Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Felelős Szülők Iskolája

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Szubjektív kalandozás a Mozaik Múzeumtúra lelki ösvényein   Mindig különös érzés fog el, amikor hajnal öt óra körül -mely időpontban általában a legszebb álmaim szoktak letöltődni- elfordítom a szunnyadó Kecskemét tökéletesen kihalt főutcáján lévő hangszermúzeumunk zárjában a kulcsot. A Mozaik…..
Mozaik Múzeumtúra iskolai élményprogram egy tanár szemével A tanításról és iskolai életről az emberek többségének van egy elképzelése és többnyire mindenki ért hozzá, éppen, mint a focihoz ebben az országban. Csakhogy hiába járt bárki iskolába annak idején és homályos emlékeire támaszkodva…..
Minden osztály elképesztő lázba jön, ha felmerül a lehetősége az iskolán kívüli programnak és minden tanár frászt kap, ha végiggondolja, hogy mivel jár kimozdulni 25 kamasszal és közlekedési járművekre szállva eljutni biztonsággal a program helyszínére, majd onnan hazavezényelni a társaságot. Mindez…..
Az élet furcsa fintora, hogy férfi tanárként milyen helyzetekbe kerül az ember. Kihívás az is, hogy a történelmet miként tegyem izgalmassá, érdekessé a diákok számára - ehhez számtalan módszert bevetettem már a krétaháborútól az élőszobros 1956-os megemlékezésekig - de mégsem ez a legnagyobb…..
  Körben ülünk, a háttérben néhány szülő. Hamarosan következik az utolsó közös meditációnk a gyerekekkel, 8-10 évesek. A Kislány mellettem ül, és arról mesélek, hogy mindannyian megépítjük titkos kuckónkat, egy olyan helyet, ahol akkor is jól érezzük magunkat, ha csak elképzeljük. A valóságban nem…..
Szívesen lennél te is Szigetlakó? Van már egy csodálatos Szigeted neked is? Ma délelőtt a Kölyökparkban egy rendhagyó mesés könyvbemutatón kelt életre születésünk, családunk története. Junot Díaz Szigetlakó című könyve kapcsán bújhattam bele a gyerekes mivoltomba – immár sokadszor. Kárász Eszter…..
A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2018. szeptember 10-én „Múzeumok a pedagógusokért” címmel egy 21 állomásos rendezvény keretén belül tartották meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című projektjének bemutatóját.…..
  Reméljük, nem felejtettétek, hogy a hétvégén (is…) a gyerekeké a főszerep. Azám, a pünkösdi pár napos pihenésnek máris vége, de csak pár munkával töltött hétköznap következik, egy igazi rövid hét és újabb kikapcsolódás után nézhetünk, nekünk pedig van is egy tippünk számotokra! Irány az…..
Mi fán terem az apaság ma Magyarországon? A gyermek születése miként módosítja a férfi hormonokat, amennyiben az édesanyák átadják nekik is a „bölcső időszak” terepét?  Hova tűntek a férfiak az oktatás területén? Miért mennek sokan „világgá” a családjaikból? Miért jelenik meg szociálisan…..
Hol volt, hol nem volt, egy hideg, havas március első estéjén, amikor az embernek még kimozdulni sincs kedve, betértem egy, a Családbarát Újbuda és a Felelős Szülők Iskolája által szervezett Kádár Annamária előadásra és hálás vagyok, hogy nem győzött a kényelem és a meleg szoba, mert rengeteget…..
szerző: Polus Enikő   Hogyan illeszkedik be a személyiségbe az apai szerepkör és ez mikkel járhat együtt? Hogyan keletkeznek az „édes-apaság” érzetei, érzelmei és koktéljai? Szükséges-e erre vágyni?  Mi történik a mozaikcsaládban élő „édes” jó apákban és a „mozaik” papákban? Lehetek-e a gyermek…..
A gyermekek jogainak világnapja november 20. A gyerekjogokról itt egy remek videó az Unicef Magyar Bizottságától...
Megszólalt a csengő. Az anya a hirtelen zaj hallatán heves szívdobogással, hirtelen ült fel az ágyában. Ki lehet az éjjel két órakor?! Hirtelen rossz érzés kerítette a hatalmába, és ez egyre növekedett, ahogyan a férjére nézett, aki álmos, csendes mozdulatokkal bújt bele a papucsába. Rosszat…..
„Engedd, hogy én, én legyek!” XI. kerületben egy terepjáró a Pannonhalmi úton robog. Egy óvodásokat szállító kisbusz az Előpatak utcában gurul, viszi a gyerekeket síoktatásról vissza az oviba. Két 6 éves kisfiú a leghátsó ülésen utazik. A következő pillanatban nagy csattanás. Zavartan, apróbb…..
  Mást sem lát és hall az ember, csak azt hogy boldognak kellene lenni, boldog gyereket kell nevelni. Nahát, most látom, hogy ahogy ezt írom, van is az asztalomon egy könyv, amit éppen (fél éve) olvasok, óriás betűkkel van ráírva, HOGYAN NEVELJÜNK BOLDOG GYERMEKET? Nyilván, ha ezt írod a könyved…..
Csütörtök este nyolc óra és még sehol sem tartunk. Zéró attitűd, pofavágások és morgás, pedig holnap TZ, igen a rettegett TZ vár ránk. TZ = témazáró és igen ránk = gyerek+szülő. A lényeg, hogy együtt nyúzzuk az angol könyvet már két és fél órája. Volt itt már a gyerek agykontrollból átvett „Tíz…..