem rá sort. Benedict Cumberbatch a egyik kedvenc színészem, ezért is szándékozom minden filmjét megtekinteni, mert egyszerűen zseniális színész,…..
Maxim, 2014. 360 oldal   Amikor legelőször megláttam ezt a könyvet egy könyvesbolt kirakatában, rögtön elhatároztam, hogy mindenképpen beszerzem, mert teljesen megfogott a borítója. Miután a tartalmát elolvastam nem volt kérdés, hogy hazahozom magammal.  Mindig is nagyon érdekeltek az olyan…..
             Palatinus, Budapest, 2010. 446 oldal Libri Kiadó, Budapest, 2015. 448 oldal   Ezt a könyvet rettentő nehéz volt beszereznem. Mire végre sikerült, - amely a Moly.hu-ról történt, amellyel elkezdődött molytagságom - rá körülbelül 1 évre megjelent újra a Libri Kiadó gondozásában. A…..
Most nem egy egész regény értékelése következik, hanem csak úgymond egy kis kóstolóról szóló észrevétel a címben is szereplő írónő Legendary-Lázadás című új fantasy regénye kapcsán. Az írónő volt olyan kedves és elküldte művének az első két fejezetét.  A kép forrása: az írónő Facebook…..
Törökországban már elstartolt a Kösem - itthon A szultána - című török sorozat második évada. Annyira kíváncsi voltam, hogy képes voltam élőben megnézni az új évad első részét, még ha szinte semmit nem is értettem belőle. Persze azóta, már feliratosan is megtekintettem.....most már értve is amit…..
Libri Kiadó, Budapest, 2016. 160 oldal   A Hollóasszony című regény volt az egyik, amelynek megjelenését idén nagyon vártam. Nagyon szeretem Ugron Zsolna történelmi témájú regényeit, amelyeket a magyar történelem elfeledett vagy az utókor által megbélyegzett asszonyairól ír. Ezen asszonyok…..
Most vettem részt először ajándékozásban, amióta a Moly.hu-ra regisztráltam, és élem az aktív könyvmolyok életét. Azért választottam a Mikulás-ajándékozást, mert ez az egyik kedvenc ünnepem a Karácsony mellett. Már kiskorom óta imádom, és ez az évek múlásával mit sem fakult. Sőt még most is úgy…..
Libellum Doctor Strange 2016.11.24 22:41:48
A kép forrása: http://dvdnews.blog.hu/ 2016/04/13/doctor_strange_trailer   Nos, elérkezett ez a pillanat is, vagyis az első filmes értékelés a blogon, amely nem más, mint a Doctor Strange. A Marvel Studios legújabb képregény-mozija. Mit ne mondjak, talán ez volt az egyik olyan film idén, amit…..
Sajnos mivel sem a Könyvfesztiválra, sem a Könyvhétre nem sikerült eljutnom blogger barátnőmmel, Vhrai-val alias Szandrával, ezért mindketten nagyon megörültünk, amikor megtudtuk, hogy 2016. november 18. és 20. között rendezik meg a Győri Könyszalon neveztű eseményt, rengeteg kiadóval és persze sok…..
Álomgyár Kiadó, Budapest 2016. 352 oldal   Talán ez volt az a könyv, amit a legjobban vártam idén, hogy megjelenjen, és mielőbb elolvassam. Nagyon szerettem az első részt, és a vége miatt, alig vártam, hogy ott folytassam, ahol az véget ért. Most sem kellett csalódnom azt elmondhatom.  A…..
Gold Book Debrecen 2016. 352 oldal    Nagyon szeretem a történelmet, ezért nem is kérdés, hogy a e témájú regények is a szívem csücskei. Mindig érdekeltek a patináns tényeken túl, azon információk, amelyek nem feltétlenül kerülnek kifejtésre a történelemkönyvek lapjain egy ismert uralkodóval egy…..
Nagyon szeretem a történelmi regényeket, és sorozatokat is, ezért természetesen nem volt kérdés a címben szereplő sorozat megnézése.  A Szulejmán című sorozat nagyon népszerű hazájában, és nálunk is, köszönhetően, a magyar-török történelem összefonódásának is közel 150 évre, illetve, hogy e sorozat…..
Libellum Victoria című sorozat 2016.11.03 22:01:07
Ismét egy minisorozat értékelése következik. Úgy látszik mostanában, a mini szériákat részesítem előnyben.  A Victoria című sorozat az angol itv gyártmánya 2016-ból, amely Nagy-Britannia aranykorában uralkodó Victória királynőről szól, aki IV. Vilmos király halála után örökli meg a brit trónt,…..
És elérkezett az első sorozat értékelése is, amely nem más, mint az angol BBC által gyártott Háború és béke Lev Toljsztoj regénye alapján.  Be kell valljam, én még nem olvastam a fenti írótól, de régóta tervezem, hogy a Háború és béké című művével közelebbről is megismerkedem. Nos, van egy olyan…..
  Agave Könyvek, Budapest 2009., 2014.  236 oldal Nos, nem ez volt az első vámpíros könyv amit olvastam a témában, de az biztos, hogy a legjobb. Nagyon szeretem a természetfeletti lényeket. Vámpíros korszakom az Alkonyat sorozattal kezdődött, amiért évekkel ezelőtt még rajongtam, mostanra már…..
 Könyvmolyképző Kiadó, Szeged 2012. 990 oldal És akkor érkezzen az első rész folytatásának értékelése:  Nos, nem is tudom hol vagy hogyan kezdjem. Azonnal nem tudtam megírni a véleményemet miután befejeztem a könyvet. Túl sok volt a vége, de olyan érzelemhullámokat adott ez a regény, amit még…..
Tiszteletpéldányok Urbánszki László írótól. Hamarosan csatába indulok a XIII. századi Magyarországon! :) Köszönöm a lehetőséget! :) Hamarosan érkeznek róla a vélemények! :)     Írta: Dorka..
Könyvmolyképző Kiadó, Szeged 2010. 908 oldal És akkor érkezzen első értékelésem egy olyan könyvről, amelynek világa teljesen beszippantott és magával ragadott: Be kell valljam, én előbb a sorozatot láttam, és csak utána fedeztem fel a könyvet. Pár napja fejeztem be a filmsorozat második évadát,…..
Libellum Hát akkor Start! :) 2016.10.18 19:03:30
Íme elérkezett az idő, hogy elinduljon Dorka és Szandra könyves,filmes és sorozatos blogja.   Dorka vagyok, egy könyvimádó lány, aki nagyon szeret olvasni, illetve az olvasottakról véleményt formálni. Nagyon szeretem  a könyveket, már gyerekkorom óta, Úgy gondolom, hogy e művek igazi csodák, ha…..