Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Főbizalmi

32 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SOHA NE ÍRJ ALÁ SEMMIT FELMONDÁSKOR, ERRE NEM KÖTELEZHETNEK! KERESD AZONNAL A SZAKSZERVEZETET ILYEN ESETBEN! Fotó: Mental Health America (MHA)   Ha egy vállalatnál embereket küldenek el (például munkáltató működésével összefüggő ok miatt), akkor utána egy jó ideig nehéz lehet, új munkatársakat…..
A Magyar Kormány a tavalyi évben a határidő után jó pár hónapos csúszással megkezdte a 2019/1158. számú uniós irányelvnek a hazai jogba való átültetését, ami főleg az apaszabadság mértékével és térítésével kapcsolatos vita miatt került a közvélemény elé. Viszont nem csak egy ilyen kardinális kérdést…..
2022. augusztus 3-án a Magyar Szakszervezeti Szövetség székházában összeültek a VKF szakszervezeti és munkáltatói oldalai, hogy egyeztessenek a minimálbér tárgyalás metodikájának a megújításáról. Zlati Róbert, az MASZSZ elnöke, VKF résztvevő A Felek egyetértettek abban, hogy az elmúlt…..
Nincs abban semmi furcsaság, hogy nyáron elkezd minket érdekelni a munkahelyen az egyre melegedő időjárás mellett a hőmérséklet okozta nehézségek, a munkáltatók ezzel kapcsolatos felelőssége és nyilván a munkavállalók jogai.Az egyre melegebbek az évszakok, egyre forróbb nyarak mellett több, mint…..
Munkahelyi balesetben elhunyt hozzátartozójának igényérvényesítése Egyre több munkahelyen történik tragikus haláleset, melyek közül jó néhány a munkakör ellátásával összefüggésben következik be. Rendkívül magas azon statisztikák száma, mikor a munkahelyi halálos baleset azért következik be, mert a…..
Tudta? Önnek bármikor joga van másolatot kérni személyes adatairól!   A munkavállalókról rengeteg személyes adatot kezel a munkáltató, azonban sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a munkaviszonnyal összefüggésben nem csak a munkáltató kezel személyes adatokat, de példának okán az üzemorvos is,…..
Sokak előtt nyitott a kérdés, mit kell tenni abban az esetben, ha a munkavállaló megbetegedése foglalkoztatásával kapcsolatosan következett be?A hátunk megfájdul az emelgetéstől. Bedagad a lábunk és keringési problémáink lesznek az állómunkától. Elromlik a látásunk, hallásunk. Nem megfelelő a…..
A több műszakos munkarend és kiemelten az éjszakai műszakot is tartalmazó munkarendek hosszú távú egészségügyi hatásai komolyan riasztóak. Ugyanakkor a termelőeszközök kihasználtságának fokozása miatt egészen egyszerűen általánosnak mondhatóak ezek a munkarendek az iparban.Számos cikk értekezik…..
Egyre gyakrabban merül fel, hogy a munkáltatók egy közösségi médiában megjelent közlésre „csapnak le”, vagy ilyen okkal kísérelnek meg elküldeni egy dolgozót. Sőt egyes esetekben már a munkavállalók számára sem átallottak internetes viselkedési szabályokat felállítani.…..
Kérj mielőbb ügyvédi segítséget, ha munkabaleset ért vagy munkahelyi megbetegedésed lett!   Egészségünk a legnagyobb érték, mindennapjaink során számos veszélyforrásnak van kitéve. Munkavállalók százai sérülnek meg nap, mint nap a munkahelyükön, kiugróan magas a munkahelyi balesetek, munkahelyi…..
Sajnos sok munkahelyen probléma, legalábbis vita tárgyát képezi a WC, mosdó használata, illetve az ezzel kapcsolatos idő. Van, ahol a munkáltató egészen egyszerűen nem engedi ki a dolgozókat szükség esetén a mellékhelyiségbe, csak a műszak előtt, a munkavégzés befejezése után, valamint csak a…..
Jövőre és 2020-ban egyaránt nyolc-nyolc százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum – erről állapodtak a meg a szociális partnerek vasárnap. A szakszervezetek kétszámjegyű növekedést szerettek volna, de győzött a munkaadók álláspontja...
Pár hete a gazdasági sajtó nagy lelkesedéssel ismertette, hogy Debrecen az utolsó körös versenytársakat - közöttük Miskolcot - maga mögé utasítva a BMW új autógyárának a helyszínét adhatja. Valóban siker, hiszen a német nagyvállalat modern technológia betelepítését és több ezer munkahely…..
A veszprémi ipari parkban 25 éven át nem történt városi fejlesztés a több, mint 5000 embernek munkát adó cégek telephelyeinek helyet adó területen. Milliárdos adóbevételek mellett nem futotta a közlekedés javítására. A helyi Vasas szakszervezeti tagok megelégelték, hogy közlekedési dugók, sár és…..
Az Európai Szakszervezeti Intézet (ETUI) és az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC) rávilágított, hogy az Európai Unióban az utóbbi 16 évben a bérek növekedési üteme a produktivitás bővülés alapján négyszer akkora is lehetett volna.     Standard közgazdasági teória, hogy a bérek…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdvözlöm! Olvastam a blogját és ennek kapcsán fordulok önhöz. Egy gyárban dolgozom végzettséget nem igénylő munkát, 2 havonta megújuló szerződéssel. Nemrégiben volt vezető váltás és azóta…..
A sztrájk a munkavállalók közösségét megillető Alaptörvényben biztosított alapjog, amely alapján a munkavállalók jogosultak a gazdasági és szociális érdekeik biztosítása céljából a munkavégzés beszüntetésével nyomást gyakorolni a munkáltatóra.   Munkácsy Mihály: Sztrájk A sztrájk lehet jogellenes…..
Sokakban merül fel a kérdés, mennyi kártérítést érvényesíthet az, aki munkahelyi balesetet szenved.A kérdés megválaszolása rendkívül összetett és minden esetben szükséges a sérült munkavállaló sérülésének jellegével, életkorával és egyéb (személyes) körülményeivel tisztában lenni.    Az a…..
A biztonságos, egészséget, testi épséget nem veszélyeztető munkafeltételek megteremtése amunkáltató kötelezettsége! Ha ennek a kötelezettségének a munkáltató nem tesz eleget ésemiatt Téged baleset éri, a munkáltató köteles megtéríteni a balesetből eredő károd!   Kártérítésként meg kell fizetnie a…..
Heiner Reimann az IG Metall szerződéses logisztikai szakértője  Interjú: németországi tapasztalatok az autóipari szerződéses logisztikáról  A termelés kiszervezése miatt – a német járműipari dolgozók szemszögéből nézve – a munkafeltételekre egyre nagyobb nyomás nehezedik. Magyarországon, ha a…..
Fontos tudnivalók munkahelyi baleset bekövetkezése esetén    Munkahelyi baleset esetén a munkáltatótól kártérítés járhat, ám vannak olyan buktatók, melyek lehetetlenné teszik az igényérvényesítést.Az alábbi tudnivalók és útmutató segíthet, hogy tisztában legyél a teendőiddel egy munkahelyi baleset…..
A kínai jövedelmek meredeken emelkedtek, miközben Magyarországon csak tavaly indult be az emelkedés   A kínai átlagember, mint fogyasztó egyre inkább hasznot húz azon gazdasági csodából, amely az országa utóbbi 30 évének teljesítményét jelenti. 2005 óta az átlagos órabér 3,30 dollárra, azaz ~896…..
Főbizalmi 2017.10.12 22:23:25
@Brix: Nem kamu cikk, ott vannak a forrásokat is érdemes, csak el kell olvasni. Meg utánanézni a kérdéseknek, mielőtt...

