Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gergo

0 bejegyzést írt és 1126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
gergo 2019.09.26 05:45:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: pont erről van szó, normális drónos nem zavarja senki privát szféráját, mert általában az emberek nem arra kíváncsiak, mit dugsz a kertben (hamár felmerült ez a gondolatmenet) Elenyésző számú drón repked más ablaka előtt, azok általában kisgyerekek a szomszédból.
gergo 2019.09.26 05:48:44
@CCnick: szerencsére.
Szar érzés lehetett neked, amikor te szembesültél ezzel, de nem kell ezt az élményt mindenki másra extrapolálni.
gergo 2019.09.26 05:55:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne: a komolyabb drónok gond nélkül hazajönnek, ha jelvesztést tapasztalnak (beállítás kérdése)

Egy Mavic2-t simán lehet reptetni átjátszóállomás mellett, abszolút nem zavarja. Tényleg csak a csúzli, viszont elég karcsú ahhoz, hogy el tudd találni. Egy Phantom masszívabb teste könnyebb célpont.
A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha no fly zone-t kérnél a házad 1km-s sugarú körében, de a kis, jellemzően pár tízezer forintos GPS nélküli drónok ellen ez sem ér semmit.
Na, beszállok én is az őrületes bulihintóba, amit annyira kínosnak tarthat maga a műsorvezetője is, hogy a saját nevét nem is adja hozzá, csak Lali néven fut, pedig ő az ország szórakoztat szakmunkásainak non plus ultrája, ezt onnan tudjuk hogy a Szenzációs négyes is megmondta. Sárga atlétában,…..
A fiatalok jelentős része már nem saját lakásra vágyik, hanem utazna, élményeket szerezne? Vajon miért?..
gergo 2019.09.05 16:35:24
Kicsit a beszélgetés egymás anyázásába fordult, kár érte..

Mindegy, hogy ON is legyek: 39 éves vagyok, még a válság alatt vettem jó áron egy békásmegyeri lakást (48+loggia panel, hegyekre néz) egy nyugis házban. A kezdeti 7,1 millió a végén butorokkal és mindennel együtt 9-ből megállt , most szerintem 26 körül el lehetne adni.

Ez szép és jó dolog, csak közben egy új, eladásra épült ikerházfél az agglóban 46 millió körül van. A használt ház sem sokkal olcsóbb, mert ott ugye nagyobb a kert, bár lehet az épület minősége még jobb is, mindegy. Mielőtt megvettem volna ezt a lakást, családi házban éltem az akkori csajommal, minden nap 100km-t autóztam munkába, majd haza. Tehát ha megint családi házban szeretnék lakni, akkor megint el kellene adnom a lakásomat, felvennem 20 millió hitelt és megint 2*1 órát szopni az autóban naponta. Inkább fogtam magam, új autót vettünk és utazgatunk a mostani barátnőmmel.

Lehet ez pont úgy tűnik, mintha én sem akarnék felnőni, csak annyi a különbség, hogy nekem már megvan a stabil alap (saját lakás kifizetve, illetve most váltottam munkahelyet, ahol 35%-l többet keresek az előzőhöz képest, a munkatapasztalatom miatt 2 hónap után ott tartok, hogy elég lesz csak heti 4 napot dolgozni 5 nap fizuért).
Ellenben én sem vagyok hülye, hogy csak azért adósodjak el 20 évre (ugye 60 évesen fizetném vissza a hitelt, bár nem okozna gondot kifizetni), hogy 50 helyett 100 nm2-n lakjak és még legalább 20 évig minden nap szopjak a bejárással. Másik opció persze az lenne, hogy csak 10 milliót dobok hozzá és átköltözök egy nagyobb panelbe, de ez nem igazán tűnik jó választásnak részemről.

