Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MoniLisa

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok jó ember van és sok jó ügy, de néha kell egy apropó, ami miatt megállunk egy pillanatra. Ilyen lehet a Tolerancia Világnapja, amikor is elgondolkozhatunk azon, hogy mit jelent nekünk a másság, tolerancia, a másság elfogadása.  Beszélhetünk itt a fogyatékosság ügyéről, a bántalmazott állatokról,…..
Ilyen van? Igen, kellene, hogy legyen, mert itt is eltérő korú, szociális hátterű, értelmi és testi képességekkel rendelkező gyerekek lenne jó, ha együtt vagy egymás mellett örömmel tudnának játszani. Ahogy a szülők és akár a pedagógusok is, akik a gyermekeket „legeltetik” a játszótéren, vagy épp az…..
Hangosak, tele vannak érzelmekkel, nevetnek, sírnak és órákig esznek. Igen, Ők az olaszok. Mindent „nagyon” csinálnak és épp ez adja meg számukra az élet ízét. Néhány napig Észak-Olaszországban, Friuli Venezia Giulia régióban,  Gradoban vendégeskedtünk -  Grado in Rete turisztikai hálózat…..
  A Balaton-felvidék legcsaládibb, természetileg, kulturálisan és mentálisan pompás programokat kínáló felhozatalából 13+1 kihagyhatatlan tipp, amit életérzésként meg kell élni minden gyerekkel, kamasszal érkezőnek.  ..
"Én, Te, Ő, Mi…. azaz portrék, karakterek és kapcsolódás. Mert a portré kapcsolat. Nekem legalábbis iszonyú mély. “ - fogalmaz Silye Júli, alkotó és művészetterapeuta, aki idén először sajátos művészetterápiás programokkal várja a családokat, gyerekeket, kamaszokat Kapolcson, a Művészetek Völgyében,…..
Abszolút győztes lett ma a Kincsem Parkban a II. Civil Derbyn az 1-es rajtszámmal induló Czene Andris! Czene Andris egy vak ceglédi srác, aki önmagában is csoda. Látását zöld és szürkehályog miatt vesztette el, ma már csak árnyékokat lát. Életét játszi könnyedséggel éli vaksága ellenére, naponta…..
Itt mindenki a hegyre megy, csecsemők hátihordozóban, kisgyermekek kézen fogva a szülőkkel vagy épp babakocsiban, az iskoláskorúak pedig esőkabátban, hátizsákkal, túrabottal játszi könnyedséggel ugrálva a sziklákon. Az időjárás ezer arcát ismertük meg mikor 72 órás, hosszú hétvégés családi…..
A munka világa, avagy miért és hogyan érdemes diákként munkát vállalni? „Keresd meg a zsebpénzed, amiből utazhatsz, nyaralhatsz és még pihenésre is jut időd.” „A munka nemesít.” – hangzik a közmondás, amit nagyon is helyes. Vajon a  XXI. században milyen munkát vállalhatnak a diákok, amivel…..
Serdülőkori krízis, határfeszegetés, lusta és trehány attitűd, avagy Kamaszok, akikkel nem lehet szót érteni, vagy mégis? Mi történik, ha a színfalak mögé nézünk és szülőként, pedagógusként megidézzük saját tinédzserkorunkat és kicsit belehelyezkedünk az Ő életükbe? ....akkor is ilyen szigorúak…..
Ismerd meg a családod!  Ismerd meg a gyermeked! Kádár Annamária: Személyiségtípusok együttműködése a családban, nevelésben   Van, aki szeret a színpadon állni vagy egy versenyen az utolsó csepp erejéig küzdeni a serlegért... Ők nagy egóval rendelkeznek és általában vidámak és harsányak. - Ők a…..
Sokunk kedvenc téli versének – Öreg néne őzikéje – miliőjében találjuk magunkat amikor kedves vendégfogadással, az erdő állataival és a Vértes minden évszakban pompázatos színvilágot megfestő harmóniáival kísérve megérkezünk Várgesztesre. A csodabeli, mesés lak, a Villapark Várgesztesben valóban az…..
Alap kérdés, ami minden óvodában, játszótéren elhangzik, méghozzá igen sokszor. Toporgó, bizonytalan szülők ezrei keresik a kérdésre a helyes választ, amit valóban senki nem tud, de egyet biztosan igen, mindenki azt szeretné, hogy a saját lurkójára szabva kapja meg a legjobb motivációt, tanítást,…..
