Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avejoe

6 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kedvenc mókamesterünk megszólalt!!! Reggel az M1-en mindent megmagyarázott. Engem teljesen meggyőzött, hajrá Széll Kálmán, hajrá Orbán Viktor! Elképesztő ez az ember ... "A reformcsomag lezárásaként felsoroltak egy 26 pontos akciótervet, amelyek konkrét intézkedéseket,…..
Újabb állomásához érkezett a Nemzeti Toll Road Show. SkiccPali ezúttal a Veszprém megyeieket kápráztatta el ékesszólásával, bennem pedig lassan megérik a gondolat: én tulajdonképpen örülök neki, hogy ez a nímand lett a köztársasági elnök. Igaz, az alkotmányt nem érti,…..
A tavaly év végén életbe lépett, új Facebook profiloldal-dizájn nagy visszhangot váltott ki a felhasználók és a szakmabeliek körében. Az új felület legszembetűnőbb változtatása a rövid összefoglaló az illetőről (hol dolgozik, mikor született, milyen nyelven beszélt, stb.),…..
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
A kereskedelemben, csakúgy, mint oviban és általánosban, ami ragad az tapad. Gondolta olvasónk, VV, aztán nagyobbat csalódott, mint a fideszes alkotmánybíró. VV Iphone 4-est szeretett volna, amit a T - díjcsomagtól függően - 29900 forinttól ajánlott. Olvasónk ki is választotta az…..
Szeretjük a tényeket. Minden tudás adatokkal kezdődik, melyekből azután összefüggéseket értünk meg és érveket gyártunk. Vizuális típusként sokkal könnyebben jegyzünk meg olyan adatokat, tényeket, amelyek grafikus ábrázolást kapnak. A grafikonok és infografikák segítenek…..
Bizonyára a válság miatt becsődölt eredeti építtető emberei spóroltak ki néhány elemet a luxusárban szórt Duna Terasz épületeiből. Így történhet, hogy időről-időre beázik és olyankor lepihen a lift. Ez főleg pénteken vicces, amikor egész hétvégén nincs szupport. Máshol…..
avejoe 2010.10.01 23:31:27
@enamel: lehet, de itt meg csak a közös költség 200.

Amúgy a levélből az jön le, hogy az illető tulajdonos, nem bérlő.

Egy misi négyzetméterárú lakásnál nem jellemző az alacsony hiteltörlesztés, sem az alacsony bérleti díj.

Amúgy pedig, hogy utálnád? Ízlések és pofonok, én speciel nem rajongok érte amikor szeretnék aludni, de a szomszédban kefélnek mint a nyulak, és rezeg a fél ház :)
1 Főtáv áldozat dühös, nem meglepő módon. Házuk tavaly nyáron állt át a saját mérőórás távfűtésre, ugyanazon okból, mint annyian előttük: úgy érezték, a cég sorozatosan átveri őket. De hiába a szerződés, a Főtáv több, mint egy év alatt sem volt hajlandó…..
  A jó pap is holtáig tanul. Nos eddig szokták csak idézni, de a teljes közmondás: ... és mégis hülyén hal meg. Hinni, vagy egy kicsikét gondolkozni? Állítólag már 440 000 ember volt a  ScienNet "vásárlói klub" tagja, amikor a hatóságok felléptek ellene és lehetetlenné…..
Lehet szlovák rendszámmal autózni és Szlovákiában is adózni. Ügyesek vagytok.Adót nem akartok fizetni (ide), de az állam szolgáltatásai (ingyenes óvoda, iskola) jól jönnek.Nincs ezzel gond, csak akkor a gyerekeiteket inkább Szlovákiában járassátok óvodába és iskolába.Talán…..
avejoe 2010.02.01 10:08:54
@drazsé: becslésekre lehet alapozni, a gond az, hogy semmi nem garantálja, hogy a most adóelkerüléssel játszadozók levetik patkánybundájukat, és visszatérnek az adórendszerbe...
Emiatt viszont egyrészt az elvonást még nehezebb számukra is elfogadható szintre csökkenteni, másrészt az egész lépés kockázata még nagyobbá válik.
avejoe 2010.02.01 10:24:15
@Zz_: ja, és még valami: Ha a német állam, akár csak fű alatt is megveszi ezt a listát, a rajta szereplők tökét úgy megszorogatják, hogy egy életen át fognak tőle visítani.

