Regisztráció Blogot indítok
Adatok
firlefranc

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Non sequitur 2009.08.14 05:15:00
Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már…..
w Amilyen az adjonisten 2009.07.05 18:45:00
Amikor Orbán Viktort eddig ismertté vált legőszintébb pillanatában arról kérdezték, hogyan oldaná meg a Gárda-problémát, ismertette programját – lám, van neki! –, amelynek két meghatározó eleme a pofon és a hazazavarás. Orbán ezt ráadásul Horthy Miklóstól…..
firlefranc 2009.07.05 23:32:31
@Székely Alkibiadész:
Valahol valakik döntést hoztak a MG felszámolásáról. - írod.
Élesszemű TWA éppen ezt nem realizálta még, hogy a Bíróság azért hozott döntést a MG ellen, mert a Nagy Vezér megüzente a buta újságírókon keresztül (is) hogy lehet. Sőt a Jobbik háttérbeszorítása vs Fidesz előre okán kell is.

Ott tart Magyarország, amiről a Tanu film szól. Bacsó Péter látnok volt. Komolyan.
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
w A legszebb öröm 2009.05.12 04:30:00
Gyászba öltözött a magyar baloldal. Legyünk velük megértőek és kedvesek, nehéz napokat élnek át most. Pécs eleste velőtrázó fájdalom. Mert ha Szili ekkorát bukott Pécsett, akkor ki állhat meg? Hol marad egy talpalatnyi menedék nekik? Pedig akár örülhetnének is, ha…..
Inda gépház Avatarinvázió 2009.04.30 08:00:00
Hosszabb tesztüzem után ma várhatóan minden blogban élesednek az avatarok. Észrevételek, hibajelenetések. ötletek jöhetnek a support kukac blog.hu címre vagy a kommentekben.Tudnivalók az avatarokról kommentelőknekTudnivalók az avatarokról bloggereknek..
w A nácivadász mellélő 2009.04.28 05:00:00
Ahol egy forint az üvegbetét, ahol minden rég halogatott épeszűsítést azonnal és mindenkinek kompenzálni kell, ott a terrorizmus ellenszere a holokauszttagadás betiltása. Ebben értelmet keresni fölösleges és frusztráló. Nem azért öldösik valakik a falusi cigányokat, mert úgy…..
firlefranc 2009.04.30 09:38:11
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

Ez a kérdés kurvára felidegesíti azokat, akik ebben a short partiban csak az első lépésig gondolkodnak, azaz: biztos, ami biztos börtönbe velük!

Egyéb tekintetben a törvény arra jó lenne, hogy azt rabosítsanak (gyanusítást követő ujjjlenyomat és DNS mintavétel fotosorozattal) akit csak akarnak, pl. a Magyar Gárda teljes személyi állományát meg jónéhány kellemetlenkedő újságírót.

Mindez persze a régi diktatórikus beidegzések következménye. Emiatt is short lenne ez a parti.

Nyilván a "kutató történészeknek" továbbra is szabad lenne holokausztot tagadni a kutatás szabadságának elméleti szemponja okán, így aztán soha nem látott mérteteket öltene a kutatónak felcsapott (a nyolcadikat is kövér libák tanáriba cipelése árán elvégzett) szellemi munkások száma. Ez meg már tényleg malacka69 asztala, ha ő egyszer elkezdene mesélni....

Egyet azonban elértek a javaslat felvetői, erről beszélünk (a tematizált közbeszédben) és nem arról amiről kellene!!

Megint csapdában vergődünk TWA köpenyegében.
Vajon mit gondol száz év múlva a budapesti lakos korunkról, ha jópofa szlovák divatpormaszkjában, és selyemfényű kínai saválló ruházatában végigsétál a Millennium városközpont mellett? Demján Sándor ugyanis nem egyszerű megaberuházásnak szánta a Lágymányosi  és a…..
firlefranc 2009.04.24 18:41:07
@Ecsedy Áron:
"Kicsit mintha kevésbé támadó lenne a hangvétel..." ezt visszafelé is nyugtázom.

Az intellektuális kommunikációban sajnos egyre türelmetlenebbek és élesen (sarkosan, bántóan) fogalmazóak vagyunk, talán azért, mert a normális hangszín már nem tünik fel senkinek...