Ha én most lennék fiatal, egyetem után, biztos hogy nem pöcsölnék idehaza, kimennék bármit csinálni külföldre. 3-5 év külföldi szakmai tapasztalattal a hátam mögött idehaza is meg lehet keresni a kinti béreket, csak olcsóbb saját lakást vásárolni ha ez a cél. Vagy akkor már végleg odakint maradni és ottani fizetésből könnyebb bejárni a világot.
Ez a bejegyzés nem jött volna létre, ha nem kerül elém 4-5 lelkendező cikk a múlt héten Amalfiról. Ezért megírom saját, két évvel ezelőtti tapasztalatainkat. Megengedve, hogy egyszerűen nem volt szerencsénk...
gergo 2019.07.05 16:22:52
@annyi amennyi: a kettő nem zárja ki egymást. Tavaly voltam májusban, autóval megvolt a félsziget egy nap alatt, minden fontos helyszín kipipálva, a turistagettókat leszámítva. Ha hajóval pöcsöltem volna én is hogy a tenger felől lássam a városokat, valószínűleg én is a poszter sorsára jutottam volna, így még nem.
gergo 2019.07.05 16:52:53
@hosszan exponálunk: csak hogy megértsd: tízensokév DSLR után én bizony meguntam a földközelt, most is előveszem néha, de drón a nyerő nálam lassan két éve. Addig amíg nem tudod, hogy mit hagysz ki, addig hiába is magyaráznám, kb. mint egy színvaknak a színeket..

Nem akarok kötözködni a blogodban, de én még olyat nem láttam soha, aki így napról napra lebontja mit akar megnézni és mikor, ez pont, hogy a kipipálos utazó. Ezért is megyek saját autóval, van egy elkézélés merre megyünk, út közben ha valami megtetszik, odamegyek és megnézem, menetrend nélkül, miközben én oda repülők a drónnal, ahonnan te soha nem fogod látni. Így lehet megismerni a világot, a tájat más szemszögből igazán, ha nem vagy korlátok közé szorítva.
gergo 2019.07.05 17:00:04
@hosszan exponálunk: jól elbeszélgettünk egymás mellett. Buona giornata.
Ez a poszt kicsit rendhagyó lesz, mivel egy meglehetősen nem szokványos módját mutatja be a városnézésnek: a rooferinget. Én ugyan nem nagyon vagyok otthon a műfajban, de a Moszkvában élő Gábor (aki sokkal inkább igen, mi több, szabadidejében viszonylag sokat gyakorolja is) sem tud…..
gergo 2019.06.15 08:49:22
@Hari Seldon 2:

Tiltott zónák csak légifolyosó vagy repterek közelében illetve néhány kiemelt épületnél van, 99%-ban ott és úgy reptetsz, ahogy akarsz (engedéllyel vagy nélküle, rajtad múlik csak)

Magassági korlát nem jellemző, eddig egyszer találkoztam vele Ljubljana mellett, pont a légifolyosó kellős közepén, 150 méter volt a maximális magasság, ahol repülhetett a drón. Ahogy elhagytam, gyári appnak köszönhetően max 500 méter, fotózhattam volna az ereszkedő gépeket bárhonnan. Geo fence inkább jellemzőbb, de nagyon nem foglalkozik vele senki sem (simán fel lehet szállni nagyváros kellős közepéről, Deákról én is csináltam, ahogy a Hősök teréről is fotókat, több olasz nagyvárosból reptettem Sparkot a belváros kellős közepén)

Most, hogy van egy Mavic 2-m, biztos nem bohockodnék létrákkal tetőre felmászni sehol sem, ha jó képeket szeretnék város közepén.
"Kedves" sofőr a fekete Mazdában! Először is azzal kell kezdenem, hogy elnézésedet kérem, amiért ma a középső ujjamat mutogattam neked Budaörsnél. Belátom, nem volt szép tőlem. Remélem, értékeled kedves szavaimat, mert ezek voltak az utolsó kedves szavaim hozzád. Miközben az ujjamat mutogattam,…..
gergo 2019.05.31 20:19:31
@Mancilla Pectoralis: nem ez volt a célom, csak éppen nem tudtam besorolni egy önérzetes Renault miatt ;)
gergo 2019.06.01 07:23:10
@más.szemmel: hidd el, bennem semmi rosszindulat nincs veled kapcsolatban, de ha az emberben gondolati szinten felmerül az, hogy képes lenne úgy összetörni a saját és más autóját is, hogy közben a gyereke a hátsó ülésen van, ott inkább nem erőltetném a vezetést. Egy ideig semmiképpen.

