Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noémi Erzsébet Szentgyörgyi

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi, haton..+ 1 macska 23:36 2020.05.06 15:14:25
Vakáció, szerda, május 1 este, amikor Balázs a kiságyból anyázik, nem akarom hinni, hogy nem nem alszik, tudom muszáj meghallgassam, nyugodt hangot erőltetve -kb ketten már alszanak- kérdem: igen, Balázs? hallgatlak. Erre ő: "én apának megmondom, szé-tá-junk. Nyomatékosan, ügyesen szótagolva,…..
Peti, Dani és anya elmentek síelni Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Szentgyörgyi Dani, egy Szentgyörgyi Peti, egy Szentgyörgyi Fanni, egy Szentgyörgyi Balázs, egy Szentgyörgyi anya, egy Szentgyörgyi apa. Egyszer elmentek síelni. Amint megérkeztek a csernátoni Noémihez, kicsit…..
Mi, haton..+ 1 macska Dani meséje 2020.05.06 14:38:10
Piszuka meséje Volt egyszer egy piszuka, s volt egy barátja Szentgyörgyi Dani, és még voltak barátai: Szentgyörgyi Peti, Szentgyörgyi Fanni, Szentgyörgyi Balázs, Szentgyörgyi Noémi, Szentgyörgyi Tibor. Egyszer el akartak menni Attiláékhoz. Mentek-mendegéltek, találkoztak egy csigával. Peti mondta…..
Ahányszor szó esett arról, hogy Fanni is járhat valahova, ahova szeretne, mint például balett, mazsorett, műkorcsolya, lovaglás, sosem akart menni sehova. Ma azt mondja, -nem tudom, hogy hatással volt-e rá a mai (március 15-ei) lovas felvonulás, hogy amikor 5 éves lesz, szeretne majd járni…..
Mi, haton..+ 1 macska Göndörű 2019.03.14 12:35:36
Mondja Fanni, amikor reggel óta befont haját kibontja. Nagyon élvezi, alig engedi megcsattolni, amikor halvacsorához készülünk odaülni.. nagyon szeretjük mind, és körülöttünk is sokan, nálam szokott összegyűlni a rendelés, ma 47 db helyett 57 érkezett. Halász jujjogtatós aggodalmát hamar…..
Mi, haton..+ 1 macska Újra.. 2019.03.11 23:06:12
Jó rég írtam már, nem találgatok hogy miért nem, bár sokszor hiányzott, eszembe jutott, nem is értem miért nem szorítottam erre időt. Közben elkezdtem dolgozni, nagyon vártam már, kimondottan szeretem, nem hiába vágytam egész életemben a gyerekek társaságára, reggelig tudnék beszélni róla, hogy…..
Mi, haton..+ 1 macska Csak szinte 2017.11.27 08:09:26
Nagyon érdekes ez a szinte vagy majdnem, kicsi tartotta, hajszálon múlt és társai. Hogy mit is ér az életünk... nagy kérdés. Hiszem, hogy rengeteget, mindenkié nagyon sokat ér, és mégis milyen kevésen múlik. Hamar vége lehet. Csak egy pillanat, de inkább kettő. Keveset kell hibázni, vagy talán nem…..
Mi, haton..+ 1 macska Ünnep 2017.09.16 15:23:56
Lélekvirulás, születésnapolás, sőt az anyaság megélésének negyedik hatványa. Elmondhatatlan, megismételhetetlen minden perc, vagy mert nehéz, vagy mert gyönyörű, könnyes is lehet, akár a bánattól, akár az elérzékenyüléstől. Újra Bikfalván üdül a lelkem, a család itt előünnepel. Ha nem közelegne a…..
Mi, haton..+ 1 macska Empátia 2017.09.03 13:39:15
Amikor már reggel folyik a könnyem, pedig napsütéses péntek reggelre ébredtünk, igaz Balázsnak hasmenése van a tenger óta, pedig holnap lesz egy hete, hogy hazaértünk.. de jönnek a harmóniát, jókedvet zavaró tényezők. Se a masszőr nem dolgozik, se a lovász, szülők tengerre utaztak, Emőék is mennek…..
Durva és kegyetlen. A szívem egyenesen 7 felé kell, hogy szakadjon, ha összeszámolom. Ritka az a két ember a családból, aki ugyanazon a helyen tartózkodik, vártuk mindannyian, mégis a hiányérzet ami eluralkodik most. Fél csapat táborozik.. Az egyik fiú, mert nem vittünk párnát, másik fiú táborhelyén…..
Mi, haton..+ 1 macska A tiéd. 2017.09.03 13:21:40
Peti jár velem délutáni suliba, egész jól viselkedik, szeret jönni, mindenki megkedvelte az előkészítőstől a harmadikosig. Ma Katinkáék körömfonást tanultak, amire Peti is kiváncsi lett Kálának köszönhetően, meg is tanulta hamar, kettőt is font. Kinek font magán kívül? Fruzsinak, természetesen.…..
Elindulunk nagyszülőkhöz, kellemes napok egymás után, a gyerekek vidámak, kiegyensúlyozottak, beszélget a két nagyobb leghátul, Balázs Csernáton féle félúton alszik már, Fanni énekel, cillagok cillagok, mondjátok el anyának, kuncog is, mert emlékszik, nagyokat kacagunk mindig, mert ha anya énekli…..