Így tehát persze elnézést is kell kérnem, leginkább a stílusért.

Ami a tartalmi részt - maradjunk a Millennium Városközpontnál - illeti, számomra nem elfogadható, ha a színvonal csökkenést (forma és tér viszonylatában) a "hiába szeretnél minőséget a csúcson, ha senkinek sem kell, csak ha kevesebbért adod, mint amennyibe neked került" kifogással mentik.

Itt érkeztünk el (vissza) a jevtusenkói normákhoz.

Bár sohasem a vitatkozók személye, hanem a vita tárgya fontos, azért megjegyzem, hogy a nyolcvanas évek elején az ország legfiatalabb szövetkezeti elnöke voltam és a kilencvenes évek jogi kara után most éppen egészségtudományt tanulok és remélem így megy majd ez mindaddig, amíg az agyamat használni tudom, mert az "élethosszig tanulás" nemcsak szlogen, hanem fiatalító és alkalmazkodást segítő forma.

A kommentelő éppen egykorú nagyobb lányaimmal, így érthető számos indulata, de nincs mentség - és soha ne is legyen - a színvonal csökkentésére csak azért, mert arra van igény. Ha ebbe a zsákutcába belemegyünk gyorsan jutunk a Győzike show-k szinvonalára, még akkor is, ha minden mást jobban akartunk volna szívünk szerint.

Fájó igazság, de ki kell mondani, a Millenium Városközpont intellektuális értelemben talmi megoldásokkal operáló gagyi, amivel Demján úr éppem úgy tisztában van, mint az egészséges esztétikai érzékkel rendelkező utcai járókelő. Hátmég egy - a maga szakmájában magas színvonalon teljesítő - táncművész...
firlefranc 2009.04.25 07:48:38
@Ecsedy Áron:
A minőség kivitelezéséhez pénz kell, ebben köztünk nincs vita.
Amit viszont be kellene látni, az az, amiről a cikk eredetileg is szól: a tervezett látvány talmi (évtizedes építészeti modorosságok és újnak tűnő haszontalan ötletek káosz-keveréke).
Megbocsáthatatlan esztétikai-környezet szennyezés.
firlefranc 2009.04.28 22:23:09
@Ecsedy Áron:

Minden kommentelő itt ehhez a cikkhez szól hozzá, aminek a címe "A jövő Budapestje Demján szerint".

Demján a cikk célszemélye és nem az enyém. Nyilván, hogy más esztétikai-környezetromboló építészeti megoldás is bűn. A jog azonban (a római remekjogászok óta) tiltja az analógiát a bűnösök megítélésekor, nem lehet mentség, ha a másik mégolyabbat is tett.

Mindenki személyében lesz megítélve - és ez ráadásul már nem is a jog- hanem az Isteni igazság- szolgáltatás parancsa.

Demján tetteinek ismeretében helyében nem vágynék a túlvilágra...
 Az alábbi ügy eléggé információhiányos, de a kérdés még ettől izgalmas lehet. Mindenesetre a Zugügyvéd megvárná, amíg egy hatóság kötelezné bontásra a levélírót.  Tisztelt ZugÜgyvéd úr! Egy érdekes jogi esettel kapcsolatban szeretnék feltenni egy…..
firlefranc 2009.04.21 11:24:39
@raffogo77:
Szerintem is egyértelműen a volt feleség "körmönfont" bosszújáról van szó. A felháborító, hogy ezt ilyen ártatlan szöveggel, a szomszédok akaratára hivatkozva (talán közben még a szepilláit is "rebegtetve" adja elő.
Lebontani a birtokban lévőnek nem lehet semmit, csak a tulajdonosok együttes akarata és az önkormányzat BONTÁSI Engedélye alapján lehet.
A vagyonjogi perben meg ennek a dolognak a piaci forgalmi értéke (millió ft-ok) lép majd a helyébe és nem a tégla, amit kegyesen a férjnek felajánl!
Nincsenek előítéleteim, de a hölgy vagy szőke, vagy festi a haját...
 A mai parlamenti termést látva az ember azt hihetné, hogy van itt valamiféle válság, válságocska, ami a gazdaságot érinti, de ez mind smafu ahhoz képest, hogy mekkora méretű a politikai terrorizmus az országban. Neves előadók - Hiller, Gusztos, Lendvai és a végtelenül…..
firlefranc 2009.04.20 21:47:33
A holokauszttal az történt, amit az érintettek legkevésbé kívántak, a piszkos poltikai játszmák ütőkártyája lett.

