Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Gubán Miklós

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Start - Cél: Udine - Bécs -Budapest   Hát most már valóban itt a vége, robog a vonat velünk Bécs felé, majd Bécsből haza. Az út csodálatos. Jól szervezett, jól átgondolt, jól jelölt. A szakaszok teljesíthetők, vannak komoly erőfeszítést igénylők, és vannak pihentetők. Az út minősége…..
Start: Isola Volpera Cél: Udine Napi távolság: 54.43 km Össz. távolság: 547.04 km Szállás: Affittacamere Via Melegnano http://www.booking.com/Share-tvtmcV   Reggel kényelmesen készülődtünk, hisz bőven volt időnk, ismertük az utat visszafelé Udinébe. Kicsit időztünk az Aquileia-i romoknál,…..
Útvonal: Isola Volpera - Grado - Isola Volpera Napi távolság: 15.1 km Össz. távolság: 492.61 km Szállás: Camping Paradise Island http://www.campingisoladelparadiso.com/   Reggeli után bekerekeztünk Gradoba, hogy kicsit jobban megismerjük a várost. Tegnap észre sem vettük, hogy milyen…..
Start: Udine Cél: Grado Napi távolság: 66, 9 km Össz. távolság: 477, 51 km Szállás: Camping Paradise Island http://www.campingisoladelparadiso.com/   Ma is 9 után kicsivel indultunk, de már Grado belvárosában ebédeltünk. Az út szinte végig sík, lehet nyomni a pedált:) Meglepő, hogy itt a…..
Start: Gemona Cél: Udine Napi távolság: 63.38 Össz. távolság: 410.61 Szállás: Affittacamere Via Melegnano http://www.booking.com/Share-tvtmcV   Ma igazán elköszöntünk az Alpoktól. Nagyon érdekes volt látni, hogy szinte hirtelen véget érnek a hegyek. Ha balra néztünk zord csúcsok, ha jobbra…..
Start: Villach Cél: Tarvisio helyett Camporosso Napi távolság: 44.52 km Össz. távolság: 278.23 km Szállás: Hotel e Ristorante Spartiacque http://www.hotelspartiacque.com/   Már teljesen hozzászoktunk a reggeli lustálkodáshoz, de ma már fél 10 körül elindultunk. :) Az első 20 km-t gyorsan…..
Start: Tarvisio helyett Camporosso Cél: Gemona Napi távolság: 69.30 Össz. távolság: 347.53 km Szállás: Ai Pioppi Camping https://www.aipioppi.it/   Hát a jószerencse továbbra is velünk van. Éjjel akkora viharra ébredtünk, hogy ihaj. :) Kicsit kellemesebb egy hotel szobájában hallgatni a…..
Start: Draufluss Camping, Spittal Cél: Villach Napi távolság: 45.3 km Össz. távolság: 233.71 km Szállás: Camping Seehof https://www.campingseehof.at/   Este a sátrunkat kb. 2 méterre vertük fel a Drávától, így a szokásos vizes reggelre ébredtünk. Ráadásul a szomszéd lakókocsis kutyája…..
Start: Camping Vierthaller Cél: Bad Gastein Napi távolság: 53,00 Össz. távolság: 129.5 km Szállás: Erlengrund Camping https://www.kurcamping-gastein.at   Az éjszaka csendes, nyugodt volt, csak brigás párok voltak körülöttünk, akikkel egy ritmusban feküdtünk keltünk. Mindenki lustálkodott…..
Start: Erlengrund Camping, Bad Gastein határában Cél: Spittal an der Drau Napi távolság: 58.91 km Össz. távolság: 188.41 km Szállás: Draufluss Camping   Éjjel esett, így megint nagyon vizes reggelre ébredtünk. A masszív felhők lábai a köröttünk lévő hegyeket taposták. Újra 10 óra körül járt…..
Start: Salzburg Panorama kemping Cél: Pfarrwerfen Napi távolság: 68.56 km Össz. távolság: 76.5 km Szállás: Camping Vierthaller https://www.camping-vierthaler.at   Tulajdonképpen a kempingtől már rajta voltunk az Úton, de mivel a túra a Mozartplaz-tól indul, bekanyarodtunk kicsit gyönyörködni…..
Start: Budapest Cél: Salzburg 7.94 km bringa, a többi vonat :) Szállás: Camping Panorama Stadtblick   Hát újra úton. Juhééé. :) Az idén az Alpok - Adria kerékpárúton tekerünk. A kezdőpont Salzburg, a cél az olaszországi Grado, ahol az Adriai-tenger partján pihenjük ki az út…..
