Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ursácska

52 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon meglepett a kolléganőm, amikor dobozt rendelt tőlem. Eleinte fel se fogtam. Hétfőn(!gyűlölöm a hétfőket!), korán reggel mondta, de annyira gyorsan lehadarta, hogy a felét se fogtam fel. Amúgy is gyorsan beszél és bevallom, nem mindig értem. Majd kedden kérdezett rá ismét :…..
Medve Műhely Egy kis apróság 2019.01.03 20:56:00
Nem iszom nescafét. Nincs az az isten, hogy én azt megigyam. Rendes kávét is csak ritkán. De az aranyos kis üvegeknek nem tudok ellenállni :O És a kicsi nescafés üveg aranyos :D Az alábbi darab ajiba készült, mert az illetőtől sok ilyen üveget kaptam. Nem tudta mire kell nekem ennyi…..
A rajzolás, mint írtam ebben a posztban, nekem rengeteget segít. Az alábbi posztban pár olyan rajzomat teszem közre, amik valamilyen okból sokat jelentenek nekem. Vagy azért, mert szerintem nem sikerültek jól, vagy azért, mert jól sikerültek, vagy csak mert fontosak nekem, szép és…..
Ez a dobozka eredetileg eladásra készült volna. Igen, ha van kedvem készítek eladásra, vagy még ritkábban rendelésre. Erről már írtam egy régebbi posztban.Az alap egy kicsike fa doboz volt, amit az olló hegyével "deszkásra véstem", fehérre festettem, majd szürkére…..
Láttam egy képet, egy dobozról, min fekete alapon kis bizgentyűk voltak, majd metál viaszpasztákkal kiemelték őket. Az nekem annyira megtetszett, hogy muszáj volt "ursásítanom" és elkészítenem a saját fekete dobozomat. Igen ám, de közben jöttek az emlékek, az érzések... és a…..
Medve Műhely Az első RAJZ 2018.11.18 20:06:00
Az alatt az egy hét alatt, amíg kipihentem az előző melóhelyem fáradalmait és készültem az új kihívásokra, nos azon idő alatt találtam egy fészbukos hobbi csoportban egy reklámposztot. Jobb agyféltekés rajztanfolyam.... "aha, oké, nem érdekel"... online... "aha, még most se"... 10 nap alatt…..
Több mint egy év telt el azóta, hogy abbahagytam a blogot, de az régen volt, azóta történt pár dolog....Pl. végre vettem új gépet. Igazi gamer PC, kis asztali atomerőmű. Olykor csak azért kell elindítanom egy játékot rajta, hogy felmelegedjen a chip, mert túl hideg és azt nem szereti :D Jó kis gép,…..
Medve Műhely Kényszerszünet 2017.08.30 22:39:37
Szüneteltetem egy ideje és egy ideig a blogot...a munkahelyem teljesen kimerít idegileg, fizikailag, szellemileg......
Nem tehetek róla, szeretek tányérokat díszíteni :) Ezúttal 12 cm átmérőjű kicsiket szereztem, jobban mondva pár hete szereztem és dekoráltam, most jutottam oda, hogy bejegyzés szülessen róluk. Azóta legtöbbjüket eladtam.     Az eljárás most is a szokott volt: a…..
Ez a dobozka külalakra párja az Ibolya doboznak, bár méretben nagyobb. Akészítése alatt célom egy igazán nőies, lágyan csillogó, magával ragadó kis cukiság megalkotása volt. Azt hiszem ez sikerült is :D A "Nőcis dobozkát" végül egy nyolc éves kislány kapta ajándékba a…..
Medve Műhely Az Ibolya doboz 2017.06.25 19:58:00
Nem mondanám, hogy a lila az én színem, de ebbe a metálosan csillogó lilába beleszerettem... és ha már lila, akkor ibolya. Nagyon helyes kis dobozkát találtam a Complex Art oldalon, ahol a hobbicuccaimat szerzem be. Sokáig csak nézegettem, majd összeállt a kép: egy lila dobozka ezzel…..
Szeretek órákat készíteni. Jobban mondva csak dekorálni. Elkészíteni azt jelentené, hogy magát a szerkezetet és a lapot, számokat is én készítem. De ez nem így van, én csak kidíszítem. Ez a sokadik órám, még nem tudom mi lesz vele. Vagy ajándék lesz, vagy eladom. Az orgonás…..
...melyben féltett kincseimet őrzöm. Ezek a kincsek akvarell ceruzák, a 120 darabos Albrecht Dürer szett :D Szeretek rajzolni, kikapcsol, örömöt okoz, ezért elnézem magamnak, hogy nem tudom tökéletesen a technikát és nincs túl sok tehetségem. Végülis kit érdekel? Nem megélni akarok belőle, csak…..