Mi, haton..+ 1 macska Forróság 2017.06.26 21:44:54
Kint is, bent is, tisztul lassan és állandóan a lakás, újra és újra hozzáfogok, amíg még ébren van s majd amíg felébred, rendeződnek ruhák, dolgok, csak még két szoba kéne, és minden nap még két óra nem ártana... de így is tökély, megelégszünk. Néha kevés, néha sok, de ha hallhatom, hogy Fanni…..
Egész hétvégénk Betyárról szólt, újra meg újra jól esik újra lóközelben lenni, megfeledkezem a dolgokról, felszabadít. . . Nagyon örülök, hogy visszaköszönni látom e vágyat gyerekeimben. Versenyben voltunk Petivel, épp ki üljön fel Betyárra. Úgy éreztem apák napjánknak nem egészen apa volt a…..
Mi, haton..+ 1 macska Csend 2017.06.17 11:37:53
Apa maratonon, Balázs alszik, a többiek tegnap nagyszülőkhöz kívánkoztak aludni, kívánságuk teljesült. Hárman 'elháltak', először. Dani azt kérdezte nagymamától hányat aludhatnak ott. Fogkefével a kezében rontott be, mesélte, hogy azért van, mert fogat kell mosni. Ez volt a bejelentés, hogy ott akar…..
Mi, haton..+ 1 macska van az úgy 2017.06.11 21:26:47
hogy valaki Fannira piakál, azaz kiabál. Mondja is hamar, "ne piakálj Danika", merthogy inkább ő szokott hangosabban beszélni. Peti ovis búcsúkirándul, kimentünk a játszótérre, ráadásul már második napja Fanni el-elhagy, nagyon megtetszett neki egy anya-lánya páros, azért így, mert nem tudom…..
Mi, haton..+ 1 macska Pezsgés 2017.06.08 08:39:17
Tegnap újra egy szép napot zártunk, annyi minden történik mostanában, nagyon felgyorsultak az események, csak ha néhányat is, de muszáj megörökíteni. Örülök, hogy ennyi minden történik, azt hiszem ilyenkor vagyok jól, ez a formám. Amikor Dani két nap egymás után szerepel és nem akárhogy, hanem…..
egy perc sem, egy másodperc töredéke sem, mindig tanulnak, tapasztalnak, sebek gyógyulnak, nőnek, ügyesednek, okosodnak, okulnak, csíszolódnak, mert gyémántok.. kincsek, arany(os)ak, csodák, értékek, sorolhatnánk.. egyediek, megismételhetetlenek. S minden pillanat, amit velük tölthetünk.. még a…..
Amikor hazaér apa egy többnapos messzi útról, és végre eljött a gyereknap, amikor együtt is lehetünk, mert végül is minden nap gyereknap, minden perc róluk szól, főleg róluk, mert kinek mi baja, óhaja, sóhaja, panasza, mondanivalója. . hol fáj, mikor múlik el, hányat kell aludni eddig meg addig. De…..
Ma nehezen voltam, rég voltam meghülve, mindig elfelejtem, hogy én is lebetegedhetek, ezért mindig meglepődöm és nagyon rosszul esik. De annyi minden történt velünk ma is, s mind szép, ha belegondolok.. drukkoltunk kézilabda meccsen, kicsit visszatért a kézilabdás éveim emléke, az edző hangja…..
Mi, haton..+ 1 macska csak úgy. . 2017.05.14 20:00:15
Amikor bármikor bárki sírva fakadhat, és mégis jó, hogy írhatok .. valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag megnyugtat.. apa gitározik, ebéd, legózás megvolt, kicsilány hozza a vörös bort anyának, mert a nyolcéves házassági évfordulót aznap nem tudtuk elkoccintani, azóta érezzük, hogy nagy dolog…..
Mi, haton..+ 1 macska szerelem 2017.05.05 10:34:46
Egyik este, a jóéjtpuszikor mondom Petinek, hogy mindennél jobban szeretem. Erre ő, hogy ő is engem, még Fruzsinál is jobban, pedig őt fogja feleségül venni, és képzeljem el, már háromszor össze is csókolóztak. Pedig nem egyszer beszéltük végig, hogy hogy is van ez. Ovi, suli, felnőnek, esetleg…..
Mi, haton..+ 1 macska ma.. 2017.03.28 16:35:19
Ma ismét nagyon úgy érzem sínen vannak a dolgok, virul a lelkem, rég nem érzett öröm és boldogság, ami nem csak a napsütéses tavasz első napjának köszönhető.. sokoldalú, óriási öröm ez. Sorolhatnám, hogy mi mindennek örülök egyszerre, egy kezemen meg sem számolhatom. Csoda, hogy ennyi szép jár…..
Hirtelen serdülőként látom fiaimat, a himlő hólyagjai, ahogy pörkösödnek, egyre inkább jókora pattanásra hasonlítanak. Fura eljátszani a gondolattal, hogy megváltoznak majd, mindenféle szempontból. Olyan nehéz dolog, sajnálja az ember őket, nyugtatja, kenegeti, de segíteni, gyorsítani nem tudja a…..