Regisztráció Blogot indítok
Adatok
landcomputer

89 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy teljesen új számítógép-konfiguráció összeállítására készülsz, akkor ugyan minden alkatrész helyes megválasztása lényeges, de mégis az egyik legfontosabb döntés a megfelelő CPU-hűtő megtalálása, főleg akkor, ha overclock-ot is tervezünk. A hűtés egyik meghatározó szempontja az, hogy képes…..
Vegyünk elő egy újabb őszt, szórjuk meg egy csipet Apple eseménnyel és már készen is van az iPhone legfrissebb, 15-ös szériája! A receptet félretéve és komolyra fordítva a szót, vegyük szemügyre, mitől is lett olyan nagyszerű az újabb almás készülék. Aki valaha fogott már ilyen telefont, annak most…..
Legutóbbi blogbejegyzésünkben nemrég alaposan körbejártuk, mitől is lett olyan nagyszerű az Apple Watch 9. szériája. Akinek ez nem lett volna elég, annak most figyelmébe ajánljuk az Apple Watch Ultra 2-t, aminek már a nevéből is arra következtethetünk, hogy brutál ultra lett. „Masszívnak tűnik.…..
Az iskolakezdési hajrá után más került az első őszi hónap középpontjába – egészen pontosan a szeptember 12-ei Apple esemény, a Wonderlust, amelyen a világhírű vállalat hivatalosan is lerántotta a leplet újdonságairól. Azóta a csapból is az iPhone 15-ös széria folyik, de az okosórára se felejtsünk el…..
Klaviatúra PULSE és NITRO+ 2023.09.11 18:00:00
Nem telik el úgy hónap, de hét biztosan nem, (talán még egy nap sem), hogy ne kerülne a piacra egy újabb videojáték valahol a világon. Aki nem játszik ilyesmivel sűrűn, annak sem idegen a téma, hiszen szinte mindannyiunknak vannak gyerekkori emlékei különböző lövöldözős, nyomozós vagy versenyzős…..
 A számítógépházak világában a választék még sosem volt olyan széles és változatos, mint napjainkban, bár ez szinte minden más alkatrészkategóriára is elmondható. Ha egyszerre vágysz a kiváló esztétikai megjelenésre, tökéletes funkcionalitásra és kifogástalan teljesítményre, akkor a Lian Li LANCOOL…..
A gyors technológiai fejlődés és a piacon folyamatosan megjelenő új termékek széles palettája miatt gyakran előfordul, hogy asztali számítógépünk vagy laptopunk szinte egyik napról a másikra elavultnak tűnik. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés: vajon szükséges mindig újat vásárolni vagy érdemes…..
Sokan kerültünk már olyan helyzetbe, amikor el kellett gondolkodnunk azon, hogy milyen számítógépre érdemes lecserélni a régit. Ha mindenképpen újra vágyunk és eltekintünk a használt piactól, akkor az egyik lehetőség, ami gyakran felmerül, az előre összeállított konfigurációk vásárlása. Valóban…..
Klaviatúra UltralightX 2023.08.01 15:00:00
A Finalmouse által augusztus 1-jétől, azaz a mai naptól kapható UltralightX elnevezésű gamer egér a mindössze 29 grammos súlyával és 8000 Hz-es lekérdezési sebességével megdönt minden eddigi mércét és teljesen új fejezetet nyit a gamereknek szánt perifériák világában. Felfoghatatlanul könnyű,…..
Újabb nyár, újabb WWDC - bővebben fogalmazva Apple Worldwide Developers Conference -, ahol most sem maradt el a rengeteg szoftveres és hardveres újdonság bemutatása. Utóbbihoz tartozik a MacBook Air frissítése, ami szokás szerint szép és jó, de azért ne gondoljunk semmi világmegváltóra. A dizájn…..
Az ASUS által piacra dobott ROG Strix Helios nem akármilyen számítógép összeállításához készült. A számítógép szót inkább el is felejthetjük, mert a gyártó teljesen más szintekre készítette ezt a burkolatot. Megjelenését tekintve három füstszínű üvegpanel határolja elöl és a két oldalán is,…..
Klaviatúra Jön a prémium Semmi 2023.02.06 12:00:00
Az elmúlt két év során valahol már biztosan találkoztál Carl Pei nevével, de ha máshol nem is, akkor egy korábbi blogbejegyzésünkben biztosan, méghozzá itt: https://landcomputer.blog.hu/2022/06/27/nothing_but_the_best A svéd vállalkozó által tavaly nyáron bemutatott Nothing Phone (1) ugyan nem…..