Itt egy ilyen lista tagjai fejsimogatást kapnának, jólvanügyibügyikvoltatokcsakígytovábbhanekemisattokalóvéól.
avejoe 2010.02.01 10:34:53
@drazsé: az eva szerintem meg a lehető legjobb példa a törvényes adóelkerülésre.

De az is igaz, hogy így legalább valamennyi bevétele van az államnak, nem csalják el az egészet, amit az eván keresztül befizetnek.

Olyan kormány meg nem lesz, amelyik ezt egy tollvonással megszüntetné, hiszen nem lövik főbe a fejőstehenet...

Bevétel/kiadás: Na igen, lehet csökkenteni a kiadást, ez is egy módszer. Viszont ha ezt alkalmazod első lépésként, csak azt éred el, hogy az adóelkerülők azt fogják visítani: "Minek fizessek legálisan, ha az illegálisból is elvan az állam, mint a befőtt?"
Újabb magyar síelő sérült meg súlyosan, ezúttal Szlovákiában a Chopok déli oldalán - értesült a www.sítv.hu.Szerencsés János, a kassai főkonzul tájékoztatása szerint január 25-én délután hívták a Szlovák Hegyimentő Szolgálatot egy 32 éves magyar fiatalember…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
avejoe 2010.01.25 20:48:55
@HRita: Tudod az iróniának van egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy írásban nagyon nehéz átadni...

Amúgy pedig, gyanúm szerint el sem tudod képzelni, hány csaj rohangászik halálosan komolyan gondolva, amiket leírtál....
Eddig sem volt könnyű hitelhez jutni, de mostantól szinte lehetetlen lesz. A hitel jellegéből adódóan közép- vagy hosszú távú program, de vannak bizonyos hiteltípusok, amelyekkel jobb élethosszig tervezni. A hitelnek sok országban (így Magyarországon is) szociális funkciója van,…..
avejoe 2009.12.28 18:18:13
@magyalka: nehogymár elkezdjelek sajnálni a költségek miatt, ó, szegény kizsákmányolt kisvállalkozó...

Adózni azt nem, költségek miatt rinyálni, azt igen. Na szép, mondhatom.

Fogd fel a költségeket adónak. De a szemellenzőt is le kéne dobni: Amit te költségként kifizetsz a könyvelőnek, jogásznak, meg korrupciós céllal, az pont az az összeg, amivel változtatni lehetne országos szinten, de ezt persze le se szarod...
avejoe 2009.12.28 18:23:26
@Noname Cowboy: Ezzel nem értek egyet, az államnak nem lehet érdeke az, hogy kínlódásra kényszerítse az embereket a megélhetésükért. Hosszú távon pl az egészségügyön át előbb utóbb az állam megfizeti ennek az árát.

Amit írsz, az kb egy diktatórikus rezsim képe, akár jobb akár baloldalra is tesszük.

