Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mdeve

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
Mdeve 2022.04.17 16:42:56
@Bandibácsi egy nick tolvaj: Gondolj bele, ha elindítanak mondjuk 100-at, a megtámadottnak muszáj mindet védenie, mert nem tudhatja, hogy melyik robban és melyik üres. Már a 70-es években kimatekozták, hogy már 100 esetén is biztosan átjut néhány, mert egyszerre a legszuperebb légvédelem sem képes mindet leszedni. Tehát csak kb. egyszerre kell érkezniük... érvényes ez oda-vissza.
„Azt mondta, adjak neki esélyt és idővel megkedvelem... de nem így működik a dolog, hiába így érzi” – Amikor a pasi színt vall az érzéseiről, a nő tapintatosan közli vele, hogy nem tud osztozni bennük. Emiatt vége egy jó barátságnak?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
Mióta határátkelés van (de legalábbis mióta a blog működik) rendszeresen visszatérő téma, hogy Nyugat-Európában magasabbak ugyan a fizetések, de a drágább ingatlanok miatt nem jobb a lakhatási helyzet sem. Vajon mennyire igaz ez a megállapítás?..
Mdeve 2021.07.30 13:28:57
@Macropus Rufus: volt egy nyugdíjas tanárom, ő mesélte előadáson astatisztikáról: ő 70 éves, az unokája 4. Az átlag a legszebb férfikor, csak az a gond, hogy egyiküknek sem lehet gyereke...

más.
egy rokon 300e Ft bruttót keres havonta, mérnökként.
Ez nagyon jó fizetésnek számít keleten és ebből élnek négyen.
A pici még nincs 3 éves, a nagyobbik ősszel iskolás lesz. Asszonyka még szinte nem is dolgozott. hány év múlva lesz önálló lakásuk/házuk ha albérletben laknak?
Mdeve 2021.07.30 13:29:04
@droid_: a környezetemben senki sincs olyan, aki legalább annyit keresne, mint a ksh szerinti átlag, pedig mind diplomás gépészek, akik napi 8 órában vakargatják a billentyűket CAD-rendszerek előtt. ez biztos egyéni szoc probléma, ugye?
Mdeve 2021.07.30 13:29:13
@SzZoole: egy boldog ország.
Abszurdisztánban lakott területen hangjelzés tilos! Ok, legyen.
A versenymotorosok is bőgethetik a városon keresztül a motort, ,,mer az jó dögösen szól'' és nem tilos!
Ehhez képest egy duda...
Magázódunk, tegeződünk, tetszikezünk, harmadik személyezünk. A protokoll és a szokások változnak, generációról generációra terjed az amerikanizálódásnak hitt tegeződés, holott - mint tudjuk - ott pont, hogy mindenki magázódik. Illetve hát: második személy többesszámazódik. Vagy inkább a Rexed-féle…..
Mdeve 2021.07.26 12:30:55
@A Joda visszatér:
A tatának felesleges volt a nyálát csorgatnia.
Az ilyen tini korú lányokat szerintem csak akkor kell félteni, ha apahiányos környezetben nőttek fel, függetlenül a család létszámától (apával is lehet apahiányos a környezet).

Tapasztalataim szerint egy 13-15 éves tini lány átmenetileg valóban vonzódhat az ,,idősebb'' férfiakhoz, de ez max. 20-25 évet jelent a szóba jöhető partner életkorát tekintve és szerencsére gyorsan el is múlik az ilyen vonzalom, főként akkor, ha vannak normális kortárs fiúk is a környezetben.

A nagypapa korúak 99%-ban kívülesnek az ilyen korú lányok érdeklődési körén, kivéve ha a lányka apahiányos vagy értelmi fogyatékos, mert szeretetet vár és nem szerelmet. Egy egészséges lány ösztönösen megérzi az ilyen tatákat és ki is neveti.
-- Már van két nagypapám!
Mdeve 2021.07.26 12:48:02
@CoolKoon: Éltem és dolgoztam Szlovákiában fél évet. A munkatársak többsége helyi magyar volt, de a pihenőben is mindenkor szlovákul ment a társalgás akkor is, ha 2 magyar volt ott.

