Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gjokkel

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az autentikus mexikói konyhával való ismerkedést sajnos alaposan megnehezíti, hogy kis hazánkba alapvetően a tex-mex irányzat érkezik csak. Megmutatom, milyen az eredeti verzió...
Cristiano Ronaldo ma a világ egyik legismertebb embere. Olyan focista, akire milliók figyelnek. Amikor ő a kezdőkörbe egy menekült szír kisfiúval fut ki – ráadásul egy olyannal, aki néhány nappal korábban azzal lett ismert, hogy egy magyar újságíró felrúgta – akkor az…..
Úgy döntött a magyar kormány, hogy két héten belül előtörleszti a még hátralevő, 2,2 milliárd eurónyi IMF-hitelünket, erre Orbán Viktor miniszterelnök utasította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. Egy újabb gumicsont, mi is tudjuk, de azért a tisztesség azt kívánja,…..
gjokkel 2013.07.30 17:33:08
@Barnalány:

A "pro primo először, pro primo másodszor..." egy elég régi inszájder vicc. Én tudom, hogy honnan származik, jelen voltam a születésénél.
:-)
Szemünk láttára bontakozik ki a nagybetűs Mesterterv - Matolcsy immáron jegybankelnökként tereli gazdaságpolitikánkat a "sógor, koma, jóbarát" rendszer, az ad hoc jellegű beruházási boom és a kínai modell felé. Az elnök szerint a nemzeti banknak három fő célt kell követnie,…..
gjokkel 2013.04.05 08:30:12
@politikus-omm:
Persze. Szóval tudtuk, hogy csökkenteni fogják, de senki sem tudta, hogy mire költik.
Szerintem már meg volt előre írva pár világvégét vizionáló cikk a portfolio.hu-n, most meg dobhatják ki, mert ERRE nem gondoltak.
Végre vége a több napos össznemzeti gyásznak, a hét végi sírás-rívás után ma már kevesebben rinyálnak a Malév egy éve bekövetkezett csődje miatt. Megdöbbentő, hogy mennyien ítélik meg kizárólag érzelmi alapon a légitársaság eltűnését. Hiába volt törvényszerű a…..
gjokkel 2013.02.06 20:04:16
@roli101:
Sajnos nincs igazad. Az a réteg, akinél számított valaha is a megbízhatóság (illúziója) az nem tart el semmilyen légitársaságot.

Egy dolog érdekli az embereket és az a listaár. Még akkor is, ha egyébként közel ugyanannyira jön ki a párizsi út fapadossal, mint az Air France-szel (2 x 100 km buszozás Beauvais-ról a városba, poggyászdíj, foglalási díj, kártyahasználati díj, stb)

Az emberek azt nézik, hogy a kayak.com meg a trip.com mit hoz ki legolcsóbbnak.
gjokkel 2013.02.06 20:08:08
@roli101:
Másrészről meg, akinek FONTOS volt, hogy odaérjen valahova, az pont nem Malévval ment, hanem a nagyok közül valakivel.

Ugyanakkor a WizzAir-rel elrepülsz Szicíliába gombokért.
    Bagett. Azon vacillálok, elzengjem-e a sokmilliomodik ódát eme francia unikumhoz, vagy hagyjam a csudába, úgyis mindenki kóstolta már, hiszen egy ideje nálunk is hozzá lehet jutni a magára valamit is adó pékségekben, de még a multikban is. Nyelvünkhöz formált, magyarosított…..
gjokkel 2012.09.20 23:13:29
@Szalánczi Viktória:
Bocs, de félreértettél. Biztosan finom a fent ábrázolt kenyér. De NEM baguette. Ugyanúgy, ahogy mondjuk az Ausztriában kapható Ungarische Goulasch nem gulyásleves, vagy a csevapcsicsa nem hamburger.

A baguette lényege a prefermentált tészta, speciális formázás és speciális bevagdosás a borotvapengés "lame" segítségével. A nyújtás-hajtogatás általános technológia a magas hidtratáltságú tészták esetében, nem specifikus a baguette-re.

Ezt nem okoskodásnak szánom, hanem ez a gasztronómia lényege, ezért vannak a receptek.
Artinterior Kaliforniai álom 2012.06.12 07:55:00
Régóta fogva tart egy mélyről jövő sejtelem, miszerint engem a gólya rossz helyre kézbesített. Talán túl sokat ficánkoltam, és kihullottam a csőréből, még mielőtt a tengerpartra ért volna velem, ahová eredetileg szánt. A végtelen óceán morajlása, ahogy a habosra fodrozódó…..
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
gjokkel 2011.12.23 18:11:05
@mrs. white:

Azt hiszem, inkább arról van szó, hogy bármely ország (kivéve talán Görögország) csődje magával rántaná a leggyengébb 3-4-et, az pedig game over lenne az EU-nak.

