Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ica és Miklós

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki azért olvas(s)(t)a a blogot, mert készül Az Útra, összegyűjtöttem pár dolgot, amit tapasztaltunk. Szemezgess belőle! Amit semmiképp ne hagyj otthon!: Magas faktorú napvédő krém és ajakápoló! Nagyon fontos! Napszemüveg. A harmadik napon már úgy néztem ki, mint egy bagoly. Az orrom piros, az…..
Napi táv: 8,3 km Össz. km: 1059,83 km Start: Santiago de Compostela End: Útban hazafelé... Reggeli után visszamentünk az óvárosba. Újra meghatódottság szorongatta a lelkem. Most éreztük, hogy vége a MI CAMINONKNAK. Egész nap volt időnk tekeregni Santiagoban, mivel csak este hatkor indult a buszunk.…..
Napi táv: 85,56 km Össz. km: 1042,53 km Start: Finisterre End: Santiago de Compostela Reggel elbúcsúztunk az óceántól és elindultunk vissza Santiagoba. Előttünk ~ 3000 km. áll, melyből még 80-85 km. tekerés. Furcsa volt ismerős úton tekerni, ismerős tájak, ismerős hegyek és völgyek között járni.…..
Napi táv: 22,22 kmÖssz. km: 956.97 kmStart: Finisterra - 7 kmEnd: Világvége! Éjjel, mikor megérkeztük, már semmit nem láttunk, igaz, hogy nem is nagyon nézelődtünk. Sátorverés és zuhanyozás után azonnal elaludtunk mindketten. Reggel, amikor felébredtünk, csak ámultunk, hogy milyen szép fekvésű a…..
Napi táv: 88.57 kmÖssz. km: 934.75 kmStart: Santiago de CompostelaEnd: Finisterra - 7 km. Reggel még nem tudtuk, hogyan tovább. Tájékozódtunk, hogy tudunk visszajutni Saint Jean Pied de Portba az autónkhoz. Úgy döntöttünk a buszos utazást választjuk. Összepakoltunk, kitekertünk a…..
Napi táv: 63.91 kmÖssz. km: 846.18 kmStart: MelideEnd: Santiago de Compstela Jól aludtunk a zarándokszálláson, így reggeli után frissen indultunk. Szép, dimbes-dombos vidék, az út is hasonló, egész végig fel-le, fel-le. Aszfalt, murva, földesút, minden játszik. Egyre több az ember. Olyan 15 km…..
Napi táv: 85.90 kmÖssz. km: 782.27 kmStart: A BalsaEnd: Melide Reggel nehezen indultunk, az első órában mindössze 3 km-t tudtunk megtenni. Déletőtt volt egy kis holtpontunk. Délután aztán túlestünk rajta, begyorsultunk, este 9-ig tekertünk. Ez a szakasz is egy "kissé unalmas" volt, egyedül…..
Napi táv: 66.85 kmÖssz. km: 696.37 kmStart: CacabelosEnd: A Balsa Ezen a zarándokszálláson nagyon jót aludtunk. Korán, nyolc óra körül indultunk, mert tudtuk, hogy ez egy nagyon kemény nap lesz. Újra hegyek. 500 méter tengerszint feletti magasságról 1332 méterre emelkedtük, aránylag rövid táv…..
Napi táv: 73,79 kmÖssz. km: 629,52 kmStart: AstorgaEnd: Cacabelos Reggeli után kicsit körbetekertük Astorgát, ami szintén egy igazgyöngy, itt is el lehetne tölteni pár napot, de az út tekereg előttünk, menni kell.: ) Keményen kezdődött a nap, 860 m-ről 1500 m-re emelkedtünk kb. 22 km alatt, közben…..