A magyar nyelv náluk megállt cca. a nagyapáink szintjén, de sokkal kevébé választékos az utánpótlás hiánya miatt. Ilyeneket mondtak, hogy irka (füzet), örökíró(golyóstoll), parti(csapat), akkurát(pontosan), stb.
Meg ilyeneket: zsuvi (rágógumi-- a rágó szóra rácsodálkoztak), hranolki(hasábburgonya). A lényeg, hogy sok szót már nem magyarul használnak, hanem keverik.
Mi az? Ízletes, sok van belőle és gazdag fehérjében? Bogarak! Habár a trópusokat leszámítva nem túl népszerű a rovarevés, egykor rendkívül elterjedt volt különböző kultúrákban. Lehet, hogy undorral tölt el a gondolat, hogy rovarokat rágcsáljunk, mégis naponta 2 milliárd ember eszi őket. Ezen kívül…..
Az első magyar tévékészülék, az Orion AT501-es prototípusa, 1955. augusztusában készült el. Sorozatgyártása 1956-ban kezdődött, ezzel párhuzamosan a Magyar Televízió kísérleti adásai is elindultak. A 35 kilós, 17 colos (43 cm) képátmérőjű szerkezet szekrénye valódi diófa volt és két csatornát tudott…..
Mdeve 2021.05.18 18:49:40
@Ajtony: egyszer -- zivatar után -- én is befogtam egy norvég adó monoszkópot a tokaji tv-re néző OIRT IV-en négy elemes yagi antennával, dobváltós tv-n.
EAGN-nak olvastam. Csak jóval később tudtam meg, hogy a település neve BAGN.
Később volt egy masiniszta barátom (a húgának udvaroltam), aki olasz nyelvű beszédet hallott 170 MHz-körül i frekin.
Állítólag rendszeres volt, hogy nyáron zavarták a mozdonyok és a menetirányító diszpécser közötti analóg rádiókapcsolatot az ilyen rendellenes DX-terjedések.
Mdeve 2021.05.18 18:51:30
@Androsz: Igen, 240 ohmos szimmetrikus szalagkábel volt a bemenetük.
Kis túlzással napról napra változik az oltáshelyzet Magyarországon (is). Jó hír, hogy most már annyi az oltás, hogy a Magyarországon élő külföldiek és a külföldön élő, érvényes TAJ-számmal nem rendelkező magyarok is hamarosan beoltathatják magukat...
Mdeve 2021.05.17 11:09:38
@fhdgy: Rendesebb magyar nyomdai munkákban nem
szóköz, hanem attól rövidebb térköz van tördelve az ezresek helyén és tizedesvessző választja el az egész és a tört értékeket.

Az Óperencián túl másképp van, a nagy számok terén is (billion).
Programozóként miért jelentene gondot a tizedespont? Már az MS-DOS alatti programokban is volt rá megoldás.
Mdeve 2021.05.17 11:09:41
@Arthamyr: Már megint ,,bántják a szegény Magyarokat'' elmélet új köntösben.
Szerinted látja? meddő hitvita...
Vajon lehet ma még Trapper farmert, Lehel hűtőt, Tungsram izzót vagy Taurus gumit vásárolni? Utána jártunk!..
Mdeve 2021.05.06 18:59:59
@tapló II.: Nekem van eltéve neon gyújtó patron TUNGSRAM. Made in China felirattal...
Mdeve 2021.05.06 19:00:07
@Visceroid: nálatok?
Errefelé nem volt. Létezö szocializmus volt a legvidámabb barakkban.
Mdeve 2021.05.06 19:00:17
@Kzsolt66: Jaja,
suliban ha 2-est kaptál, akkor mondtuk, h. ,,trappert adott'' a tanci.
Kassán lehetett jobbat kaoni, de itthon is. Nekem Lee Cooper vt. zippzáras koptatót varrtam az aljára.
1911. A New York-i 68. utcai Central Brewing Company sörgyár elektromos szállítóautója..
Mdeve 2021.04.12 17:38:02
@muv: betonalj a tisztességes neve. DE: műanyag vágódeszka(sic!) , keress rá a neten.
A régi térképet nézegetve vettem észre az Alsó-Nyáregyháza és Felső-Nyáregyháza között a térképen "Rudera"-ként feltüntetett objektumot, amely elnevezés általában romot, vagy templomromot szokott jelölni. Az adott helyet további elérhető térképeken is megnéztem, illetve próbáltam az épületnek…..
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
Mdeve 2021.03.26 17:55:10
@Reding Roli: Szerintem meg nem kellene a nyugatnak mindenáron beavatkoznia...
A történelem már elég sok példát adott arra, hogy ez nem minden esetben sikeres.
Az emberi természet ma is olyan, mint a kőkorszakban, hiába a civilizációs fejlődés.