Ezért aztán majd duzzogva adnak pénzt.

Egyébként úgy is tekinthetjük a dolgot, hogy egyelőre 75 százalék az esély arra, hogy megy mindenki vissza a nemzeti önrendelkezéshez, és a klasszikus nemzetállamokhoz. Akkor meg mit nyavalyog Barroso a jegybanktörvényünkön?...
gjokkel 2011.12.23 18:29:24
@Kandabula:

Sárközy azért fogja elveszteni a választást, mert a franciák nem akarnak United States of Europe-t
Appleblog Az Apple titka 2011.08.10 07:50:00
Érdekes cikk jelent meg az Intomobile-on, ami arra keresi a választ, hogy mitől olyan sikeres az Apple. Hosszabb-rövidebb kitérők után arra jut a szerző, hogy azért, mert egyszerűen jobb termékeket gyárt konkurenseinél. Azért ki is fejti ezt bővebben a lap. A bevezetőben a 2007-ben…..
gjokkel 2011.08.11 00:19:22
@karatekutya:
Nem ezt írtam.
Próbálj meg a PC-den egyszerre dolgozni az alábbiakkal:
Photoshop, tetszőleges videoeditor, Eclipse, browserben nyitva 4 site, virtuális winXP, virtuális Linux.
Sok sikert.
Az MBP és az OSX simán viszi úgy, hogy mindig tudod, hol vagy.
gjokkel 2011.08.12 14:01:04
@karatekutya:

Nem,nem, abszolút félreértettetek.

Amit én mondok, az a következő:

Adott egy komplex feladat, ami több szoftver egyidejű használatával jár. A Mac használata során folyamatosan azt érzem, hogy az oprendszer programozói a kezem alá dolgoztak azért hogy NEKEM könnyebb/gyorsabb legyen a munkám.

A Windows alatt (a 7-es alatt is) folyton azt érzem, hogy várakoznom kell a gépre ("mámegvajonmicsinálezadög"). Itt meg az a benyomásom, hogy a programozóknak tele volt a töke az egésszel és ez meglátszik az igénytelenségen, ahogyan a Windows működik.

Mindezek a nüansznyi hatások elegendőek ahhoz, hogy a felhasználó mérhetően produktívabb legyen a Mac-en.

Aztán meg van egy olyan elem is, mint az öltöny-nyakkendő viseletekor. Nem véletlen, hogy a multik megkövetelik a dresszkódot: pszichológiai tény, hogy jobban dolgoznak ugyanazok az emberek, ha elegánsan öltöznek.

Ettől persze én is hányok...
Folytatódik fejlesztői interjúsorozatunk, ezúttal Lovas Endrével beszélgetünk, akinek egy ingyenes, parkolást segítő alkalmazása jelent meg az AppStore-ban Parkoló néven.Mióta foglalkozol iOS programozással?iOS programozással két éve kezdtem először foglalkozni. iPhone-om 2G óta…..
gjokkel 2011.03.21 21:36:14
@Zsolt76:
Igen, a VS tényleg elég jó - de mire megyek vele?
Webfejlesztésre az ASP.Net vicc, mert a Windows szerverhez vagyok kötve vele. Desktop szoftvert ma már normális ember nem fejleszt. A .Netben szimplán el van cseszve egy csomó dolog (pl. data binding)

Az XCode tényleg hajmeresztő, de hát még mindig azok dolgoznak vele, akik kifejlesztették - maguknak.

Az igazán elegáns fejlesztőeszközöket a Java világában kell keresni - de ezekkel meg más bajok vannak.

Jelenleg NINCSEN olyan stabil fejlesztőrendszer, mint mondjuk a Turbo Pascal, Zortech C++, vagy a Delphi volt a saját maguk idejében.
gjokkel 2011.03.22 00:10:36
@Budapesti Brigaderos:

Nem tudom, nekem az XCode/Objective C IDE soha nem esett kézre, még a régi jó NeXT-es időkben sem (bár akkor csodának számított).
Nemrég visszatértem kicsit a Delphi 7 világába, és azon álmélkodtam, hogy hogyan lehetett azt használni...

