Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aprika

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a Csíki Sör bosszút forralna, töröltethető lenne-e a Heineken vörös csillagos védjegye? És vajon ugyanaz lenne-e egy másik önkényuralmi szimbólum megítélése a logóban?(a kép pusztán szakmai, szemlélető célú összehasonlítás - kattints a képre a nagyobb mérethez) Az elmúlt hetekben nagy…..
Lengyel László, akit fordított Cassandrának szokás hívni, mert minden jóslatának éppen az ellenkezője történik meg, súlyosat hibázott. Emberileg, erkölcsileg és politikailag is. Azt hitte, ez még a kilencvenes évek szoci világa, ahol majd ő elmutyizgat, elkavarhat. Bukása legyen okulás minden…..
Pár óra alatt bejárta a sajtót az a hír, miszerint a román bíróságok a Heineken keresete folytán betiltották a Csíki sör gyártását. Mint minden hírről, erről is bebizonyosodott, hogy nem fedi 100%-ig a valóságot, de több olyan dologra fel kell hívnom a figyelmet jogászként, ami jogilag érdekes,…..
Ha bárkinek kétsége volt afelől, hogy ki a baloldal vezére, tegnap ismét megtudhatta. Gyurcsány Ferenc évértékelője négy fontos pillér köré szerveződött, és erősnek tűnik benne az elszántság, hogy mindezt meg is csinálja.  Hatásosnak bizonyult, hogy állampolgári leveket olvasott fel a DK elnöke.…..
Sörgeek A "Csíki sör" effektus 2017.01.30 12:41:13
Megint napok óta téma a neten az Igazi Csíki Sör, ugyanis kiírták a Facebook oldalukra, hogy bezár a bazár, mert a csúnya gonosz Heineken elérte a célját és be kell zárniuk. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül. Egy cikk formájában fakadok ki és próbálom arra bíztatni az embereket, hogy próbálják meg…..
Botka László a lehető legjobb jelölt, akit egy MSZP szintre süllyedt párt kidobhatott magából. Relatíve fiatal, mégis tapasztalt pártpolitikus és városvezető, sikeres, jó megjelenésű, karakteres ember. És ami a legfontosabb, van sztorija. Olyan jelölt-forma, ellentétben mondjuk Mesterházyval.…..
Egy normálisan működő országban meg kellene vetni azt, aki egy parlamenti párt sajtófőnökeként olyat mond, amit Nyakó István csütörtökön az ATV műsorában. De Magyarország nem ilyen. Itt még mindig dübörög a politikai kreténizmus...
aprika 2017.01.08 15:21:40
@camilló: A legfőbb elemekben a hitleri Németország és a sztálini SZU között nincs lényeges különbség, ahogy a fasizmus és a kommunizmus között sincs. A közismerten antikommunista Churchillnek pedig nagyon szépen köszönjük azt a 40 évet, amit SZU gyarmataként tölthettünk el. Ennyit az én történelmi vakságomról. Elnézést kérek Tőled magyar szempontból próbáltam értékelni a XX. századot.
aprika 2017.01.08 15:22:27
@aprika: Helyesen: Elnézést kérek Tőled, HOGY magyar szempontból próbáltam értékelni a XX. századot.
aprika 2017.01.08 15:53:27
@camilló: Magyar szemmel? Miért nem Mo. szenvedte végig azt a bizonyos 40 évet? Nézd meg Ausztriát, hova jutott a kommunizmus nélkül?
" .... a legkézenfekvőbb: a kommunizmus tagadja az államot." Lényeges különbségeket említettem. Az emberi oldalt hoztad szóba, nos épp abban nincs számottevő különbség. A vitát részemről lezártam.
A 2016-os esztendő az álhírek éve volt, ezért nem csoda, ha ma már alig lehet megkülönböztetni a valós eseményeket az elszánt trollkodók híreitől. Ott tartunk már, hogy amerikai elnököt lehet választani légből kapott történetek segítségével, vagy akár a magyar miniszterelnök karácsonyi interjújába…..
Nincs új a Nap alatt. Megint a régi technikák.Botka László bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek, és réginek nevez mindenkit, aki később került a politikába, mint ő. Pedig ha valaki, hát ő a tipikus régi szoci káder. Innen a kávézóból nem tudni, mennyire komoly ez a cucc, hogy Botka László…..
aprika 2016.12.26 06:38:50
@Herli: Botka valóban csak Szegeden sikeres. A Fidesz két perc alatt Kósa Lajost csinálna belőle, többféle értelemben, mint gondolod...
Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a köznevelési kerekasztal ülése után azt mondta, hogy januárban tárgyalnak majd a PISA-mérés tanulságairól. Meg azt is, hogy a kormányzati vizsgálat nem keres személyi felelősöket a 15 éves diákok katasztrofális teljesítményért...
aprika 2016.12.14 11:45:50
Én megoldottam az idex.hu PISA-tesztjét (11/12) - index.hu/tudomany/2016/12/08/pisa_kviz_teszt_okosabb_mint/ - nem volt különösebben nehéz. Kétségtelen,hogy a szövegértés és a logikus gondolkodás van a PISA-filozófia középpontjában. A kérdések zöme nagyon messze volt a köznapi magyar valóságtól (pl.: mesterséges haltenyésztés a tengerekben, meteoroidok becsapódása, stb.) . Az oktatási reform - örök gumicsontként - már 30-40 éve tart, minden eredmény nélkül. Az eredmény így is elkeserítő.
Mielőtt bárki rasszistának tartana, Szlovákia kb. ugyanilyen gyenge teljesítményt produkált. Valószínű, hogy mindkét országban nagyon magas a szociálisan erősen negatív környezetből érkező tanulók aránya, akik otthonról 2-300 szavas szókincset hoznak magukkal. Nincs az az iskola, ami ezt behozza. A pedagógusok zöme még ma is frontálisan oktat a differenciálás helyett, ami szintén "ezer éve" probléma. Továbbá, agyon kíváncsi lennék arra, hogy milyen eredménye lenne egy felmérésnek, amit csak a gimnáziumokban végeznek el. A politikai támadások indokoltak, de nem közelítenek a megoldáshoz.
Az Európai Bizottság elnöke a következőket írja Fidel Castro halálhírére reagáló közleményében: „Fidel Castro a múlt század egyik történelmi személyisége és a Kubai forradalom megtestesülése volt. Castro halálával a világ egy olyan embert vesztett el, aki sokaknak hős volt. Megváltoztatta az…..
aprika 2016.11.28 06:09:16
@kewcheg: Nézeteid szerint a világban csak fasizmusnak voltak áldozatai, a kommunizmus csak "techikai" veszteségeket okozott. Szép ez a relativizálás, az agymosás jól sikerült nálad. A tömeggyilkosságok egy rendszert sem, egy embert sem mentenek fel, Castrot sem. Nem lehet megölni 70.000 embert csak azért, hogy a többi 10 milliónak jó legyen. Ahol ilyen történik az kőkemény diktatúra. Mindegy, hogy milyen a színe.
Nyílt válaszlevél Schiffer Andrásnak az LMP alkotmánybíróságot érintő döntéséről Tisztelt Ügyvéd Úr! Kedves András! Érdeklődéssel olvastam blogbejegyzésed a Reflektor-blogon, amelyben a Lehet Más a Politika (LMP) alkotmánybíró-választási döntését kívántad megindokolni. Fontosnak és a demokratikus…..
Friderikusz Sándor a napokban interjút adott az Indexnek, amiben részletesen elmeséli, hogy milyen siralmas dolgokat lát, tapasztal a mai magyar médiában: a TV2-nél, az ATV-nél és általában hogyan csúszik le a magyar televíziózás a Fidesz térnyerése miatt. Till Attilának és Hajós Andrásnak is…..
Gerincet villantott Friderikusz Sándor! - írhatnánk divatos sajtószlenggel. A veterán tévés az Indexnek adott hiánypótló interjút. Friderikusz kiteregette a TV2 és az ATV szennyesét. Elmesélte, miért hagyta ott Vajna, majd a Hit Gyülekezete csatornáját, hogyan tehénkedett rá a Fidesz a befolyásos…..
Kedves, jó Colleen Bell! Tudom, hogy az amerikai oktatási rendszer nem arra van kalibrálva, hogy különösebben tájékozott embereket bocsásson ki, elég ha tud kézzel-villával enni, meg tudja, hogy Amerika a világ legjobb országa, meg hogy "O say, can you see, by the dawn’s early light... stb.". Ebben…..