írok pár példát:
-- Szerinted egy várostrom esetén a betörő ellenség elől miért menekültek a védők?
Szerintem az életüket mentették, bár paradox módon éppenhogy nem sok időt
nyertek.

-- Miért kiabál rá egy épp szerelő, erősen koncentráló apuka a gyerekére, amikor ott nyüzsög? Azért, mert zavarja a koncentrálásban. Egy anya sohasem tenné, vagy
lényegesen magasabb a tűrésküszöbe.

Ezek a példák messze vannak a poszt témájától, így nem is offolnék velük tovább. Csak az ösztönök bemutatására szolgáltak. Azok bizony nem változnak 10-20 ezer év alatt sem.

Az általad említett kereszténység épp nem jó példa, hiszen még nemrég is komolyan gyilkolászták egymást. Marchiai Szt. Jakab inkvizítort(!) pl. szentté avatta a pápa egykoron.
Ja, járok templomba...

A gond az, hogy az emberek többsége mindig a pillanatnyi előnyt választja a hosszútávú
előnnyel szemben. Így a nagy megbékélésnek szerintem lőttek.
Viszonylag gyakran hallani numizmatikához csak felületesen értő, laikus szájából az 1990-es években forgalomban volt ezüst 200 Ft-osokról nyilatkozva, hogy azok közül egyes évszámok - pl. a legelső - magasabb finomsági tartalommal készültek. A numizmatikában jártasak pontosan tudják, s ezt a gyűjtők…..
Csak illúzió, hogy a Kádár-korban minden olcsóbb volt? Nézzük egy 45 évvel ezelőtti és egy mai vasárnapi ebéd árát...
Mdeve 2020.02.17 07:22:09
@bratya: Nem egészen.
Pl. a vízóra ismeretlen fogalom volt még 1984-ben is a lakótelepen(!) is. Annyi folyt, amennyi kellett... Az üzemi konyhák is megszűntek, amivel rengeteget lehetett spórolni. Rokonok, ismerősök is jobban segítették egymást. Az utazás is nevetséges árban volt: Bp.- Miskolc 2. o. vonat 47,2 Ft. Busszal kevesen utaztak, mert pont annyiba került, mint a vonat 1. osztályára vett volna jegyet.

poszthoz:
Cukor 9,6 Ft/kg
Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést javasol a Pillangó utcai metró-ütközésben érintett, hátulról érkezett metró járművezetőjével és a szolgálatban lévő KFM diszpécserrel szemben. A javaslat alapja a közlekedési szakértő azon megállapítása, hogyha az alkalmazott sebességnél jóval lassabban, 28…..
Mdeve 2020.01.22 17:43:21
@Sir Gombóc:
Jól látod.

Elviekben maximum túlsebességről lehetne _akkor_ beszélni, ha a vonat gyorsabban haladna, mint ami a jelzőn engedélyezve van. Ezt azonban a biztosító berendezés nem engedi meg. Fenti esetben azonban nem erről van szó.

Ami számomra megdöbbentő, hogy a baleset 2016-ban(!) történt és még csak most agyalnak azon, hogy ki is a felelős. Szokás szerint a legkisebbel akarják elvitetni...

A középkorban a vádlott megkínzása és az ítélet meghozatala között kellett idő, hogy a megkínzott sebei begyógyuljanak és lehessen mondani, hogy nem tortúra útján született a beismerő vallomás... de napjainkban?

