Regisztráció Blogot indítok
Adatok
turorudi

213 bejegyzést írt és 377 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég dögös ajánlatnak tűnik az Extreme Digitaltől a jól hangzó árgarancia, ennek köszönhetően ugyanis elvileg, ha változik egy online vásárolt termék ára a vásárlás és a számlakiállítás között, a vevőnek mindenképp a neki kedvezőbbet kell fizetnie. Mondom elvileg. Gyakorlatban ugyanis nem a…..
turorudi 2017.10.29 21:14:03
@mirnixi: Így van, de nem csak ez a szolgáltatás nem létezik. Én egy LCD monitort rendeltem tavaly, szerencsétlenségemre PickPack pontra. A rendelés lezajlott, meg is jött a visszaigazoló levél, amiben az állt, hogy 2 nap múlva átvehető a megjelölt helyen, de előtte még küldenek egy levelet arról, hogy elindult a kiszállítás. Másnap meg is érkezett a mail, hogy a monitort feladták, majd rákövetkező hajnal 4-kor (!) egy sms, hogy át is vehetem a cuccot. Vágtatok le az adott PickPack pontra, ám ott semmi. Mutatom a telón a ragszámot, a visszaigazoló levelet, de nem találják a csomagot.
Hívom az üf.szolgálatot. Igen, igen, már el is indult a csomag - mondják. De hát itt állok, nálam az igazoló levél arról, hogy megérkezett, de nincs itt semmi. Akkor megnézik mi van, visszahívnak. Aznap már nem hívtak. Másnap újra telefon, újra hosszú várakozás, újra elmondom a történetet, újra elmondják, hogy a rendelés úton van. Ekkor kértem a felettesét. Ő hosszas hümmögés és további várakoztatás után arra jutott, hogy monitort nem szállítanak PickPack pontra, ezért nem szállították ki mégsem. Mikor lerakom, rögtön hív egy futárcég, hogy az ajtóm, előtt vannak a monitorral. Én munkahelyen, csak a gyerek van otthon, akinek meglepetésnek szántam (ezért nem kértem otthonra). Az ügynek nem lett megopldása, megvettem máshol.
turorudi.blog Jön 2017.08.09 13:20:53
- Én: Mindjárt jön a Hosszú Katinka.- Vili: Jön hozzánk egy ember?..
turorudi.blog Akar 2017.05.10 09:38:58
- Mama: A papa nem akar magára sminket. - Bori: Papa, akarsz sminket? - Én: Nem. - Bori: Akar...
turorudi.blog Annya 2016.12.25 22:49:26
- Mama, a Mészáros Lőrinc az kicsoda? - Az Orbán Viktor strómanja. - Milyen anyja?..
A hozzánk eljutott dokumentum alapján megírtuk, hogy a Kállay-Saunders Band képviselői (kiadófőnök, menedzser és az egyik tag a zenekarból) megegyezett A Dalt gyártó Apropó Médiával arról, hogy a cég nem követett el hibát az élő műsorban. A dokumentum szerint Kállay rendesen, C mollban hallotta a…..
turorudi.blog Kell 2015.10.24 12:50:05
- Borika, hoztam neked egy kártyát. Az egyik énekestől kaptam tegnap. - Nekem ez nem kell. - OK, Saciéknak tetszeni fog, odaadom neki. - Akkor kell...
turorudi.blog Popcorn 2015.05.02 18:45:50
- Gyerekek, azért jöttünk ide az Urániába, hogy lássátok egy rendes, hagyományos mozit. - És popcorn van?..
JaZz bLoG Sheppard kétszer 2015.04.23 18:09:50
Andy Sheppard azon kevés szaxofonosok egyike, akiknek a szopránszaxofon a fő hangszere és közülük is azon még kevesebbek közé tartozik, akiknek jellegzetes hangszíne már néhány hang után könnyen felismerhető. Sheppardot 2001-ben hallottam először élőben; akkor a Trafóban…..
turorudi.blog Cigirágó 2015.02.11 14:20:44
- Milyen rágót hozott a nagyi, Zsigukám? - Cigi. - Hú, muta egyet becsomagolva! Ilyen nekem is volt gyerekkoromban. - Már elfogyott. - Nyugi, nem kérek belőle. - Ja, jó, akkor van. Saciii, mutasd meg a papának a cigirágót, nem kér...
turorudi.blog Vilike és a szmájli 2015.02.04 10:57:41
Májszli...
turorudi.blog Ó 2014.11.13 21:11:50
- Papa, játsszunk szóláncot! - Ok! Dió. - Óra. - Autó. Jaj, ez is hosszú "ó". Nyugodtan mondhatsz rövid "o"-val kezdődő szót is, nincs olyan sok hosszú "ó"-s szó. - Én tudok párat. - Na, akkor mondjál hármat! - Ózon, óceán, ókor. - Azt a mindenit! De ennél úgysincsen több.…..
