Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsinyvilág

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kicsinyvilág My 2023 Vision Board 2024.01.05 13:05:58
So, this was originally only gonna be an Instagram post caption, but I could not write everything I wanted in that character limitation so here I am sharing an updated version of that. About 10 months ago I created a vision board. I’m not the type who believes in manifestation so for me it was…..
Egy páran tudjátok már, hogy nyáron felvételt nyertem egy szakirányú továbbképzésre (ez egy diplomára épülő felsőoktatási képzés, mely nem emeli a diplomád, csak kiegészíti azt). Keresztény szemléletű coaching- és vezetés oktatásban veszek részt, most már 2 hónapja. Még nagyon az út elején vagyok,…..
Ez a poszt egy kicsit egészségügyi témájú lesz, úgyhogy, ha valakit nem hogy nem érdekelnek, de inkább elrettentenek a nőgyógyászati részletek, az inkább tényleg ne olvassa el   Érintőlegesen valamennyire említettem a hormonproblémáimat és a háttérben lévő betegségeimet, ami az elhízásommal állt…..
Hellóka bellóka. Nos, először is, hadd kezdjem azzal, hogy én csodálattal figyelem, hogy manapság a kamaszok, a gyerekek, a fiatalok (nem mintha én öreg lennék, de na, a kövi generáció), milyen bátran, magabiztosan és jól beszél idegennyelveket. Én annak idején meg sem mertem szólalni. Tényleg.…..
Azt hiszem, akik itt vagytok, a legtöbben tudjátok, hogy tanulok (tanultam khm) koreaiul, hiszen eredetileg a Facebbok csoport is azért jött létre, hogy az önkéntes évem alatt szerzett élményeimet megosszam veletek, azonban aztán ez ugye meghiúsult. Mindazonáltal a koreai nyelv egy szinten még a…..
Nem akarom túldramatizálni, hogy "ez volt a legjobb könyvélményem az elmúlt időben", de az biztos, hogyha összességében nézzük, akkor szerkezetileg nagyon jól megírt műről van szó. A karakterek nagyon jól kidolgozottak, a motivációik szuperjól érthetőek, nyilván ez összefügg a…..
Hát kérem szépen, én nem is tartottam itten élménybeszámolót. (Kicsit lefoglalt, hogy a halálomon vagyok mióta visszajöttem, de nyugi, mostmár jöhet minden részlet hehe.) Nade, hogy hogyan is kerültem NewYorkba, milyen apropóból utaztam. Ha valaki ismer, akkor szerintem biztosan tudja, hogy…..
Mindaközben amit az előző posztban írtam, persze több szálon futottak az események. Nyáron a millió orvoslátogatás közepette, valahogy eltévedtem egy természetgyógyászhoz, aki akkor picit felbőszített, mert nem a jelenlegi problémáimra koncentrált, hanem inkább az inzulinrezisztenciámra és más…..
Nem is tudom mivel kezdjem. Azzal, hogy én mindig dagi gyerek voltam, vagy azzal, hogy mi is történt velem tavaly. Azt hiszem mindkettőt már annyiszor írtam le, hogy még nekem is a fülemen folyik ki, de azért fussunk neki. Tavaly, április végén életemben először eljutottam New Yorkba.…..
Úgy látom, már egy éve nem írtam ide, pedig emlékszem, mikor anno indítottam a blogot, megfogadtam, hogy legalább 3 hetente fogok valami tartalmat gyártani. Akkor még teljesen más motivációim voltak persze, nem igazán a saját tapasztalataim akartam csupán megosztani, inkább olyan cikkeket írni,…..
kicsinyvilág final bye 2022.06.28 11:59:54
what would i tell you if you were here?that "i've missed you - make all the void disappear!"?would i just laugh and not let you go?or would i be frozen like christmas day snow? would start to catch up on all the things you missed?or would i recall stories of boys we never kissed?oh, what would i do…..
Eszembe jutott pár gondolat - kissé megkésve ugyan-, a Nőnap kapcsán.   Miért is van értelme a Nőnapnak? Van-e egyáltalán jelentősége. Valahogy idén, azt hiszem először éreztem úgy, hogy ez a nap más, különlegesebb, mint a többi. Boldogan sétáltam munkába, boldogan teltek a perceim…..
Reggelente, miközben munkába készülök általában podcasteket szoktam hallgatni. Ma is így volt, a Girl Defined Ministries egyik epizódját tettem be, aminek a címe a következő volt: "Trusting God after  the unexpected Death of our Baby Brother" Ne ijedjetek meg, nem gyászról meg ilyenekről akarok…..
