Regisztráció Blogot indítok
Adatok
renz

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Az autózás őrültség 2012.12.12 09:29:59
Aki használja az autóját, ne gondolja, hogy ötvennél kevesebből kijön. Ha még mindig azt hiszi, kezdje el írni, és majd beszélünk egy hónap múlva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
renz 2012.12.12 13:53:39
A rövid véleményem az, hogy ez egy egyetemes baromság. Béna angolosan: Bullshit!
A tömegközlekedés irreálisan drága, pláne ha a minőséget is felrakjuk a mérlegre.
Mivel Budaörsről járok át Vecsésre dolgozni, amúgy sem lehetne kivitelezni a tömegközlekedéssel való megközelítést emberi időn belül. Mindemellett havonta cakk-pakk megállok 50e forint körül és 40 perc alatt meg is teszem az utat kényelmesen. Ha valaki Budapesten él ÉS dolgozik, annak nyilván a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb a BKV, de ha már a vonatot, vagy a távolsági buszt is odaszámoljuk, mindjárt könnyen felugrik a költség 30e forint fölé. Amikor még a "nyóckerbe" jártam, akkor is inkább autóztam, mert közel ugyanannyira jött ki az autó vs. bkv. A szokásos idő és kényelmi tényezőket figyelembe sem véve.
Ha Budaörsön belül kell közlekednem, akkor viszont szívesen használom a (és most mindenki jól figyeljen!) TISZTA, KULTURÁLT és INGYENES helyi buszjáratokat.
A francnak sincs kedve a dugóban ücsörögve szívni a szmogot és idegeskedni a sok idióta és/vagy béna vezetőn, de még mindig inkább ez, mint a maga alá vizelő hajléktalan az évtizedes mocsoktól koszos és bűzlő, rogyásig tömött busz.
Ha az ablakmosót beleszámoljuk a költségekbe, akkor a tömegközlekedésnél is számoljuk bele a letaposott cipőt, a plusz ruházatot ami ahhoz szükségeltetik, hogy ne fagyj meg a néha órákat késő vonatodra várva a mínusz 15 fokban, sőt az ilyenkor gyakori meghűlés miatti munkakiesést és gyógyszerköltségeket is. Hülyeség? Akárcsak az ablakmosó...

Az meg pláne bicskanyitogató, amikor azt hallom, hogy több embernek kellene használni a bkv-t, mert akkor több pénzük lenne, tisztábbak lennének, pontosabbak, gyorsabbak, stb.
Egyrészt most is fizet MINDENKI a bkv-nak, hiszen állami támogatás nélkül már régen becsődölt volna. A másik fele, hogy ha én fizetek egy szolgáltatásért, akkor nem jövőbeni ígéretek érdekelnek, hanem a jelen állapot. Előbb javítsanak a minőségen, aztán lehet ajánlani, mint elfogadható alternatívát.
renz 2012.12.20 17:44:26
@Dezső bácsi:
Vonattal jártam naponta középiskolába, aztán munkába is éveken át. Még hogy maximum 10-15 perc késés? Volt amikor egyszerűen KIMARADT a vonat, így 2 órát nyomorogtunk a fűtetlen váróteremben. A 25 km-es MÁV bérlet meg nem 10000, hanem 17800 forint. Még számolni se kell tudni ahhoz, hogy egyértelmű legyen az, hogy minden állítása hatalmas baromság.
A november 22-én, Hatvanban történtekkel kapcsolatban a TASZ az igazság minél teljesebb feltárására és a rendőri bántalmazások sértettjei jogainak érvényesítésére törekszik. Úgy gondoljuk, sem a rendőrség írásos közleménye, sem kiadott videófelvételük nem tartalmazza az események összességét.…..
renz 2012.12.04 18:12:16
@Semper Fidelis: Mert lehet hogy nincs is sok közük a magyarsághoz...
renz 2012.12.04 18:25:35
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Én is voltam sorkatona. És?
Oda alapból be se vonult a cigányok java, de nagyon nem is hiányoztak senkinek.

De hogy téged se érjen hátrányos megkülönböztetés, neked is csak azt kívánom, mint a taszos barátaidnak kicsivel feljebb.

Fajtámbéli? Te nem vagy fajtámbéli? Nem vagy ember? Vagy nem vagy magyar? Bár ezek már inkább csak költői kérdések...
renz 2012.12.05 09:14:51
@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Egy galandféregnek is több köze van az emberi fajhoz, mint neked.