Változik a világ.
Appleblog Jobs után Ive is kidől? 2011.03.01 08:23:00
A vállalat pápája, diktátora, apja, anyja, godzillája, Mátyás királya ugye épp betegszabadságon van bizonytalan ideig, ami egyrészt nem tett jót a részvényárfolyamnak, másrészt meg a vásárlók biztonságérzetének sem: emlékszünk még arra, hogy mi történt az Apple-lel,…..
gjokkel 2011.03.01 10:20:56
@manmachine:

Ööööö... tele van a szakirodalom azzal, hogy az Apple TELJESEN máshogy működik, mint bármi más vállalat.

Nincsenek bizottságok, döntéshozó testületek, ilyesmi. CSAK személyes döntések vannak (amit SJ persze jóváhagy), teljes személyes felelősséggel.

Három szint van:
1. SJ,
2. a Nagyok ( 8 ember: Cook, Ive, Schiller, Oppenheimer, Serlet, stb. de pl Forstall NEM)
3. Szakmenedzserek
gjokkel 2011.03.01 10:24:51
@Malachi:

Nézd meg a részvényárfolyamukat. Különösen, amikor SJ épp nincs a cégnél (pl most két hét alatt lehetett 10%-ot csinálni rajta)

Ha neadjisten SJ meghalna, 4-5 nap múlva be kell vásárolni AAPL részvényből
Magyarországon kapható a világ legolcsóbb iPadje, a Libri 100 ezer forint alatt, 99.990 forintért árulja az Apple táblagépét. Ez középárfolyamon számolva kábé annyi, mintha az Egyesült Államokban vásárolnánk a készülékből, és nem fizetnénk forgalmi adót.Máshol is…..
gjokkel 2011.02.04 16:23:00
@Sicc: Hát ezért olyanok a banki szoftverek, amilyenek. Mindig is gyanús volt, hogyan lehetséges, hogy a banki szektor összes szoftvere megragadt a nyolcvanas évek szintjén.

Légyszives vedd a kezedbe az a vackot és tölts el vele 30 percet. Aztán...

Üdvözlettel

Szoftverfejlesztő.

PS: Pont azon szoktam csodálkozni, mennyire meglódította a programozók fantáziáját az iPad. Hatalmas előrelépés ám ez a szürke Windows világhoz képes.
gjokkel 2011.02.04 18:28:15
@különvélemény:

MINDEN banki szoftver fostalicska. A lusta, semmirevaló fejlesztők védekeznek csak azzal, hogy "ezeknek ez kell".
gjokkel 2011.02.04 18:33:36
@Kult:
Nem erről van szó.

Ott van például a Fry's áruház a Szilíciumvölgyben, ahol Steve Wozniak annak idején a procikat vásárolta az Apple I-hez.

Az eladási és raktár rendszerük TurboVision-ön futó DOS alkalmazás.

De ezt ők poénból csinálják.

Az iPad viszont olyan, amilyennek a számítógépnek mindig is lennie kellett volna.
És ez még nem a legkeményebb állítás. Olvassátok csak tovább.Szóval: a Times minden decemberben összeállítja az év legmenőbb kütyüjeit, amik átszabták valamelyest a megelőző 12 hónapot. A lista élén elég gyakran szokott valamilyen Apple logós termék ücsörögni, tavaly…..
gjokkel 2010.12.13 15:11:52
@Almipotter:
Hm. Érdemes megnézni Steve Jobs előadását, amikor az első iPod-ot jelentette be. Mindenféle zöldséget összehordott, hogy ez az új (mellesleg n+1-edik) zenelejátszó fel fogja forgatni a zenevásárlási szokásokat, meg ilyesmi. Természetesen mosolygott rajta mindenki.
-
Amikor nemrég bemutatta az iPad-et, mindenki fanyalgott, hogy így a hardver, meg úgy a hardver, ez nincs, meg az nincs, mire jó ez a vacak, stb.

Aztán most tucatjával jelentik be a hasonló kütyüket.

Ugyanakkor az iPhone-nal kapcsolatban is, de az iPad-nél még inkább nyilvánvalóan elsiklik az iparág a szemüket kiverő alapigazság fölött: nem a hardverspecifikáció a lényeg, hanem a felhasználói élmény. És ebben nem tudja senki utolérni az Apple-t, mert mindenki más demokratikusabban közelít a fejlesztéshez, és az csak tucatmegoldásokat szülhet.