Sziasztoook! Megint jó sok idő eltelt úgy, hogy nem jelentkeztem, de gondoltam, most írok, mert nem szeretnék senkit kihagyni a jóból :D   Kicsit gondoltam mesélek róla, hogy mizujság van velem. Elvégre ez valami blogszerűség, vagy miaszösz.   Szóval. A legutóbbi…..
kicsinyvilág To Cristina 2021.09.10 15:19:48
  So, first I started writing this in hungarian. Obviously. But it felt so unnatural, because we never talked in hungarian. We only talked in english, so I wanna keep it as natural as possible. Hey. You haven't texted me since the Bulgaria camp. It's really not you. I sometimes look at my phone…..
Első körben szeretném előrebocsátani, hogy ez a bejegyzés egyértelműen a keresztény hitemmel lesz teljesen átitatódva, így ha valaki ez iránt olyan nagyon nem érdeklődik, nem sértődöm meg ha nem olvassa el, bár én azt gondolom, mindenképpen érdemes megnézni mindenféle nézőpontot, hogy egy ember…..
Ahoy kedveseim! Egy rövid helyzetjelentéssel jelentkezem. Az elmúlt héten végre leszámoltam Corvinus-os munkámmal, pénteken már nem is dolgoztam, ma-hétfőn- pedig már új helyen dolgozom. Azt azért hadd mondjam el, hogy ekkora ajándékként munka még embernek ölébe nem hullott. Nem is értem, hogy…..
Nagy levegő és akkor elkezdem. Huh. Sziasztok! Megkísérlem először is leírni, hogy az én szemszögemből, hogy indult az elhívásom, hogy én hogyan éltem meg. Ez nem jelenti, hogy ez kicsit is reális lesz, vagy a valósággal megegyező, hiszen mind másképp tapasztaljuk a dolgokat. Kívülről talán…..
Tagadni sem tudnánk, hogy a "felgyorsult világ" kifejezés nem csak egy elcsépelt, alaptalan közhely, hanem valós állapot. A kérdés csak az: Jó-e? Ha igen- mennyiben? Mint minden klisé, a fenti is okkal jött létre. Az információs társadalom, melyben élünk, mintha már csak nyomokban hasonlítana ahhoz…..
Emlékeztek még arra, mikor az óvodában esküvősdit játszottatok és megbeszéltétek a legjobb barátnőtökkel, hogy ő lesz a koszorúslányotok, aztán egy évvel később más iskolába kerültetek és már a szülinapi partytokra sem hívtátok meg egymást? Nos, ahogy felnő az ember egyre többször ismétli meg magát…..
Annak idején, amikor érettségiztem- nem is volt túl régen-, borzasztó nehezen vettem rá magam a tanulásra. Sosem voltam egy magolós fajta. Utólag már persze bánom, hogy gimnáziumi éveim alatt nem tanultam eleget, ezért nem tudnám álmomból felriadva elsorolni az Árpád-házi királyokat, vagy Tatjana…..
A múlt héten egészen véletlenül megnéztem a Szeretettel Hollywoodból végét. Ebben az epizódban Návai Anikó többek között az Inferno című film készítőivel is beszélgetett. Az elmúlt években Magyarország egyre nagyobb szerepet tölt be a nemzetközi filmgyártásban, így nem meglepő, hogy a fent említett…..
  2005-ös kutatások alapján a kereszténység 2 milliárd követőjével a világ legelterjedtebb vallása. Noha kiterjedt missziós munkák folynak szerte a világban, a Föld népességéhez viszonyítva a keresztények száma folyamatosan csökkenőben van. Amíg a Föld lakossága évente kb. 1,25%, addig a…..
A mai napig emlékszem, hogy egy ovistársamnál, a nővére szőnyegén hasalva, tátott szájjal bámultam videólejátszón a Titkok kamráját. Évekig ez volt az egyetlen rész amit láttam, mivel a környezetemben élő felnőttek szerint csak egy ijesztő, horrorisztikus mese volt, ami köré túl nagy felhajtást…..
"Udvariatlanul, megszégyenítően, borúlátóan és panaszosan fordulunk egymáshoz. Sokan bénult visszavonultságban szenvedik el az életüket, hárítják a felelősséget és mindenki mást hibáztatnak." Ezekkel a szavakkal jellemzi Hamar Dávid, egykori régész, ma már lelkész a magyar társadalmat. A fiatal,…..