Az ezzel kapcsolatos hiradások még véletlenül sem magáról a holokausztról szólnak, hanem arról, hogy egyes "megemlékezéseken" (sic!) ki volt jelen, mekkora tömeg és mennyi ellentüntető volt, nota bene ki mit mondott a mellette lévőnek (Zuschlag).

A túlélő zsidóság az egész világon kényszeredetten asszisztál (mit tehetne mást) ehhez a panoptikumhoz.

Pedig a gyásznál és halottainkról való megmemlékezésnél NINCS meghitteben csendes és magunkba forduló dolog. Így kellene a holokausztot is ünnepelnie nemcsak az érintetteknek, hanem azoknak is, akiket elkerült.

Ami pedig azokat illeti, akik kétségbe vonjáka történelmet, kényszer-tanítás-kezelést rendelnék el, azaz bírói úton kötelezném őket egy "XX. század történelem" up-grade-re. Ez olyan büntetési forma, ami még nincs benn a Btk-ban, beemelése egyszerű jogtechnikai és kodifikációs kérdés.

(Jogelméleti alapjai egyéb tekintetben a magyar büntető jogrendszerben is megvannak. Gondoljunk csak a vétkes gk. vezetők kötelezésére, hogy saját költségükön újra tegyenek KRESZ vizsgát.)

Még elgondolni is rossz, ha Schmidt Mária történészt kell ezeknek heti öt alkalommal, napi hat órában hallgatni, miközben szünet nélkül vetítik nekik a holokausztról készült archív mozgókép anyagot. Egy életre megemlegetnék és még örülhetnének, hogy ennyivel megúszták.....
w Kim Dzsongil köszöntése 2009.04.18 15:00:00
Ügyes döntés volt a Crysis című játék alkotóitól, hogy a halomra mészárlandó ellenséget a Koreai Népi Felszabadító Hadsereg katonái játsszák, mivel az észak-koreaiakat gyakorlatilag a világon mindenki rühelli, ők maguk pedig szinte egyáltalán nem vásárolnak…..
firlefranc 2009.04.18 19:30:22
TWA csak lesi, hogy mi mindent vagyunk képesek belemagyarázni a "koreai példába".

A tények:
- szinte teljesen mindegy ma már, kinek van (Irán, Izrael, India) atomfegyvere,
- egyetlen dolog számít:
- az USA kém műholdjai mennyire tudják a kilövési helyet időben azonosítani.

(Közvetlen rokonom 1972-ben Kanadából hazalátogatva "megnyugtatott" minket, hogy a Nagy Fehér Testvér minden 0,5m-nél nagyobb tárgyat, valamint minden 1800 C foknál magasabb hőmérsékletet AZONNAL azonosítani tud az egész földgolyón. Azóta már az is közismert, hogy az azonosítás és a hőmérsékletmérés pontossága micsoda ilyesztő arányokat öltött.)

Szóval ki akarna meghalni ölében (értsd saját földén) felrobbanó atombombától?

Nem véletlenül tartott sokáig az USA az oroszok "koffer" atombombáitól. Szerencsére azóta a rádioaktivit anyagok lokális azonosítása is megoldott onnan fenntről.

Korea tehát saját olében játszhat nyugodtan a kis pöcsével, amíg le nem szakad. (Remember please to Saddam).

Szerintem TWA (mint minden tájékozott ember) mindezeket jól tudja. A koreai példát arra hozta fel nekünk magyaroknak, hogy egy (jó vagy rossz - Scheisse egal) cél érdekében mi mindenről le lehet mondani.

Déjá vu érzésem töretlen, a Caucescu család karácsonyfája kontra népnek betiltott karácsony jut eszembe.

Valami ilyesmi foroghat fenn Koreaban is a "lemondani a javakról a nemes cél érdekében" ügyben, meg sajnos ilyen kifejletre gyanakszom a mostani magyar elit kontra nép viszonylatában is.