Ha meg nem csak a propaganda szöveget sulykolták volna beléd, hanem a koszon kívül egy kis intelligencia is ragad rád, akkor nem sorolnád az állatok közé az emberi fajt.
Az alaptörvénybe került az előzetes választási regisztráció. A MNO.hu szerint Wittner Mária fideszes képviselő ügyrendi felszólalásában azt mondta: hatéves képviselői pályafutása alatt „ilyen botrányos dolog még nem történt” a Házban, és vizsgálatot sürgetett. Nos,…..
renz 2012.10.30 13:24:32
@Tipikuss_Szterejó:
Nem csak a jegyzőnél lehet regisztrálni és nem csak 15 nap van rá. Persze lehet hogy én informálódom rossz forrásokból, de javaslom te is nézz utána, hogy mit és mivel támadsz.

@beebeer:
"Csapatszállítókkal" érkező és/vagy megélhetési szavazók jelentős kiszűrése nekem például már elegendő indok.

Akinek eddig fontos volt a szavazás, annak most is az lesz és nem gátolja meg egy ilyen hatalmas akadály, mint a regisztráció. Hozzáteszem a fidesz szavazóknak is kell regisztrálni ám, nem értem miért reagálnak úgy sokan, mintha ezzel csak az ellenzéki szavazóknak tennének keresztbe.
renz 2012.10.30 13:33:48
@beebeer: Nem teljes kiszűrést írtam, hanem "jelentős kiszűrést". Olvass figyelmesebben.

Nekem ez a véleményem, neked nem. Menj el te is szavazni és akkor kedvedre válogathatsz a jobbnál jobb pártok között
amik a te véleményedre alapoznak.
A Sandy ugyan elmosta a hétfő délelőttre tervezett nagy Android-sajtótájékoztatót, de Andy Rubin (nyilván arra is tekintettel, hogy már nagyjából minden információ és adat kiszivárgott) inkább így is megnyomta a Nagy Piros Gombot, és életre keltette a Google oldalain összes…..
Pedig komoly városban lakom. Ma egy kulcsot akartam lemásoltatni - amire már önmagában is az emberi hülyeség, nemtörődömség és szégyentelenség miatt volt szükség, na de hagyjuk - , és délután három óra környékén nem találtam nyitva tartó kulcsmásolót. Tudtommal ma nincs…..
Subba Eközben Törökországban 2012.10.18 20:55:38
Mert a 3D lónak a fasza!   /thx andris/ ..
„Ne vesszünk el a részletekben” – intette a bíróságot az orvosszakértő az ezúttal túlfűtött tárgyalóteremben, bár éppen a tatárszentgyörgyi helyszínelést rontotta el majdnem végzetesen a rendőrség. Igazságügyi orvosszakértőket hallgatott meg a bíróság. - Stépán…..
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Bár a leláncolt kiflicsücskök, meg a lemerült szadomazó akkuk foglalják el a híreket mostanság, azért jusson eszünkbe egy igencsak, valószínűleg végletekig elfáradt és elkeseredett polgártársunk, Zoltai Bence esete, aki pár napja már az Ír Köztársaság Legfelsőbb Bírósága…..
renz 2012.07.13 18:03:18
@soproni1:
Itt nem a bosszún van a hangsúly, hanem az igazságszolgáltatáson. Van akinek ez ugyanaz, de (remélhetően) a többségnek nem.
Ha az e félévi aktuális szociális salátatörvényre tekintünk, akkor láthatjuk, hogy míg a nyugdíjakat érintő reformokat folyamatosan halogatják, addig a jövedelmi és vagyoni rászorultságtól függő ellátások (azaz a segélyek) körében viszonylag jelentős változásokra…..
Kolléganőnk, Petra most kezdi a nagy kalandot: jogosítványt szerez, vagy legalábbis megpróbálja. Mivel mostanában többször is foglalkoztunk az autósiskolákkal, az oktatás színvonalával, a szexuálisan zaklató, vagy csak simán türhő oktatókkal, esetleg a távtanulási…..
renz 2012.07.10 08:39:21
Viszonylag későn, 23 évesen szereztem jogsit. Nem volt autónk, ezért nem is volt miért. Igaz, előbb megvettem az autót (kb. 2 hónappal), mint ahogy lett volna jogsim, de SOHA nem vezettem amíg kézhez nem kaptam.

