Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Longmusicproduction

100 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bernát Julián restaurátor munkáira az Art and Antique-on figyeltünk fel, ahol szecessziós-és art deco bútoraival nyűgözte le a közönséget. Művészi látásmódjával és a minőségre való törekvéssel az igazi értékekre hívja fel a figyelmet, mi pedig örömmel illesztjük történetét arra az egyre szélesedő…..
.Csillapíthatatlanul szomjazzák a végtelent - Beszélgetések Reigl Judittal . . Az idén elhunyt Reigl Judit (1923-2020), a 20. század egyik kiemelkedő festője, saját szavaival ,,olyan nő volt, aki úgy gondolkodott és festett, mint egy férfi, noha tudta, hogy mindig mindenki egyszerre mind a…..
Szín-direkt látvány-átiratok, szenzibilis fixációk, fékezett habzású habitus, alkonyatban oldott alakzatok… Vászon-szemcse sercegések, ecsetszőr-surrogások, kémiai pixel-neszezések, fénytani rejtőzések… Perspektíva: kontra sík- és tér-elmélyülés. Dimenziók egy (minőség)felületbe préselése, a…..
A stúdiót köze 20 éve alapította egy testvérpár, Sebők György és Sebők Gábor. A tevékenység kezdetben koncertfilmek készítéséből állt, főképp budapesti jazzklubokban és olyan vidéki fesztiválokon, mint a szombathelyi Lamantin Jazz Fesztivál.Gyuri a Duna TV zenei szerkesztőjeként hozta létre a…..
 " A felkelő nap sugarai elérik a Narancs kaput- a három négyzetes hasábból épített szobrot- és kezdetét veszi a fényjáték: egyenes és görbe vonalak , geometrikus és formátlan foltok, fehér, narancs és a szivárvány színei. Ahogy kel a nap, úgy változik a műsor, majd rövidesen véget ér. Fél óra…..
Még több neves kortárs galéria bevonásával várja látogatóit az Art and Antique kiállítás és vásár, a hazai műkincspiac legnagyobb rendezvénye 2020. március 5-8. között, a Millenáris Park B épületében. A monstre művészeti seregszemle kínálatában a klasszikustól a kortársig, műtárgytól a vallási…..
Műábránd OVIDIUS HELYETT 2020.02.13 14:59:33
  " Publius Ovidius Naso csaknem 2010 teljes évet "várt arra", hogy Róma rehabilitálja és legalább lélekben visszatérhessen szeretett városába, ahonnan életében száműzték. " - ezzel a felütéssel indul a MAMŰ Galéria legújabb kiállítása, mely 17 alkotó munkáival reflektál Ovidius Metamorphoses című…..
2019. júl. 3. szerdaInterjú Zsdrál Márkóval, a Zsdrál Design&Art tulajdonosával.Kameránknak többek között a 20. századi szecessziós kerámiáktól a kortársig vezető útjáról, művészekről és arról mesélt, hogyan menekült meg egy reprezentatív galériatér attól, hogy kínai bolttá váljon.Kultúrmisszió,…..
Műábránd Ritual Trail to Self 2019.04.24 10:44:56
„Perszeusz leszállt az alvó szörnyeteg fölé. A kígyók megérezték a betolakodót és vadul sziszegtek. Belenézett a pajzsába, s megállt a Gorgók mellett. Felemelte éles sarlóját és egyetlen csapással levágta a Medúza fejét. Amint a fej lehullott, a szörnyeteg nyakából kiugrott Pegazosz, a szárnyas ló,…..
Tisztelt Egybegyűltek,   A mai megnyitó bizonyára csalódást fog kelteni Önökben. Megszokták, hogy a megnyitó személy egy ilyen alkalommal úgy építi fel a művészt méltató mondandóját, hogy vagy egy filozófust, egy híres művészt, vagy egy írót idéz, akinek gondolatait felhasználja arra, hogy…..
Sokszor mondjuk, hogy csak a megfelelő kérdéseket feltéve kaphatunk megfelelő válaszokat. De lehet-e életfilozófia a kérdések keresése? Úgy gondolom, igen.Pár napja egy műterem-látogatással egybekötött beszélgetésre voltam hivatalos a Munkácsy-díjas szobrászművész, Kalmár János otthonába. Utam Óbuda…..