De akkor mire a koreai példa???
firlefranc 2009.04.18 21:12:28
@Tóta W. Árpád:

"igen. ill. hogy a rendszerek evolúciójában ez is tényező."

Messze vivő problémakör, az bizonyos.
180-as IQ alatt nem érdemes még beszélgetni sem róla.

Neumann egyszer azt vetette fel egy "brain storming"-en, hogy érdemes lenne kiszámolni, hová jutna az USA, ha a hidegháborús fegyverkezés költségeit az ország állampolgáraira költené.
A szukcessziv approximációs eljárások épp jól jöttek volna ilyen benchmarking-hez. Nem kellett. Fejben eljutottak odáig, hogy hidegháborús fegyverkezés nélkül az USA nemhogy gazdagabb lenne, de rövid idő múlva már nem létezne....

A tüskék pikók (lásd Mérő László: www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1996/9650/04.html) világában TWA rendszer-evolúciós felvetését tekintve igen szűk mozgástér adódik szerencsére/sajnos minden résztvevőnek.

Ebben reménykedhetünk, mikor a kilövőállásban meredező rakétán a koreai kandzsikat betűzzük.
firlefranc 2009.04.19 22:05:05
@Szakyster:
"...nincs olyan fegyver amivel 30 perc alatt (a kilövés és becsapódás között eltelt idő)jó eséllyel meg lehetne semmisíteni egy robbanófejet.."

Még az a jó, hogy TWA post-ján erről csevegve fenti explicit kijelentéseket senki nem veheti komolyan.

A föld civil lakosságának (ebbe ugye TWA és kommentelő slep-je beletartozik) körülbelül annyi fogalma van a katonai technikákkal és technológiákkal megvalósítható rakéta "elfogás" lehetőségéről, mint a kutyámnak (aki nemcsak lelkesen tanulékony, de okos is) a holdraszállásról.

Évtizedek óta már csak a jéghegy csúcsát láthatjuk (pl.: sivatagi vihar), sőt még az is gondosan és célzatosan megtervezett, amit láthat egy civil mindabból, amire a nemzetgazdaságok legnagyobb arányú kiadási tételét fordítják.

Két világ van: a civilben a @Szakyster félék elmélkednek röppályákról, a katonaiban (na nem a magyaréban...) AZT IS TUDJÁK - már, ha érdekes személy vagy nekik - mire gondolsz, nemcsak azt, hogy mit fogsz a következő percben csinálni.
 Falusi származású vagyok, munkásszülők gyermeke, nagyszüleim azonban parasztok voltak, mint ahogy az utcabeli társaim szüleinek többsége is. Mondhatni: már csak emiatt is nehezen viselem, ha bárkit „leparasztoznak”, ha ezzel az egyébként sajnálatosan elterjedt…..
firlefranc 2009.04.18 21:18:54
@Kenneth: A helyzet az, hogy ha valaki azt csinálja, amihez ért, ráadásul szereti is amit csinál, akkor felszabadult lesz. Ilyen volt ő a katedrán.

Nem kell pszichológusnak lenni ahhoz, hogy lássa az ember, amit most csinál, az ellen minden porcikája ellenkezik. Kényszeresen cselekvővé vált. Ez már persze súlyos kommunikációs zavarokhoz vezet, jól kijönni belőle nem lehet.

Ő lesz a legboldogabb, ha végre egyszer abbahagyhatja.
firlefranc 2009.04.19 12:26:07
@kamasuka:
Rendben van "az egyszer én ártok neked, majd nyilván te ezt amikor lehet visszaadod" - logika az átlagemberek mindennapi kapcsolatában.

Az intelligencia (inkább intellektust írnék) azonban ott kezdődik, hogy ha valaki felül tud emelkedni sérelmein, politikai meggyőződésén, pártállásán. Ez a magatartás ráadásul nem csak elvárt, de az alkotmányban rögzített követelmény a mindenkori köztársasági elnökkel szemben. (lásd: 30.§ (1) bek.)

apropo Alkotmány: "...nem tud alkotmányosan közbelépni a hasonló mutyik elkerülésekor." Írod.
Ha valakinek, hát neki megadatott, hogy az Alkotmányba 1989-ben az kerüljön bele, amit és ahogy szeretne!!