Normális, fenntartható gazdasági környezet sosem alakul ki, ha mindenki kényszerből dolgozik.
Magyaridióta Anyaszomorítók 2009.12.03 09:40:00
Aki világéletében utálta vagy lenézte az iwiw-et, az jelen poszt elolvasása helyett nézzen meg egy japán csajt, esküszöm, jobban jár. A magam fajta nem igazán testesíti meg az iwiw tulajdonosainak célcsoportját, mert ottani jelenlétem kizárólag arról szól, hogy egy helyen tudjam…..
Szombat, gyönyörű nap! Még jó, hogy tegnap előre dolgoztam mára. (Igen, mára...) Ezt az előnyt sikerült a mai áldozatos, megfeszített munkával ledolgoznom. Remek. A tervezett 2-3 órai melóból alig valamivel több, mint 8 óra lett... Tulajdonképpen el kéne tiltani minden…..
Túl sok őrültséget láttunk mi már ahhoz, hogy a magyar politikai életben bármire rá merjük sütni a médiahack címkét, Az alábbi, az interneten néhány napja keringő levél mégis gyanús egy kicsit. De, ismételjük, csak egy egészen kicsit. Miért ne létezhetne tényleg az Új…..
Na tessék, nem hiába aggódtak a civilek a zsidó negyed pusztulásáért. Mint ezen a Dohány utcai lakás hirdetésén látható, kicsit megváltozott Erzsébetváros képe. Igaz még a "jó érzékkel nyúlni az utcaképhez" kategóriájába belefér a látvány, bár nem is tudom, nekem kicsit…..
Az e-felvételi szervere annyira korszerű, hogy miután döntő pillanatokban, a június 3-ai beadási határidő előtt, lefagyott, a következő hibaüzenettel riogatta a leendő diákokat: A rendszer átmenetileg nem elérhető. Az e-felvételi rendszer a ponthatárok megállapításáig és…..
avejoe 2009.06.04 10:06:13
@aneurysm: Rögzítetted a beszélgetést... Hm, és ezt jelezted a másik félnek az elején?

Vigyázz, az ombuccmanó meg a SZADESZ le fog rasszistázni! Milyenmán, mi lesz a szegény lúzer callcenteres személyiségi jogaival? Ki fog neki jogsegílyét nyújtani?

Ezért életfogytra vág a fityeszes bírósájg!

:D :D :D
avejoe 2009.06.04 10:10:07
@aneurysm: ó, télleg.

Mea clumpa, mea maxima clumpa..
Jó reggelt, dagadó pártkasszát mindenkinek! Csak emlékeztetnénk a kevésbé tájékozott fogyasztókat, hogy mától - közgazdaságilag természetesen semmivel sem alátámasztható módon - átlagosan 30 százalékkal nőnek a parkolási díjak a fővárosban. Előző mondatunk persze…..
avejoe 2009.06.02 10:40:45
@phrascarica: neked meg mindent szabad, ugye, szarházi?
avejoe 2009.06.02 10:52:53
@phrascarica: az, hogy ez az ország az olyan "nekem mindent lehet" típusú faszfejek miatt tart ott, ahol tart, mint amilyen te vagy. ez fáj.
avejoe 2009.06.02 13:17:05
@Stella motoron: aha, és ki garantálja, hogy a robogókat/bicajokat nem lopják el?
Persze, a kisebbségnek is élni köll valamibű a segílyke mellett...
ÁSÉS Brigád Körömvágás 2009.05.21 08:10:00
Férfiak bal kézzel körömvágás elsajátítás képtelenség, csipesz alkalmazása, emiatt körömélek, hegyesség kialakulása. Körömvágó ollót használó ügyesebbek, de azzal mindig köröm EGYMENETBEN levágás próbálás! Nem cakkozás így. Ha nem sikerülés, világvége gondolás…..
Persze, persze, utánacsinálni nem szabad, pedig olyan egyszerűnek tűnik, ahogy a súlypont szép ívet követve repül, a vektorok átsiklanak egyik kerékről a másikra. Öt nap alatt másfél millió ember látta, és valószínűleg a többségnek ugyanúgy leesett az álla, amikor végig…..
avejoe 2009.05.04 23:24:12
@dawe: Egyszerű: Nem fixi a gép, csak amikor hátrafelé halad, épp olyan tempóval teker, ahogy a racsni viszi a pedálokat hátrafelé.
No meg azért nem gyenge diskek vannak azon a gépen :)
Ma reggel Pergert egy könyves cég autója taszította kishíján a szalagkorlátnak a budapesti félkörgyűrű betonkockás-zakatolós szakaszán. Még szerencse, hogy nem olyan ijedős fajta, mert ugye kár lett volna már most kicserélni egy szinte vadiúj korlátot. Arra is felfigyelhetünk,…..