Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FishTechnics

212 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pontyvilágból már jól ismert szerző, a hazai bojlikészítés nagymestere egy tíz epizódból álló sorozattal örvendezteti meg kedves Olvasóimat. Kedvcsinálónak egyik örök kérdést, a ponty- és bojlis horgász közti különbségeket taglalja. Olvassátok szeretettel a Békés…..
Kolbászos?!... Gyula barátom ódákat zengett a frankfurti kolbász aromáról. Nyilván úgy álltam hozzá, ahogy a legtöbb aromához. Aztán Gyula egyre izgalmasabb bojlikat hozott, amelyekkel egyre jobban fogott is. Darabszám, és átlagsúly tekintetében is javultak az eredményei. Persze,…..
Mivel csak nem akar tavasz lenni, a vízparti túlélő-táborokból pedig nekem egyelőre elég volt, így nekiláttam pótolni a csali készletet. 2013-ra három bojlival készülök. Rendhagyó módon, ebből kettő édes és egy fűszeres jellegű. Az elmúlt években Pölöskén is, sőt,…..
FishTechnics Adalékok helyett? 2013.03.21 01:53:00
Jön a tavasz, javában tart a bojligörgetés és a halcsaligyártás. Van, hogy a régi, jól bevált receptet vesszük elő, van, hogy újon dolgozunk, tökéletesítünk, mástól átveszünk. S van, hogy anyagi okok miatt, vagy a puszta önmegvalósítás kiéléséért helyettesítünk,…..
Jön a tavasz, javában tart a bojligörgetés és a halcsaligyártás. Legdrágább anyagok mindig a speciális adalékok: Robin Red, GLM, stb... Magyarországon ezek a drágaságok nem mindig azok, amiként forgalomba kerülnek, vagy legalábbis gyakran higítottak. Kevés magyar forgalmazó van,…..
A Korda cég a kezdetektől ismert innovációiról, magas minőségű -és árú- termékeiről. Néha meghökkentő újításait nemcsak a horgászok kísérik figyelemmel. A másolásra, mások fejlesztéseinek néha kétes értékű lekoppintására is képes "gyártók". Egyik új, hamarosan…..
Várhatóan a Pontyshown debütál majd - a 2010-es GLM-hez hasonlóan- az új Dynamite Baits bojli. Az új terméket természetesen Terry Hearn mester jegyzi, aki egy csodás hallal máris a cég oldalán mosolyog! A részletes ismerkedésről talán majd később, a marketingdumát majd leírják…..
Az októberi Pontyvilág magazinban Polgár Karcsi, a Gigant –korábban a Polibojli- csalik atyja taglalja miért is jobb nekünk, horgászoknak az, ha kész, gyári bojlit veszünk, s nem odahaza vacakolunk. Ezzel replikáznék most egy kicsit. No de ne tessék félreérteni! /p>  Nem…..
  Idén is megújítja termékpalettáját a Dynamite Baits! Nem meglepő a döntés, mert minden évben előrukkolnak valami újdonsággal, ám idén szokatlanul nagy mértékű az újítás. Bízzunk benne, ezek az új bojlik nem járnak úgy, mint néhány régebbi, hamar kivezetett…..
 Szőke Ciklon (anitadark) is kést ragadott, mikor sikerült végre élete halát megfognia! Mi több, még bűszkén is tartja a magasba kicsiny konyhájában a tetemet. A nagy meccset eképpen sommázza őnagysága:"93 cm és 1,85 kg volt és a velencei tóban fogtam májusban kis…..
FishTechnics 2010.08.23 23:19:18
@anitadark:
Kedveském!
Képed egy nyilvános website dísze volt, s az a mai napig is. Tessék megkeresni, hol! Épp ezért oktalanság mindenféle jogi dologgal fenyegetőzni ez esetben. Még akkor is, ha nem szerepelt a forrás feltüntetve.
Üzenetem Nálad nem érte el célját. Ha épp egy vízbe lágyan visszacsusszanó angolna mellett vigyorognál, vagy a lőtéri kutya se foglalkozott volna vele(d), vagy épp kitüntető figyelmet élveztél volna, mint a Fogd meg, és engedd vissza elvet gyakorló ritka horgászhölgyek egyike. De nem...