Összefoglalva:

- nemcsak nem fair, de alkotmánysértő, ha egy köztársasági elnök a politikai meggyőződésén, mint belső indíttatásán (megbízás kiterjesztett használata a közjogban) nem tud felül emelkedni,

- a nemes jellem ott kezdődik, ha valaki nemcsak a templomban szemrebegtetve hallgatja a szószékről a "megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" népi hagyományú intelmet, de e szerint is képes cselekedni,

- Sólyom alkotmányjogászként pont ilyen, a mindenkori Kormány, valamint a T- Ház részéről "gúzsba kötött" és kizárólag látszatjogosítványokkal rendelkező protokolláris méltóságot akart a demokratikus Magyarország főméltóságának. Így az sem fair, ha pont Ő nem hajlandó ilyen korlátozott szerep eljátszására.
w Akinek nem inge 2009.04.15 06:30:00
Habemus. Bajnai Gordon miniszterelnök. És máris milyen nagy rá a kabát. Mint száraz kóró, úgy zörög a szószéken. Semmi szenvedély, semmi spiritualitás. Nem így képzeljük a miniszterelnököt. A kormányzó legyen operahős, aki boltozatos mellkasát nekidülleszti az…..
firlefranc 2009.04.15 22:42:02
@Bikfenc:
"A képlet azt hiszem innen már ismerős. Jónéhány európai országban volt már ilyen 1933 után. Csak a történelemkönyveket kell egy kicsit átolvasni."

A pesszimisták már önként elindultak a gyűjtőtáborok felé, az optimisták inkább még megvárják a vonatot...
firlefranc 2009.04.17 23:01:23
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

A régen még csak elfogultan érvelő (szerethető) malacka stílusváltása mögötti türelmetlen hatalomvágyra hívom fel a T. Kommentező Közönség figyelmét.

A személy ebben az esetben érdektelen, a jelenség azonban társadalom-szociológiai szempontból történelmi!!!

Akinek van módja Bibó István, vagy Keresztury Dezső 1941-1943 közötti publicisztikáit olvasni, érdekes hasonlóságokat olvashat ki, fedezhet fel, az akkori magyar irodalmi közélet szintén lelkesen fasizálódó tagjairól.

Kár volt már akkor is, kár most is minden magyar disznóért!
firlefranc 2009.04.18 09:48:39
Amikor a kereszténydemokrata Konrad Adenauer 1948-ban a német népnek a legmélyebb erkölcsi és gazdasági válságból való kivezetését biztosító új német alkotmány megalkotásán dolgozott, azonos partnernek tekintette a legfőbb politikai ellenzéket, a szociáldemokratákat ( de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Mitglieder_des_Parlamentarischen_Rats). Nem véletlenül választották ezután kancellárrá.

Csaknem hasonlóan mély erkölcsi és gazdasági válságunk idején mi a helyzet itthon?

Míg az egyik fél birkózik a (többek között saját maga által felduzzasztott) trágyával, a másik fél vezérének a legfontosabb dolga a lóetetés!!!

Ezt a tisztességes munkamegosztást mi persze már vitéz nagybányai kormányzónk óta ismerjük.

Magyar úri muri, az igazi morális „over dose”….
w Barátok közt 2009.04.12 14:00:00
Mivel évek óta senki nem kérdezte tőlem, hova járok templomba, megmondom kérdés nélkül: ide a szomszédba. De hát ez nem is templom, csak egy blog, mi? Az igaz, de a templomnak nem is az a lényege, hogy felül hegyes és belül hideg, alul meg ki van rakva a miserend. Hanem hogy oda megy…..
firlefranc 2009.04.12 20:44:41
@Letícia: Jó itt egy másik Pázmányos jogász kollegától hallani, mennyire képes egy személy (ti.: Erdő Péter volt rektorunk) előadói varázsa (hite) elfeledtetni az előadott tárgy logikátlanságát.

Az egész fenomén jellemző magára az egyetemes vallásra is! A hit ugyanis nem racionális akarat.

