Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Majjomkácska

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élménybeszámoló a szocialista retró világából csomagküldő KERAVILL-lal, űrutazó tv-macival és a gyújtáskapcsolós sztorikról híres, pöfögő Trabantokkal. A Retro Design Centerben jártunk.  ..
 forrás: Wikipédia A német tank probléma a nevét egy a II. Világháború idején felmerült problémára alkalmazott megoldás után kapta. A szövetséges haderők számára nagyon fontos lett volna ismerni, hogy a németek mennyi Panzer V („Panther” azaz párduc) típusú tankot gyártottak a háború évei alatt. A…..
Évről évre elém kerülnek a pusztító budapesti ostrom képei. Amúgy sem tudnám feledni február tizenharmadikát, a dátumot, amelyen hivatalosan véget ért a második világháború egyik legszörnyűbb városi csatája. A sok halálos áldozatot követelő, ötven napon napon át tartó harc után a város siralmas…..
Majjomkácska 2019.02.15 14:17:46
@ember100:
"pedig le is bombázhatta volna"
De nem bombázta. Azt megtették a brittek és amerikaiak... Ő csak kifosztotta, az fásult katonáknak pedig a beígért jutalom a 3 nap bűntetlen szabad rablás volt....
1939. 1960-68 között. Kivégzésére váró elítélt a gázkamrában az Egyesült Államokban. Fején a csuklyán a Westinghouse Electric logója látható..
1863 körül. Henry A. Barnum polgárháborús tábornok Malvern Hill-i csatában szerzett sebesülése  1910-es évek. Libériai gazdag kereskedő családjával és rabszolgájával Libéria ismert történelme tulajdonképpen az Amerikai Egyesült Államokban kezdődött, amikor ott a rabszolgaság megszüntetését…..
Majjomkácska 2019.01.02 15:52:30
@doppeladler: "Amerikaiak tettek rabszolgává nyugat-afrikai négereket"

Tekintsünk el attól, hogy kik voltak a rabszolga-kereskedők.. De a rabszolgákat sokszor a saját fajuk adta el a kereskedőknek, és úgy kerültek amerikába. Nem ők TETTÉK rabszolgává, csak megvették a már rabszolgává tett embereket.
A Vissza a Jövőbe filmekkel kapcsolatban a főhős kocsiját mindenki ismeri. De mivel járt a negatív hős? Az amerikai autó történetében megérkeztünk a negyvenes évekhez, és egy olyan autót mutatunk be, ami érdekesebb, mint amilyennek elsőre látszik.  ..
Majjomkácska 2019.01.02 15:03:26
@Prosectura3:
1946 Ford Super De Luxe Convertible Club Coupe

en.wikipedia.org/wiki/1941_Ford
Sokan úgy emlékeznek a Holiday Specialra, hogy ez volt George Lucas 1978-as karácsonyi ajándéka a Star Wars-rajongó gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek. Holott az észak-amerikai tévétörténelem legszörnyűbb kétórás műsora, valójában már a hálaadás előtt nem sokkal, november 17-én adásba került a…..
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Majjomkácska 2018.12.14 14:23:56
@GNDL: Tökéletesen leírtad mit gondol a magadfajta pesti bunkó a vidékiekről. Tele van lenézéssel, hamis felsőbbrendűséggel.
Nagyon izgalmasan hangzik az okostelefonok jövője: vezeték nélküli töltés, hajlított kijelző és keret-, valamint notch mentes, gyönyörű microLED-del világító felhasználói élménykavalkád. Viszont ezzel össze is foglaltam mindazt, amilyen előrelépés a következő években érkezi fog. Persze az olyan…..
Isten nem nézi az emberek nemét, a bőrük színét stb. csak a Megváltóba vetett hitét, amellyel bűnbocsánatot nyerhetnek és elnyerhetik a helyüket a Mennyországban (Róm. 5,1). Az, hogy nincsenek fekete bőrű angyalábrázolások a keresztény művészet meghatározó századaiból tehát nem éppen a Mennyország…..
Majjomkácska 2018.10.08 15:33:29
@Maxim Tsigalko: Hogy Te milyen ügyesen vezetted át a fekete angyalokat a Fideszig, azért nem semmi. Igazi pszichiátriai kórkép. :-)
Ma este kicsivel 8 előtt a 182-es busszal utaztam hazafelé. Egészen elmerültem a gondolataimban, míg meg nem hallottam, hogy egy nő valakit végtelenül undorító módon aláz. Az említett hölgy egy 14-15 éves fekete kislánynak címezte mondandóját, aki a busz másik oldalán ült. Szótlanul...
olajszag Hóban, négyévszakossal 2018.02.25 15:10:01
Nagyon sok mindentől függ egy gumiabroncs viselkedése. Természetesen egyrészt a saját tulajdonságaitól, gumikeverékétől, mintázatától, a karkasz felépítésétől, de nagyon sok függ attól, hogy milyen méretben milyen tulajdonságokkal bíró autón alkalmazzák. A legutóbbi két próbálkozásom is ezt…..
A fővárosi közlekedési cég forgalomba állította a fura körülmények között Budapestre került, használt Volvo hibrideket. A környezetbarát járművek azonban nagyívben elkerülik a belvárost, inkább a külvárosban, amolyan falusias környezetben szennyezik kevésbé a levegőt. Így a belvárosban maradtak az…..
Majjomkácska 2018.02.16 22:29:05
@Usenka: Nagyságrendekkel több, mint Neked, kisfiam.
Aki a 71-es úton utazik Keszthely felé, a Balaton irányába kitekintve egy nem mindennapi látvánnyal szembesülhet: Egy "csontig lerágott" hotelépület árválkodik a főút mellett...
A BalatonSound Magyarország prémiumfesztiválja, ez teljesen egyértelmű. A rendezvényen nem csupán, hatalmas tömeg és a magyarság fiataljainak krémje-java jelenik meg, hanem elsőosztályú focisták, celebek, médiaszemélyiségek, de még az Orbán család tagjai is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 'Sound…..
Majjomkácska 2017.07.06 12:54:41
@csejla: Ez nem válemény, hanem tapasztalat. ;-)
A rendszerváltást követően, a szovjet hadsereg kivonulása után, - csak úgy mint egész Európában - a magyar honvédségnél is elindult egy lassú és fájdalmas leépülés, melynek egy része a nemzetközi leszereléssel köthető össze. A varsói szerződés felbomlása után hazánk éves katonai kiadásai nem érték…..
Majjomkácska 2017.07.04 12:01:09
@lujo1111: Ráadásul úgy pletykálják ott jócskán került elő a "leszerelt" magyar fegyverekből.
Alibanya jegyzetel A statisztika 2017.05.31 14:27:57
Már megint kétségbeejtő számok jöttek, nem a gazdaságból vagy ilyesmi, ennél sokkal szomorúbb terület. 8, ennyi, egy nyolcas. Lehet ízlelgetni a szót, az összeget: nyolc. Nyolc palacsintát be lehet lapátolni egy helyből, nyolc ember sok egy autóba. Nyolcfejű sárkány. Nyolc, ennyit szexel egy átlagos…..