Látod, látod, minden jótett elnyeri méltó büntetését. És most még ki is nevetnek...
PS: Ne a Nikonra fogd, nem rossz gép az!
FishTechnics Újdonságok 2012 2012.01.04 14:44:00
  Nem minden újdonságról tudok, és fogok beszámolni, ám egy kis kóstolót azért mégis, ebben a fene nagy pangásba! Megszűnt a sokak által kedvelt előkezsinór, a Nash Armourbraid. Nem hinném, hogy sokan találkoztak volna vele idehaza. Egy nagyon drága, és nagyon jó…..
Nemrég jött a hír, miszerint új világrekord született!A "Sebhelyes" (Scar) névre keresztelt tükörpontyot már többször is megfogták, méghozzá 2010 júniusában kétszer is! Amborse Ssmith és John Bryan (fenn) voltak a szerencsések.Az első akasztás Den Dransfield…..
Nemrégiben kapott szárnyra a dunai fosztogatókról közölt írás egy másik oldalon, amit végül többen is átvettek. Ezt követte a Murán és Dráván végzett rablógyakorlat, ahol kapitális tokot tartanak láncon. S még ki tudja, mennyi van szétszórva a kisebb-nagyobb oldalakon, s…..
FishTechnics Nash Tackle Ltd... 2010.02.02 18:31:00
Újabb email futott be hozzám a Nash Tackle Ltd. hazai képviselőjétől, és Benjamin Turnertől. Úgy tűnik, ebben az évben végre méltó helyre kerül a legendás cég magyar piacon is, és elérhető lesz a minden terméke. Ne feledjük, Kevin Nash is a műfaj egyik nagy öregje Rod…..
Már tavaly el akartam indítani új sorozatomat. Sajnos nem azért nem indult el, mert nem lett volna elég alany hozzá! A cél ugyanis az, hogy lehetőleg fotóval alátámasszam azokat a ritka, vagy kapitális fogásokat, amelyek szégyen, de a konyhán, esetleg a macska táljában végezték.…..
Peter Kuppens nemrégiben megdöntötte a Benelux rekordokat 82lb 5oz súlyú (kb. 36.9kg) súlyú tőponty fogásával. A nálunk nem különösebben ismert, ám a Lajtán túl annál nagyobb tekintélynek örvendő Dynamite-horgász az észak-belgiumi V-Channell-ben fogta Fresh Prawn Spicy…..
Új bojlikkal bővül a Dynamite Baits amúgy népes családja jövőre. Sőt a horgászlegenda, Rod Hutchinson nevével fémjelzett termékkel is színesedik a paletta, sőt, az eddig hiányolt DIP is megjelenik minden ízesítés mellé. De hogy milyen golyókat is várhatunk? Katt…..
FishTechnics Nash újdonságok 2010 2009.11.13 08:55:07
 Megújul jövőre a Nash palettája! Leszámítva a botokat, csalikat, gyakorlatilag majdnem az egész kínálatát átdolgozza jövőre a Nash. Emlékezhetünk már néhány efféle megmozdulásra Gary mestertől, hisz négyszer vetemedett erre 2002 óta. Pontosabban én ettől kezdve…..
Talán még emlékeznek rá páran az eklektikus Ladányi Tamás Prod. filmek reklámjaiból, hogy a Park Plaza-ban lehetett kapni a szigetországi legenda nevével jelzett termékcsaládot.Mindenféle hírek keringtek arról, hogy nálunk miért nincs, ill, ha van, akkor hol pár Nash apróság.…..
Olvasónk teljesen kiakadt a kalauz flegmaságán és azon, hogy a pénzéért milyen silány szolgáltatást kap. Tényleg kiakasztó, ha a késés után érdeklődő kalauz flegma, majd még nekiáll az utassal szemtelenkedni...Tisztelt Ügyfélszolgálat !  Felháborító ami jelenleg a…..
FishTechnics 2009.11.02 17:47:16
Hát kedveseim innen a sínek mellől akkor, most először:
Mint máshol is, itt is kétfelé van szakadva az ország: Pestre és vidékre. Cizellálhatnám jobban is, de minek...
Szal a vonatok pontossága csak irányelv a gyakorlatban, semmi több. Sajna ez van. Minél magasabban áll valaki a vasúti nemlétező ranglétrán, annál ostobábbak általában, annál kevésbé értenek a dolgukhoz. Pl: menetirányítás és a bizber. A vasuti szent tehenek, ahol mintegy panglossi módon, minden a legnagyobb rendben van. Őket sehol sem látni, így a kalauzon, ritkábban a mozdonyvezetőn, forgalmistán csattan az utasok jogos haragja. Sajnos egy kezemen meg tudom számolni azokat a menetirányítókat Délitől Szombathelyen át Pécsig, akik tényleg lőnek a dologhoz, és nem azért tették oda, mert máshova nem lehetett eldugni. Hogy mennyire nem mellébeszéd ez: mit és hogy is csiinálnak drága jó urak mondjuk egy váltófelvágásnál, vagy egy nyílt pályán történt gépdöglésnél?