Szó volt arról is, hogy a vezetőállásokat megszüntetik, tehát pusztán automata üzemben, vezető nélkül fognak a szerelvények közlekedni. Egy esetleges baleset esetén ilyen esetben kit fognak elítélni?
Néhány nő kikéri magának, amikor egy pasi tárgyiasítani próbálja őt, és mindent megtesz azért, hogy egyenlő partnerként legyen kezelve, tiszteljék és adjanak a szavára... De hiába szónokolnak, mégis olyan férfiakért vannak oda, akik pont azt művelik velük, amit nem…..
Mdeve 2019.04.12 20:58:15
@Yotengri:
Lovagló pózban is
szeretem a lányokat,
bár az én koromban
az ember fia jobb
ha nem is válogat...

csokoládét ne egyen
csak keveset, mert a
múltkoriban megesett,
hogy a súlyával olyat
nyomott nekem ő, hogy
a kíntól majdnem
csokis lett a lepedő!
Szocialista járgányok különkiadás! 1954. Belaz-525 szovjet troliteherautó...
Mdeve 2016.12.21 16:38:08
@Rollende Landstrasse: 424-sorozatú gőzmozdony utoljára a Miskolc-Tornanádaska vonalon közlekedett menetrendszerűen 1989-ben, 90-ben már csak esetenként.

Tudomásom szerint ez volt a legutolsó üzemszerű járat gőzvontatással Mo. területén.
Az Avar Birodalom volt az első olyan tartósan fennálló államalakulat, amely Kárpát-medencei központtal egyesítette a későbbi Magyar Királyság területét. Csaknem két és fél évszázadon keresztül volt képes megtartania a hatalmát, ám a nyolcadik század végén, a…..
Mdeve 2016.12.03 08:54:56
Az avar korról pl. itt is egy forrás :

mek.oszk.hu/03500/03577/html/#21
2.6-tól 2.8 pontig érdemes olvasgatni, bár az utóbbi már bőven nem avar kori történet.
Más aspektusból vizsgálja a történetet, de mégis kapcsolódik.
  Sokan álmodoznak az ideális társról. Akinél minden stimmel, aki úgy tökéletes, ahogy van. 40 éves kor felett sok férfi számára az a bizonyos tökéletes társ csakis mutatós, csinos nő lehet. Ez érthető is. Ki ne álmodozna egy dekoratív partnerről? Legyen kedves, vidám, szexi! A lényeg azonban nem…..
Mdeve 2016.10.12 06:21:16
@tenma: köszönöm.
Biztosan vannak rendes de eldobott, kihasznált nők is, akik 40-esek. És vannak olyanok, akikről írsz. Volt nekem is ilyen kapcsolatom, az első hetekben minden szép volt, a szex csodás, de aztán gyűltek a viharfelhők. Pl. kérdezett és elmondtam neki, hogy mit gondolok aí dologról. Más választ várt, majd elkezdte: ,,nem te nem ezt gondolod, hanem...'' megismételtem, mire ő is. Erre megemeltem a hangom, hogy ha MÁR kérdezett,ugyan mondhatnám el a _saját_ véleményemet.

Máskor meg elkezdett duzzogni és találjam ki mi a baja (seeemmiii). Ha semmi, akkor ne dulifulizzon!
Mdeve 2016.10.12 06:22:22
@Ildikó40: Szerintem nem annyira riasztó, mint a hölgyek gondolják.
Mdeve 2016.10.12 06:22:54
@Yoss: Pont ezért lenne jobb, ha a mai szemlélettől eltérően a férj idősebb lenne, mert akkor lehetne olyan párosítást találni, amikor kb. egyszerre alszik ki a vágy az életkor előrehaladtával. Nyilván nem napra pontosan, de nem 15-20 év különbséggel, mint ma a párok többségénél. Egy nő ismerősöm pont ezzel érvelt: hogy ,,...ő nem akarja, hogy majd vmikor megcsalják, eldobják és így is bebiztosítja magát...''

60 éves pasi még simán lehet nemzőképes és működhet is a dolog (ha egészséges), de a felesége ha 57-68 éves, neki már nem annyira kellemes a dolog.
Ha 42-45 éves felesége lenne, már más lenne a helyzete.)