Szédületes teljesítményt és a 450 W-os fogyasztás megtartását ígéri a két új grafikus kártya. A korábban kiszivárgott információk igaznak bizonyultak: az Ada Lovelace termékcsalád legerősebb tagja az RTX 4090 három foglalatnyi helyet foglal majd el és 16384 CUDA-magot fog tartalmazni, melyekhez 2,52…..
Már több korábbi blogbejegyzésünkben is középponti szerepet kapott az okosotthon-téma, amiket itt és itt elolvashatsz. Manapság már nem meglepő, hogy az eddig leghétköznapibbnak számító, egyszerű háztartási készülékeinknek és ezen felül még számos más tárgynak lassan megszületnek az okos verziói.…..
A hátunk mögött álló pandémiás időszak miatt számos játék premierje lett száműzve 2022-re. Az év kétharmad része ugyan már eltelt, de a hátralévő hónapok még mindig rengeteg izgalmat tartogatnak számunkra. Szeptemberre nem csak a megszokott iskolakezdés várható a rengeteg beadandóval és…..
A téli fűtési szezon egy kicsit még odébb van szerencsére, de valószínűleg néhányat pislogunk és alszunk egyet-kettőt, aztán már itt is lesz. Mivel a pénztárcánknak nagyon nem lesz mindegy, hogy a rezsi mennyibe kerül majd, érdemes elgondolkodnunk néhány alternatív lehetőségen, amivel akár csak egy…..
Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy létezik már olyan kulacs - pontosabban okos kulacs -, ami figyeli helyetted a napi folyadékbeviteledet és még figyelmeztet is, ha keveset ittál?! Bizony, nem csalás, nem ámítás – megérkezett a HidrateSpark V3, ami lényegében egy Bluetooth segítségével és…..
Már hosszú ideje vártuk mindannyian a Stray debütálását, amit eredetileg 2021 októberére terveztek, de idő közben többször is halasztásra került – nem tudni pontosan, miért, de a hosszúra nyúlt pandémiás időszak miatt van erre egy-két tippünk. Lényeg a lényeg: a szomorkodás ideje véget ért, ugyanis…..
Eljött az ideje – és hogy őszinték legyünk, nem is nagyon lepett meg minket -, hogy az Apple komoly tervekkel rendelkezik a digitális egészségpiac meghódításával kapcsolatban a jövőre való tekintettel. A vállalat most először adott ki olyan jelentést, amely egy mondhatni átfogó képet fest arról,…..
Szerencsére az Apple mindig gondoskodik róla, hogy ne maradjunk sokáig új készülék vagy gép nélkül – ez most sem alakult másképpen, hiszen napvilágot látott a 13 hüvelykes MacBook Pro M2 chipes, 2022-es verziója, illetve a szintén M2 chipes és 2022-es MacBook Air is. Az nem vitás, hogy mindkettő…..
Klaviatúra Nothing but the best 2022.06.27 19:00:00
Az elmúlt másfél év során számos alkalommal találkozhattunk Carl Pei nevével: a svéd internetes vállalkozó 2013-ban alapította meg a OnePlus-t Pete Lau-val együtt és egészen 2020-ig vezette sikeresen, amíg ott nem hagyta a céget egy napon azzal a céllal, hogy saját vállalkozásba kezdjen Nothing…..
Manapság már a drogériákban, boltokban vagy különböző webshopokban annyi féle sampont és balzsamot lehet vásárolni, hogy megsaccolni sem tudnánk, hány féle létezik. Legyen szó zsíros vagy száraz hajról, problémás fejbőrről, biztos, hogy készült már olyan hajápolási termék, ami igyekszik felszámolni…..
Nincs is nagyszerűbb kulináris élvezet annál, mint amikor minden hozzávalót mi készítünk el egy otthoni főzőcskézés során – természetesen lehetőségeinkhez mérten. Mi abban az élvezet, ha a bolti hamburgerzsömlébe beletesszük a kisütött, bolti, eredetileg mirelit hamburgerhúst és ezt az egészet…..
Az elmúlt néhány év során nagyot változott a világ. Szinte mondhatjuk azt is, hogy teljesen kifordult önmagából. A közelmúlt történései alapjaiban változtatta meg az otthonról alkotott képünket. A bezártság miatti, négy fal között eltöltött idő és a rohanó világ, amelyben ma élünk egy maximálisan…..
Nem tudsz görkorcsolyázni, de minden vágyad lenne vadul hasítani a széllel szemben? Aggodalomra semmi ok, most virtuálisan felhúzhatod a kerekekkel ellátott cipőt és őrült versenybe szállhatsz! Alig egy hete jelent meg a Roller Champions névre keresztelt játék az Ubisofttól élből free-to-play…..