turorudi.blog Titkosírás 2014.09.22 19:01:01
Szia!A nevem Saci.Azért írok titkos-írással, hogy ne olvassákel. Bocsánatot kérekhogyha sokáig tartottmegfejteni.Saci..
turorudi.blog Gábécé 2014.09.09 16:43:36
- Papa, hogy is van a görög ábécé? Alfa, béta, céta, kréta?..
turorudi.blog Album 2014.09.03 15:02:26
- Mit írsz, Papa? - Képzeld Zsigukám, van egy zenekar, úgy hívják őket, hogy Pegazusok Nem Léteznek. Az ő lemezükről. - És miről énekelnek? - Hát, ezen az albumon elég szomorú dalok vannak... - Mi az az album? Fotóalbum? - Nem, a lemezeket szokták így is nevezni, de felejtsd is…..
turorudi.blog Biztos meghaltak 2014.08.17 20:34:10
- Papa, ez mikori zene? - Harminc évvel ezelőtti. Ez akkor volt sláger, amikor elkezdtem magnózni. - Hú, akkor ezek már biztos meghaltak. ..
turorudi.blog Ezen a helyen 2014.06.24 02:18:56
- Zsigukám, gyere csak ide. - [Hozzám szalad] Itt vagyok. - [Kissé meghatódva] Képzeld el kisfiam, gyerekkoromban ebben a parkban fociztunk, legtöbbször ezen a helyen, ahol most állunk. Akkor még nem voltak itt ezek a bokrok, kapufának csak ledobtuk a dzsekinket és.... - Ja, azt hittem,…..
turorudi.blog Első szavak 2014.04.25 17:55:33
- Saci: cipzár- Zsiga: cső, hab- Vili: pipő (cipő)- Bori: csúszda..
turorudi.blog Hableány 2014.04.25 17:54:58
- Zsiga: Papa, gyere, nézd meg, ahogy buborékot fújunk! Saci lesz a hableány...
Válaszuktól teszem függővé, hogy büntetőfeljelentést teszek-e családunk személyes szabadságának megsértése miatt az intézmény ellen,azért, mert nem engedtek ki a kórház területéről. Tisztelt Főigazgató úr és Jogi iroda!         A mai napon sajnálatos konfliktusba…..
turorudi 2014.03.17 22:34:52
Sziasztok, én vagyok a levélíró. Először is köszönöm, hogy a praxis.blog kirakta a levelet.
Azt szeretném tisztázni, hogy felvétel nem készült, csak akartam készíteni. Ha lenne, azt küldtem volna el, az még érdekesebb lenne.
Felmerült a kérdés, hogy mekkora gyerekek voltak velünk. A másfél és négy és fél évesek voltak velünk (többiek szerencsére suliban), és a telepvezető és mindkét kapunál a sorompón állók (őket nem nevezném biztonsági őrnek) tudták, látták, hogy ott ülnek a gyerekek a kocsiban, illetve a várakozás idejére az anyukájuk ki is szállította őket az autóból. Ennek ellenére tartottak bent a kórház területén.
Rendőrt azért nem hívtam, mert az ember azt mondta, hogy ő hívott, el is játszotta a telefonálást. Vártunk fél órát a sorompó elé beállítva, feltartva a forgalmat, míg végül kiderült, hogy itt csak szívatni akart bennünket a telepvezető és a sorompós gárda.
És hát érdemes megnézni az ügy kezelését. A János weboldalán egyetlen kontakt van, ez a pr@janoskorhaz.hu cím. Ez hol sajtóirodaként, hol jogi irodaként van feltüntetve. Az email elküldésekor tértivevényt kértem, ami viszont már egy - felteszem - munkatárs, Niczky Emőke címéről jön vissza. Az eset március 10-én történt, egy héttel ezelőtt. Azóta a tértivevényen kívül más visszajelzés, pláne nem hivatalos visszajelzés nem érkezett a kórháztól, például az, hogy levelét megkaptuk. Ez azt jelenti, hogy nemhogy ISO, vagy más minősített működési rendszere nincs a kórháznak, de felkészülve sincsenek arra, hogy az ilyen jellegű konfliktusokra reagáljanak. Ebből sok minden más is következik, például az a kérdés, hogy az osztályok milyen protokoll szerint működnek. Aki járt már a János traumatológián, vagy megpróbálta a sort végig ülni mondjuk a sebészeten, ismeri a darfúri állapotokat. Azt gondolom, ami velünk történt, szorosan összefügg az ellátás minőségével... és itt nem a sokszor megalázó körülmények között dolgozó orvosokra és nővérekre gondolok, akiknek minden, a Jánosban általában tapasztalt nehézség ellenére hálásak vagyunk. Hiszen ők is gyakran áldozatai annak, hogy Magyarországon jelenleg nincsen kellő tudás és intelligencia egy stratégiai kórház irányításához.