@Shore: Nem véletlenül hoztam a példámat Hollandiából, mivel ez itt Magyarországon "példátlan".
Én inkább azon gondolkodnék el a helyedben, vajon miért?
firlefranc 2009.04.12 21:11:41
@dolphin:

„Mikor a nagy indus költő, Rabindranath Tagore beutazta Európát,
azt írta rólunk, hogy Európában vasárnapi kereszténységet talált és
hétköznapi pogányságot. Itt az emberek őrzik a vallásosságot, mint az
életnek valami keretét, mint valami szép régi bútort, de nem irányítja
az életüket, nem tevékeny, nem élő. Kétségtelen, hogy vallási életünk
általában inkább az ünnepnapokra van beállítva, mint a mindennapra.”
Részlet Sík Sándor Hétköznapi kereszténység című írásából (Vigilia – 1962)

Rabindranath Tagore megállapítása óta eltelt fél évszázadban változott a helyzet? Hiszen még TWA is az ünnepnapokra koncentrálva hirdeti az igé(jé)t....
firlefranc 2009.04.12 23:28:24
@Edrik: "Európában találod a világ legvallástalanabb országait."

Hiszen pont erről írt fél évszázada már Sík Sándor!

Légyszi előbb olvasni, aztán reagálni... :-)
w A bosszú népe 2009.04.07 06:05:00
Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata…..
firlefranc 2009.04.07 21:50:59
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Ő

szintén örülök malac, hogy (kis noszogatásra bár) "tenmagad" láttad be a leszámolósdi abszurd voltát.

"semmi nem lesz az egészből..." ezt írod, de vajon ki gondolt a jobber sakkozó/sokkozók közül arra, hogy most éppen nagy leszámolást ígérnek híveiknek és mi lesz, ha ennek elmaradásáért a 20 IQ alattiak majd a Nagy Vezért hibáztatják - pl: lepaktált a cionistákkal, megzsarolták saját dél-afrikai aranybányája miatt, stb...

Szóval, ha az okosabbika (mint Te) látja előre mit lehet reálisan és mit nem, miért kommunikál mást? A hazug politikust/szakírót még a lábatlan kutyánál is előbb utólérik ugyanis. Ahogy most is történt.....
firlefranc 2009.04.07 23:39:07
@Tóta W. Árpád:
"...nem loptunk mi, csak egy szögeeet!"
Mohácsi darabja 2003-ból! Igen, ez kellene a "Bosszú népe" most íródó darabbal szemben! Szerintem a kaposváriak ezt az újat is szívesen előadják majd, amint történelem lesz belőle.
w Ezek felhők 2009.04.05 03:02:00
Ezek felhők a bukó nap körül, A fenség lecsukja égő szemét; A nagy mű kicsik kezére kerül, Míg meg nem dől a magas; majd a szép Összhangba mind több csikorgás vegyül S közös szintbe kerül a törmelék. Így hát, barátom, ha majd kiderűl A nagy harc után, hogy ez lett a vég,…..
firlefranc 2009.04.05 16:36:36
Érdekes, hogy TWA 2002. augusztusában még tudta ezt a verset magyarul is:

index.hu/velemeny/jegyzet/ojve/

De, hogy mindenről csak ez az egy vers jusson az eszébe? Emberek! Vegyünk neki egy világirodalmi versválogatást, de legalább a Szerb Antal féle kompillációt.
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
firlefranc 2009.03.25 19:17:07
Képzeljétek, malacka 69 felkerült a Fleto blogjának kapcsolat.hu/blog/gyurcsany
(na nem a bal-, de) a jobboldali sávjába! Eljött hát végre az áhított, igazi szólásszabadság és pluralista demokrácia!!
Vagy mégsem?
firlefranc 2009.03.28 19:15:31
@malacka69 megélhetési dolgozó: malacka pedagógus létedre hermeneutikából elégtelen.
A messiás az messiás, az ördög meg ördög.
Amire céloztam az az, hogy ezeket az áldozatkészségéről elhíresült (tudod: Holy Bible) messiás sem vállalná fel.
Ami meg az ördög megszemélyesítését (personalization) illeti, hát azt bizony Te mondtad ki!!
Sajnálom.... a Te lelkeden szárad.
w Takarodó 2009.03.23 06:00:00
Eltakarodik hát. Lemondását négy és fél éve követelik ellenfelei, akik azóta egyre sokasodtak, és sok közülük ellenséggé aljasult. Kezdetben azért, mert úgymond senki nem választotta őt. A választók Medgyessy Péternek adtak felhatalmazást, tehát Gyurcsány Ferenc illegitim.…..