Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kapcsolo

12 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hete láttam egy riportot egy férfival, akinek öngyilkos lett a felesége az ikreik születése után. Te jó isten! Min mehetett keresztül ez az ember? Micsoda fájdalom és sokk lehet ennyi változás egyszerre az ember életében. Mélységesen együtt tudtam mindkettejükkel érezni, mert magam is…..
Gondolkodtál már azon, hogy annak idején mi határozta meg a pályaválasztásodat? A szüleid útját követted, vagy tudtad már gyerekként, mi lesz a te utad, esetleg csak ráböktél valamire a felvételi tájékoztatóban? Ha szerencséd volt, beletrafáltál és elindultál egy sikeres úton. Én azonban a…..
A meddőség súlyos téma. Mélyen együtt érzek a babára váró párokkal, éppen ezért nem tartom célravezetőnek rájuk sütni a terméketlenség bélyegét csupán a sikertelen próbálkozások alapján. Írásomban szeretnék segítséget nyújtani azzal, hogy más nézőpontból közelítve, a lelki háttér vizsgálatával…..
Kétgyermekes anyaként és önismereti konzulensként sok emberrel beszélgettem a gyermekvállalás utáni elképzeléseikről, terveikről és kétségeikről a munkavállalást illetően. Hogy mi az ami szinte kivétel nélkül közös bennük? Az, hogy valami mást szeretnének. Váltani, átütemezni, újragondolni az…..
A gyász a mindennapi élet velejárója, egy természetes folyamat, mely mindig is jelen volt az ember életében, de napjaink kultúrája igencsak megnehezíti a gyászolók helyzetét. A törzsi kultúrák rítusai, a közösség támogatása, a gyászviselet mind segítették a gyászolót a gyász megélésében. Manapság…..
Rajongás, eufória, vértódulás, agyeldobás, zakatoló szívverés, elgyengült térdek. Ismerős? Amikor tombolnak a hormonok, olvad a gumi a bugyiban és leszáll a rózsaszín köd, nehéz észnél lenni. A szerelem első időszakában tulajdonképpen nem is a másikat látod, hanem rávetítesz mindenféle vágyat,…..
Régóta tervezem, hogy írok egy cikket kezdő anyaságom kálváriájáról. Egyetlen célom ezen írással segíteni azoknak, akik az elején vannak még tele bizonytalansággal, és nehezen találják magukat a rengeteg irányelv és új nevelési hullám útvesztőjében. Kötődő nevelés, kapcsolódó nevelés, hordozás,…..
kapcsolo 2017.01.08 13:59:07
@Potyka Kálmán: Tény, sajnos nem minden gyerek jár jól.. De írásom nem azokról szól, akik végül a családgondozóban kötnek ki, hanem azokról, akik valamennyire tudatosak, és a nagy megfelelésben nem találják még önmagukat.
kapcsolo 2017.01.08 14:00:19
@Világetető: minden elismerésem a tiéd ;)
  Ismersz olyan embert, aki briliáns elme, mégis lesed az órád amikor vele vagy, mert valahogy nem komfortos a társasága? Félreérti amit mondasz, nem veszi a jelzéseidet és folyton kellemetlen megjegyzései vannak. Túl közel jön, vagy épp túl távol marad – mindenféle értelemben - és Te csak…..
Elmerengtem a minap, hogy mihez is kezdenék, ha temérdek pénzt nyernék és bármit megengedhetnék magamnak. Hogy miután körbeutaztam kétszer a világot, homárt ettem kaviárral, saját könyvtárszobát építettem és masszőrt szerződtettem a beállt hátam kimasszírozására vajon hogy lenne a tovább? Arra…..
Istenem, azt hittem sosem fogy el a könnyem a bodywork foglalkozásaink során! A 3 éves pszichológiai képzés, amin részt vettem komoly hangsúlyt fektet a sajátélmény megszerzésére, azaz a személyiségünk megdolgozására, hiszen minden segítő addig tudja elvinni kliensét a fejlődésben, ameddig ő maga…..
Ahol őszintén, jóízűen beszélgetünk egymással, játszmáktól mentesen. Amikor megkérdezem hogy vagy, tényleg érdekel, és Te tényleg a frankót mondod. Nem vetítesz, mert nem érzed úgy, hogy meg kell mutatnod milyen sikeres és tökéletes vagy. Tudod, hogy elfogadlak, mert a tökéletlenségeiddel együtt is…..
A dolgok nem kívül kezdődnek, hanem belül, és nem alul, hanem felül, és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban. /Hamvas Béla - A dolgokról/   Kezdeti lelkesedés, sikerek, visszaesés és még több túlsúly – ez a körforgás jellemzi eddigi próbálkozásaid a divatdiéták sűrűjében? Akkor itt az idő,…..