Amikor első órán átültem a kormány mögé és közöltem, hogy még nem vezettem autót, nem kis meglepetést okoztam. Az oktatóm (aki hasonló korú volt, mint én) normális volt, laza és rugalmas. Soha nem pattogott, türelmetlenkedett. Szerencsére pillanatok alatt ráéreztem és nem is volt gond. A kreszt egyébként elsőre megcsináltam, ahogy az elsősegélyt is. Mindezt úgy, hogy egyszer sem voltam oktatáson, csak elolvastam amit kell és kész. Forgalomban egyszer szívtam, én hibáztam(egyirányú, kétsávos úton a jobb oldali sávból akartam balra kanyarodni). Másodikra sikerült, abszolút probléma mentesen.

De! Amikor megkaptam a jogsit és elkezdtem egyedül, önállóan vezetni, akkor tanultam meg igazán hogy mire is kell figyelni és hogy mi is az az autóvezetés. Ennek 12 éve, azóta egyszer volt egy ütközésem, akkor is nyuggernek sikerült elém kanyarodnia.

Az a baj, hogy a 17-18 éves fiatalok SEM kapnak megfelelő mennyiségű és minőségű oktatást (nem feltétlenül az oktató, hanem inkább a rendszer hibájából), csak ők közel sem olyan higgadtak és körültekintőek, mint amilyen én voltam anno. Ha még a seggük alá is rak apuci és/vagy anyuci egy erősebb autót, már kész is a képlet a balesethez.
renz 2012.07.10 11:10:42
@Gergoooe: Kell a legmagasabb iskolai végzettség, de ha csak az általános iskolai bizonyítványt hagyod ott (feltéve ha meg is van mind a 8 osztály :P), az is elég.
renz 2012.07.10 11:19:55
@Gergoooe: Nem tudom mi ebben a meglepő, mindenhol a legmagasabb iskolai végzettséget kérdezik, teljesen logikusan. Az már más tészta, hogy miért kell otthagyni.
Egyre több minden marad meg a régi jó dolgokból. Megint egy pártállami múltat idéző hagyomány elevenedik fel a középiskoláknak tantervileg most frissiben előírt katonai alapismeretek tantárgy bevezetésével.  Magyarországon először a dualizmus idején próbálkoztak…..
A TASZ jelenti Az adatkérő lány 2012.02.09 09:02:00
Az információszabadság az állam ellenőrzésének egyik legfontosabb eszköze – aktuálisan különösen nagy szükség van rá, hiszen a kormány kétharmados parlamenti többséggel gyakorolja hatalmát, illetve a gazdasági válság hatásaként sorra születnek olyan állami döntések, amelyek egyre többször…..
renz 2012.02.09 13:13:39
@Medx: 51-es körzet nincs, hogy is lenne öltségvetése? :)
renz 2012.02.09 17:27:50
@puszták éhes vándora: Egyetemes ökörség. Ha ez így lenne, még kőbaltával hajkurásznánk a bogyókat gyűjtögető nőstényeket.
Hácsé barátunk remek írással örvendeztetett meg minket, aminek ráadásul számtalan törzsolvasó is rettenetesen örülni fog. A túlságos elpofátlanodás megelőzésére nem győzzük leszögezni, hogy továbbra is IMÁDJUK Miniszterelnök Urat, a ti pártotokat ellenben – nevezzék…..
Látszik, hogy a Homár nem járt mostanában a Vidámparkban, mert meglepődött a 4700 forintos beugrón, ami akkor is annyi, ha semmire sem ül fel, mert pl a gyerekét kíséri:A mai nap (2011. 08. 16.) a Vidámparkba szeretett volna látogatni a családom néhány vendég-gyerkőc…..
Proszektúra Túl a kétmillión 2011.08.04 18:42:00
A Népszabadság a blikkfangos Csináljuk a Gesztivált címmel számolt be a kulturális témájú hírei között arról, hogy Geszti Péter és minden eddigi popcsapatának tagjai készülnek az úgynevezett Gesztiválra, az idei Sziget mínusz egyedik napjára, ahol az összes Geszti-slágert…..
A BKV a jelek szerint annyira átállt költséghatékony üzemmódba, hogy saját alkalmazottaikat is képesek folyóvíz nélküli konténerben elszállásolni, amíg felújítják a 2-es villamost. Szerencsére a szart nem, csak a mosogatóvizet kell az utcára önteniük, amit dizájnos…..
renz 2011.08.01 17:21:16
@Kakadu01: És? Hagy "pampogjon" akárki, ha a munkáját végzi! Én azt sem értem, hogy miért szidják a traffipaxos rendőröket, egyszerűen nem kell átlépni a sebességkorlátot!