Az nem kivitelezhető, hogy valakit beraksz hátra a gyerek mellé hogy addig is tudjon vele foglalkozni, amíg te vezetsz? Ezzel csökkenthető a stressz, mert ugye nem csak az autón kívül, hanem belül is egy extra faktor a repkedő cipő.
gergo 2019.06.01 07:59:34
@más.szemmel: nem vagyok hatóság, nem tisztem eldönteni, ki vezessen vagy ki nem, ha rajtam múlna, sokan nem kapnának jogosítványt, ahogy néha magamat is eltíltanám a vezetéstől (amit meg is tettem, Budapesten belül inkább tömegközlekedek, mintsem saját magam idegesítsem mások baromsága miatt). Itt most te írtad le azt, hogy legszívesebben balesetet okoztál volna azért, mert neked van/volt igazad, nem én/más/akárki.

Tőlem vezethetsz 40 éve is anélkül, hogy egy szúnyogot is elkentél volna a szélvédőn, nem ez számít. Ami viszont igen: ha ilyen gondolatok egyáltalán felmerülnek valakiben, az ne vezessen amíg helyre nem áll a lelki békéje, mindenkinek jobb.

Amúgy érdekes, a kommentem első felén rugózol, a második felében még ott egy tanács, amire nincs reakció. Mindegy is, végre nem esik, indulok is kirándulni, most hogy az autó összetörő hajlamúak úgyis gép előtt vannak :)

Kitartás.
messzi vidék A melki apátság 2019.05.12 14:26:10
Szokás Melk apátságát az osztrák Escoriálként is emlegetni, mert egyrészt dombtetőn áll és hosszú, egyenes, barokk díszítésű falai vannak, amelyek miatt a rendíthetetlenség nyugalmával uralkodik a környezete fölött; meg azért is, mert altemplomában a Habsburgok előtt itt őrgrófként uralkodó…..
"Az ülőfelület elvesztette tartását, a töltetanyag elvékonyodott. Ez okozza a huzat gyűrődését. A minőségellenőr megvizsgálta az áruházban kiállított darabot, amelyen hasonló elváltozások figyelhetők meg" - igen, oké, de talán egy 2 személyes háztartásban szolgáló kanapénak 1 év használat után nem…..
gergo 2019.04.15 12:27:18
@juhaszvik1: ha 6 évet bírt volna, akkor nem foglalkoztam volna vele, de mint írtam, 3 évesen egyszer már cserélve lett a komplett kanapé nálam is (a srác, aki kijött az Ikeától azt mondta, egyszerűbb egy teljesen új kanapét hozniuk, mintsem csak a párnákat cserélje ki), a huzatokat leszámítva hoztak egy bontatlan kanapét, a régit meg szét kellett szednem, csavarra leszámoltuk és csak úgy vitték el. A régi kanapé szétszedése, várakozni a szállítókra, tételesen leszámolni (alátétre is!), majd összerakni az új kanapét fél napos elfoglaltságot jelent minimum, ezért nem volt kedvem megint eljátszani a már cserélt kanapéval újra. Helyette lett a szivacs levágatva, amiért meg autózni kellett, szóval arra is ment az idő/pénz, de legalább azóta a kanapé a tízenpárezer forint ráfordítással újra használható (mert nem a párna szivacsa kapja a törést a rugalmasságot adó fémszáltól, hanem az extra szivacs)
Lakásvásárlás előtt állsz, és a hatalmas kínálattól már azt sem tudod hová kapd a fejed? Mindig elfelejtesz valamire rákérdezni vagy attól félsz, hogy valami fontos nem jut az eszedbe, amikor lakásnézőbe indulsz? Most összeírtuk azokat a kérdéseket, amiket feltétlen szegezz neki a tulajdonosnak!..
gergo 2019.04.05 17:23:03
@Pécsi bölcsész: ha szegény vagy és évekig tart összerakni az önrészt, akkor muszáj kompromisszumot kötni. Megveszed kutyaugatással együtt, elmész utána a jegyzőhöz, majd kérsz birtokvédelmet, vagy közgyűlésen határozatot hoztak a kutyatartásról. Kis munkával gyorsan el lehet tüntetni a zavaró kutyát.

