Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uzsuzsi

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyáron tanulni azóta ördögtől való dolognak számít, mióta 6 évesen elkezdtem iskolába járni. A nyár arra való, hogy az ősztől tavaszig tartó fáradhatatlan tanulást követően végre megpihenjen a dolgozó agy és olyan dolgokkal foglalkozzon, amiknek az ég világon semmi köze nincs a kötelező tananyaghoz.…..
Miután hivatalosan is elnyerhetném a halogatásért kapható nemzetközileg is elismert legrangosabb kitüntetést és miután ez a tény már olyan szinten zavart, hogy komoly pszichológiai distresszt okozott, a mai napon újra fogtam magam és nekiültem a blogírásnak. Szerencsére azért a stressz nem volt…..
Most leginkább ez a kérdés foglalkoztat, ugyanis egy hónap telt el azóta, hogy megírtam az előző posztot Dublinról, azonban ez az egy hónap olyan gyorsasággal és észrevétlenül tűnt el, hogy utána kell néznem a google naptáramban és a facebook eseményeim között, hogy pontosan mit is csináltam, mert…..
Leszel-e valami? Land of the sheep 2017.03.13 10:20:53
Március 3. és 7. között Írországban jártam. Megfigyeléseim az alábbiak: - az ír akcentus nagyon mókás, cserébe nehezen érthető - Dublin a bárokon és az atmoszférán kívül nem (olyan) nagy szám - Írország (a vidék) viszont annál nagyobb - a bárányokat terelő kutyák lenyűgöznek - minden nagyon…..
Az elmúlt pár hét egyébként is a vacsorák időszaka volt, nem tudom miért, valahogy úgy alakult, hogy február közepe-vége felé már senkinek semmi életkedve nem volt, hideg is volt, a szél is mindig fújt és az eső is esett, úgyhogy az átlagosnál sokkal több közös vacsorát szerveztünk, mert mindenki…..
Sok szeretettel ajánlom mindenkinek az alábbi remekművet, mivel tökéletesen egybecseng a mai napommal, annyi különbséggel, hogy én eddig ki sem tettem a lábam itthonról, mert valószínűleg ha nem is elfújna, de elborítani mindenképpen elborítana a szél. Narancssárga riasztás van egész Hollandiában,…..
Február 6-án visszatértem a biciklik, stroopwaffel és esős idő országába, yay! Azóta nagyon sok izgalmas dolog történt, úgyhogy megpróbálom három pontban összefoglalni röviden azoknak, akiket nem kifejezetten érdekel a hosszas fejtegetése éppen izgalmakkal teli kis életemnek: 1. Beköltöztem az új…..
3 hete hanyagolom a blogírást és mostanra már kellőképpen felhalmozódott bennem a bűntudat és a lelkiismeretem is elég hangos volt a napokban ahhoz, hogy leüljek és megírjam, hogy mi történt ebben az elmúlt 21 napban. Először is, január 12-én 23 éves lettem. Ennek a pozitív következményei: -…..
Az alábbi blogbejegyzésben összefoglalom az alapjait és fontos tudnivalóit a stresszmentes lakhelykeresés művészetének, hogy az utókor tanuljon a hibáimból és senki se végezze egy sátorban a csatornaparton (ez még nem történt meg, de jelenleg még az alternatívák között szerepel). 1. Soha, ismétlem…..
Leszel-e valami? New year new me 2017.01.03 18:28:01
Nemrég láttam egy kicsit elszomorító, de annál igazabb posztot arról, hogy a szilveszternek igazából semmi jelentősége nincs, mert a 12 hónapos, 365 napos év mint olyan, egy ember által alkotott konstrukció, ezért az újév valójában semmivel sem lesz másabb, mint az előtte lévő. De azért én most…..
Az első alkalom, hogy honvágyat érzek (mármint olyan tényleg honvágyat) az ma van, 2016 december 26-án, amikor visszajöttem Leidenbe egy egyhetes otthoni karácsonyozás után. Ezt jó dolognak könyvelem el, mert számomra azt jelenti, hogy annyira lefoglalnak az itteni dolgok évközben, hogy csak akkor…..
Leszel-e valami? Ups and downs 2016.12.09 19:49:49
Ahogy visszaértem Londonból, rögtön bele is csöppentem a legnehezebb hétbe, amit eddig Leidenben töltöttem. Ugyanis a múlt héten (pontosan december elsején) volt az apuka és az anyuka esküvője, amire a családot is meghívták, ami önmagában nem lett volna kihívás, de az apuka húga a kisfiát is magával…..
Az előző hétvégén (november végén) Londonban jártam. Illetve nem is a hétvégén, hanem szombattól keddig, de sajnos ebből csak 2 nap volt a nettó "nyaralás", mert szombaton későn este érkeztem és kedden hajnalban már indultam is vissza Leidenbe. Nem csak ilyen-olyan légből kapott ötlet volt a londoni…..
Amikor épp úgy hozza a sors, hogy nincs órám az egyetemen és a baba-óráimat is letudtam, akkor bizony igyekszem kihasználni, hogy Erasmuson vagyok és hogy egy hihetetlenül nyitott, interkulturális és mozgalmas városba, de azon belül is, társaságba csöppentem.  Általában a "társasági élet" nagy…..
Leszel-e valami? Les Confessiones 2016.11.18 18:27:34
Az a helyzet, hogy be kell valljam, az utóbbi időben sajnos nem volt időm blogot írni. Ami a jó hír viszont, hogy nyomós okom volt rá, ugyanis egészen november 11-ig a könyvtárban éltem, majd vizsgákat írtam, rá 2 napra pedig megérkezett anyukám és a párja egy hatalmas túlélőcsomaggal (ami itt…..
Leszel-e valami? HELP 2016.11.03 22:30:37
Sajnos elvesztem a könyvtárazások, prezentációk és vizsgákra való készülés tengerében, így valószínűleg csak a vizsgák után lesz időm írni bővebben (november 10 és 11), addig pedig mémekkel próbálom életben tartani a humorérzékem és pozitív világlátásom, például ilyenekkel is:   Szóval…..
Hogyha valaki esetleg nem ismerné, ebből a klasszikus, szocializmus-korabeli csodából idéztem a címben: https://www.youtube.com/watch?v=9FmGElvoi3g . És hiába, nagyon szeretem a banánt, és minden más a videóban felsorolt ételt (leginkább a töltött káposzta-aranygaluska kombinációk a favoritok), most…..
Az utóbbi pár napban nagyon elhalmoztak a teendők, összesűrűsödtek az itthoni ledolgozandó óráim és rengeteg minden mást is csináltam ezzel párhuzamosan, szóval elhatároztam, hogy történjen bármi, ma mindenképpen írni fogok egy posztot. Aztán hazaértem a sportcentrumból (ma éppen zumba volt soron)…..
Egy lépéssel közelebb kerültem a blogíráshoz, amikor ma napközben beugrott, hogy jó lenne nem elfelejteni írni egy újabb posztot. És íme itt vagyok és már folyamatban is van az újabb élménybeszámoló. Arra gondoltam, hogy most a családról írnék, akiknél lakom, mert az utóbbi időben sajnos nem voltam…..
Leszel-e valami? Leszel-e valami? 2016.10.05 23:41:06
Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik nap realizálódott bennem, hogy egy hónapja már kint vagyok. Sőt, akkor már kicsit több, mint egy hónapja volt. És rengeteg minden történt, rengeteg új embert ismertem meg, hihetetlen sok új impulzus ért a mindennapokban, de hát végül is jogosan, mivel egy új…..