A mi ünnepi készülődésünk abból áll, hogy válogatást készítettünk- a teljesség igénye nélkül- olyan ajándékötletekből, melyeket mi is szívesen látnánk a fa alatt...Gábor György: Nem félsz book "A kiváló filozófus, Gábor György e kötetbe rendezett humorral, iróniával teli írásai…..
December 11-én nyílik meg a Budapest Art Brut Galériában az a kiállítás, amelyet pszicho-szociális fogyatékossággal élők és mentálisan egészségesek alkotásaiból válogatott össze egy négy fős zsűri. A festmények mindegyike megvásárolható, a befolyt összeget a pszicho-szociális fogyatékossággal élők…..
Hogy Bátorfi Szabolcs hogyan jutott el a görög antik szobrászattól, Salvador Dali cifra szürrealizmusán keresztül, az orosz-szovjet avantgard képzőművészeten át, az összetéveszthetetlen vidáman-vad konkrét művészetéhez, én azt biztosan megmondani nem tudom, de kísérletet teszek rá. Azt sem tudom…..
Elmúlt hetünk vége rögtön tág fogalomként indulva csütörtöktől említésre érdemes. Ötletünket arra, hogy egy kiállítást ne csak dokumentáljunk, de hozzá is tegyünk valami pluszt, jól példázza, hogy Fábián László igent mondott egy izgalmasnak ígérkező felkérésünkre... A Kálmán Makláry Fine Arts…..
Sokoldalú és kiemelkedő kortárs képzőművésznek nyílt kiállítása három pécsi helyszínen. A török Ahmet Güneştekin Válasz és folytatás című eddigi legnagyobb, hazáján kívül rendezett gyűjteményes tárlatának ihletője az op-art irányzat. A Múzeum Galériában (Káptalan u. 4.) elhelyezett, vászonra festett…..
A kérdés, amit mindig feltesznek egy művésznek, és amit mindig igyekszik elkerülni a következő:"Mi értelme van?" "Cui prodest(lat.)?" Valójában ez egy olyan kérdés, amit gyakran feltesz magában szinte mindenki, számtalan helyzetben.Hogy miért olyan kínzó a művészek számára ez a kérdés, és miért…..
Megszállottság: A pszichológia a szorongásos neurózisok egyikeként, olyan rögeszmés-kényszeres személyiségzavarként jelöli, ahol az egyént  egy eszme, szenvedély annyira hatalmában tart, hogy gondolatai és cselekvései mindig arra irányulnak.  A társadalom úgy is emlegeti, "eszelős", "őrült", de…..
A Layered Realities (Rétegelt valóságok) című kiállítás Kusovszky Bea és Tomasz Piars képzőművészek legújabb munkáiból nyújt válogatást. A kiállított festmények struktúrái rétegekből épülnek fel, a két alkotó munkamódszere is szoros hasonlóságot mutat: elképzeléseiket, vízióikat felületenként viszik…..
A világban egyre nagyobb teret hódít az online vásárlás, a fellendüléssel azonban a vásárlás biztonságosságának kérdése időről-időre felmerül. A Kieselbach Galéria és Aukciósház valamint a Vatera együttműködése erre a problémára fókuszálva teszi meg az első lépéseit, céljaként kitűzve egy…..
Fennállása óta most először 18 éven felüliek számára nyílik kiállítás a pécsi Zsolnay Negyed m21 Galériájában, október 12-én. Virgilius Moldovan világhírű román szobrászművész közel 30 alkotása méretében és tartalmában sem hétköznapi. A monumentális, több méter magas szobrok és a meztelen emberi…..
A szocialista kultúrpolitika az absztrakt művészetet a '60-as évek elején ideológiai ellenségnek tekintette, így az az új nemzedék számára tiltott művészet volt a '60-as évek derekáig. A művészettörténet sokat elemezte már a '60-as évek évek végének nagy csoportos kiállításain (Stúdió, IPARTERV,…..
A KASZ+ 2018 – XV. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion, nemzetközi alkotótábor ebben az évben szokatlan időpontban, nem nyáron, hanem ősszel kerül megrendezésre. Ez a módosulás azonban nem befolyásolta a programot, az alkotók terveit. Tizenötödik alkalommal találkoznak a…..