Medve Műhely Horcruxok 2017.06.12 12:27:15
Csak egy kis szösszenet: Eszembe jutott egy régi beszélgetés egyik haverommal - mert barátaim nincsenek, csak haverjaim, jó ismerőseim és ismerőseim - aki így reagált mikor elmondtam, hogy minden kis alkotásomba, legyen az jól vagy rosszul sikerült, beleteszem a szívem és a lelkem egy darabját: "…..
Régóta ki akartam próbálni a tojáshéjból készült mozaikot de mindig csak halogattam...majd Anyák Napja alkalmából készítettem egy alkotást. Szándékosan nevezem így, mert tényleg az lett.   A mozaik darabkák jelképezik az anyai sziv darabkáit: mi, gyerekek, sokszor…..
Ezt a kis dobozt egyszer már a mancsaim közé kaparintottam, de az akkori végeredmény annyira borzalmas lett, hogy inkább lecsiszoltattam Istvánnal. Fáig! Utána sokáig csak szemeztem vele, majd gondoltam egy merészet és cicás dobozt varázsoltam belőle. Régieset.     Kísérleti darab volt félig,…..
Pár hete beszélgettünk Dimitrijvel a romantika korszakáról és arról mennyire nem ismerik az emberek, azt amit a romantika átszínezett. Például a középkort. E beszélgetés ihletett meg és elkészítettem ezt a dobozt...Könyv alakú, csak nincs olyan kicsi könyvem amit tarthatnék…..
...akkor lazacszínűre festek egy dobozt :D Nálam ritkaság az ilyesmi, hogy ennyire -számomra- vidám, nőcis...nem is tudom...olyan igazán "nem az én világom" dobozt készítsek. Ám mégis így történt, amikor nekiláttam ennek a kis ovális bonbontartónak. Megvan pár hónapja, és pár hete le is alapoztam,…..
Nem rég a legutóbbi csomagomban érkezett egy 3 kg-os Darwi kerámiapor is, valamint pár öntőforma, amiket azonnal ki kellett próbálnom :D Fél kilóhoz - gondolom annyi volt, mert amúgy nem mértem csak pohárral - 2 deci vizet adtam, jó kis sűrűcske masszát kapva így. A benedvesített formákba…..
Medve Műhely Már megint egy óra 2017.03.09 19:14:38
A cím pöppet csalóka, mert ez életem második órája. Abba kéne már hagyni az órák számolgatását :D Kicsit elhanyagoltam a blogot...az a fránya munka :/ még hobbizni se volt időm. De sebaj, lesz idő, csinálok magamnak :D Ez az óra valamikor 2016-ban készült, anyukámnak. Nagyon tetszett neki az első…..
 Fatányér kísérleteim még nem értek véget, óóóó, korántsem. Ezt a három...kísérleti darabot anyám suttyomban eladta...és felvett pár rendelést, amelyek újabb rendeléseket hoztak... Ígyhát megcáfoltak a megrendelők...mert sosem hittem volna, hogy bárki is megvenné az én…..
 A tavalyi - 2016-os - Karácsony ismét szép volt. Végre együtt voltunk, békében, szeretetben. A kis karácsonyfánkat nem szoktuk az aktuális divatok és trendek szerint díszíteni. Szeretjük ha kicsi, ez minden évben ugyanaz. Most is kicsike volt, még egy méteres se :D Cserepes élő fenyő, az első élő…..
Medve Műhely Téli szünet 2016.12.22 21:19:00
Az ünnepek alatt és között nem fogok posztolni, bár az alkotással nem állok le :D Talán így lesz időm végre valahára kiolvasni a Karamazov testvéreket és a Sárkányok táncát és Az államot.... ...az is jó lenne, ha ez idő alatt lenne pár olvasóm xD ami teljesen kizárt, mert…..
Medve Műhely Még egy óra 2016.12.21 20:41:00
Ezzel az órával, mely sorban a harmadik, már jóval elégedettebb vagyok, mint a legeslegelsővel. Még mindig nem tökéletes ugyan, de azért már nem is rossz, egészen vállalható :D Majd valakinek ajándékba adom, vagy nem tudom. Amíg kitalálom mi lesz vele ráér ketyeregni a fülembe…..
Ha már úgyis belekezdtem, készítettem még párat. Egyet anyámnak, egyet Istvánnak, egyet magamnak, egyet pedig az agyik kolléganőmnek. Galériában: Egyik sem nagy szám.... és nem tökéletesek...grrrrr  ..