Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maximum

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületekben történik, ezen belül a legnagyobb részarányt a lakóépületek képviselik. Ezért hazánk energiafogyasztása jelentősen csökkenne, ha kihasználnánk az épületeink felújításában rejlő lehetőségeket. Úgy is mondhatjuk, hogy bármilyen…..
maximum 2020.02.22 18:21:43
Nem lesz népszerű amit most írni fogok !

A témában érintett lakóépületek döntő része olyan műszaki állapotban van, hogy nem felújítani , hanem bontani kellene. Egy másik része még talán megérne egy korszerűsítést de a tulajdonosai nem tudnak semmilyen költséget sem vállalni,örülnek ha megélnek így. Az államnak sem kifizetődő ezeknek a vályogból tömör kisméretű téglából B30-as blokkból és ikersejt téglából épült, vízszigetelését ha volt már régen elvesztett, aljzat és födém szigeteletlen , palatetős, favédelem nélküli, egy két ember által lakott családi házra egy fillért sem költeni.
Hasonló a helyzet a paneleknél is. A dán és szovjet házrendszerekkel felépült ma már vegyes tulajdonú több száz lakásos sorkatonák által ellenőrizetlenül felépített betonpanelek mai lakói sem tudnak annyi pénzt összegyűjteni közös költségből, hogy ha még egyet is értenének(ami szinte lehetetlen !)hogy egy átfogó korszerűsítést finanszírozni tudjanak. Több lakó már hitelképtelen tele van adóssággal, a közös költséget sem fizeti.
Ezek az épületek a kihalásra várnak, hogy átadják a földterületüket egy mai anyagokból, korszerű rendszerekkel megépülő új épületnek.Azok a kisebb többlakásos 3-4 szintes társasházak pedig ahol kisebb a lakóközösség és egyezségre jutnak azok akik elvégzik ezeket a korszerűsítéseket.A döntően vidéki falvak, kisebb városok 50-100 éves lakóházaival nem kifizetődő foglalkozni. Hacsak nem veszi meg ma egy új tulajdonos aki saját pénzén fogja átalakítani.

Ebben a témában tiszta vizet kellene önteni a pohárba. Azok akik teljesen elhanyagolták a régi lakóépületeket, soha semmit sem javítottak meg időben, a nagyobb kár elhárítása érdekében, miért várnák ma a közösség segítségét? Az ő épületük elértéktelenedik, és idővel átadja a földterületét valami újabbnak.

Nincs más megoldás ezt el kell fogadni !
maximum 2020.02.23 12:16:32
@eßemfaßom meg áll: Részben igazad van, de amint kiteszed a lábad egy egy városból ez az összeg mesésnek és elérhetetlennek tűnik. (hacsak nem a csecsemőket is számítva a 3,6 milliós minden magyar megtakarítására gondolsz .
Egyre többször hallható az építtetőktől új építésnél vagy felújításnál az a kívánság, hogy azért telepítenének hőszivattyú + napelem rendszert, mert szeretnék “lenullázni” a hőszivattyú alacsony áramfogyasztását. Előzőnél sokkal gyakrabban merül fel az, hogy fűtsünk árammal - tudva azt, hogy még…..
Van egy egészen különleges város, ahol sikeresen nemet mondtak a multiknak, és a nagy közértláncok helyett inkább a helyi termelők szerveztek maguknak szupermarketet. És ráadásul milyen jót!..
maximum 2019.07.29 13:38:28
@acycloren: Szia ! igazad van , én azt látom amikor járom a vidéket, hogy minden udvarban van valamilyen régi munkagép ami rohad az esőben, Mindenkinek kellett a közös vagyonból de azt nem látták hogy összefogás nélkül nem tudnak eredményt elérni.
Én egyébként multiknál dolgoztam 2000 után először Cora, majd Auchan volt a munkáltatóm. Bár nem kereskedelmi területen hanem az üzemeltetésen dolgoztam láttam hogy sokszor nem a multin múlik a hazai termékek, kézműves termékek hiánya. Gondold el ha te kistermelő vagy tudsz e napi rendszerességgel szállítani 500kg kecskesajtot például. Ennyi is lehet a napi eladás mennyisége. A mennyiségi igény is akadálya az áruházi megjelenésnek. Ezen kívül ahogy itt mások is írták ,nincsigény a drágább árfekvéső termékekre tömegesen. Csak beszélünk róla, de nem tartjuk el ezeket a termelőket.
Hosszabb szünet után hatalmas adaggal, több, mint 5500 képpel frissült a fortepan. Van benne vasúttörténet, első világháború, tánc és 1945-ös Vörös Hadsereg is, szóval ömlesztve mindenféle. Én pedig ismét a budapesti képekből válogattam egy adagot, íme. (Az azonosító számra kattintva a kép nagyban…..
A váltónak a kapcsoló bovdenjének a faudifeje el tud törni és nem lehet váltani csak lötyög egymagában. Az új már módosított! Na a kicserélése nem semmi cirka 6 óra. A két első ülést; a két első szőnyeget; a középkonzolt ki kell szedni. Ja és ha könnyebben akarsz dolgozni…..
Az építkezéssel kapcsolatos folyamatok 2016. decemberében indultak meg, azóta gyakorlatilag csak pénzt költöttem, de érdemi változás nem történt / látható változások nem történtek, egészen idáig. Jelentem alásan, vízóra akna " is on", várjuk a vízügyeseket. Az első építkezőknek előre szólok,…..