Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molnartibor.egyutt

48 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lezajlott az európai parlamenti választás, amely a Fidesz óriási hátszélben elért győzelme mellett átrendezte a magyar ellenzék erőviszonyait. Van, aki ünnepel és van, aki sebeit nyalogatja. A siker, a vereség és a relatív siker mindenkinek üzent valamit, csak meg kell hallani a lelkiismeret és a…..
molnartibor.egyutt 2019.05.30 19:23:25
@Zabalint: Pedig igény lenne rá, kivételesen jó értelemben. Van egy jelentős réteg, amelyik értékrendileg valóban konzervatív, őket MZP, Lukácsi Kati vagy akár Kész Zoli is tudná képviselni. Amint összeomlik gazdaságilag a középosztályt kedvezményező és klientúrává építő rendszer, tér nyílik nekik.
molnartibor.egyutt 2019.05.30 19:24:08
@HoldViola: Nagyjából ugyanazt írtuk, csak sarkosabban fogalmaztál, ott a pont!
molnartibor.egyutt 2019.05.30 19:25:03
@illaim: Marinov ügynök sokadik inkarnációját irgalmatlanul kitiltottam innen, remélem nem ejtesz érte könnyeket.
Gyerekkorom az előző pártállami rendszer utolsó évtizedeire esett, így vannak halványabb és élesebb emlékeim a majálisokról. Felvonulás a Felvonulási téren (ma: 56-osok tere), integetés a ledöntött Sztálin-szobor talapzatán álló Kádár elvtársnak és társainak, birkapörkölt a rákospalotai Czabán Samu…..
A Fidesz rezsimszolgái Heródes katonáiként igyekeznek kinyírni minden olyan jótékonysági kezdeményezést, amely tőlük független és egy emberibb élet reménysugarát csillantaná meg. Szerettem volna békében készülődni az ünnepekre, de ezt a karácsonyi mesét nem csak én írom. Máté evangéliuma…..
molnartibor.egyutt 2018.12.15 21:49:46
@nemecsekerno_007: Itt elég részletesen leírják, hogy a helyénvaló és mi nem: www.jogiforum.hu/hirek/37391
Mint szuverén pedagógus saját értékrendem és világnézetem alapján dolgozom, de ezt nem kényszerítem senkire. Egyébként közéleti aktivizálódásomban fontos szerepet játszott a hatalom benyomulása az oktatási rendszerbe. A 2010 után fokozatosan kialakult helyzet sok ponton ellentmond annak, melyet a jelenlegi tankönyvek kiváló szerzői a demokráciáról, jogállamról és úgy általában a társadalomról leírtak és kívánatosnak tartanak.
molnartibor.egyutt 2018.12.16 09:53:03
@maxval balcán bircaman: Az ortodox pokolban külön bugyor lesz a számodra, Marinov ügynök.
molnartibor.egyutt 2018.12.16 09:55:18
@maxval balcán bircaman: És amúgy milyen tüntiről beszélsz, te Index-címlapos blogokon trolllkodó kényszeres lélek?
Ez így talán meredek, de ahogy a mai hírekből kiderül, sajnos reális esély van erre. Orbán Viktor vejének a cége végezte a keszthelyi közvilágítás megújítását is. Az erre vonatkozó közbeszerzés (és még sok más hasonló az országban) felkeltette az unió csalás elleni hivatalának figyelmét is. Elég…..
Molnár Tibor blogja Bunda 2018.01.17 18:42:06
A labdarúgás szeretete és a focis hasonlatok használata nem csak a Vezér kiváltsága. Jómagam Moldova György, Végh Antal, Temesi Ferenc és Esterházy Péter írásain nevelkedve hajlamos vagyok arra, hogy mondanivalómat futballból vett példákkal illusztráljam. Most sem teszek másként. bunda fn. 1.…..
A román kormányfő elfogadhatatlan és az európai politikai kultúrában értelmezhetetlen, sötét időket idéző kijelentése a lehető legrosszabbkor, az Erdély elcsatolását ünneplő román centenáriumi év és a magyar választási kampány kezdetén hangzott el. Mihai Tudose uszító szavai nem szálltak el a…..