Rémálmok, édes álmok, vágyálmok. Ezek mind mi vagyunk, ha hagyjuk, hogy az éjszaka teret adjon érzelmeinknek, kétségeinknek, a nappalban elfojtott vágyainknak. Igen, sajnos már csak az éjszaka a terepe a szív gondolatainak, mert akkor nem nyomja el a saját magunk által keltett zaj. Nincs ez másként…..
de Ő csupa jóindulatból, önkényesen a buszmegállóba tolt tovább, meg se kérdezve, hogy hova szeretnék menni. Pedig már épp a bolt ajtajában voltam, hogy bemenjek egy péksüteményért... Ahhoz, hogy bemenjek, két lépcsőn kell feljutnom a kerekesszékkel, ami nem mindig sikerül, volt, hogy kiborultam,…..
A gyermekkori félelmekre sokszor legyintünk, mondván katonadolog, egy fiú nem sír, ugyan már, azzal nem kell foglalkoznod... de igenis, kell foglalkoznia. A gyermekek félelmeit nem szabad lebecsülni, nem komolyan venni, még akkor sem, ha a felnőtt életben ez valóban apróságnak tűnik. A fájdalomtól,…..
Ha a délibáb nem is, de az ősz utolsó simogató napsugarai kísérték utunkat a rónaságon, a Hortobágyon. Fantasztikus dolog megtapasztalni a végeláthatatlan horizontot, a végtelen magyar alföldet. A gyerekek eddig csak a suliban tanultak erről a tájról, de még soha életükben nem ültek lovas szekéren,…..
A logikus gondolkozás alapja a programozás Tetszik vagy nem, a számítógép, a programozás és a robotika napi része életünknek. Számos előnyével segíti beteg emberek mindennapjait, „robot orvosok” életmentő műtéteket hajtanak végre, vezető nélküli metró kocsi száguld velünk közlekedési célpontunk…..
Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak  – szól a közmondás, amit vallok és minden egyes családos kiránduláson, utazáson megtapasztalom, hogy ezt így is kell. Ezúttal a természeti szépségeiről is híres Ausztriát barangoltuk be kis bakancsos túrákkal.  Elmenni a helyi piacra, megkóstolni a farmon…..
Ma, mint annyiszor a nyáron, összebandáztak a srácok. Pizsamaparty volt nálunk. Korosztályban tízen innen és tízen túl is voltak jó páran, de alapvetően kisiskolások. Ott alvós buli focival, „csukott szemezős” fogócskával, fagyival, csobbanással és persze, hogy az éjszaka „mindannyian egy szobában…..
Fellélegzés, rezgés, oxigén, kikapcsolódás, amikor a család minden tagja megtalálja a komfortos életteret és elfoglaltságot abban a szállodában, ahova nyaralni megy.  A családbarát kifejezés azt jelenti, hogy a szülők – apa és anya – és a gyerekek is jól érzik magukat, mert érdekes, szép és értékes…..
A nyári vakáció várva várt pillanatai néha nem is olyan egyszerűen indulnak, mert a pakolás, a kinek milyen kütyü, színes gatya vagy napszemüveg a fontos, ki eteti majd a teknőst, a hörcsögöt, és jaj, már csak egy dologért kell visszaszaladnom felkiáltások, amolyan Szeleburdi családos feelinggel…..
A bakancslista egy olyan, kívánságokat, számunkra jó dolgokat magába foglaló lista, amely épít, amit szeretnénk kipróbálni, megélni vagy épp újra átélni. A folyékony idő, egy barátnő által képzett fogalom, mely itt nem a szürrealista Dali képet hivatott behívni, hanem azt, hogy az itt és mostban…..
A hírek és az impulzusok sodrásában elkapott egy érzés, egy pillanat. Az élni akarás harca. Szemlélődöm és közben életünk történéseinek üzenete szólít meg. Alig pár napos a hír a thaiföldi barlangba szorul gyerekek kimentéséről, akik nemcsak hogy fizikailag, hanem lelkileg is átvészelték a…..
Ma már mindenki vlogger vagy blogger akar lenni, mert sztárnak és megmondónak lenni menő. Az Endorfint – azaz az örömhormonokat - lájkokkal gyűjtünk, kevésbé a megtett futókilométerekkel, de hol van ebben az egyensúly? ….Mesebeli, mégis mindennapjaink része, hogy kalandozunk az online térben.…..
Egy kicsiny falu iskolájában jártunk egy napsütéses januári napon a Szársomlyó lábánál, egy aprócska településen Baranyában, Nagyharsányban. Alig 200 fős iskola, zegzugos folyosókon iskolai egyenruhába öltözött, de közel sem milliós kocsikból kiszálló gyerekek. A folyosón sorakozó van, kedves…..