Az idei nyáron az Alpok - Adria kerékpárúton tekerünk. Megszületett az elhatározás, elkezdtük az előkészületeket. Mozart szülővárosából, Salzburgból indulunk, és az olaszországi Grado tengerparti városkája lesz cél. Átszeljük az Alpokat, majd a túra legmagasabb pontjától, Bad Gasteintől…..
El Camino két keréken Pakolás 2018.11.17 15:16:36
Mi szükséges egy hosszú, akár egy hónapos útra? Mit vigyünk magunkkal? Hogyan pakoljunk? Mi ezt így csináljuk...
Napi táv: 0 km Össz: 1056,97 km Indulás: Santiago Érkezés: Budapest Szállás: Otthon   Újra itthon. Drága barátaink, ismerőseink, követőink. Itthon vagyunk. Mi tele élménnyel, energiával, feltöltődve, megerősödve. A drótszamaraink kicsit leharcolva, egy alapos karbantartás rájuk…..
Napi táv: 13,34 km Össz: 1056,97 km Indulás: Santiago Érkezés: Santiago Szállás: Santiago Reptér   Ember tervez... A santiagoi kemping mellett van egy nagy pláza, sport és kerékpárüzletekkel. Még az indulás előtt szépen kitaláltuk, hogy reggel kérünk két dobozt, szépen becsomagoljuk a…..
Napi táv: 91,94 km Össz: 1043,63 km Indulás: Estorde Érkezés: Santiago Szállás: Camping as Cancelas    Hajnalban esett egy kis eső, így nem indultunk el korán, megvártuk amíg a sátor kiszárad. Már jóval elmúlt 10 óra mire kigördültünk a kempingből. Az utunk elején elnéztünk egy leágazót, kb…..
Napi táv: 0 km Össz: 951,69 km Indulás: Estorde Érkezés: Estorde Szállás: Caming Ruta Finisterre   A mai nap az abszolút pihenés napja. Kicsit borús volt a délelőtt, így sétáltunk a környéken. Megnéztük a szomszéd falut. 3 ház és 3 hórreo az egész. Délután szunyókáltunk, lenéztünk partra,…..
Napi táv: 40,19 km Össz: 951,69 km Indulás: Estorde Érkezés: Estorde Szállás: Caming Ruta Finisterre    A Finisterre-szirtfok kb. 10 km-re van a kempingünktől, így egy kényelmes reggeli után nekivágtuk. Nagyon furcsa volt csomagok nélkül kerekezni, a pillekönnyű bringákkal. Az út szinte 3…..
Napi táv: 37,38 km Össz: 911,5 km Indulás: Muxia Érkezés: Estorde Szállás: Caming Ruta Finisterre     Reggel a gyalogos zarándokok már 6 óra előtt mozgolódtak, és hétkor már mind elindultak. Mi és egy másik bringás pár még fél kilencig szunyókáltunk. Ekkor már finoman ugyan, de lassan…..
Napi táv: 77,35 km Össz: 874,12 km Indulás: Santiago Érkezés: Muxia Szállás: Albergue Bela Muxia   Reggeli után újra útra keltünk. Természetes volt, hogy jókora kitérőt tettünk, hogy átkerekezzünk a katedrális előtti téren. Ez olyan nekünk, mint egy mágnes. Kemény tempóban tekertünk, egész…..
Napi táv: 5,41 km Össz.: 796,77km Indulás: Santiago Érkezés: Santiago Szállás: Camping as Cancelas       Reggel kényelmesen ébredtünk, majd lementünk a Szent Jakab-katedrálisba a déli misére. Sajnos a főkapun nem lehet bemenni a templomba renoválás miatt. Minden délben a zarándokokért…..
Napi táv: 62,85 km Össz. : 791,36 km Indulás: Alba, A Cendora... Érkezés: Santiago Szállás: Camping as Cancelas   Reggel korán elhagytuk a kísértethotelt. Nagy előnye volt a korai indulásnak, hogy teljesen kihalt volt minden, jól haladtunk. Nagyon lassan ébred itt minden, még a kakasok is…..
Napi táv: 55,54 km Össz. : 728,51 km Indulás: Vigo Érkezés: Alba, A Cendora Szállás: Hotel Restaurante Corinto   Vigo igen nagy város, hosszan elnyúló beach-csel, melyet már kora reggel birtokba vesznek a futók, a sétálók. A parton reggeliztünk, de nem volt bátorságunk megmártózni a vízben. A…..
Napi táv: 39,6 km Össz. : 672,97km Indulás: A Guarda Érkezés: Vigo Szállás: Camping PLAYA - Samil   Reggel lassan, lustán keltünk, mint a nap. Az óceán felett vékony felhőréteg lebegett, mely megmaradt szinte egész nap. A füvet, a sátrat vékony harmat, páraréteg fedte. Még 9 órakor is álmos,…..