Szombat hajnalban Keszthelyen két szélsőjobboldali fiatal hátulról megtámadta és megverte egy barátomat, aki az Együtt aktivistája. Cselekedetük erkölcsileg elítélendő és a törvény is bünteti azt, azonban nem csak ők a felelősek azért, hogy ez megtörténhetett, hanem mindazok, akik politikai…..
molnartibor.egyutt 2017.12.04 13:35:49
@Quentaur: A lényeget leírta a sajtó, többek közt a hivatkozott indexes cikkben is. Röviden összefoglalom még egyszer. A két radikális fiatal és az én aktivista barátom egy szórakozóhelyen ismerkedtek össze. Sör mellett politizáltak, ők elmondták, hogy az Erő és Elszántság tagjai és mutogatták a hitleres háttérképet a telefonjukon. Barátom erre azt mondta, hogy ő az Együtt aktivistája és nem gyűlöl senkit a származása miatt, erre lekommunistázták. Aztán megegyeztek, hogy nem politizálnak, inkább elmennek egy másik egységbe. Útközben hátulról lerohanták, földre vitték és összerugdosták, majd elszaladtak. Mivel nem közszereplő, nem akart megjelenni a médiában, de ahhoz hozzájárult, hogy az esetet ismertessük.
molnartibor.egyutt 2017.12.04 13:36:31
@Netuddki.: A sértett feljelentést tett.
A pártlogika felülírhatja a jelöltek alkalmasságát? Akar-e nyerni az MSZP Veszprém megye 3. választókerületében és ha igen, hogyan? Ezekre a kérdésekre keresem a választ késő esti blogbejegyzésemben. Az MSZP elnöke lebeszélte hallgatóságát a blogok olvasásáról ajkai fórumán, én viszont csakazértis…..
Nem vagyok magyartanár, csak egy magyar tanár, aki középiskolás fokon tanított és egyszer majd nem középiskolás fokon szeretné tanítani népét, mely úgy már nem szeret tanulni, ahogy hosszú évtizedek megkövesedett rutinjai és újra- és újrahasznosított tantervei előírják, ezért sokakkal együtt új…..
Mivel egyik kiemelt szakpolitikai területem a nemzetpolitika, idén második alkalommal vettem részt a határon túli magyarság képviselőivel való tárgyaláson az Együtt küldöttsége tagjaként. Nyári erdélyi látogatásunk után most a Délvidékre vezetett utunk, ahol megismerhettük a vajdasági magyarság…..
Valami bűzlik Ajkán, szó szerint és képletesen is. Az alumíniumöntödéből terjengő kellemetlen szagok, valamint az erőmű kéményeiből szállingózó korom és pernye mellett legalább olyan bosszantó az ajkai polgárok számára, hogy konkrétan hülyének nézik őket. Azt gondolhatnánk, hogy a 21. századi…..
Tegnap Badacsonytomajban jártam, ahol nagy érdeklődés mellett, egy helyenként parázs hangulatú beszélgetés keretében ütköztették érveiket az "újhullámos" és tradicionális vendéglátósok. Az Északipart Magazin, a We Love Balaton és a Balatoni Kör közösen Balatoni Konzíliumot hirdetett, melynek első…..
A "Jó szerencsét!" bányászköszöntés a német "Glück auf!" (Szerencse fel!) magyar változata. Jó szerencsére most is nagy szüksége van az egykori bányavidékeknek, maguknak a bányászoknak és leszármazottaiknak. Anyai ágon magam is erősen kötődöm az Ajka környéki bányász társadalomhoz, erről mesélek az…..
A nemzet felemelkedésének záloga a megfelelő oktatás, amely képes csökkenteni a társadalmi egyenlőtlenségeket. A Fidesz által elfoglalt oktatási rendszer irányítói mindent megtesznek azért, hogy ez ne így legyen, de ez a pedagógusok tömeges pályaelhagyásához és ezáltal a rendszer összeomlásához…..
