Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mozzie

0 bejegyzést írt és 723 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél, külföldön töltött évtized után az elmúlt két év (és elsősorban az a nyomorult Covid) úgy hozta Péternek, hogy hosszabb időt volt kénytelen Magyarországon tölteni. Tapasztalatai csak megerősítették abban, amit eddig is sejtett, de nem mert vagy tudott meglépni...
mozzie 2022.04.07 10:33:26
@Csodabogár:
Szóval, ha jól értem, nem is olvastad el. OK. Viszont azt már elolvasás híján is tudod, hogy "ok nélkül nyammog".

Ügyes vagy. Gratulálok! Remek illusztrációja vagy azon jelenségnek amit cikkező barátunk oly szépen leírt. Igazi "csodabogár".
Énekelek Neked, Gyurka. Dühödten dalolom bele a képedbe, hogy: „A jövő előttünk romokban hever, és ha nem akarjuk, nem jön el…” De ez így túl egyszerű, túlontúl gyáva megoldás lenne. Nem sétálok bele egy kilátástalan pillanat hatása alatt a jéghideg Dunába, mint tette azt a férfi, aki képtelen volt…..
1945. január 12-én az esztelen öldöklés 44 nő és 40 férfi életének vetett véget Budapesten, az oroszok által akkor már körülzárt fővárosban. A tömeggyilkosságnak ma egy emléktábla állít mementót a Maros utca 16. szám alatt, az elkövetők közül azonban nem mindenki bűnhődött meg, sőt akadt olyan, akit…..
Sokat hallani arról, hogy miben jobb nálunk nyugati szomszédunk, és hogy hány magyar honfitársunk költözött már ki, illetve tervez kimenni Ausztriába dolgozni, ezért most úgy döntöttem beszállok én is a diskurzusba néhány észrevétellel,  mindössze annyi különbséggel, hogy én a magyar oldal előnyeit…..
mozzie 2018.11.12 10:44:29
@KagirOdy:

"Ami pedig a "modern feminizmust" illeti, kifejezetten elrémít, amit sokszor látok. "

Na jó, de ennek specifikusan mi köze van az ausztriai életmódhoz és, azon belül, a kávéházak számához?
mozzie 2018.11.14 23:05:40
@Brix:

" Az USA-ba és Ausztráliába is egy nagyon szigorú bevándorlási rendszer van.. Csak azokat engedik be , akikre igazán szüksége van a társadalomnak. Korábban pedig az angolszász kultúrájú európai bevándorlók tették naggyá mindkét országot. "

Ökörség. Ausztráliáról speciel több évtizedes tapasztalatom van. A háború utáni európai bevándorlás tette naggyá az országot. Lásd például, Snowy River Scheme.

Ugyanez mondható Amerikáról is, bár ott jóval hamarább indult be a folyamat. Olyan egyén aki azt állitja amit Te, soha nem járhatott, például, New Yorkban és környékén. Vagy járt, de csukott szemmel mászkált összevissza.
mozzie 2018.11.14 23:10:02
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Mi volt abban a Lázár förtelemben amit konkrétan elrettentő borzalomnak lehetett kinevezni? Az egész egy hányadék volt. Nem is véletlen, hogy Lázár szép csendben elnézést kért az osztrák politikai vezetéstől.

A magyarság azon hányadának szánta azt a fércműt amely falja az önhülyítést. Ha közéjük tartozol, élvezd szépen.
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
mozzie 2018.02.25 21:24:11
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

OK. Szóval akkor az a nagy többség aki a függetlenre szavazott, valójában ellene van. Értem. Evidens.

Nem kellene bevenned a mai gyógyszer adagodat?
mozzie 2018.02.25 21:26:20
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Megosztanád az erre vonatkozó bennfentes információidat?

És, esetleg, kevesebb időt töltenél a hosszúlépéseid meghitt társaságában?
mozzie 2018.02.25 21:30:01
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Zseniális.

Fogadd el a italozással kapcsolatos jó tanácsomat. Hasznodra lesz.
Nem könnyed év végi történet Annáé, ám fontos írás, mert sok mindent megmutat abból az élethelyzetből, amiben sokan nekivágnak a külföldi életnek. Ilyen is van, és tartok tőle, elég sok ilyen van. A kép illusztráció..
mozzie 2017.12.29 10:35:18
@Virago_1000:

" nem pedig a gyarmattartok orszagaban dolgozni."

Ideje lenne bevenni a mai nap piruláit.
Zoltán története bizonyos mértékig tipikus: adott egy agyonhajszolt, kifacsart ember, aki emiatt elveszíti a munkáját, és mivel már közelebb van a hatvanhoz, mint az ötvenhez, nem is talál másikat. A már egy ideje Ausztriában élő család régóta hívja, így úgy dönt: belevág. A történet viszont innen…..
mozzie 2017.08.24 11:07:59
@LKerekes: Nagyon buta, rosszindulatú és alulinformált tetszik lenni.
A múltkori bejegyzésünkért perelni akartak Felsőtárkányban, mi lesz most?! Folytatódik a TAO-s rémálom, az utánpótlás egyre rosszabb, a csapat az életéért küzd, közben majd belefulladnak a támogatásba. Emlékszik még a Felsőtárkány SC-re? Tudja, amely az előzetesben ülő főszponzort hirdette mezén,…..
mozzie 2016.02.26 08:42:33
Határátkelő Ötvenhét 2016.01.27 06:43:00
Miközben a magyar cégek lassan pánikolnak az egyre erősödő munkaerőhiány miatt, ami pillanatokon belül a minőségi munkavégzés legnagyobb akadálya lesz, a Gyere haza fiatal program keretében eddig 57 magyart sikerült meggyőzni a hazatérésről. Ilyen az, amikor a sikerpropaganda…..
mozzie 2016.01.27 09:22:37
@HardPötty: Na, aki számára a Jobbik lenne a csábító tényező... Mekkora perspektíva!