Továbbmegyek: a kalauzok jó részét bizonyos állomásokon -vidéken!- minden percről elszámoltatják, térfigyelő kamerák figyelik, hogy hol, mennyi ideig, mit csinálnak. Ellenben pestországban meg bármit meg lehet tenni -büntetlenül. Lásd próbavásárlók kérdése, majomketreces félmegoldás, satöbbi. Hogyan lehet, hogy a Helikon IC pl. még be sincs állítva indulási időben? Ekkor még se vonatfelvétel, se takarítás, se fékpróba, se lótúró. S persze ez rendjén van...

Summa summarum: nem értem egyébiránt magát a problémát sem. Tudva tudjuk, hogy a MÁV-Start, és az egész rendszer legnagyobb zavaró tényezője az utas. Lásd: menetrend, infrastruktúra, SZÜSZ (Személyszállítási ÜzletSzabályzat), stb. A szándékos lezüllesztés korát éljük. Aki pedig megpróbál tenni valamit annak kitekerik a nyakát. Lásd: MÁV-Start Munkavállalói fórumok után mik történtek országszerte...

A kosz kérdése: napi párharcot vívok a KOSZ-MOSZ Kft, és egyéb takarítókkal. Szerintetek?
FishTechnics 2009.11.02 17:55:53
@sütöde:

ööö.. színvonalú. T nélkül. Tudod te is jól, miért és kiknek köszönhetően tartunk ott ahol. Napokig lehetne citáni a példákat. Hogy vannak balf@szok is mindkét oldalon... istenkém... Hol nincs?

Hogy lehet, hogy a sokat szidott "piszkos, reakciós" Horthy-korszakban fehér kesztyűs kalauzok dolgoztak, s a 474es három óra alatt fenn volt Nagyfaluba (BP) akár Tapolcáról, akár NKanizsáról úgy, hogy több helyen megállt vizet venni.

A Corvinus menetideje bő egy órával volt rövidebb, mint mikor Simon Z. úr -minden tiszteletem az övé, ettől függetlenül is- visszakönyörögte. Pedig akkor egy ebédet (!) is tartalmazott.
Jelzem, egyik emlíett vonat se 3-4 szaros-mocskos B - Bo pullmannal járt, hanem 8-12 kocsival.
Vagy gondolj arra, a GYÍK (M63) hány kocsit rángatott a Bakonyba anno? S miért? Meg egyáltlán? Nem itt van az egy -legalább egyik lába- elhantolva?

Jóccakát!
Azt már megszokhattuk, hogy kedvenc agitprop szaksajtónk megmaradva a majd ötven évvel ezelőtti szinten, félelmet keltő, uszító jellegű képekkel illusztrálja a rekodlistáját. -Nesze neked liberalizmus.. Múlt havi Mahort -Magyar Horgászok és Hentesek Országos Lapja- felütém, s…..
Először is meg szeretném köszönni Szeglegeti Gábornak, hogy lehetőséget adott arra, hogy röviden bemutassam a január elején indult új oldalamat, a Halzónát.   Már vagy két évvel ezelőtt láttam egy hasonló külföldi oldalt és már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat,…..
   A bojlikészítés során számtalan száraz és folyékony adalékanyag közül válogathatunk. Kezdve az előző írásomban felsorolt adalékoktól az olajokig, a különböző kivonatokon keresztül az aromákig.   Amikor elkezd valaki foglalkozni a golyók összetételével,…..