Államalapítás, Szent István-i örökség, korábban az új kenyér és az alkotmány ünnepe - és minden, amit ezekbe a címszavakba bele lehet magyarázni az aktuális hangulatnak és politikai érdekeknek megfelelően. Tűzijáték, tisztavatás, embertömeg, vásári látványosságok, nyárutó... Kötelező kör, mielőtt…..
Molnár Tibor blogja Hányinger! 2017.08.06 15:14:15
Szégyenletes, megbocsáthatatlan és jóformán helyreállíthatatlan mindaz a tömény gyűlölet, amit a kormány lassan 2 éve folyamatosan tol minden magyar arcába önző hatalmi céljai érdekében. Úgy tűnt, Keszthely és környéke képes lehet túlnőni ezen, de Manninger Jenő képviselő úr és fideszes nertársai…..
A hétfői tüntetésre a Zalai Hírlap keddi számában reagált Manninger Jenő országgyűlési képviselő. Gyermeteg vádaskodására ez a válaszom: Sajnálatos, hogy Manninger Jenő képviselő úr csak a postás szerepét kaphatta az igazgatói pályázatokkal kapcsolatban és csak ezzel…..
A várható hőségre való tekintettel július 31-én reggel 8-kor tartottuk tüntetésünket a keszthelyi Vajda János Gimnázium előtt. Utcai demonstrációnk oka az igazgatói pályázat botrányos elbírálása volt, melyről az országos sajtó nagy terjedelemben írt az elmúlt hetekben. Szörényi Zoltán korábbi…..
A keszthelyi Vajda János Gimnázium általam nyilvánosságra hozott igazgatóválasztási botránya nyomán Balatonszentgyörgyről is megkerestek, ahol a helyi általános iskolában szintén érdekes körülmények között zajlik az intézményvezető kiválasztása. Amíg a nyári szünet zajlik, országszerte számos…..
Berkecz Balázs barátommal, az Együtt alelnökével politikamentes napot szerettünk volna tartani boldog ifjúkorunk imádott zenekara, a Guns N’ Roses bécsi koncertje alkalmából. A politika mégis utánunk nyúlt és hol direktben, hol a sorok között, hol asszociációk formájában gondoskodott arról, hogy ne…..
A legsötétebb pártállami időkbe nyúlna vissza a Fidesz és a térség országgyűlési képviselője, Manninger Jenő. A keszthelyi Vajda János Gimnázium élére úgy neveznének ki egy Fideszhez lojális vezetőt, hogy a jelentkezők pályázatát - a szakmailag kiválót és a gyenge színvonalút is - egyszerűen…..
Az idén a pedagógusnap egybeesik a Nemzeti Összetartozás Napjával, sőt Pünkösd vasárnapjával is. Talán a sors (vagy Soros?) akarta így... Nemzet- és emlékezetpolitikával kapcsolatos gondolataimat ma már kifejtettem, de adósa vagyok még pedagógus kollégáimnak ezzel az írással. Bár tanári…..
Ezen a napon még az átlagosnál is többet beszélünk a magyar nemzetről: van, aki kötelességszerűen; van, aki ettől politikai hasznot remélve; van, aki Trianon igazságtalanságát emlegetve; és van, aki az elmúlt évszázad magyar történelmének talán legnagyobb ellentmondásának feloldásán fáradozva szólal…..
A győzelmet nem kell megmagyarázni, a vereséget pedig nem lehet. Az ősi sportközhely jelen esetben is igaz, de kedvenc labdarúgó csapatom, a Honvéd hollywoodi mesébe illő bajnoki címe jó pár gondolatot elindított bennem. Eltelt három nap az aranymeccs óta és csak most érzem képesnek magamat arra,…..
Idén még csak 24 éves az Európai Unió, hazánk is csak 13 éve teljes jogú tagja, de állampártunk első osztályúan szereti szítani „Brüsszel” ellen a közvéleményt. Olyannyira, hogy abból még a vidék sem maradhat ki. Miközben nemcsak gazdaságilag, hanem a kormányzati kampánynak köszönhetően egyre inkább…..