Mit mondjak? Örülök, hogy magam és gyermekem is határon kivül van.
A napokban olvastam Rónaszékiné Keresztes Mónika volt országgyűlési képviselő legújabb hírlevelét és nem akartam hinni a szememnek. Rónaszékiné ugyanis magyaráz, értékel. A hírlevélből szó szerint idézve: "A két kerületben az országos átlagot meghaladóan a szavazásra…..
JóVáros Blog Cseppben a tenger 2013.12.23 06:35:18
Tegnap éjjel fönn voltam sokáig, a fészbukon is, és beszélgetésbe elegyedtem két MSZP aktivistával a belinkelt Blogbejegyzésem miatt. És hát elgondolkodtam, mert az a beszélgetés elgondolkodtató volt. Nem élek vissza a lehetőséggel, hogy értelmezzem, vagy kommentáljam, hisz itt…..
Egészen újszerű sorozat első részét olvashatjátok ma. Voltaképpen egy svájci határátkelés naplójáról van szó, Ildikó és családja történetéről. A formátumnak köszönhetően a sztori és a tudnivalók a szokásosnál lassabban bontakoznak majd ki, ugyanakkor sokkal több…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Gyurcsány Ferenccel kimondatták tegnap azt, amire az MSZP csak házi kutatóintézetein keresztül utalt eddig: le kell győzni az Együtt 2014-et, és ha nem megy, be kell olvasztani. Ez kiváló taktika, ha a cél a kétpólusú rendszer fenntartása, és az MSZP balos egyeduralmának…..
A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kezdeti pillanatait idéző, elsöprő lendülettel ment keresztül a törvényhozáson az az indítvány, amely a Ptk. helyett az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben szabályozná a közérdekű…..
Nyilvánosságra hozta a Haza és Haladás Alapítvány a 2011-es és 2012-es gazdálkodási adatait, amelyből kiderül, hogy az amerikai támogatók és magánszemélyek mellett a hazai nagyvállalatok is több tízmillió forintos támogatást nyújtottak Bajnai Gordonéknak. Kép:…..
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
Nem mindig a terveink szerint alakul az életünk. Ha valami nem úgy történik velem, ahogyan elképzeltem, akkor sem hagyok magam mögött csapot-papot, nem vonulok el sértődötten, hanem dolgozom tovább. Ha valamibe belekezdek, akkor azt addig csinálom, ameddig lehetőségem és feladatom…..
Úgy gondolom a tegnapi nap után ki kell osztani már megérdemelt és elégszer el nem hangzott köszönömöt. Tehát, én köszönöm az összes civil önkéntesnek, akik: - Pörgették a közösségi oldalakon, mikroblogokon a percre kész infókat, rondán beégetve és helyettesítve ezzel a…..
mozzie 2013.03.16 16:32:58
@Charlie Lownoise: Azt hiszem ajánlatos lenne mihamarább visszatérned az elmegyógyintézetbe, kicsinyem.
„A történelmet a győztesek írják. A mondákat a nép költi. Az írók képzelegnek. Bizonyos csak a halál.” (Danilo Kiš) Azt hinné az ember, hogy a szellem dolgai, lévén anyagtalanok és légiesek, könnyen és gyorsan képesek változni; míg az anyagi világ dolgai –…..
A kezdetektől fogva hangoztatjuk, hogy nem specifikusan az Orbán-kormány ellen vagyunk, nem ezért jöttünk létre, és akkor sem fogunk feloszlani, ha nem ők lesznek hatalmon - beleszólási követeléseink a mindenkori kormánynak szólnak, így mindenkor hallatni fogjuk a hangunkat. Ezt…..
mozzie 2013.01.27 13:23:47
@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: "Felejtsük el a pártokat, a 23 éves ál-demokráciájukat!"

Na, ekkora hülyeséget is régen olvastam. Ki fog kormányozni? Mit ajánlasz a demokratikus berendezkedés helyébe? Hol élsz Te? A Holdon?
mozzie 2013.01.27 13:27:11
@maroz: Ez egy oly annyira szinvonalas, értelmes, kultúrált és intelligens hozzászólás, hogy én, egyszerü földi halandó, nem is vagyok érdemesült válaszolni rá.

Nem is fogok.
mozzie 2013.01.27 13:30:49
@kovi1970: Csattanós válasz. Tele észérvekkel, tényekkel, önálló gondolatokkal. Gratulálok neked is.
  Ma a Lendvay utcai Fidesz-székháznál tartotta több mint két évtizedes gigaturnéjának legújabb előadását a Belvárosi Antirasszista Nagycirkusz. Az ürügy ezúttal egy félművelt, - nótás és talán -részeg sajtómunkás szokásos heti akciója volt, amelynek során ismét egy…..
Európa egyik legfigyelemreméltóbb teljesítménye a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben következett be: amikor amatőr és hivatásos gyűlölködők e jelenségről beszélnek, szinte kivétel nélkül, múlt időben mondják: a németek elkövették a holokausztot. Európa a…..
mozzie 2013.01.08 12:25:42
@Nahalat Tzadok: "Horthy nem volt antiszemita..." Érdekes. Miért? Mert Horthy dokumentáltan saját maga dicsekedett avval, hogy ő mindig is antiszemita volt.