Persze egyszerűbb nem megvenni emiatt egy amúgy jó lakást és fizetni havi 150e forintot albérletre.
gergo 2019.04.05 17:25:22
@Buchhalter: persze, lehet várni is, a következő válságra, ahol bezuhanhat a lakások ára.
Addig albérlet vagy kisszoba anyuéknál..
Ha azt mondjuk, hogy Nápoly és a tenger, akkor mindenkinek a következő színes, szélesvásznú tájpanoráma jut az eszébe (tipikus turistafotó, ezerszám van ilyen a neten, a Tojásvár tetejéről készült, ez van): Na ja. Ebből tehát levonható az a következtetés, hogy a város lakossága és a tenger közeli…..
gergo 2019.04.05 15:03:29
Tavaly kétszer volt szerencsém Nápolyban járni (meg a környéken, autóval)

Ha strandra vágysz, Campania megadja neked, csak el kell hagyni a várostáblát észak felé, végig homokos a part legalább 60km hosszan, onnantól már Lazionak hívják, de a homokos tengerpart nem változik.

Én így láttam Nápolyt ősszel:

indafoto.hu/ppgergo/napoly_campania_2018_osz

Genovában karácsonykor voltam, ott a régi kikötőt és a belvárost leszámítva egy iparváros, bár tény, hogy nekem Genova (és az olasz riviéra) jobban tetszett, mint Nápoly és környéke (egyszerűen kevésbé koszos).

Genovát ilyennek:

indafoto.hu/ppgergo/genova_2018_december

A Riviérát meg ilyennek (bár Genovától nyugatra még nem raktam fel a képeket)

indafoto.hu/ppgergo/olasz_riviera_2019_januar

Ha valaki pancsikálni szeretne, annak meg elég elmenni eddig és megspórol egy rakás pénzt-időt:

indafoto.hu/ppgergo/jesolo_2018_oktober
Károsíthatja az asztmások, a szénanáthások, más allergiás megbetegedésekre hajlamosak egészségét a beltéri ruhaszárítás. A szobában száradó ruhák ugyanis akár harminc százalékkal is megemelhetik a páratartalmat, ami súlyos következményekkel járhat. A párás környezet kedvez a poratkák és a…..
Minden utazásom hosszas előkészületeket igényel. De hogy étlapot is terveztem volna, na, olyan még nem volt. Íme a bizonyíték:  Majdnem az összes helyre eljutottam, majdnem mindent megkóstoltam, jöjjenek tehát az ajánlatok!..
A Magyar Madártani Egyesület szóvivője, Orbán Zoltán drámai bejelentést tett szerdán az M1 csatornán. Véleménye szerint, ha nem történik jelentős változás, 2020-ra eltűnhetnek hasznos kis madaraink, a fecskék Magyarországról. Számuk oly drasztikusan csökkent az utóbbi években, hogy ez a lehetőség…..
Pest megye lakossága 2011 és 2017 között 54 ezer fővel nőtt. A főváros környékén rengeteg az ingázó. A legtöbb helyen autóznak az emberek, jóllehet egyetlen útvonal elérhető csak. Északi irányban elég a 11-esre gondolni, amit képtelenség kikerülni. Marad a MÁV vagy bármilyen buszjárat. Persze…..
Na egy újabb rákfenéjéhez érkeztünk a magyar autósoknak, majd a kommentekben ti elmondjátok, hogy külföldön is ennyire hülyék az autóvezetők? A követési távolság számomra olyan dolog, amit pont a legkönnyebb betartani. Oké, néha elbambulsz, és közelebb mész egy autóshoz, de amúgy miért nehéz…..
gergo 2019.01.30 16:19:20
@Behajtó70: várj, segítek, hátha magadtól nem megy : "Tudom, mit keresek a külsőben 110-l az autópályán napközben"