Bérkülönbségek vannak Kínában és Magyarországon is. Ágazati és területi alapon is.

TB van, biztosítás alapú:

www.irf.gyemszi.hu/HolOrszag/csatolt/20140909_kinai_nepkoztarsasag-2014.pdf

Nyugdíjrendszer? Létezik. És a magyar minimálnyugdíjakhoz képest nem is kell szégyenkezniük:

nyugdij-nyugdij.blog.hu/2016/01/29/az_uj_kinai_nyugdijreform

És ráadásul magas a megtakarításaik száma:

bankmonitor.hu/cikk/kinai-nyugdijas-akarok-lenni/

A cikkben is említett többi probléma sokkal komolyabb, általános jelenség:

player.hu/biznisz/egy-munkavedelmi-ellenor-sem-hinne-el-hogy-dolgoznak-ezek-a-kinai-munkasok/
            Krén Ildikó A Solution4.org alapítója, a Nemzetközi Képzés Nemzetközi szakosztály vezetöje ARBEIT UND LEBEN Berlin--Brandenburg e.V    Ha a logisztika szót hallják, az emberek többségének csak homályos elképzelése van a jelentéséről. Adott esetben az olvasónak is elsősorban a…..
        Balogh Béla a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke  Nagyon örülök, hogy az olvasók már kezükben tarthatják a győri autóipari logisztikáról szóló társadalmi riportot a Vasas Szakszervezeti Szövetség kiadásában. A következő időszakban online felületeinken is elérhetőek lesznek a kiadvány…..
     Marika Varga, IG Metall Transznaci-onális Szakszervezetpolitika osztály A konszernekben végbemenő szerkezetátalakítások gyakran az üzemegységek áthelyezéséhez és munkahelyek kiszervezéséhez vezetnek: Egyre nagyobb nyomás nehezedik a munkafeltételekre és a bérekre. Egyre nagyobb a bizonytalan…..