Napi táv: 98.12 kmÖssz. km: 555.73 kmStart: Calzada del Coto után kb. 10 kmEnd: Astorga, albergue Gyönyörű volt a ma reggel! Ilyen napfelkeltét még soha nem láttam. Enyhe szellő fújt, néha végigsimította a búzamezőt, aranyfényben hullámzott, ragyogott az egész határ. Nagyon szeretem a reggeleket!…..
Napi táv: 90,14 kmÖssz. km: 457.61 kmStart: Punte Firero 8.30 óraEnd: Calzada del Coto után kb. 10 km-re. Egy forrásnál. Ez a szakasz egy kissé "unalmas" sík vidék, ameddig a szem ellát búzamező vagy napraforgó. Az út kb. harmadán közvetlenül a gyalogút mellett, aszfaltúton tudtunk haladni, így…..
Napi táv: 76.60 kmÖssz. km: 367.47 kmStart: Szántóföld Burgostól kb. 20-25 kmEnd: Punte Fitero 20.05 óra Nagyon jó éjszakánk volt a szántóföldön. Az ember már el is felejti milyen a tökéletes csend. Reggel szalmából rakott fotelban falatozni a sajtos-sonkás bagettet, kortyolgatni a tejeskávét,…..
  Napi táv: 87.05 kmÖssz. km: 290.87 kmStart: Sotés 8.20 óraEnd: Szántóföld Burgostól kb. 20-25 km 21.30 óra Ma nagyon jól tudtunk haladni, szinte végig emelkedik, de tekerhető. Santo Domingo de la Calzada után Granónban álltunk meg ebédelni, sziesztázni. Granon is mint annyi kis falu,…..
Napi táv: 66.86 kmÖssz. km: 203.82 kmStart: Irache, camping 8.48 óraEnd: Sotés - egy mini albergue kertje Nem tudom, hogy a csapból folyó bor, vagy a szomszéd kislány esti koncertje volt ránk valamilyen mágikus hatással, de elhatároztuk, hogy búcsút intünk a gyalogos útnak. Elég volt a murvából…..
  Napi táv: 45.43 kmÖssz. km: 136.96 kmStart: 8.30 Cizur Menor után, szalmabálák árnyékából:)End: Irache camping 18.30 Nagyon szeretem a reggeleket. Későn kel a nap, az első sugarak ébresztenek. Körül ölel a csend, a nyugalom. Már rutinosan bontjuk a tábort, mindennek pontosan tudjuk a helyét a…..
Napi táv: 64.29 km (Pamplónai városnézéssel.) Össz. táv: 91.53 km Start: Rochesvalles, 9.15 óra End: Cizur Menor után, szalmabálák árnyékában. Reggel későn indultunk, így is kicsit nedvesen csomagoltuk el a sátrat. Reggelire még az útra csomagolt szendvicset pusztítottuk el. Egy könnyű, gyors…..
Napi táv: 27.24 kmStart: Saint Jean Pied de Port, 9.00 óraEnd: Rochesvalles, 19.00 óra Hajnali kettő körül érkeztünk Saint Jean Pied de Portba. Szinte azonnal megtaláltuk a házat, ahol az autót szeretnénk hagyni. Gyanús volt, egy átlagos családi ház, teljes sötét, csend, minden zárva. Nem volt mit…..
Azt gondoltam, hogy a legegyszerűbb dolog a vonatjegy megvásárlása lesz. Nagyot tévedtem. Mint kiderült, a bringa szétszerelése nélkül vonattal nem lehet eljutni SJPP-be. A TGV-n csak szétszerelt állapoban lehet a drótszamarat szállítani. Ez két dolog miatt is aggasztó. A feldarabolás után össze is…..
Elhatározás Elhatároztuk, hogy végigmegyünk. Végigmegyünk az Úton Miklós és én. 35 éve vagyunk együtt, és idén júliusban csak ketten, önmagunkra utalva megtesszük az Utat, az El Caminot. Na nem gyalog, annyira nem vagyok bátor. Két keréken vágunk neki. Caminós ismerőseim szemében látok egy kis…..