Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hátramozdító

0 bejegyzést írt és 730 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boldog Karácsonyt és Áldott Ünnepeket kívánok minden Kedves Olvasónak! A támogatóknak pedig ezúton, külön szeretném megköszönni adományaikat!  1962. Karácsonyi forgalom Oslo belvárosában, Norvégia..
Régen volt már tematikus válogatás, úgyhogy gondoltam ideje egynek. A Nemzeti Múzeum első világháborús időszakának magyar vonatkozású fotókincsei közül válogattam. Sajnos kizárólag alacsony felbontású és nagyon sok esetben meglehetősen rossz minőségű képek érhetőek el az online katalógusban, így…..
Megbukott a Kuli Karcsi! - ordították az opera világában kevéssé járatos rikkancsok 1930. február 27-én a főváros utcáin. A maguk korában legnagyobbnak tartott operaénekes és -énekesnő bukott meg Budapesten. A különösen szigorú és igényes budapesti közönség hamis legendáját ez a két szerencsétlen…..
hátramozdító 2023.06.02 22:49:12
@hátramozdító: unlock: Megállapítottam, hogy a 9-es számjegy a legeslegszebb, mindegyik közül. A szögletesek és a félig gömbölyű hermafroditák ugye – tehát az 1, 2, 4, 5, 7 – ab start kiesnek, a 0 ijesztően üres és unalmas, a 3 félszeg és instabil, a 6 pocakos és hátat fordítva duzzog, a 8 teljesen be van csavarodva, de a 9! Mennyire gyönyörű! Egy lábon állva, flamingó módjára egyensúlyozik, kecses, de ahol kell, gömbölyű és végtelenül magabiztos, ami nem csoda, mert ő okkal individualista; egymagában senki se nagyobb nála.
Hét tenger A Radetzky-osztály 09. 2023.04.15 11:03:22
Alig félévszázados történetének nagyobbik részében a k. und k. Kriegsmarine egy nagyon limitált feladatkörben használt, speciális kis fegyveres testület volt, melynek a Monarchia katonai és politikai vezetése csekély jelentőséget tulajdonított. A flotta ugyanúgy csak a fegyveres testületek egyik…..
1920. Benzinkút Stockholmban a Julikullenen. Manapság ÍGY fest..
Hét tenger A Radetzky-osztály 08. 2023.04.04 17:32:50
A Radetzky osztály háborús pályafutása, melynél a Tegetthoff osztály története sem volt eseménydúsabb, gondolom nem csak bennem ébreszt kételyeket a csatahajók létezésének értelmét, illetve a flottavezetés kompetenciáját illetően. A Monarchia két, többé-kevésbé modernnek tekinthető, az Adrián túli…..
1846. Mexikói-amerikai háború. A konfliktus végén Mexikó végleg elvesztette Texast és a fogadást hogy megtarthatja Kaliforniát is... 1941-45. Második világháborús veterán arcán bekövetkezett változás az eltelt négy intenzív, test test elleni küzdelmeinek, közelharcainak eredményeképpen 1943.…..
Hét tenger A Radetzky-osztály 07. 2023.03.28 10:26:50
Az STT rutinos munkásai jó tempóban haladtak a csatahajók építésével, és az osztály első egysége alig egy évvel a gerincfektetés után már készen állt a vízrebocsátásra. A trónörökösről elnevezett csatahajó keresztanyja az eredeti elképzelés szerint Ferenc Ferdinánd felesége lett volna, aki azonban…..
(A BEJEGYZÉS VÉGÉN OLVASHATÓ EGY ÚJABB KUTATÁSI EREDMÉNY!) Oscar Wilde és Eulenburg herceg Európát megrázó homoszexuális perei után végre egy itthoni perrel izgathatta magát a magyarországi homofób közvélemény. Ez ráadásul igazi bűntényekről is szólt, nem csak a kriminalizált "természet elleni…..
Hét tenger A Radetzky-osztály 06. 2023.03.15 10:29:30
A forgatható lövegtorony megjelenése a XIX. század közepén forradalmi újdonság volt, bár nem minden előzmény nélkül való. A klasszikus sorhajók gyakorlatilag kizárólag oldalsortüzek leadására készültek, a hossztengelyre merőlegesen beépített ágyúikat oldalsó irányban minimális szögben lehetett csak…..
hátramozdító 2023.03.23 08:55:05
@savaz: @Galaric: @omron: Én sem értem, de a brit flottánál megesett az a csúfság, hogy egy romboló (ha jól dereng) kissé orrnehéz lett, ezért nemes egyszerűséggel levágtak a horgonyláncból pár métert, pardon, lábnyit és kész is, szép is.
Két tucat nagyon ritkán látható fotó a huszadik század elejei Németországból. Tematikus válogatás... 1910-es évek. Berlin, Potsdamer Platz. Virágárus és vásárlója..
Ma ismét háború- és fegyverek nélküli összeállítás! 1920 körül. Az autópóló népszerű sport volt az Államokban a tízes évek végétől kb. másfél évtizedig. Jobbára lecsupaszított Ford T-modelleket használtak a lovak helyett az így még veszélyesebbé vált sportban..
1906. A San Franciscó-i földrengéskor megrepedt utca..
Hét tenger A Radetzky-osztály 05. 2023.02.26 10:10:09
A tervezés első pillanataitól kezdve eldöntött kérdés volt, hogy az új csatahajókat a főfegyverzet kaliberét tekintve is fel kell zárkóztatni a nemzetközi standardhoz. A kaliberről folytak viták, de az értekezletek során gyakorlatilag végig a 305 mm-es űrméret volt a favorit, és a megbeszélések…..
Miközben Ázsia és a Közel-Kelet számos országában mindennapos viselet volt a női nadrág, Európában ezt a legvadabb divatőrületnek tekintették. Szerte a kontinensen üldözték, bántalmazták, megalázták az első nadrágot viselő nőket. Budapestet is gyorsan elérte a nadrágszoknya botránya. Gúnyrajz…..
hátramozdító 2023.02.27 11:41:09
@csorsza: A stílusod téged minősít.
1885. A kanadai transzkontinentális vasút elkészültének pillanata, az utolsó sínszög beverésével a Brit Kolumbia-i Craigellachie-nél értek össze a vágányok..
1939. Farmerek permeteznek az Ohio állambeli Danville közelében..
Hét tenger A Radetzky-osztály 04. 2023.02.15 10:26:00
A robbanólövedékek XIX. századi elterjedése új kihívások elé állította a haditengerészeteket. Akármilyen megbízhatatlanok is voltak az első robbanógránátok, a fahajók velük szembeni sebezhetősége nyilvánvaló volt. A megoldás magától értetődő volt, erősíteni kellett a hajók védettségét. Bár utólag…..
1888. Bölénycsontok vasúti szállításra várva a kanadai Albertában. Az észak-amerikai kontinensen a fehér ember megjelenésének idején még mintegy 60 millió bölény élt, léteztek 100-200 ezer egyedből álló csodák is! 1900-ra kevesebb mint ezer példány maradt, de mostanra már mintegy 120 ezer állatot…..
Hét tenger A Radetzky-osztály 03. 2023.01.31 09:20:11
  A Radetzky osztály óriási előrelépés volt az o-m haditengerészet számára, ami legjobban alighanem a hajók tűzerejében nyilvánul meg. Az osztály tagjai külön-külön is nagyobb tűzerőt képviseltek, mint az előző osztály három csatahajója együttvéve. A három új csatahajó többé-kevésbé egyenrangú volt…..