turorudi 2014.03.18 01:21:38
@Rotoxis: Kifelé menet kértük, hogy adják vissza a 600 Ft parkolási díjat, ahogy azt a velünk behajtáskor ismertetett szabály előírja. Erre nem volt hajlandó a sorompós nő, erre mi kértünk egy panaszkönyvet. Panaszkönyv nem volt, helyette oda hívta telefonon a telepfelügyelőt. Addigra már paprikás volt a hangulat a sorompós nő és a feleségem között, hiszen eléggé bosszantó, hogy ott ülnek bent a kisgyerekek, és azt éreztük, hogy ezt a helyzetet kihasználva kezdenek el velünk játszadozni: vagyis arra apellált a nő, hogy ha nem adja vissza a pénzt, nem fogunk ott erősködni, mert úgyis a kocsiban a beteg gyerek.
A telepvezető megpróbálta meghallgatni, mi a helyzet, de az egész üvöltözésbe fulladt, amiben talán mi is hibásak vagyunk, legalábbis kellőképpen emelt hangot mantráztuk a magunk álláspontját. Nekem valahogy sikerült elmagyaráznom az embernek, hogy a kezelőlapon ott az időpont, és ha a kolleganője a behajtáskor nem is írta rá a blokkra a behajtás időpontját, láthatja, hogy 10 percnél nem tartózkodtunk benn többet gépkocsival. Valószínűleg megértette, hogy igazunk van és erre visszaadta a pénzt, de közben egyre személyeskedőbb hangnemben szólt feleségemhez, úgy, ahogy az ma már semmilyen körülmények között nem elfogadható. Nem tudok analízist adni a telepvezető lelkivilágáról, de azt közölte, hogy vele állandóan csak kiszúrnak (nem ezt a szót használta), lenézik őt, pedig ő is csak ember és jó lenne, ha a magyarok úgy általában hangot találnának egymással. Körülbelül itt jutott eszembe, hogy fel is lehetne venni, ahogy egyre durvábban beszél, és a kamerás telefon láttára ránk záratta a sorompót, hogy ti. nincsen jogunk őt felvenni (akkor még nem volt érvényben az új Ptk.), de a kórház területén amúgy sem kamerázhatik senki fija-borja. Szóval a kamerázás miatt zárt be, de ha csak úgy, konfliktus nélkül kamerázgattam volna a kórház területén, nyilván eszébe sem jutott volna feltartóztatni. Ez már csak a formális indok volt arra, hogy valamilyen bosszút álljon rajtunk azért, mert a sápszedő gépezetet megakasztottuk, valójában a kamerázásnak (pláne, hogy nem is sikerült semmit rögzíteni) semmi köze az esethez.
Fotó (és még több kép): Late Modern Volt egy remek épület a Kútvölgyi úton. Egy amolyan modern a 70-es évekből. A modern dolgokat nem szoktuk szeretni, de egy-egy eredeti alkotás azért valahogy belopja magát a környéken élők szívébe. A Körszállót például mindenki szereti…..
Innen koppintották az alakulgató új magyar légitársaság dizájnját.Mondjuk azt nem tudom, hogyan magyarázza meg Orbán Alijev elnöknek, hogy most már nem Azerbajdzsánban, hanem Tadzsikisztánban utazunk..
Alább nézegethető kedves blogszerző társam nagyszerű fotókönyve. Ilyen Budapest ma. Budapest 2012 by György Czabán | Make Your Own Book ..
turorudi 2013.03.13 14:21:52
Kedves leendő közmunkás barátaim!Óriási lehetőség kínálkozik: március 20-ig jelentkezhettek a közmunkásokat nyaraltató programra, amit Kormányunk 50 millió forinttal támogat.Múltkor láttam Csillag Ádám filmjét, amint tavalyi közmunkások étlen-szomjan ki voltak baszarintva…..
turorudi.blog Cápa 2013.01.10 20:09:20
Lefekvés előtti utolsó kérdés (persze a fennmaradás szándékával):- Papa, ha mozog egy fogunk, az ugye nem azt jelenti, hogy hamarabb fog kiesni, mint a többi, vagyis a többi fogunk akár hamarabb is kieshet, de egyébként a tengeralattjáró nagyobb, mint egy cápa?..
turorudi.blog Hitel 2012.07.17 22:06:00
- Saci: Kedves Fogtündér, tudom, hogy ez nem egy fog, de kérlek, hozz nekem egy legyezőt és tedd le az asztalra...