Remélem az értelmezés menni fog. Semmi baj, nincs harag, elnézve.
gergo 2019.01.30 19:22:45
@csárlszbrunzol: Olvasd végig kérlek a teljes mondatod, mégegyszer, de most lassabban hogy meg is értsd, mi van leírva. Most is annyira igyekeztél, hogy vicceskedésből párszor sikerült mellégépelni.
gergo 2019.01.31 13:17:23
@csárlszbrunzol: akkor kifejtem bővebben (munkaidőben nem mindig van lehetőség ezer mondatban kifejteni a dolgokat, a mondatok belső kohéziója szerintem eléggé érthetővé tette, mindegy)

Szóval tömören: a jellemzően fiatalabb és erősebb személyautókkal a Szlovénok nagyobb tempót tartanak pályán, mint Magyarországon - szerintem. Érzésem szerint több a diesel, mint a benzines autó, pályán mindenképpen.
Ettől függetlenül nem villogósak, de tolni letolnak hamar ha lassabb vagy. A külsőben a forgalom miatt jellemzően csak a furgonok (110 körül) míg a kamionok haladnak (90), ezért van az, hogy ha leelőztek, hamar visszamegy a belsőbe, mert személyautóval 130 vagy fölötti tempót tartanak átlagban. Kivéve ott, ahol alagutak miatt kint van a korlátozás (80 vagy 100) ott mindig annyival is mennek, mert jellemzően az alagutak kijáratához teszik a mozgó traffipaxot és viszonylag drága a büntetés.

Remélem így már érthető.
Nemrég jöttem haza Ausztriából, s még az odafelé úton rögtön a határ után mögém érkezett egy P-s rendszámú BMW szabadidő-autó. Egy huszonéves srác vezette, mellette a szőke barátnője, az autón tetőcsomagtartó. Minden együtt volt tehát egy klasszikus tahó BMW-s sztereotípiára, s a sofőr nem is…..
gergo 2019.01.28 14:13:52
@TheSaurus: évi két hónapot vagyok átlag Olaszországban, szerintem nem ennyire rózsás a helyzet. Ezerrel a seggedben állandóan (teljesen mindegy, hogy milyenek az út/látási viszonyok), dupla záró csak jelzésértékű, ahogy a sebességet is csak a kis literes pandákkal tartják be. És minden kanyart levágnak a hegyi szakaszokon.

Bármilyen más, ennél komolyabb géppel az 50=70, de néha 90 lakott területen belül. Ezért szoktam azt, hogy a legnagyobb hülyét magam elé engedem és én tapadok rá, hogy ha büntetnek pl gyorshajtásért (jellemzően szemből mérnek), akkor csak őt.
Az elmúlt időszakban többször is írtunk a Budapest-Hatvan vasútvonalon várható idei közlekedési káoszról, azonban magáról a rekonstrukciós projektről eddig kevés szó esett. Pedig volna miről beszélni, hiszen van baj, és nem csak az, hogy helyben felújítás történik érdemi hasznok nélkül (ahogy…..
gergo 2019.01.24 20:12:47
@Budapest HBF: Te írtad "Tura állomás pedig teljesen megszűnik (további -3 vágány)" illetve "A turai vágányhálózat felszámolásával egy 10 km hosszú állomásköz jön létre, ami a zavarok kezelését tovább nehezíti"

Nekem ebből az jön le, hogy Turán nem áll meg a vonat (vagy az állomás megszűnése nem ezt jelenti?), ezért a szomszédos megállót kell használni, ha nem autóval akarok feljárni Budapestre.
  Most egy eltérő témáról szeretnék egy kis összefoglalót elétek tárni. Ebben a jelenlegi magyar közlekedési kultúra mélységeit szeretném feltárni. Mivel elég sokan vagyunk autósok, ezért úgy gondolom elég sokunkat érint a lenti problémák halmaza. Én budapesti vagyok és…..